Alphyddevägen 67,12tr

Bilder

  • Såld!
  • Utsikt
  • Utsikt
  • Balkong
  • Utsikt
  • Vardagsrum

Alphyddevägen 67,12tr , Alphyddan , Nacka

Välkommen till Alphyddans kanske finaste trea. En välplanerad och totalrenoverad hörnlägenhet på 12:e våningen med imponerande utsikt över bland annat Stockholms inlopp, Kvarnholmen och Järlasjön. Renoverad 2011 med nytt kök och nya ytskikt med exklusiva ekparkettgolv. Stilrent badrum från 2004. Rymlig, inglasad balkong i sydöst.

Belägen på Alphyddans topp i populär förening med låga avgifter och garanterad garageplats i föreningens garage.

Med en kort promenad från bostaden nås Sickla Köpkvarter med sina många butiker och all service. Mycket bra kommunikationer till city med både bussar och Saltsjöbanan ett stenkast bort. Naturen inpå knuten och fina badmöjligheter i Sicklasjön.

Här är det bara att flytta in - varmt välkomna på visning!

73 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 278 kr Inkl värme, vatten & kabel-tv, samt BR-tillägg på hemförsäkringen
Typ:
Lägenhet
Boarea:
73 kvm
Våning:
12, hiss finns
Lägenhetsnummer:
114
Byggår:
1965
Driftskostnad:
516 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

73 kvm

Rumsbeskrivning

Välplanerad hörnlägenhet med högt läge på Alphyddans topp. Helt insynsskyddad och med ett strålande ljust sydostläge med utsikt i 180 grader. Totalrenoverad under 2011 med ljusa ytskikt, exklusivt parkettgolv i mörkrökt ek. Nytt kök med vitvaror av hög kvalitet.
I samband med renoveringen byttes elen till stor del ut, samt ny elcentral med automatsäkringar, i hallen. Samtliga innerdörrar är utbytta, samt ny säkerhetsdörr.

Rymlig och inbjudande HALL med ljust tapetserade väggar, svart klinkerlagt golv i entrén. I hallens inre del är det parkettgolv. Plats för avhängning i stor dubbelgarderob, samt i angräsande klädkammare. Infällda spotlights i tak. Säkerhetsdörr.

Läckert KÖK med mycket bra förvaring och arbetsytor. Högblanka vita luckor med rostfria handtag, bänkskiva i svart komposit-sten med nedsänkt rostfri diskho. Mosaik i grön ton ovan bänk och upp på vägg vid fläkt.
Utrustning i form av kyl och frys, diskmaskin, spishäll, inbyggd ugn och Micro i högskåp, samt spisfläkt. Vitvaror i svart utförande från Bosch/Siemens. Vitmålade väggar och svart klinkergolv med golvvärme. Rymlig matplats vid fönster med fantastisk utsikt över Sickla, Hammarbybacken och Globen.

VARDAGSRUM angränsande mot köket. Lättmöblerad yta med plats för soffgrupp, soffbord mm. Ljust tapetserade väggar och parkettgolv. Fin takbelysning via belysningsnisch vid taket, både uppåt och nedåt.

BALKONG med utgång från vardagsrummet. Imponerande utsikt över Stockholms inlopp, Järlasjön och delar av Nacka. Sol från morgon till en bit in på eftermiddagen. Klinkergolv och inglasning bidrar till att kunna nyttja balkongen stor del av året.

SOVRUM 1 med plats för dubbelsäng och viss ytterligare möblering, garderober mm. Ljust tapetserade väggar och parkettgolv. Fönster mot öster.

SOVRUM 2 håller även bra storlek och nyttjas idag som barnrum. Ljust tapetserade väggar och parkettgolv. Fönster mot öster ut mot balkongen.

BADRUM med ingång från hallen. Helkaklade väggar i vitt och klinkerlagt golv i vitt. Badkar, handfat med spegelskåp ovantill, samt toalett. Förberett för tvättmaskin.

Persienner i alla fönster utom i sovrum 2.

Belägen i omtyckta Alphyddan med centralt läge och nära till det mesta. Närbelägna Sickla köpkvarter erbjuder flertalet restauranger, shopping, stormarknad gym mm. Dieselverkstaden erbjuder kultur i form av bl. a. biograf, bibliotek, musik m.m. Även Nacka Forum och Hammarby Sjöstad ligger på promenadavstånd. Med buss eller Saltsjöbanan tar du dig snabbt och lätt runt i övriga delar av Nacka eller in till slussen på under 10 minuter, med täta turer. Härliga promenadstråk och bad finns vid bland annat Sickla sjö, Svindersvik och Nackareservatet.
Välskött förening med låga avgifter, samt garanterad garageplats till föreningens medlemmar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

12 av 13, hiss finns

Avgift

3 278 kr Inkl värme, vatten & kabel-tv, samt BR-tillägg på hemförsäkringen

Driftskostnad

6 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 700 kr
Försäkring: 2 500 kr
Beräknat antal personer: 4

Andel i föreningen

0,79%

Andel av årsavgiften

0,8624%

Tillträde

Slutet nov, eller enl ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1965

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 augusti 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 139 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Sicklaön 84:6

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd på vinden.

Förening

Namn

Brf Alphyddans Ros

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Alphyddans Ros köpte fastigheten år 2001. Föreningen äger de två hus, nr 63 och nr 67, som ligger högst upp på Alphyddevägen i det populära området Alphyddan i Nacka. Det finns 126 lägenheter varav 11 är hyresrätter. Till fastigheten hör också garage och lokaler med 127 platser.

Entréerna renoverades 2009 och ommålning på våningsplanen skedde 2010, garaget renoverades under år 2008. Fjärrvärme installerades år 2002 och lägenheternas badrum renoverades år 2004. År 2007 genomfördes en radonmätning med resultat under tillåtet gränsvärde. Husen har även PCB analyserats med godkänt resultat.

Garage
Brf Alphyddans Ros har totalt 127 bilplatser i garaget. Garaget är i två våningar och på den nedre våningen finns tillgång till biltvätt. Det finns även 11 parkeringsplatser utomhus, samt gästparkeringsplatser.
Priser för garageplats enligt nedan:
Medlem/hyresgäst 500:-/månad
Önskas extraplats är hyran 660:-/månad
Externa hyresgäster betalar 720:-/månad + moms
Uteplats kostar 260:-/månad
En magnetbricka tillhandahålls till varje plats. Extra magnetbricka går att få mot en kostnad av 100:-.

Gemensamma utrymmen
I båda husen finns tvättstuga, soprum med sopsortering, samt cykelrum. Garage i två av källarplanen. Ett föreningskontor finns på Alphyddevägen 67, ej bemannat. Ett förråd på vind eller i källare hör till varje lägenhet. Till fastigheten hör en lek- och grillplats och många sköna platser för sol, lek och umgänge. Här finns även en egen boulebana!

Ekonomi
I månadsavgiften till föreningen ingår värme, vatten, kabel-tv, samt bostadsrättstillägget på hemförsäkringen.
Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande basbelopp, debiteras köparen.
Pantsättningsavgift om 1% av gällande basbelopp per pant.

TV/Bredband
Kabel-TV via ComHem, (basutbudet ingår i avgiften).
Bredband via Bredbandsbolaget eller ComHem, tecknas separat av boende.

Besök gärna föreningens hemsida: www.alphyddansros.se
post Meddelanden kan lämnas via E-post till info@alphyddansros.se eller lämnas på telefonsvararen, telefon: 08-716 15 75.

Omgivning
På 5 minuter kommer vi till Slussen. Lika lång tid tar det att komma ut i naturen. Närhet till storstad, natur och kultur således. Den nya gångbron över Gamla Värmdövägen har gjort Sickla Köpkvarter med sitt stora utbud ännu mer lättillgängligt. Se nedan ett axplock av vad som finns inom 5 minuters promenadavstånd.

Om området

Alphyddan

Alphyddan som bostadsområde började växa fram och bebyggas under 1960-talet. Idag består områdets bostäder till övervägande del av bostadsrätter. Nära till flera grönområden och badsjöar. Kort promenad till mysigt café vid Svindersvik. I området finns goda lekmöjligheter för barnen i form av flera fina lekplatser.

Kommunikation

Med buss är det cirka 5-10 minuters restid till Slussen. Det går även att åka Saltsjöbanan från Sickla station till Henriksdal, och sedan buss till Slussen. Tvärbanan byggs nu ut och kommer att få en ny slutstation vid Sickla, vilken beräknas stå klar hösten 2017. Tvärbanan kan idag tas från Hammarby Sjöstad, ca 15 minuters promenad från Alphyddan.

Närservice

Ett stenkast bort ligger Sickla Köpkvarter med sina ca 150 butiker. Här finns ett brett utbud av både shopping, restauranger, kultur, nöjen och service.

Parkering

Från och med den 1 december 2015 har parkeringsavgifter införts på de allmänna vägarna på västra Sicklaön.
Det kostar 8 kronor i timmen mellan klockan 8-17 på vardagar, utom dag före söndag och helgdag. Övrig tid på dygnet är det gratis att parkera.

Boendeparkering
För att prioritera parkering för boende erbjuds en reducerad boendetaxa på 400 kronor för en 30-dagarsperiod eller 30 kronor per dag.

Garageplats i flerbilsgarage finns uppe vid vändplanen (drivs av Brf Alphyddan Ros) och nere vid infarten till Alphyddevägen (drivs av Kaiser Cars). Kö kan förekomma.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Naturkött
300 m
ICA Nära Henriksdal
430 m
Köpcentrum & Gallerior
Sickla Köpkvarter
300 m
Nacka Forum
2,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Lilla Maestro
380 m
Henrikdals Förskola
510 m
Kollektivtrafik
Arlandabanan Infrastructure AB
4,5 km
Arlanda Express
4,6 km
Grundskolor
Förskolan Lilla Maestro
380 m
Framtidens Skola
610 m
Gymnasium
DesignGymnasiet
420 m
Didaktus Skolor AB
450 m
Universitet & Högskolor
Sthlm Unniversitet
2,3 km
Integrative Care Science Center
2,4 km
Banker
Swedbank
360 m
Swedbank
360 m
Golfbanor & Golfklubbar
Birdiefabriken AB
1,2 km
Björkhagens Golfklubb
3,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Friskis&Svettis Sickla
230 m
Sjöstadshallen
600 m
Simhallar & Utomhusbad
Vattenhuset AB
710 m
Medley Nacka Simhall
1,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Johan Aspenberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte