Henriksdalsringen 75

Bilder

  • Såld!
  • Snyggt Puustelli-kök
  • Fint ljusinsläpp via många fönster
  • Inglasad balkong i härligt solläge
  • Sovrum med fint ljusinsläpp från stora fönster
  • Badrum

Henriksdalsringen 75 , Henriksdalsberget , Nacka

Totalrenoverad toppfräsch mini-3:a (62 kvm) med inglasad balkong på barnvänliga Henriksdalsberget, med gångavstånd till Södermalm. Enorm parklik innergård, med härliga gräsytor, förskola, fritids, många lekplatser och bollplan. Mataffär, kvarterskrog och 53:ans buss i området. Garage finns.

En lägenhet i toppskick i ett omtyckt stads- och naturnära område, som måste ses! Härifrån är det nära till allt!

Varmt välkommen till visning!

62 kvm, 2,5 rok

Månadsavgift:
3 176 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband & bostadsrättstillägget i hemförsäkringen
Typ:
Lägenhet
Boarea:
62 kvm
Våning:
bv, hiss finns
Lägenhetsnummer:
13
Byggår:
1969-71
Driftskostnad:
653 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2,5 rum

Boarea

62 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande rymlig hall i öppen planlösning med kök. Praktisk garderobsvägg med skjutdörrar samt spotlights ovanför ytterdörren. Ljusa målade väggar och klinkergolv med golvvärme.

KÖK
Stilrent påkostat kök från Puustelli med vita köksluckor, kakel ovan bänkskiva i laminat och snyggt platsbyggt vinställ. Den maskinella utrustningen i rostfritt består av: Induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn, fläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Ljusa målade väggar och klinkergolv med golvvärme. Dimbar taklampa.

VARDAGSRUM
Fint vardagsrum med fönster längs hela ena kortsidan och utgång till INGLASAD BALKONG i härligt solläge. Ljusa målade väggar och parkettgolv samt dimbara spotlights i ytterkant av tak.

SOVRUM
Ljust rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Två fönster mot gården som ger fint ljusinsläpp. Stort garderobssystem med dimbar belysning ger praktisk förvaring. Även belysningen i taket är dimbar. Ljusa målade väggar och parkettgolv.

EXTRA SOVRUM
Litet extra rum som förslagsvis kan användas som barnkammare, kontor eller walk-in-closet. Fönster mot gården. Ljusa målade väggar och parkettgolv.

BADRUM
Fräscht badrum med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Bubbelbadkar, vägghängd wc, handfat med kommod, spegelskåp, väggskåp och handdukstork. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Spotlights i tak.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

bv av 6, hiss finns

Avgift

3 176 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband & bostadsrättstillägget i hemförsäkringen

Andel i föreningen

0,2383%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår

1969-71

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 september 2009
Energiprestanda: 121 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Nacka Sicklaön 78:6

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

7 836 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 569 kr
Försäkring: 3 267 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Driftskostnaden är säljarens faktiska kostnad och kan för en köpare variera beroende på avtal och levnadssätt.

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd beläget på vinden.

Utöver månadsavgiften (fn 2 926 kr/mån) tillkommer obligatorisk avgift för anslutning till Digital-TV/Bredband/IP-telefoni. Avgiften uppgår fn till 250 kr/mån. Denna avgift är inräknad i den angivna månadsavgiften på 3 176 kr.

Information om lägenhetens andel av årsavgift har ej gått att få fram från förvaltaren.

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning.

Förening

Namn

Brf Svindersvik i Nacka

Om föreningen

Brf Svindersvik i Nacka är en av tre föreningar på Henriksdalsberget, högt och vackert belägna strax utanför tullarna. Föreningen har 317 lägenheter, varav knappt 80 st fortfarande upplåts med hyresrätt. De har även ett stort antal lokaler med bl a mataffär, restaurang, förråd och garage. Till föreningen hör adresserna Henriksdalsringen 2, 10, 73-79, 83 och 89-125 och det ombildades i juli 2009. För mer information, besök gärna föreningens hemsida: www.svindersvik.se

GEMENSAMMA LOKALER/TVÄTTSTUGA
Stor tvättstuga finns i gårdsplanet i port nr 95 och den utrustad med många tvättmaskiner, flera torktumlare, torkskåp, manglar och centrifuger samt tvättbänkar. En övernattningslägenhet finns för uthyrning i Henriksdalsringen 107. Även bastu finns för uthyrning. Grovsoprum finns i port 91, 101 och 113. Det finns även cykelförråd och barnvagnsförråd.

PARKERING
Det finns totalt 236 garageplatser med och utan bur i fyra garage (83:an, 91:an, 97:an och 107:an). Priser: Garageplats med bur kostar 600 kr/månad och utan 500 kr/månad för boende.

KABEL-TV & INTERNET
Ansluten till kabelnät. Leverantör: Comhem.
Internet: Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget.

EKONOMI
Överlåtelseavgift om högst 2,5% av gällande basbelopp debiteras köparen.
Pantsättningsavgift om högst 1% av gällande basbelopp debiteras pantsättaren per pant.
Föreningen har tecknat en fastighetsförsäkring med kollektivt bostadsrättstillägg.

Det finns i dagsläget inga beslutade avgiftsförändringar. I maj sätter föreningen igång med ett omfattade arbete av att byta ut samtliga gamla hissar.

Läs mer om föreningen på hemsidan www.svindersvik.se samt i föreningens årsredovisning och stadgar (vilka finns under fliken "Viktiga dokument").

Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se.

Om området

Henriksdalsberget

Intill Södermalm och Hammarby Sjöstad med Stockholms inlopp i blickfånget, ligger detta trevliga område högst uppe på Henrikdalsberget med en slående utsikt. I området finns totalt 770 lägenheter fördelade på tre bostadsrättsföreningar.

Bebyggelsen som sträcker sig runt berget har skapat en stor parklik innergård fri från biltrafik. Barnen och ungdomarna kan på innergården välja mellan flera lekplatser, en förskola och en fritidsgård. Här finns också stora gräsmattor, lusthus, grillplatser m.m. och ett litet centrum med kvarterskrog, ICA-butik, kemtvätt och skrädderi, frisör, pizzeria m.m.

Tips från bostadsrättsföreningens hemsida:
På promenadavstånd finns Trolldalens skogsparti, Svindersviken med sina båtklubbar och rika fågelliv, rokokogården Svindersvik, den sommaröppna uteserveringen Boule & Berså, Elite Hotel med bar och restaurang, bryggorna vid Saltsjöqvarn, husläkarmottagning m.m. i DanvikCenter, Svindersviks Brygghus (matcafé), Sickla köpkvarter, det slottsliknande Danvikshem och andra kulturbyggnader samt ett flertal restauranger och annat vid nybyggda Henriksdalshamnen.

Inte långt bort finns Nackareservatet, Hellasgården och Nyckelviken med vackra promenadstråk, bad- och skridskosjöar och golfbanor.

Kommunikation

Här finns bra kommunikationer. Buss 53 går hela vägen upp på berget. Tar man istället genvägen ner till Värmdöleden finner man bussar med täta turer dygnet runt, som tar dig till Slussen på ca 5 minuter. Här finns även Saltsjöbanan med turer in till Slussen eller längre ut i Nacka/Saltsjöbaden. Det finns även en båtlinje från Finnboda till Nybrokajen.

Närservice

Ett rikt serviceutbud finner du i närbelägna Sickla köpkvarter, med butiker och restauranger för alla smaker. Här finns även klätteranläggning, gym och stormarknad. Dieselverkstaden erbjuder kultur med bland annat bibliotek, teater, musik och biograf.

Skolor och förskolor finns det flera av i närheten; Henriksdals förskola på Henriksdalsberget i hus byggt 2011 med fyra avdelningar. Vilans förskola och skola samt Finnboda förskola, ligger i angränsande Finnboda. Mer information finner du på Nacka kommuns hemsida: www.nacka.se

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära Henriksdal
150 m
Italian Gusto AB
410 m
Köpcentrum & Gallerior
Sickla Köpkvarter
680 m
Ringen Centrum
2,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Henrikdals Förskola
150 m
Vilans skola
430 m
Kollektivtrafik
Henriksdalsberget
170 m
Danvikshemsvägen
310 m
Grundskolor
Snitz grundskola
410 m
Vilans skola
430 m
Gymnasium
Magelungen Gymnasium
430 m
DesignGymnasiet
770 m
Universitet & Högskolor
Ascolta
790 m
Stockholmsjournalsiternas Seniorer
880 m
Banker
Swedbank
760 m
Swedbank
760 m
Golfbanor & Golfklubbar
Birdiefabriken AB
770 m
Replenty AB
2,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Sjöstadshallen
690 m
Vänföreningen Saltsjöbadens Friluftsbad
860 m
Simhallar & Utomhusbad
Sickla strands
1,1 km
Vattenhuset AB
1,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-434 99 19

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,5 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte