Solviksvägen 26

Bilder

  • Solviksvägen 26
  • Solviksvägen 26
  • Välkommen!
  • Glasveranda
  • Glasveranda

Solviksvägen 26 , Kummelnäs , Nacka

Charmig villa från tidigt 1900-tal på stor södersluttande tomt med sol hela dagen mitt i det idylliska området Kummelnäs. Skärgårdsmiljö med havet, badsjöar och vacker natur som granne samtidigt som du tar dig in till stan på under halvtimmen. Här finner du en riktig drömvilla för den lilla familjen eller för den stora, då utbyggnadsmöjligheterna är goda genom modern detaljplan med generösa byggrätter.

Kort promenad tar dig till ordnad badplats i Sågsjön, två förskolor, tennisbana, busshållplats, båtklubb mm. Inom cykelavstånd finns flera skolor bla Backeboskolan F-6, Sågtorpsskolan F-6 och Myrsjöskolan F-9.

Många tidstypiska detaljer finns kvar i huset vilket ger huset sin underbara atmosfär och karaktär. Uthus med gäststuga och förrådsbodar finns på tomten..

78 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
78 kvm
Biarea:
9 kvm
Tomtarea:
3 378 kvm
Byggår:
1927
Driftskostnad:
2 516 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 2 sovrum

Boarea

78 kvm

Biarea

9 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna charmiga lilla pärla i idyllsika Kummelnäs. Entré i glasveranda med plats för middagsbord. Trägolv och målad pärlspont på väggarna. Flera spröjsade fönster och utsikt över den lummiga trädgården. Intill entrén finns en inre hall till vänster med pats för avhängning av ytterkläder. Även här trägolv och målad pärlspont på väggarna. Trappa leder upp till det övre planet. I vardagsrummet finns murad öppen spis med insats, trägolv, ljusa väggar och litet förråd. Köket har charmig utgång till liten farstukvist, trägolv och målad pärlspont, skafferi samt vitt kök med ekbänkar. Kyl/frys, diskmaskin, spishäll, ugn och fläkt. Fönster ovan nedsänkt diskho. Badrummet är helkaklat i vitt/grått och har förvaring under trappan, wc, duschkabin, handfat samt stort öppningsbart fönster.

Övre planet består av en övre hall med betsat trägolv och målad pärlspont på väggarna. Här finns också en klädkammare. Vidare finns stort sovrum med betsat trägolv och målade väggar. Ingång till förvaring på sidovind. Intill finner du det andra sovrummet med våningssäng (ingår i köpet), trägolv och ljusa målade väggar.

Källarvåningen är rymlig med bra plats för förvaring, här finns även tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt en snickarhörna.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1927

Uppvärmning

Direkt El samt kamin

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare/Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Takpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Stor altan med högt och soligt läge.

Fastighetsbeteckning

Kummelnäs 1:870

Övriga byggnader

-Gästhus. Charmigt litet gästhus med trägolv och spont på väggarna. Varmbonat och med el indraget.

-Trädgårdsförråd, enklare och oisolerat

-Torrdass, liten bod, lämplig för förvaring.

-Lekstuga, renoveringsbehov och i behov av lite lekande barn.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

30 192 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 19 865 kr
VA: 2 400 kr
Renhållning: 1 700 kr
Väg, samf: 1 900 kr
Försäkring: 4 327 kr

Kommentar

Elkostnaden omfattar både hushållsel och uppvärmning. VA-kostnad avser tömning av tanken (4 ggr/år). Nuvarande familj har bott 2-3 personer i huset.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 860 000 kr

Summa pantbrev

2 287 500 kr

Tomt

Areal: 3 378 kvm
Tomttyp: Naturtomt

Tomtbeskrivning

Underbar tomt som idag fungerar som lättskött naturtomt. Vackra träd och slingrande stig från parkeringen upp till huset. Stor rhododendronbuske, björkar och ekar, berghällar och vackra inslag av murade naturstenar. Fint läge i södersluttning endast en kort promenad från ordnad badplats i Sågsjön.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten genom borrad brunn. Avlopp till sluten tank samt stenkista. Kommunal V/A anslutningspunkt finns vid tomtgräns nere vid gatan, alla avgifter betalda, möjligt att dra in i huset.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Kummelnäs GA:1, Kummelnäs vägförening
Last, Avtalsservitut: Strand, 01-IM8-19/51
Last, Avtalsservitut: Strand, 01-IM8-20/301
Last, Avtalsservitut: Strand, 01-IM8-21/132
Last, Avtalsservitut: Väg mm, 01-IM8-23/82
Last, Avtalsservitut: Villa och årlig avgäld, 01-IM8-27/245

Byggrätt enligt detaljplan 497. I korthet medges byggnadsstorlek om 180 kvm i ett plan eller 140 kvm i två plan. Läs mer i gällande detaljplan.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Tryggad

Tryggadmärkningen på en bostadsrätt innebär att bostaden är besiktigad. Tryggadmärkningen på en villa innebär att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Tryggad på husmanhagberg.se/tryggad eller prata med din mäklare.

Om området

Kummelnäs

Kummelnäs är ett lugnt och barnvänligt villaområde med blandad bebyggelse. En naturskön skärgårdsmiljö endast 20 min från stan. I närområdet finns två förskolor, Backeboskolans förskola i den charmiga gamla ättiksfabriken och Kummelnäs förskola. Det finns skolor i Velsamsund, Vikingshill (Backeboskolan F-6), Sågtorpsskolan F-6 och Myrsjöskolan F-9.

Med bilen kommer du på 15 min till familjevänliga Gustavsbergsbadet, ett modernt och mycket omtyckt äventyrsbad. Velamsunds naturreservat med djur och natur är ett populärt resmål som du når med både egen båt eller bil. Här finns också populära restaurangen "Långa raden" som är öppen sommartid. Vidare finns både Yasuragi och Skepparholmen med restauranger och spa-möjligheter inom närområdet.

Kummelnäs är ett skärgårdsnära område med havet runt hörnet. Här finns flera båtklubbar och från Hasseludden och Riset kan man hoppa på skärgårdsbåtarna som tar dig ut i skärgården eller in mot stan. Många dagspendlar under sommartid med båttrafiken.

Det finns två badsjöar i närområdet. Dels Sågsjön med en kommunal badplats, som har sandstrand och bryggor samt en skogssjö, Trollsjön, belägen ut mot Hasseludden. Kristallklart vatten och klippor att sola på.

Kommunikation

Med buss tar du dig från Kummelnäs till Slussen på cirka 35 min. Många som åker kommunalt tar bilen till infartsparkeringen i Orminge varifrån bussar tar dig till slussen med täta avgångar. Härifrån går även direktbussar till T-centralen vid rusningstider.

Närservice

Närmast har du Orminge centrum med butiker, apotek, bibliotek och banker. Därifrån är det dessutom väldigt nära till Forum Nacka, Värmdö marknad och Sickla köpkvarter.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Fondeli AB
530 m
Smaragden Livs AB
1,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Kummelnäs förskola
440 m
Vi Som Växer AB
1,2 km
Kollektivtrafik
Engelbrektsvägen
310 m
Högabergsvägen
340 m
Grundskolor
Backeboskolan
1,4 km
Sågtorpsskolan
1,7 km
Golfbanor & Golfklubbar
Bungenäs Utveckling Norra AB
2,5 km
Gotland Dunes Drift AB
2,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Boo KFUM Rackethall
1,9 km
Vattenhuset AB
2 km
Simhallar & Utomhusbad
Sågsjöbadet
480 m
Vittjärn Trollsjön
1,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Kristin Andersson för mer information!

Kristin Andersson

Kristin Andersson

Nacka

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0722-536 840

kristin.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,5 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte