Fingerörtsvägen 5

Bilder

Utgångspris

3 175 000 kr

Bevaka slutpriset

Fingerörtsvägen 5 , Järla Sjö , Nacka

Stor, trevlig och fräsch 2:a om 68 kvm i populära Järla Sjö. Rymlig balkong med fin utsikt. Väl tilltagna sällskapsytor. Vardagsrum med utgång till balkong. Kök med flyttbar köksö. Stort sovrum med många garderober. Stilrent badrum med tvättmaskin och torktumlare. Populär förening med eget garage, parkering samt förråd till uthyrning. Järlasjön inbjuder till sköna bad sommartid och skridskoåkning vintertid. Mycket bra kommunikationer till stan med både buss och tåg. Nära till ett flertal populära skolor och förskolor.

68 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 354 kr inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
68 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
29
Byggår:
2007
Driftskostnad:
455 kr/månad
Utgångspris:
3 175 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Budgivning pågår

Bud Budgivare Tidpunkt
3 000 000:- 2017-05-24 16:35

* = Annullerat bud

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

68 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall som öppnar upp mot både kök och vardagsrum. Vitmålade väggar, fondtapet samt parkettgolv. Ingång till förråd med städskåp, hyllplan och klädstång.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum med utgång till balkongen. Gott om plats för både stor soffa och matbord. Vitmålade väggar samt parkettgolv.

BALKONG
Stor balkong med trevlig utsikt. Trall, lampa samt eluttag.

KÖK
Fräscht kök med ekluckor, vitt kakel och flyttbar köksö. Rostfria vitvaror: spis med häll, fläkt, kyl/frys samt diskmaskin. Plats för stor matplats vid fönster med fri utsikt utan insyn. Vitmålade väggar samt parkettgolv.

BADRUM
Stort och fräscht badrum med helkaklade väggar i vitt, turkos fondvägg och vitt klinkergolv. Praktisk arbetsbänk och väggskåp ovanför tvättmaskin och torktumlare. Wc, tvättställ samt badkar.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Vitmålade väggar, fondtapet samt parkettgolv. Fem garderober.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 5, hiss finns

Pris

3 175 000 kr Utgångspris

Avgift

4 354 kr inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband

Andel i föreningen

1,0201%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2007

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 mars 2012
Energiprestanda: 116 kWh/m² (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

5 465 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 012 kr
Försäkring: 1 453 kr
Beräknat antal personer: 2

Övrigt

Uppgiften om lägenhetens andel av föreningens årsavgift har ej gått att få fram från föreningens förvaltare.

Förening

Namn

Brf Vikingaleden

Om föreningen

Brf Vikingaleden består av 91 lägenheter uppdelade på tre hus med ett garage under. Föreningens hus ligger vid Fingerörtsvägen från ena hållet och längs Winborgs väg från andra hållet. Namnet har bostadsrättsföreningen fått just för att det på vikingatiden gick en stig över föreningens mark. Husen blev klara under våren-sommaren 2007.

I varje port finns ett barnvagnsförråd. Det finns tre cykelförråd. Föreningen har 30 förråd för uthyrning för 250 kr/månad. Det är förnärvarande 27 st i kö (per 2017-05-16).

I månadsavgiften ingår bostadsrättstillägget till hemförsäkringen.

En dag i augusti varje år fiskar föreningen kräftor i Järlasjön.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

91

TV och Bredband

Bredband via Ownit 100/100 mbit ingår i månadsavgiften. Kabel-tv via Com-Hem. Det analoga basutbudet ingår i månadsavgiften.

Parkering

Föreningen har 50 garageplatser med ingång från port 8 och 10. Dessa kostar 600 kr/månad att hyra. Det finns även 23 parkeringsplatser att hyra för 250 kr/månad. Köläget per 2017-05-16 är till p-plats: 2-3 st i kö, till garage: 3-4 st i kö. Det finns även möjlighet att nyttja boendeparkeringen i Järla Sjö eller gratis parkering längs med Ekuddsvägen (mellan kl 17.00-8.00, annars 8 kr/tim). Det finns även möjlighet att hyra garage på Ekudden för ca 750 kr/månad (kö kan förekomma).

Renoveringar

Enligt underhållsplan skall ett visst underhåll göras under 2017 för ytskikten i första våningarna i trapphusen där slitaget är som störst. Stamspolning har precis genomförts. Inget övrigt av betydande grad.

Ekonomi

Det finns inga planerade avgiftsförändringar för 2017.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Om området

Järla Sjö

Järla Sjö är ett populärt bostadsområde och en idyllisk småstad belägen vid Järlasjöns norra strand, strax väster om Lillängen. Järla Sjö rymmer idag drygt 700 bostäder blandat med några butiker och restauranger. Det pågår ombyggnation av den gamla industribyggnaden Lavalhallen och några kringliggande byggnader till drygt 200 bostäder under de kommande åren. År 2004 fick Järla Sjö Stadsmiljörådets utmärkelse som delas ut för förtjänstfulla insatser att förbättra stadsmiljöns kvaliteter.

Boende i Järla Sjö erbjudes bad, kräftfiske, båt- och naturliv under sommarhalvåret samt skridskoåkning och längdskidor på sjön vintertid. Här finns även många parker med bänkar och ett flertal lekplatser för barnen.

På andra sidan Järlasjön, bortanför Hästhagen ligger Nackareservatet och populära friluftsanläggningen Hellasgården med utegym och motionsslingor. Vill man åka slalom vintertid är det inte långt till Hammarbybacken.

Längs strandkanten finns fina promenadstråk och bryggor för ett uppfriskande bad. Invid bryggorna finns även båtplatser att hyra och i augusti varje år fiskas det kräftor i sjön.

Boendeparkering i området med elektronisk parkering (inga lappar behövs i bilen). 30-dagars markparkering kostar 400 kr/månad och garage kostar 900 kr/månad. Innehavare av en bostadsrättslägenhet i Järla Sjö är berättigad till ett boendeparkeringstillstånd mark per lägenhet till normalpris (fn 400 kr/månad). Samfälligheten äger och förvaltar tre garage. De ligger vid Gustav de Lavals väg 5, Winborgs väg 16 och 24. Är man intresserad av en garageplats vänder man sig till Apcoa på 08-556 306 70 alternativt uthyrning@apcoa.se. Till garageplatserna är det separat kö. Garageplatserna är onumrerade och inga garageplatser öronmärks för någon. För motorcyklar tas fn ej ut markparkeringsavgift såvida motorcykeln ej parkeras på bilparkeringsplats. Motorcyklar kan därför ställas på lämplig plats där inte hinder eller annan olägenhet uppstår. Möjlighet finns även att hyra garageplats på Ekudden för 750-900 kr/månad. Det är Apcoa som administrerar dem också och kö kan förekomma.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med både buss från Järla station till Slussen och tåg från Saltsjö-Järla till Henriksdal (anslutningsbuss mellan Henriksdal och Slussen). Trafiken går dygnet runt och tar 10-15 minuter. Från och med i höst går även tvärbanan till Sickla Köpkvarter. På sikt kommer det även finnas tunnelbana.

Närservice

Restauranger och butiker finns i området. Kort gångavstånd till Stockholms bästa shopping, här bor man mitt emellan Sickla Köpkvarter och Nacka Forum. I de stora shoppingkvarteren finns ett brett utbud av affärer, restauranger, livsmedelsbutiker, systembolag, apotek och caféer. I Sickla finns även SATS, biograf, bowling samt Andys lekland. I närområdet finns ett flertal populära förskolor och skolor.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Willy:s Hemma
840 m
Picard
840 m
Köpcentrum & Gallerior
Nacka Forum
950 m
Pop Up Agency
1,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Yogamandella
160 m
Optimus förskola
250 m
Kollektivtrafik
Saltsjö-Järla station
100 m
Ekuddsvägen
110 m
Grundskolor
Montessoriskolan Castello. Pysslingen Förskolor och Skolor AB
110 m
Eklidens Skola
410 m
Gymnasium
Nacka gymnasium
490 m
Praktiska Nacka
1,2 km
Universitet & Högskolor
Ascolta
1,9 km
Mamont AB
2,3 km
Banker
FOREX Bank
940 m
Handelsbanken Nacka Forum
960 m
Golfbanor & Golfklubbar
Birdiefabriken AB
2,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Cafeteria Nacka Sporthall
400 m
Medley Nacka Simhall
530 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Nacka Simhall
530 m
Vattenhuset AB
990 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Ragnhild Sjöberg för mer information!

Ragnhild Sjöberg

Ragnhild Sjöberg

Nacka

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-400 19 83

ragnhild.sjoberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte