Finnbergsvägen 10, nb

Bilder

  • Såld!
  • Härlig altan med fin utsikt över vattnet
  • Vacker utsikt från kök respektive vardagsrum
  • Ljust vardagsrum med fönster i två väderstreck
  • Vardagsrum
  • Vardagsrum

Finnbergsvägen 10, nb , Finnberget , Nacka

Charmig ljus hörnlägenhet på Finnberget med härlig utsikt över Stockholms inlopp och Svindersviken. Här får du 57 kvm (2 rok) fördelade på vardagsrum med fönster i två väderstreck och utgång till stor härlig altan som blir som ett extra rum sommartid, sovrum med bra förvaring i klädkammare och två garderober, kök med matplats vid fönster och fin utsikt över vattnet, rymlig möblerbar hall och stambytt badrum.

Här bor du i ett lugnt område nära vattnet och naturen och har samtidigt kort avstånd till såväl söder och city som till Hammarby Sjöstad och centrala delarna av Nacka!
Bra kommunikationer.

Varmt välkommen till visning!

57 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 365 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv & balkongtillägg
Typ:
Lägenhet
Boarea:
57 kvm
Våning:
-1
Lägenhetsnummer:
108
Byggår:
1948-1954
Driftskostnad:
401 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

57 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande rymlig hall med plats för avhängning och möblering. Vitmålade väggar och ekparkett.

KÖK
Charmigt kök i vitt med gott om förvaring i skåp och lådor. Matplats vid fönster med härlig utsikt över Stockholms inlopp. Vitt kakel ovan bänkskivor i ek och diskbänk i rostfritt. Den maskinella utrustningen består av: kyl/frys, spis, fläkt, diskmaskin och mikrovågsugn. Vitmålade väggar och ekparkett.

VARDAGSRUM
Ljust luftigt vardagsrum med fint ljusinflöde från fönster i två väderstreck och helglasad altandörr. Vitmålade väggar och ekparkett. Utgång till STOR ALTAN med utsikt över inloppet och Svindersviken.

SOVRUM
Sovrum med gott om plats för dubblsäng. Gråmålade väggar och bokparkett. Ingång till praktisk KLÄDKAMMARE med fönster. Två garderober.

BADRUM
Helkaklade väggar och våtrumsmatta. Här finns badkar, wc, handfat med kommod, spegelskåp och handdukshängare. Fastigheten är stambytt 1988-1991.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd och ett mindre matkällarförråd.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

-1 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 365 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv & balkongtillägg

Andel i föreningen

0,3656%

Andel av årsavgiften

0,4624%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1948-1954

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 september 2012
Energiprestanda: 161 kWh/m² (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

4 818 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 070 kr
Försäkring: 2 748 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnaden är säljarens faktiska kostnad det senaste året och kan för en köpare variera beroende på avtal och levnadssätt.

Övrigt

Stor altan om ca 23 kvm tillhör lägenheten.

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett mindre matkällarförråd.
Extra källarförråd finns att hyra (kö kan förekomma).

Förening

Namn

Brf Finnberget Sicklaön 37:24

Om föreningen

Föreningen bildades 2003 och består av sex hus i 3-4 våningar på adresserna Finnbergsvägen 2-60. Föreningens fastighet, Sicklaön 37:24, bebyggdes 1948 (Finnbergsvägen 2-52) och 1954 byggdes (Finnbergsvägen 54-60) som arbetarbostäder åt varvsarbetarna på Finnboda varv. Totalt består föreningen av 226 lägenheter varav 18 st är hyresrätter (1/1 2014), vilka säljs som bostadsrätter vartefter de blir tomma. I föreningen finns även 7 lokaler och två affärslokaler samt en garagelänga och p-platser utomhus.

Genomfört underhåll/åtgärder på fastigheten:
2014/15 Utbyte av entréportar i hus 54-60, 2014 Renovering av garageportar, 2013 Byte av VA-ledning, börjat med matavfallsinsamling i mindre skala, 2012 Underhåll av undercentraler med byte av varmvattenväxlare, byte av samtliga ventiler på värmestammarna, renovering av uteplatser på "Varvsgården" Finnbergsvägen 44-50, nedtagning av almsjuka träd, installation av fiber (Telia), energideklaration, 2011 Delvis ny puts på fasaderna vid Finnbergvägen 3, 38 och 54, nyasfaltering av hela området, 2008-2012 Nya balkonger, 2010 ommålning av trapphusen, ny armatur i trapphusen, stamspolning, iordningställande av grillplatser, 2009 Extra belysning vid entréerna, uppfräschning av gemensamhetslokalens övernattningsdel, 2008 OVK - Obligatorisk ventilationskontroll, 1990-1991 Fasaden putsad, 1989-1991 Elstammar bytta i lägenheterna, 1988-1991 Stambyte, nya badrum, bytt ventilation.

Planerat underhåll/åtgärder på fastigheten:
Föreningen planerar en fönsterrenovering av samtliga lägenheter under 2015/2016. Renoveringen kommer att finansieras av försåld hyresrättslägenhet samt befintligt överskott/kapital. Det finns i dagsläget inga beslutade avgiftshöjningar (2015-02-19). Föreningen har som målsättning att finansiera underhåll och reparationer på annat sätt. Ett koncept som hållit under de senaste 6 åren.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga finns i varje huskropp, samlings-/övernattningslokal finns att hyra för lugnare tillställningar, grillplatser, cykelförråd (tillgång varierar beroende på gård/trappa), barnvagnsrum (tillgång varierar beroende på gård/trappa)

Kabel-TV/Bredband/Fiber:
Boende kan välja att få TV, telefoni och bredband digital-tv levererat av ComHem eller Telia. Avtal tecknas separat med respektive distributör. Bredband med fiber från Telia installerades våren 2012.

Parkering:
Det finns tre typer av parkeringsplatser, med tre separata köer (2015-02-19);
- 134 p-platser utomhus för 350 kr/mån. - 7 st i kö i dagsläget.
- 15 p-platser i grannföreningens p-hus för 700 kr/mån. - 11 st i kö i dagsläget.
- 14 garageplatser i fristående länga för 1 250 kr/mån. - 15 st i kö i dagsläget.
Så snart styrelsen godkänt medlemsansökan kan man ställa sig i kö genom att skicka kontaktuppgifter i ett mail till parkering@finnberget.se.

Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras säljaren.
Pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp debiteras pantsättaren per pant.

Mer information om föreningen hittar du i årsredovisningen och på föreningens hemsida: www.finnberget.se

Om området

Finnberget

Finnberget är lite utav en stilla oas belägen mellan Svindersvik och Saltsjön med vidsträckt vy över Stockholms inlopp, Djurgården och innerstan. Ett lugnt naturnära område i en expansiv stadsdel som redan nu har nära till service, nöje och butiker på Södermalm, Hammarby Sjöstad och Sickla Köpkvarter. En mindre servicebutik och pizzeria finns i området. Nedanför berget, i Svindersviken finns båtklubbar och en trevlig upplyst gångväg längs strandpromenaden leder till bland annat Svindersvikens herrgård och Sickla Köpkvarter.
Nacka har mycket att erbjuda för dig som uppskattar naturen. Nyckelviken är ett populärt utflyktsmål för hela familjen med natur, djur, trädgårdsodling och ett mysigt café i den gamla herrgårdsbyggnaden. Även klippbad om sommaren. I Hellasgården finns en mängd motionsspår sommar som vinter samt skridskoåkning på sjön.

Kommunikation

Från Finnberget är det endast några minuters bilresa till Slussen. Bra kommunikationer med buss till bl a Slussen (ca 7-8 min), Roslagstull och Nacka Sjukhus via Sickla. Området trafikeras av buss 402, 469 samt 53. Det finns även båtförbindelse från närliggande Finnboda Hamn till Nybrokajen. För att förbättra kommunikationerna till och från Kvarnholmen byggs en broförbindelse över Svindersviken till Sicklaön, vilken beräknas vara klar 2015-16.

Närservice

Ett rikt serviceutbud finner du i närbelägna Sickla Köpkvarter, med butiker och restauranger för alla smaker. Här finns även klätteranläggning, gym och stormarknad. Dieselverkstaden erbjuder kultur med bl a bibliotek, teater, musik och biograf. Skolor och förskolor finns det flera i närheten. Mer information finner du på Nacka kommuns hemsida: www.nacka.se

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära Henriksdal
830 m
ICA Kvantum Sickla
990 m
Köpcentrum & Gallerior
Sickla Köpkvarter
1,1 km
Nacka Forum
2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Finnboda förskola
560 m
Skrattegi förskolor Gröna Huset
630 m
Kollektivtrafik
Finnberget
110 m
Finnbergsvägen
190 m
Grundskolor
Anna Palmer Utbildning
680 m
Maestroskolan
720 m
Gymnasium
Magelungen Gymnasium
1,2 km
DesignGymnasiet
1,2 km
Universitet & Högskolor
Stockholmsjournalsiternas Seniorer
1,8 km
Ersta sköndal Högskolan södermalm
2,5 km
Banker
FOREX Bank
990 m
Swedbank
1,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Birdiefabriken AB
1,6 km
Traryd Golf Resort AB
3,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Vattenhuset AB
940 m
Friskis&Svettis Sickla
1 km
Simhallar & Utomhusbad
Vattenhuset AB
940 m
Medley Nacka Simhall
1,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-434 99 19

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte