Ormingeringen 12A, bv

Bilder

  • Såld!

Ormingeringen 12A, bv , Västra Orminge , Nacka

Ljus lägenhet på markplan i populär förening med genomgående enhetliga och ljusa ytskikt. Välhållet kök med rymlig matplats öppen mot vardagsrum. Stort och ljust, delbart sovrum med garderobsvägg. Klädkammare med bra förvaring. Kaklat badrum med tvättmaskin och torkskåp. Balkong i väst. Nära natur, badsjöar, service och kommunikationer.
Det kommer inte finnas möjlighet till förhandsvisning av denna bostad, välkommen på våra öppna visningar!

60 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 639 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband & BR-tillägget
Typ:
Lägenhet
Boarea:
60 kvm
Våning:
BV
Lägenhetsnummer:
164
Byggår:
1968
Driftskostnad:
458 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

60 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till en fin, välhållen tvåa på markplan i en av de populära tågvagnarna med stort, luftigt vardagsrum i öppen planlösning med kökets matplats. Genomgående enhetliga laminatgolv och ljusa ytskikt. "Nya" fönster i hela lägenheten, samtliga utrustade med persienner, utbytt av föreningen under 90-talet. Föreningen har även låtit byta ut alla balkonger nyligen.

HALL:
Hall med plats för avhängning, samt access till badrum och kök. Tapetserade väggar och klinkerlagt golv i terrakotta som därefter övergår i laminatgolv.

KÖK:
Hemtrevligt kök med rikligt ljusinsläpp och bra förvaring. Charmig originalinredning med vita skåp och blå luckor. Rymlig matplats vid fönster, öppet mot vardagsrum. Kyl/frys och spis med plattor (50 cm). Vitt kakel ovan arbetsbänk i trä, samt rostfri bänk med diskho. Vitmålade väggar och laminatgolv.

KLÄDKAMMARE:
Rymlig klädkammare med garderober och linneskåp. Vitmålade väggar och laminatgolv.

VARDAGSRUM:
Stort, lättmöblerat vardagsrum som även erbjuder utrymme för exempelvis datahörna. Flera fönster och glasad balkongdörr förser rummet med ljus, samt access till balkongen. Ljust tapetserade väggar och laminatgolv.

BALKONG:
Med utgång från vardagsrummet ligger balkongen med soligt västläge.

SOVRUM:
Stort och ljust sovrum med tre fönster mot söder. Hel garderobsvägg på kortvägger med skjutbara spegeldörrar, ljust tapetserade väggar och laminatgolv. Detta rum kan delas i två för att erhålla två mindre sovrum om så önskas.

BADRUM:
Rymligt badrum med helkaklade väggar i vitt. Ljusgrå våtrumsmatta på golv. Dusch, WC och badrumsskåp ovan handfat. Här finns även tvättmaskin och torkskåp.

FÖRRÅD:
Till lägenheten hör ett förråd i källaren med ingång från husets bortre gavel.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

BV av 1, hiss finns ej

Avgift

3 639 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband & BR-tillägget

Andel i föreningen

0,20576%

Andel av årsavgiften

0,20576%

Tillträde

Omgående eller enl ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1968 stambytt 1992/1993

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 mars 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 165 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Orminge 43:1 och 43:2

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

5 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 500 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

I driftskostnaden ingår elförbrukning och hemförsäkring. Dessa kostnader kan variera beroende på avtal och användning.

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd med ingång från husets bortre gavel.

Förening

Namn

HSB Brf Smaragden

Om föreningen

I Brf Smaragden finns totalt 384 lägenheter fördelat på 56 ettor, 116 tvåor och 212 fyror, inom fastighetens 27 bostadshus. Samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt. Fasaderna är K-märkta som exempel på 60- och 70-talets miljonprogram. Stambyte gjordes 1992/93 då även taken lades om och samtliga fönster byttes ut. Samtidigt byggdes trapphusen i "tågvagnarna" in. Garagets tak renoverades under 2005. Under 2008 färdigställdes utbytet av samtliga hissar i föreningen. Byte av samtliga balkonger skedde under 2013/2014. Garage och parkeringsdäck renoverades 2015.
Tre gemensamma tvättstugor finns på Ormingeringen 7, 15 och 23. Gemensam bastu finns på Ormingeringen 15.
Föreningen har två gemensamhetslokaler, en lokal under tvättstugan på Ormingeringen 23 och en lokal under tvättstugan Ormingeringen 7. Du kan som medlem i Brf Smaragden hyra lokalerna för privata fester, mot en lägre kostnad.

Föreningen har tre stora parkeringsplatser längs Ormingeringen för deras medlemmar, där även gästplatser finns att tillgå. Dessa hyrs ut genom separat kösystem. Det finns 42 garageplatser och 140 parkeringsplatser som går att hyra. Utöver det finns ett antal gästplatser och ett antal obokbara platser.

Garageplats med elstolpe kostar 300:-/månad. Nedanför Ormingeringen 1-6 finns även ett parkeringsgarage med burar runt varje plats.
Plats utomhus med elstolpe kostar 200:-/månad.
P-tillstånd för obokad plats kostar 100:-/månad.

Kabel-TV via Canal digital, basutbudet på ca 18 kanaler ingår i månadsavgiften.
Bredband via Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften (100 Mbit/s).

Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande basbelopp debiteras köparen.
Pantsättningsavgift om 1% av gällande basbelopp debiteras pantsättaren per pant.

HSB-medlemskap betalas av köparen.
Föreningen godkänner delat ägande, under förutsättning att samtliga delägare är bosatta i bostaden.
För ytterligare information om föreningen; se föreningens hemsida: www.brfsmaragden.se

Om området

Västra Orminge

I Nacka kommun, 1,5 mil öster om Stockholm och nära skärgården, ligger Boo-förorten Orminge. Området byggdes 1967-1971 som en del i miljonprogrammet med fasader som idag är K-märkta. Härifrån kommer bland andra Ulf Lundell och Markoolio. Husen är byggda under slutet på 60-talet och kallas för Sockerbitarna och Tågvagnarna av många. I området finns många påkostade lekplatser, fotbollsplaner, tennisbanor, basketplaner, grönområden, parkbänkar, gångvägar, utegym samt belyst motionsspår. Orminge Centrum och Krokhöjden gränsar till Glasbrukssjön som är en långsträckt sprickdalssjö som sträcker sig i nord-sydlig riktning. Den är en omtyckt badsjö. Även Myrsjön ligger nära med både badklippor och liten strand.
Orminge är beläget i Boo (Saltsjö-Boo). Boo är landets största tätort som inte är centralort i den egna kommunen.

Kommunikation

Det är mycket enkelt att ta sig till och från Orminge oavsett om man åker kommunalt eller med en egen bil. Väg 222 mot Nacka/Gustavsberg, avfart Orminge. Med buss från Slussen, buss 416-422 tar det ca 25 minuter och med motorvägsbuss 444-446 endast 15 minuter. Orminge Centrum är knutpunkt för kollektivtrafiken i Saltsjö-Boo. (Källa: Orminge Centrums hemsida). Det finns även en buss från Orminge Centrum till T-centralen. Från Hasseludden kan man ta båten in till stan eller vidare ut i skärgården.

Närservice

Köpcentret i Orminge invigdes 1971 och genomgick en kraftig ombyggnad 1992-93. Orminge Centrum består av två våningsplan: det övre planet en galleria med två stora ljusgårdar och den nedre som ligger i gatuplan i direkt anslutning till parkeringen.

Centrumet rymmer ca 25 butiker fördelade på dagligvaruhandel - Sveriges största Coop Extra-butik på 4 500 kvm, Pressbyrån samt sällanköpshandel med kläder och skor för hela familjen, butiker för hem & fritid ryms under samma tak.

Därutöver finns också ett varierat utbud av kommersiell och offentlig service: närpoliskontor, apotek, bank, postombud, systembolag, restaurang, gatukök, frisörer, kemtvätt och ett av Nacka kommuns välbesökta bibliotek.

Det finns ca 260 parkeringsplatser i direkt anslutning till gallerian med tre timmars gratis parkering i det fall p-skiva används.

I närområdet finns även en Willys-butik, pizzeria och restaurang, Hemköp samt Pressbyrån. Här finns också en OK/Q8-station, Lidl samt "Sonjas kiosk".

I närområdet finns gott om skolor bl.a. Backeboskolan (F-6), Lännersta skola (F-5), Björknässkolan (F-9), Myrsjöskolan (F-9), Boo Gårds skola (F-6), Orminge skola (F-6) Sågtorpsskolan (F-6) samt förskolor, bl. a. Montessorihuset, Korallens förskola, Alabasterns förskola, Chrysolitens förskola, Amadeus förskola och Vittra förskola. Se www.nacka.se för information om skolor och förskolor.

Parkering

Vid Orminge Centrum finns ca 600 p-platser varav 250 är avsedda för pendelparkering. Ytterligare ca 100 bilplatser för pendelparkering har byggts i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Extra
570 m
Kids Drinks Nordic AB
600 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Chrysolitens förskola
300 m
Familjedaghemmet Barnligan
370 m
Kollektivtrafik
Husaröstigen
210 m
Nämdöstigen
320 m
Grundskolor
Orminge skola
740 m
Myrsjöskolan
1,4 km
Gymnasium
Björknäs Gymnasiesärskola
1,6 km
Universitet & Högskolor
Cygmed AB
2,6 km
Johan Skyttes Högskola AB
3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Bungenäs Utveckling Norra AB
2,3 km
Gotland Dunes Drift AB
2,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Orminge bollplan
740 m
Vattenhuset AB
1,4 km
Simhallar & Utomhusbad
Glasbrukssjön
850 m
Kocktorpssjön
1,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Johan Aspenberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte