Järlasjöbrinken 6

Bilder

Utgångspris

6 995 000 kr

Bevaka slutpriset

Järlasjöbrinken 6 , Järla Sjö , Nacka

Välkommen till denna fantastiska 4:a i ett plan intill Järlasjön med underbar sjöutsikt från de flesta rum och från balkongen. Populär förening med privat brygga, bastu och gemensam lokal med möjlighet till övernattning. Stort vardagsrum med många fönster och utgång till balkong i soligt söderläge. Kök med stor matplats i öppen planlösning med vardagsrum. Badrum med badkar och fönster samt ytterligare ett badrum med dusch. Tre fina sovrum i bra storlek. Lägenheten är mycket ljus med fönster i tre väderstreck och soliga dagar speglar sig vattnets krusningar i solkatterna i lägenheten.

Järlasjön inbjuder till sköna bad sommartid och skridskoåkning vintertid. Mycket bra kommunikationer till stan med både buss och tåg. Nära till ett flertal populära skolor och förskolor. Nackareservatet på andra sidan sjön erbjuder fin natur med många motionsslingor.

Föreningen har en vackert grönskande innergård med fruktträd, bär, grillplats och liten lekplats. Förening har även en privat brygga i soligt sydvästläge, bastu vid bryggan samt fin övernattningslokal med fantastisk sjöutsikt.

127,5 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
7 865 kr inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
127,5 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
16
Byggår:
2003
Driftskostnad:
390 kr/månad
Utgångspris:
6 995 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Budgivning pågår

Bud Budgivare Tidpunkt
6 950 000:- 1 2018-02-15 17:25
6 850 000:- 2 2018-02-15 14:21
6 800 000:- 1 2018-02-14 14:28

* = Annullerat bud

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

127,5 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Inbjudande hall som öppnar upp sig mot kök och vardagsrum och man möts av sjöutsikten direkt från entrén. Vitmålade väggar och parkettgolv. Ingång till förråd med en garderob, hyllplan och klädstång.

KÖK
Lättarbetat och väldisponerat Myresjö kök i öppen planlösning med vardagsrummet. Gott om skåpsförvaring bakom ekluckor varav ett städskåp/skafferi i fullhöjd. Rymlig matplats framför stort fönster med sjöutsikt. Vitt kakel, vitmålade väggar samt parkettgolv. Spis med dubbelugn, rostfri fläktkåpa, kyl och frys i fullhöjd samt ny diskmaskin (2017).

VARDAGSRUM
Stort, ljust och luftigt vardagsrum om ca 35 kvm med stora fönster i två väderstreck och fantastisk utsikt över Järlasjön. Generöst ljusinsläpp från fönster som bitvis sträcker sig från golv till tak, vilket skapar en härlig rymd i rummet. Vitmålade väggar, grå/grön fondvägg samt parkettgolv. Dubbla dörrar till balkong i soligt söderläge.

BALKONG
Dubbla helglasade dörrar leder ut till den fina balkongen med magisk utsikt över det glittrande vattnet, fyren, Nackareservatet, Hästhagen och Nackamasterna.

BADRUM
Stort och fräscht badrum med fönster, helkaklade väggar i vitt samt klinkergolv med golvvärme. Badkar, handdukstork, litet väggskåp, vägghängt handfat samt vägghängd wc. Praktisk stenhylla under spegeln. Arbetsbänk och stora väggskåp ovanför tvättmaskin (Miele 2015) och torktumlare (2003).

DUSCHRUM
Fräscht duschrum med helkaklade väggar i vitt samt klinkergolv med golvvärme. Dusch, wc, handfat, spegel samt väggskåp.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum intill vardagsrummet med underbar sjöutsikt. Vitmålade väggar samt parkettgolv. Ingång till klädkammare med hyllplan och klädstång.

SOVRUM 2
Stort sovrum med ljus tapet samt parkettgolv. Rymlig garderobsvägg med skjutdörrar.

SOVRUM 3
Fönster åt två håll och sjöglimt. En garderob, ljus tapet samt parkettgolv.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 5, hiss finns

Pris

6 995 000 kr Utgångspris

Avgift

7 865 kr inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband

Andel i föreningen

2,44706%

Andel av årsavgiften

2,44733%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2003

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 oktober 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 110 kWh/m² (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

4 681 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 713 kr
Försäkring: 968 kr
Beräknat antal personer: 1

Övrigt

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Förening

Namn

Riksbyggens Brf Klosterstranden

Om föreningen

Brf Klosterstranden ligger delvis vid, men även i Järla sjö. Ett av husen är nämligen ett sjöhus där även föreningens vackra gemensamhetslokal med bastu och egen badbrygga ligger. Bryggan ligger fritt med sol från morgon till sen kväll. I lokalen finns pentry, bord och stolar och det är även möjligt att ha övernattande gäster där. Hyran för lokalen är 300 kr/dygn eller 100 kr för fem timmar (kan bokas max två dygn i sträck). Bastun är kostnadsfri och kan bokas tre timmar i taget. Vid badbryggan ligger föreningens egna lilla båt förtöjd, fri att nyttja för föreningens medlemmar. Husen är byggda år 2002, flerbostadshus, parhus, radhus, och i mitten en fin lekgård med gungor och sandlåda för de minsta. Lägenheterna varierar i storlek och antal rum och plan men allt som allt är de 52 till antalet.

Välskött förening med trevlig atmosfär, som skapas genom årliga sammankomster såsom bla kräftskiva om sensommaren, samt genom medlemmars engagemang inom olika ansvarsområden.

Kabel-tv genom ComHem, basutbudet ingår i avgiften. Bredband genom Bredbandsbolaget, ingår i avgiften. I avgiften ingår även bostadsrättstillägget för hemförsäkringen.

I föreningen finns gemensamma cykelförråd. Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande basbelopp. Pantsättningsavgift om 1% av gällande basbelopp betalas av pantsättaren per pant.

Parkering

Garageplats går att hyra, fn 900 kr/månad genom Järla Sjö samfällighetsförening (separat kö). Boendeparkering i området, fn 400 kr/månad. Se jarlasjo.se för mer information.

Renoveringar

Föreningen har inga större planerade renoveringar eller ombyggnationer utöver sin underhållsplan, se årsredovisningen. De har bara det planerade underhållet vilket framförallt rör de gemensamma ytorna.

Ekonomi

Det finns inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (kontrollerat med styrelsen 2018-01-31).

Övrigt

Föreningen har överklagat det beviljade bygglovet att bygga på Pumpprovningen, tegelhuset som ligger mellan föreningens byggnader.

Om området

Järla Sjö

Järla Sjö är ett populärt bostadsområde och en idyllisk småstad belägen vid Järlasjöns norra strand, strax väster om Lillängen. Järla Sjö rymmer idag drygt 700 bostäder blandat med några butiker och restauranger. Det pågår ombyggnation av den gamla industribyggnaden Lavalhallen och några kringliggande byggnader till drygt 200 bostäder där en del är klart för inflytt under 2018. År 2004 fick Järla Sjö Stadsmiljörådets utmärkelse som delas ut för förtjänstfulla insatser att förbättra stadsmiljöns kvaliteter.

Boende i Järla Sjö erbjudes bad, kräftfiske, båt- och naturliv under sommarhalvåret samt skridskoåkning och längdskidor på sjön vintertid. Här finns även många parker med bänkar och ett flertal lekplatser för barnen. Den stora lekplatsen vi Gustaf Dahlens park är precis ombyggd efter de boendes önskemål.

På andra sidan Järlasjön, bortanför Hästhagen ligger Nackareservatet och populära friluftsanläggningen Hellasgården med utegym och motionsslingor. Vill man åka slalom vintertid är det inte långt till Hammarbybacken.

Längs strandkanten finns fina promenadstråk och bryggor för ett uppfriskande bad. Invid bryggorna finns även båtplatser att hyra och i augusti varje år fiskas det kräftor i sjön.

Boendeparkering i området med elektronisk parkering (inga lappar behövs i bilen). 30-dagars uteparkering kostar 400 kr/månad och garage kostar 900 kr/månad. Parkeringsreglerna ändras om from 1 mars. Läs mer på samfällighetens hemsida www.jarlasjo.se. Samfälligheten äger och förvaltar tre garage. De ligger vid Gustav de Lavals väg 5, Winborgs väg 16 och 24. Är man intresserad av en garageplats vänder man sig till Apcoa på 08-556 306 70 alternativt uthyrning@apcoa.se. Till garageplatserna är det separat kö. Garageplatserna är onumrerade och inga garageplatser öronmärks för någon. Möjlighet finns även att hyra garageplats på Ekudden för fn 1000 kr/månad. Det är Apcoa som administrerar dem också och det är separat kö.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med både buss från Järla station till Slussen och tåg från Saltsjö-Järla till Henriksdal (anslutningsbuss mellan Henriksdal och Slussen). Trafiken går dygnet runt och tar 10-15 minuter. Från och med förra året går även tvärbanan till/från Sickla Köpkvarter. På sikt kommer det även finnas tunnelbana. Samfälligheten hyr ut en bilpoolplats till Sunfleet som är belägen på Gustaf de Lavals Torg. Se deras hemsida för mer information: www.sunfleet.com.

Närservice

Restauranger och butiker finns i området. Kort gångavstånd till Stockholms bästa shopping, här bor man mitt emellan Sickla Köpkvarter och Nacka Forum. I de stora shoppingkvarteren finns ett brett utbud av affärer, restauranger, livsmedelsbutiker, systembolag, apotek och caféer. I Sickla finns även SATS, biograf samt Andys lekland. I närområdet finns ett flertal populära förskolor och skolor.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Picard
930 m
Willy:s Hemma
930 m
Köpcentrum & Gallerior
Nacka Forum
1,1 km
Sickla Köpkvarter
1,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Yogamandella
280 m
Optimus förskola
310 m
Kollektivtrafik
Turbinvägen
260 m
Ekuddsvägen
280 m
Grundskolor
Montessoriskolan Castello. Pysslingen Förskolor och Skolor AB
110 m
Eklidens Skola
590 m
Gymnasium
Nacka gymnasium
700 m
Praktiska Nacka
1,4 km
Universitet & Högskolor
Mamont AB
2,3 km
Stockholmsjournalsiternas Seniorer
3 km
Banker
Nordea Bank AB
1 km
Handelsbanken Nacka Forum
1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Birdiefabriken AB
2,9 km
Björkhagens Golfklubb
3,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Cafeteria Nacka Sporthall
600 m
Medley Nacka Simhall
740 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Nacka Simhall
740 m
Vattenhuset AB
1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Ragnhild Sjöberg för mer information!

Ragnhild Sjöberg

Ragnhild Sjöberg

Nacka

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-400 19 83

ragnhild.sjoberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte