Gräsandsgatan 35

Bilder

  • Gräsandsgatan 35 (säljarens sommarbild)
  • En riktig liten oas till innergård
  • Härlig insynsskyddad innergård med fina sollägen
  • Kök med matplats och helglasad altandörr ut till innergården
  • Ljust och fräscht

Gräsandsgatan 35 , Saltsjöbaden/Fågelhöjden , Nacka

Friköpt välskött 1½-plans grändhus på populära Fågelhöjden. Fantastisk innergård helt fri från insyn - här får familjen sin egen lilla insynsskyddade oas att trivas och njuta i!

På Fågelhöjden bor du i charmig barnvänlig miljö med bilfria gränder och närhet till bl a natur, bad, båtliv och golfbana. Kort gångavstånd till både buss och Saltsjöbanan ger mycket goda kommunikationer.

Huset är i mycket gott skick och har sina 130 kvm fördelade på fyra sovrum, varav två med egen klädkammare, stort ljust vardagsrum, kök med utgång till härlig solig uteplats med markis, två badrum, samt praktisk tvättstuga med groventré.

Till huset hör ett garage och en carport. Gästparkering finns.

Mer om Fågelhöjden kan du läsa på samfällighetsföreningens hemsida: www.fagelhojden.org.

Varmt välkommen till visning!

130 kvm, 5 rok

Typ:
Kedjehus
Boarea:
130 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
165 kvm
Byggår:
1974
Driftskostnad:
3 824 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 4 sovrum

Boarea

130 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN:
HALL
Rymlig entré med målade väggar och italienskt klinkergolv med golvvärme. Praktisk avhängning av kläder i dubbelgarderob med skjutdörrar. Plats för hallmöbel. Vitmålad trappa upp till övre plan (trappräcket finns på vinden, för den som önskar montera upp det igen). I hallen sitter luftvärmepumpen monterad.

VARDAGSRUM
Stort härligt vardagsrum med gott om plats för både sällskapsdel och matrumsdel. Fint ljusinsläpp från fyra fönster och helglasad utgång till innergården. Målade väggar och golvbrädor i ek. Utanför tre av fönstren finns en terrassmarkis som skyddar mot solen och ger uteplatsen i hörnan en fin inramning.

KÖK
Ljust kök med plats för matbord och utgång till härlig uteplats med markis och infravärme. Vit köksinredning och italienskt kakel (typ sjösten) ovan bänkskiva i laminat. Målade väggar och italienskt klinkergolv. Den maskinella utrustningen består av: spis med glashäll, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Fönster och helglasad altandörr.

SOVRUM 1 med egen utgång till innergården
Sovrum med plats för dubbelsäng. Fönster och helglasad altandörr mot innergården. Målade väggar och golvbrädor i ek.

SOVRUM 2
Sovrum med fönster mot den lilla gränden på framsidan. Målade väggar och golvbrädor i björk.

BADRUM
Badrum med helkaklade väggar (portugisiskt kakel) och italienskt klinkergolv med golvvärme. Badkar, wc, handfat med kommod, spegel och väggskåp. Stort fönster som ger fint ljusinsläpp.

TVÄTTSTUGA/GROVENTRÉ
Tvättstuga med kaklade (portugisiskt kakel)/målade väggar och italienskt klinkergolv med golvvärme. Här finns bra förvaringsmöjligheter, vask, varmvattenberedare samt tvättmaskin. Ytterdörr mot gången på sidan av huset.

ÖVRE PLAN:
ÖVRE HALL
Målade väggar och plastmatta. Uppgång till vinden finns här.

SOVRUM 3 med egen klädkammare
Rymligt sovrum med två fönster, målade väggar och plastmatta. En garderob samt ingång till klädkammare, inredd med klädstänger och hyllor.

SOVRUM 4 med egen klädkammare
Sovrum med ett fönster, målade väggar och plastmatta. En garderob samt ingång till klädkammare, inredd med klädstänger och hyllor.

DUSCH/WC
Duschrum med helkaklade väggar (italienskt kakel) och italienskt klinkergolv med golvvärme. Duschhörna, wc, handfat och väggspegel med glashylla under.

VINDSFÖRRÅD
Ovanför den lilla hallen finns taklucka med stege till rymligt vindsförråd.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plans kedjehus

Byggnadsår

1974

Uppvärmning

El (direktverkande) + värmepump (luft/luft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 maj 2016
Energiklass: G
Energiprestanda: 141 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Betong
Fasad: Puts/träpanel
Fönster: Isolerglas
Bjälklag: Lättbetong
Tak: Eternitplattor/plåt
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Denna tomt är FRIKÖPT. Det innebär att du som ägare inte behöver betala den tomträttsavgäld som de som har tomträtt i området behöver göra.

RENOVERINGSBESKRIVNING från 2000 till 2016
2000 Diskmaskin och spis
2003 Bubbelbadkar (ersatt 2016), tvättställ med spegel och underskåp, Inkoppling av bubbelbad, montering av jordfelsbrytare m.m.
2005 Luftvärmepump, Byte av samtliga fönster på bv, Nytt kök (skåp, bänkskivor, diskbänk, spisfläkt, kakel m.m.)
2006 Tvättställsblandare övre badrum (ersatt 2016)
2007 Ny varmvattenberedare och utvändig kran till vatten
2009 Klinkers och golvvärme i hall, Målning av tak och ny tapet i hall, Klinkers och golvvärme i badrum på bv, Kakel i badrum på bv, samt dragning av el till uttag för bubbelbadkar, Ny toalett i badrum på bv, Tvättmaskin, Kyl/frys, Klinkers och golvvärme i grovkök, nya vattenledningar, Kakel i grovkök samt montering av ny diskbänk, kran och bänkskåp, Byte av elcentral i grovkök samt målning av tak och ny tapet, Målning av trappa, väggar och tak i trappen till övervåningen, Montering av takfläkt och dimrar i badrum på övervåningen
2010 VVS-arbeten i kök, Klinkers i kök, Målning av tak och väggar i kök, Terassmarkis, Trätrall på innergården (sibirisk lärk), Byte av några köksluckor och skåpsdörrar i köket, Garderob i hall
2011 Byte av samtliga altandörrar på bv, Målning av allt trä utvändigt
2012 Färg och måleritillbehör
2014 Byte av samtliga fönster på övervåningen
2015 Flottörventil och VA-arbete på toalett på övervåningen
2016 Duschhörna och tvättställsblandare, samt ny glashylla i badrum övervåningen, Ny blandare samt nytt elelement i köket, Urkoppling av el till bubbelbad i badrum bv, samt nytt badkar

Notering: Samtliga arbeten är utförda av hantverkare mot faktura.

PARKERING
Till huset hör ett garage + en carport i samfällighetens garage-/carportlänga. Gästparkeringar finns. Samfälligheten har nyligen bytt till nya garageportar.

Fastighetsbeteckning

Erstavik 26:534

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

45 888 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 24 718 kr
Renhållning: 1 581 kr
Väg, samf: 12 570 kr
Försäkring: 7 019 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnaden är säljarens faktiska kostnad det senaste året och kan för en köpare variera beroende på klimat, avtal och förbrukning. I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel. I samfällighetsavgiften ingår förutom kabel-TV (basutbud), renhållning, snöröjning och underhåll av gemensamma ytor, även säljarens kostnad för vatten (3 570 kr för senaste året). Samfällighetsavgiften är beslutad att höjas till 10 000 kr/år fr o m 2017 (från tidigare 9 000 kr/år).

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 897 000 kr, varav byggnadsvärde 1 383 000 kr

Summa pantbrev

940 700 kr

Tomt

Areal: 165 kvm

Tomtbeskrivning

På den helt insynsskyddade innergården i härligt solläge kommer du att trivas! Här kan du skapa dig din egen lilla oas! Här finns ett stort trädäck (sibirisk lärk) med plats för flera uteplatser. Markis över uteplatsen i hörnet vardagsrum/kök. Fina odlingsplatser med bl a vinstockar och lavendel. På framsidan av huset mot den lilla gränden finns också plats för lite planteringar.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Erstavik GA:2

Tillträde

Juli 2017

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Saltsjöbaden/Fågelhöjden

Fågelhöjden är ett populärt barnvänligt område med mysiga små bilfria gränder med fina hus i härlig rosa ton. Hit blir man glad av att komma! Här har man nära till allt ifrån bad och båtliv, skolor, förskolor, all service vid Saltsjöbadens centrum till busshållplats (Doppinggatan), tågstation (Igelboda), golfbanor (10 minuters promenad) och härlig natur utanför husknuten. Till Igelboda skola går barnen utan att korsa någon bilväg. På Fågelhöjden finns flera fina lekplatser och även skogen att leka i.

Kommunikation

Bra busskommunikationer, närmsta hållplats är Doppinggatan precis utanför området. Med busslinje 465 tar du dig från Fågelhöjden till Nacka Forum på drygt 10 minuter samt därefter Nacka Strand med båtförbindelser till Stockholm och Lidingö. Nattetid går buss 497. På ca 6 minuters promenadavstånd nås Igelboda station varifrån du kan ta Saltsjöbanan. Det är även enkelt att ta sig med bil in till city.

Parkering

Till varje hus hör ett garage med carport, det finns således två egna p-platser per hus. Mellan garagelängorna finns dessutom en rad med 14 korttidsplatser, 4 platser för långtidsuthyrning till boende samt 1-2 MC-platser. För att framkomligheten inte skall äventyras och för att hålla utrymningsvägar fria så är parkering endast tillåten på anvisade parkeringsplatser. För mer info se: http://www.fagelhojden.org/?rID=1050&page=parkering

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Supermarket
580 m
Met (mediterranean Delicatessen) HB
610 m
Köpcentrum & Gallerior
Saltsjöbaden Centrum
990 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Gläntans förskola
220 m
Saltisbarnen Montessoriförskola
470 m
Kollektivtrafik
Doppingvägen
210 m
Igelboda station
560 m
Grundskolor
Internationella Skolan i Nacka
580 m
Fisksätraskolan
580 m
Universitet & Högskolor
Becker Growth Consulting AB
2,8 km
Johan Skyttes Högskola AB
3,3 km
Banker
SEB
850 m
Golfbanor & Golfklubbar
Saltsjöbadens Golfklubb AB
970 m
Ncf Nordic Corporate Finance AB
3,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Medley Näckenbadet
1,4 km
Boovallen
2,3 km
Simhallar & Utomhusbad
Fisksätrabadet
730 m
Lännersta brygga
1,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-434 99 19

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte