Skarpövägen 35, 3tr

Bilder

  • Balkong
  • Utsikt från balkong
  • Balkong
  • Vardagsrum
  • Vardagsrum med utgång till balkong

Utgångspris

1 950 000 kr

Bevaka slutpriset

Skarpövägen 35, 3tr , Västra Orminge , Nacka

Välplanerad hörntrea högst upp i huset med helt ny balkong i soligt söderläge med fri utsikt över parken. I genomgående bra skick med ljust målade väggar och enhetliga golv. Kök med rymlig matplats. Vardagsrum med utgång till balkong. Två rejäla sovrum, stort förråd och helkaklat badrum. Nära natur, badsjöar, service samt goda kommunikationer.

81 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 369 kr Inkl värme & vatten
Typ:
Lägenhet
Boarea:
81 kvm
Våning:
3, hiss finns
Byggår:
1970
Driftskostnad:
483 kr/månad
Utgångspris:
1 950 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

81 kvm

Rumsbeskrivning

Högst upp i huset med insynsskyddat och ljust hörnläge i sydost, finner ni denna trevligt disponerade lägenhet. Balkong i rakt söderläge med utgång från vardagsrummet med fri parkutsikt och sol hela dagen. I genomgående välhållet skick med nyligen ommålade väggar och laminatgolv i alla rum.

HALL:
Hall med plats för avhängning och access till badrum. Ljust målade väggar, samt fondtapet och laminatgolv.

BADRUM:
Rymligt badrum med helkaklade väggar i vitt och ljusblå bård. Ljusblå våtrumsmatta på golv. Badkar, WC, handfat med badrumsskåp ovantill. Torkskåp och tvättmaskin.

KLÄDKAMMARE/FÖRRÅD:
Stort utrymme med bra förvaringsutrymme. Hyllor längs två väggar samt linneskåp. Målade väggar och laminatgolv.

KÖK:
Hemtrevligt kök med rikligt ljusinsläpp och generösa arbetsytor. Rymlig matplats invid fönster. Från fönster har man utsikt över innergården. Charmig originalinredning med vita skåpsluckor med rostfria handtag. Utrustning i form av kyl/frys, spis med plattor (70cm) och kolfilterfläkt, samt diskmaskin. Vitt kakel ovan rostfri diskbänk med ho. Vitmålade väggar och laminatgolv.

VARDAGSRUM:
Stort, lättmöblerat vardagsrum som även erbjuder utrymme för exempelvis datahörna eller matplats. Stora fönster och glasad balkongdörr förser rummet med ljus, samt access till balkongen. Vitmålade väggar, fondtapet och laminatgolv.

BALKONG:
Med utgång från vardagsrummet ligger balkongen med söderläge och sol stor del av dagen. Högt läge med trevlig utsikt över parken.

SOVRUM 1:
Stort, ljust rum med ingång från köket och två fönster år öster. Vitmålade väggar, fondtapet och laminatgolv. Två fasta garderober. Plats för dubbelsäng och ytterligare möblering, såsom garderober och skrivbord.

SOVRUM 2:
Ljust rum med två fönster åt söder. Ljust gråmålade väggar och laminatgolv. Rummet har ingång från den inre hallen.

Denna lägenhet har nära till bad, natur och shopping. Det finns goda kommunikationer, ni tar er snabbt och enkelt in till stan, antingen med direktbuss eller med vanliga busslinjer, ca 15-20 min in till Slussen. Hasseluddens kajplats finns inom cykelavstånd, där kan man ta båt in till city eller vidare ut i Stockholms skärgård. För er som har bil finns det möjlighet att hyra p-plats strax intill bostaden till en låg kostnad.

ÖVRIGT: Nya fönster i hela lägenheten installerades 2010, samtliga med persienner. Helt ny balkong 2016.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns

Pris

1 950 000 kr Utgångspris

Avgift

5 369 kr Inkl värme & vatten

Andel i föreningen

0,45182%

Tillträde

Dec, eller enl ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1970

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 juli 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 183 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Orminge 38:1 och 38:2

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

5 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 2 200 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

I driftskostnaderna ingår hushållsel och hemförsäkring, vilket kan variera beroende på avtal och nyttjande.

Övrigt

Lägenheten har en rymlig balkong med soligt söderläge och fin utsikt över stort parkområde. Balkongbyte har precis genomförts i föreningen. Markarbete på gårdarna kvarstår och pågår just nu.

I lägenheten finns ett stort förråd.

Uppgiften om lägenhetens andel av föreningens årsavgift har ej gått att få fram från föreningens förvaltare.

Förening

Namn

Brf Skarpöhöjden

Om föreningen

Brf Skarpöhöjden förvärvade fastigheterna Orminge 38:1 och Orminge 38:2 den 31 oktober 2007.
Föreningen består av 15 bostadshus med byggnader i 3, 4 eller 5 våningar, fördelade på två gårdar, kallade "Nedre gården" och "Övre gården". Totalt finns det 363 st bostadslägenheter varav ca 90 hyresrätter.

Föreningen har två rejäla tvättstugor med totalt fem tvättrum, två grovtvättrum och ett torkrum, belägna i separata byggnader. En stor festlokal finns också och kan hyras för privata fester. Hyra 300 kr på veckodagar och 500 kr på helgdagar. I lokalen finns det kök, WC, bord och stolar, musikanläggning, mm. Här finns det också möjlighet att spela pingis och biljard.
Det finns även cykelförråd och barnvagnsförråd.

Parkering: föreningen har 86 garageplatser och 133 parkeringsplatser.
P-plats kan hyras för 300 kr/mån och garageplats kan hyras för 400-500 kr/mån. Det finns även en stor gästparkering.

Kabel-TV och bredband via comhem alternativt bredband via Bredbandsbolaget (100 Mbit/sekund).

Överlåtelseavgift betalas av köparen om 2,5% av gällande basbelopp.
Pantsättningsavgift om 1% av gällande basbelopp per pant.

Stambyte i badrum har genomförts i två omgångar: 1994 och 2002. De badrum som stambyttes 2002 har även nya köksstammar.
Tvättstugorna fick nya vitvaror under 2008. Under 2009 har samtliga tak lagts om samt relining av alla stuprör. Fönsterbyte genomfördes 2010-2011. Helrenovering garage 2011. Byte av vattenpump i undercentral 2011. Byte av belysning i trapphus 2012. Under 2016 har samtliga balkonger bytts ut, vilket nyligen är avslutat. Markarbete med återställande av gårdarna kvarstår och pågår just nu.

Ingen avgiftshöjning finns planerad.

Besök gärna föreningens hemsida: www.skarpohojden.se

Om området

Västra Orminge

I Nacka kommun, 1,5 mil öster om Stockholm och nära skärgården, ligger Boo-förorten Orminge. Området byggdes 1967-1971 som en del i miljonprogrammet med fasader som idag är K-märkta. Härifrån kommer bland andra Ulf Lundell och Markoolio. Husen är byggda under slutet på 60-talet och kallas för Sockerbitarna och Tågvagnarna av många. I området finns många påkostade lekplatser, fotbollsplaner, tennisbanor, basketplaner, grönområden, parkbänkar, gångvägar, utegym samt belyst motionsspår. Orminge Centrum och Krokhöjden gränsar till Glasbrukssjön som är en långsträckt sprickdalssjö som sträcker sig i nord-sydlig riktning. Den är en omtyckt badsjö. Även Myrsjön ligger nära med både badklippor och liten strand.
Orminge är beläget i Boo (Saltsjö-Boo). Boo är landets största tätort som inte är centralort i den egna kommunen.

Kommunikation

Det är mycket enkelt att ta sig till och från Orminge oavsett om man åker kommunalt eller med en egen bil. Väg 222 mot Nacka/Gustavsberg, avfart Orminge. Med buss från Slussen, buss 416-422 tar det ca 25 minuter och med motorvägsbuss 444-446 endast 15 minuter. Orminge Centrum är knutpunkt för kollektivtrafiken i Saltsjö-Boo. (Källa: Orminge Centrums hemsida). Det finns även en buss från Orminge Centrum till T-centralen. Från Hasseludden kan man ta båten in till stan eller vidare ut i skärgården.

Närservice

Köpcentret i Orminge invigdes 1971 och genomgick en kraftig ombyggnad 1992-93. Orminge Centrum består av två våningsplan: det övre planet en galleria med två stora ljusgårdar och den nedre som ligger i gatuplan i direkt anslutning till parkeringen.

Centrumet rymmer ca 25 butiker fördelade på dagligvaruhandel - Sveriges största Coop Extra-butik på 4 500 kvm, Pressbyrån samt sällanköpshandel med kläder och skor för hela familjen, butiker för hem & fritid ryms under samma tak.

Därutöver finns också ett varierat utbud av kommersiell och offentlig service: närpoliskontor, apotek, bank, postombud, systembolag, restaurang, gatukök, frisörer, kemtvätt och ett av Nacka kommuns välbesökta bibliotek.

Det finns ca 260 parkeringsplatser i direkt anslutning till gallerian med tre timmars gratis parkering i det fall p-skiva används.

I närområdet finns även en Willys-butik, pizzeria och restaurang, Hemköp samt Pressbyrån. Här finns också en OK/Q8-station, Lidl samt "Sonjas kiosk".

I närområdet finns gott om skolor bl.a. Backeboskolan (F-6), Lännersta skola (F-5), Björknässkolan (F-9), Myrsjöskolan (F-9), Boo Gårds skola (F-6), Orminge skola (F-6) Sågtorpsskolan (F-6) samt förskolor, bl. a. Montessorihuset, Korallens förskola, Alabasterns förskola, Chrysolitens förskola, Amadeus förskola och Vittra förskola. Se www.nacka.se för information om skolor och förskolor.

Parkering

Vid Orminge Centrum finns ca 600 p-platser varav 250 är avsedda för pendelparkering. Ytterligare ca 100 bilplatser för pendelparkering har byggts i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Mians Livs AB
290 m
Coop Extra
730 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Alabasterns förskola
180 m
Korallens förskola
180 m
Kollektivtrafik
Skarpövägen
160 m
Korsöstigen
390 m
Grundskolor
Orminge skola
310 m
Myrsjöskolan
700 m
Gymnasium
Björknäs Gymnasiesärskola
2,5 km
Universitet & Högskolor
Cygmed AB
3,3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Bungenäs Utveckling Norra AB
1,8 km
Gotland Dunes Drift AB
1,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Orminge bollplan
310 m
Vattenhuset AB
720 m
Simhallar & Utomhusbad
Vattenhuset AB
720 m
Myrsjön
720 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Johan Aspenberg för mer information!

Johan Aspenberg

Johan Aspenberg

Nacka

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0735-30 47 97

johan.aspenberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte