Fasanvägen 27, 3 tr

Bilder

  • Såld!
  • Stort vardagsrum med utgång till balkong
  • Härlig balkong med em/kvällssol
  • Högt fritt läge med utsikt över Saltsjö-Duvnäs
  • Vardagsrum mot matplats
  • Vardagsrum i öppen planlösning mot kök & matplats

Fasanvägen 27, 3 tr , Ektorp/Saltängen , Nacka

Ljus fin lägenhet högst upp i huset med öppen planlösning mellan vardagsrum, matplats och kök. Stora luftiga ytor som präglas av fint ljusinsläpp från fyra fönster i tre väderstreck. Balkong med sol från tidig eftermiddag. Två sovrum, möblerbar hall, stambytt helkaklat badrum samt tvättstuga. Gott om förvaringsmöjligheter i klädkammare, garderober, källarförråd och matkällarförråd.

Möjlig fyra! Lägenheten är ursprungligen en 4:a och kan vid behov göras om till det igen.

Området är vackert beläget med hav och skog på nära håll och ändå bara ca 10-20 minuter från Stockholm. Här finns badsjöar, Skuruparken med skog, Saltsjö-Duvnäs marina, strandpromenad, café Koloni och Olle Nymans ateljé m.m. Här har du både nära till butiker och service i Ektorps centrum och mycket goda busskommunikationer med täta turer till/från Slussen (15-25 min) och ut till skärgården. Du tar dig även enkelt till Nacka Forum och Sickla Köpkvarter antingen med buss eller bil.

Budgivning pågår! Ring mäklaren på 070-434 99 19 för att boka tid för visning!

93 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 993 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
93 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
53
Byggår:
1958-60
Driftskostnad:
357 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

93 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Rymlig möblerbar hall med ljusa målade väggar och klinkergolv. Spotlights i tak.

KÖK
Kök från Canadaköket med gott om förvaring i skåp, lådor och på öppna hyllor. Vitt kakel ovan bänkskiva i trä. Praktisk köksö med spishäll och elgrill samt fläktkåpa i koppar. Övrig maskinell utrustning: Inbyggd ugn, mikro i skåp (äldre modell), kyl/frys och diskmaskin. Köksön och den öppna planlösningen mot matplats och vardagsrum ger en trevlig social känsla i rummet.

VARDAGSRUM
Stort härligt vardagsrum i öppen planlösning med kök och matplats. Rummet präglas av ett härligt ljusinflöde från fyra fönster i tre väderstreck. Vitmålade väggar och fondtapet samt parkettgolv (valnöt). Utgång till balkong med sol från tidig eftermiddag.

SOVRUM 1
Ljusa målade väggar och parkettgolv (körsbär). Garderobsvägg med spegelskjutdörrar.

SOVRUM 2
Ljusa målade väggar och parkettgolv (körsbär). Garderob.

DUSCH/WC
Helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Duschhörna, wc, handfat med kommod, väggspegel och handdukstork. Spotlights i tak.

TVÄTTSTUGA
Helkaklade väggar och klinkergolv. Arbetsbänk ovan tvättmaskin. Det ryms en torktumlare ovanpå tvättmaskinen.

KLÄDKAMMARE
Med ingång från vardagsrummet genom skjutdörr finns en praktisk klädkammare inredd med klädstänger och trådbackar. Ljusa målade väggar och parkettgolv (valnöt).

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 993 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband

Andel i föreningen

1,1733%

Andel av årsavgiften

1,1733%

Tillträde

1/4 eller enligt ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1958-60

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 oktober 2008
Energiprestanda: 139 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Sicklaön 243:1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

4 288 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 200 kr
Försäkring: 2 088 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnaden är säljarens faktiska kostnad och kan för en köpare variera beroende på avtal och levnadssätt.

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett matkällarförråd.

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning.

Förening

Namn

HSB Brf Skuruberg i Nacka

Om föreningen

Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Sicklaön 243:1 och 244:1. Föreningen förvärvade fastigheterna 1958 och det finns 106 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen upplåter med hyresrätt 8 lokaler och förråd. Adresserna är Fasanvägen 27, 29, 31 och 30, 32, 34.
Husen är uppförda 1958-60. Stora renoveringar har gjorts, bl a byte av vatten- och avloppsstammar i kök och badrum år 2004, då även elstammarna byttes. Fjärrvärme installerades 2007, byte av fönster 2008/2009. Nya maskiner i tvättstugan 2008. Målning av trapphus 2008. Pågående projekt: Takrenovering pågår. Mer info finner du på www.skuruberg.se.

Föreningen har i dagsläget inga beslutade avgiftsförändringar (beslut tas när budgeten för 2018 fastställs i mitten av december) och det finns i dagsläget inte några nya större planerade reparationer/underhållsarbeten (enligt styrelsen 2017-11-02).

GEMENSAMMA UTRYMMEN finns i form av tvättstuga i 29:an och en mindre föreningslokal i 31:an. Det finns även cykelrum och barnvagnsrum. Förrådsutrymmen finns till alla lägenheter i källaren, samt matkällarförråd. Sopkärl samt komposteringskärl och grovsoprum finns. Boulebana finns.

BREDBAND/TV/TELEFONI
Kabel-tv genom ComHem, basutbudet ingår i avgiften.
Bredband finns via ComHem eller Bredbandsbolaget; Föreningen har tecknat ett gruppanslutningsavtal med Bredbandsbolaget som ger de boende tillgång till bredband med 100 Mbit/s i nedladdning och 100 Mbit/s i uppladdning samt bredbandstelefoni (ingår i avgiften). Samtalskostnader på telefoni tillkommer för den boende. Individuell uppgradering av bredbandshastigheten är möjlig (beställes och bekostas av medlemmen). Bredband via ComHem finns också, men ingår inte i avgiften.

Överlåtelseavgift om max 3,5% av gällande basbelopp debiteras säljaren (avgiften är fn 1 120 kr).
Pantsättningsavgift om max 1,5% av gällande basbelopp debiteras pantsättaren per pant (avgiften är fn 448 kr).
Föreningen kräver medlemskap i HSB, betalas av köparen.

Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring hos TryggHansa. Det innebär att lägenhetsinnehavaren inte längre behöver ha ett bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring. Man måste dock ha en vanlig hemförsäkring.

PARKERING
Föreningen har ca 23 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmar i föreningen (genom separat kö som sköts av HSB Stockholm). Kostnaden är f n 250 kr/månad (höjning diskuteras). I övrigt finns gratis parkering på gatan.

Läs mer om föreningen på hemsidan: www.skuruberg.se och i föreningens årsredovisning och stadgar.

Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se.

OMRÅDET
I anslutning till Saltsjö-Duvnäs villaområde med dess gröna omgivning ligger Saltängen. Här är nära till både grönområden och badplatser, såsom Skuruparken, båthamnen vid Saltsjö-Duvnäs med härlig strandpromenad, bad vid Långsjön samt Nyckelviken. Lugnt, barnvänligt område i Saltängen med skola och dagis inom gångavstånd.

Med båt tar man sig enkelt ut i skärgården genom Skurusundet eller genom Lännerstasundet via Saltsjöbaden.

På promenadavstånd finns Ektorps centrum med mataffärer, restauranger och flertalet butiker. Vid centrum ligger även Nacka Sjukhus. Nära till restauranger som t ex Restaurang Stazione vid viken i Saltsjö-Duvnäs, Sander & Co Sjökrog samt mysiga café Koloni. Inte långt till Nacka Forum med en mängd butiker, restauranger och service av alla typer.

Delat ägande

Varje lägenhet får ha maximalt tre delägare. Var och en av dessa ska äga minst 10% av lägenheten.

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Om området

Ektorp/Saltängen

Ektorp/Saltängen är ett populärt, lugnt och naturskönt område nära till Skurusundet med fina promenadstråk längs vattnet i Skuruparken. Promenadavstånd till underbara Nyckelviken, där det finns en lantgård med djur och herrgård från 1700-talet, motionsslingor, stora grönområden och badklippor. Möjlighet till bad finns också i Långsjön, ca 15 minuters promenad bort, och i Skurusundet söder om Duvnäs Udde. Ektorps skola ligger i närområdet, likaså Skuru skola och Saltängens skola. Dessutom finns det flera förskolor som ligger i området. För mer info se: www.nacka.se

Kommunikation

Väldigt goda busskommunikationer med täta avgångar. Det tar ca 15-25 min att åka buss till/från Slussen. Kollektivtrafik dygnet runt. Promenadavstånd även till Saltsjöbanans hållplats i Saltsjö-Duvnäs. För mer info se: www.sl.se

Närservice

Ektorps centrum är närmaste centrum. Där finns bl a restauranger, bageri Gateau, blomsterbutik, närbutiker, träningscentra samt Nacka sjukhus med apotek. Nära även till ICA Maxi och shopping i Nacka Forum och Sickla Köpkvarter. Trevliga restauranger på nära avstånd är Koloni och Stazione.

Parkering

Gratis parkering i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Rds Konsultbyrå AB
210 m
ICA Supermarket Ektorp
390 m
Köpcentrum & Gallerior
Nacka Forum
2,5 km
Saltsjöbaden Centrum
4,8 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Saltängens förskola Skeppet
270 m
Saltsjö-Duvnäs Montessoriförskola
270 m
Kollektivtrafik
Saltängen
150 m
Skuru skola
270 m
Grundskolor
Saltängens Skola
350 m
Förskola Lilla Nacka AB
370 m
Gymnasium
MediaGymnasiet
2,6 km
Nacka Enskilda Gymnasium AB
2,6 km
Universitet & Högskolor
Johan Skyttes Högskola AB
680 m
Mamont AB
1 km
Banker
Handelsbanken Nacka Forum
2,4 km
Nordea Bank AB
2,4 km
Golfbanor & Golfklubbar
Saltsjöbadens Golfklubb AB
4,3 km
Björkhagens Golfklubb
5,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Medley Nacka Simhall
3,1 km
Cafeteria Nacka Sporthall
3,2 km
Simhallar & Utomhusbad
Långsjön
960 m
Bastusjön
1000 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-434 99 19

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte