Finnbergsvägen 16

Bilder

  • Såld!
  • Fin utsikt från balkongen över inloppet
  • Utsikt över inloppet från vardagsrummet
  • Kök med matplats
  • Sovrum
  • WC/Dusch med tvättmaskin

Finnbergsvägen 16 , Finnberget , Nacka

Charmig ljus 2:a på Finnberget med fantastisk utsikt över Stockholms inlopp och Svindersviken/Ryssviken från vardagsrum och inglasad balkong. Renoverat badrum och kök, genomgående fina parkettgolv och fräscha renoverade ytskikt.
En ljus fin lägenhet som det bara är att flytta in i!

Här bor du i ett lugnt område nära vattnet och naturen och har samtidigt kort avstånd till såväl söder och city som till Hammarby Sjöstad och centrala delarna av Nacka! Bra kommunikationer.

Varmt välkommen till visning!

55 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 263 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv & balkongtillägg
Typ:
Lägenhet
Boarea:
55 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
132
Byggår:
1948-54
Driftskostnad:
439 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

55 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande rymlig hall med ljusa målade väggar och klinkergolv vid entrén och parkettgolv längre in. Garderober med spegeldörrar och plats för avhängning av ytterkläder.

KÖK
Modernt kök med både vita och färgade köksfronter och gott om förvaring i skåp och lådor. Matplats vid fönster mot innergården. Kakel på två väggar ovan bänkskivor i laminat. Den maskinella utrustningen består av: kyl/frys, induktionshäll, fläkt, diskmaskin och inbyggd varmluftsugn. Ljusa målade väggar och parkettgolv.

VARDAGSRUM
Ljust luftigt vardagsrum med fint ljusinflöde från flera fönster och den helglasade balkongdörren. Vitmålade väggar och parkettgolv. Utgång till balkongen.

BALKONG
Stor inglasad balkong med fantastisk utsikt. De övre glaspartierna går smidigt att skjuta undan, så att man kan justera hur stor del av balkongen man vill ska vara vindskyddad.

KLÄDKAMMARE/FÖRRÅD
Från vardagsrummet nås en rymlig klädkammare som har fönster och är inrett med praktiskt förvaringssystem. Vitmålade väggar och parkettgolv.

SOVRUM
Sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Dekorativ grön fondvägg inramad av skåpsystem för praktisk förvaring. Övriga väggar vitmålade samt parkettgolv.

BADRUM
Badrummet från 2010 med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme samt spotlights i tak. Här finns duschhörna, wc, handfat med kommod, spegelskåp och tvättmaskin med praktisk arbetsbänk ovanpå. Fastigheten är stambytt 1988-1991.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd och ett mindre matkällarförråd.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 263 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv & balkongtillägg

Andel i föreningen

0,4565%

Andel av årsavgiften

0,44637%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1948-54

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 september 2012
Energiprestanda: 161 kWh/m² (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

5 270 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 218 kr
Försäkring: 2 052 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnaden är säljarens faktiska kostnad det senaste året och kan för en köpare variera beroende på avtal och levnadssätt.

Övrigt

Inglasad balkong med utsikt över Stockholms inlopp och morgon- och förmiddagssol.

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett mindre matkällarförråd.
Extra källarförråd finns att hyra (kö kan förekomma).

Förening

Namn

Brf Finnberget Sicklaön 37:24

Om föreningen

Föreningen bildades 2003 och består av sex hus i 3-4 våningar på adresserna Finnbergsvägen 2-60. Föreningens fastighet, Sicklaön 37:24, bebyggdes 1948 (Finnbergsvägen 2-52) och 1954 byggdes (Finnbergsvägen 54-60) som arbetarbostäder åt varvsarbetarna på Finnboda varv. Totalt består föreningen av 226 lägenheter varav 18 st är hyresrätter (1/1 2014), vilka säljs som bostadsrätter vartefter de blir tomma. I föreningen finns även 7 lokaler och två affärslokaler samt en garagelänga och p-platser utomhus.

Genomfört underhåll/åtgärder på fastigheten:
2014/15 Utbyte av entréportar i hus 54-60, 2014 Renovering av garageportar, 2013 Byte av VA-ledning, börjat med matavfallsinsamling i mindre skala, 2012 Underhåll av undercentraler med byte av varmvattenväxlare, byte av samtliga ventiler på värmestammarna, renovering av uteplatser på "Varvsgården" Finnbergsvägen 44-50, nedtagning av almsjuka träd, installation av fiber (Telia), energideklaration, 2011 Delvis ny puts på fasaderna vid Finnbergvägen 3, 38 och 54, nyasfaltering av hela området, 2008-2012 Nya balkonger, 2010 ommålning av trapphusen, ny armatur i trapphusen, stamspolning, iordningställande av grillplatser, 2009 Extra belysning vid entréerna, uppfräschning av gemensamhetslokalens övernattningsdel, 2008 OVK - Obligatorisk ventilationskontroll, 1990-1991 Fasaden putsad, 1989-1991 Elstammar bytta i lägenheterna, 1988-1991 Stambyte, nya badrum, bytt ventilation.

Planerat underhåll/åtgärder på fastigheten:
Föreningen planerar en fönsterrenovering av samtliga lägenheter under 2015/2016. Renoveringen kommer att finansieras av försåld hyresrättslägenhet samt befintligt överskott/kapital. Det finns i dagsläget inga beslutade avgiftshöjningar (2015-02-19). Föreningen har som målsättning att finansiera underhåll och reparationer på annat sätt. Ett koncept som hållit under de senaste 6 åren.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga finns i varje huskropp, samlings-/övernattningslokal finns att hyra för lugnare tillställningar, grillplatser, cykelförråd (tillgång varierar beroende på gård/trappa), barnvagnsrum (tillgång varierar beroende på gård/trappa)

Kabel-TV/Bredband/Fiber:
Boende kan välja att få TV, telefoni och bredband digital-tv levererat av ComHem eller Telia. Avtal tecknas separat med respektive distributör. Bredband med fiber från Telia installerades våren 2012.

Parkering:
Det finns tre typer av parkeringsplatser, med tre separata köer (2015-02-19);
- 134 p-platser utomhus för 350 kr/mån. - 7 st i kö i dagsläget.
- 15 p-platser i grannföreningens p-hus för 700 kr/mån. - 11 st i kö i dagsläget.
- 14 garageplatser i fristående länga för 1 250 kr/mån. - 15 st i kö i dagsläget.
Så snart styrelsen godkänt medlemsansökan kan man ställa sig i kö genom att skicka kontaktuppgifter i ett mail till parkering@finnberget.se.

Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras säljaren.
Pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp debiteras pantsättaren per pant.

Mer information om föreningen hittar du i årsredovisningen och på föreningens hemsida: www.finnberget.se

Om området

Finnberget

Finnberget är lite utav en stilla oas i ett annars starkt växande område. Området nedanför; Finnboda hamn bebyggs med mer än 700 bostäder. Fortsättningen blir på Kvarnholmen, som också kommer att bebyggas. Strandlinjen kommer att kompletteras med gång- och- cykelvägar in till stan. För att förbättra kommunikationerna till och från Kvarnholmen planeras en ny broförbindelse över Svindersviken. Även båtförbindelse finns i närområdet, som efter utvärdering är tänkt att trafikera Hammarby Sjöstad, centrala delar av Stockholm (Slussen, Strömkajen, Nybroviken), Nacka, Lidingö och Fjäderholmarna. En trevlig, upplyst gångväg sträcker sig via Svindersviken till Sickla och Alphyddan. Ett attraktivt område som inom de närmaste åren kommer att ske många spännande förändringar i.

Kommunikation

Från Finnberget är det endast några minuters bilresa till Slussen. Bra kommunikationer med buss till bl a Slussen (ca 7-8 min), Roslagstull och Nacka Sjukhus via Sickla. Området trafikeras av buss 402, 469 samt 53. Det finns även båtförbindelse från närliggande Finnboda Hamn till Nybrokajen. För att förbättra kommunikationerna till och från Kvarnholmen byggs en broförbindelse över Svindersviken till Sicklaön, vilken beräknas vara klar 2016.

Närservice

Ett rikt serviceutbud finner du i närbelägna Sickla Köpkvarter, med butiker och restauranger för alla smaker. Här finns även klätteranläggning, gym och stormarknad. Dieselverkstaden erbjuder kultur med bl a bibliotek, teater, musik och biograf. Skolor och förskolor finns det flera i närheten. Mer information finner du på Nacka kommuns hemsida: www.nacka.se

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära Henriksdal
810 m
ICA Kvantum Sickla
1 km
Köpcentrum & Gallerior
Sickla Köpkvarter
1,1 km
Nacka Forum
2,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Finnboda förskola
540 m
Skrattegi förskolor Gröna Huset
670 m
Kollektivtrafik
Finnberget
110 m
Finnbergsvägen
230 m
Grundskolor
Anna Palmer Utbildning
680 m
Vilans skola
710 m
Gymnasium
Magelungen Gymnasium
1,2 km
DesignGymnasiet
1,2 km
Universitet & Högskolor
Stockholmsjournalsiternas Seniorer
1,8 km
Ersta sköndal Högskolan södermalm
2,5 km
Banker
FOREX Bank
1 km
Swedbank
1,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Birdiefabriken AB
1,6 km
Traryd Golf Resort AB
3,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Vattenhuset AB
980 m
Friskis&Svettis Sickla
1,1 km
Simhallar & Utomhusbad
Vattenhuset AB
980 m
Medley Nacka Simhall
1,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-434 99 19

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte