Edövägen 18 A

Bilder

  • Såld!
  • Ljust rymligt vardagsrum
  • Kök
  • Sovrum 1
  • Sovrum 2
  • Sovrum 3

Edövägen 18 A , Västra Orminge , Nacka

Fin 4:a om 90 kvm på Edövägen med centralt läge och nära till allt! Bra planlösning med tre sovrum (går att göra om till två), öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, två badrum samt balkong.

Barnvänligt område nära kommunikationer, service, skolor och barnomsorg. Gångavstånd till affärerna och all service i Orminge C och mycket bra bussförbindelser till city. Härliga strövområden med fin natur, elljusspår och närhet till badsjöar.

Varmt välkommen till visningen!

90 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 906 kr inkl värme & vatten
Typ:
Lägenhet
Boarea:
90 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
77
Byggår:
1969
Driftskostnad:
696 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

90 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Rymlig hall med plats för avhängning och praktisk förvaring i två inbyggda garderober och i separat KLÄDKAMMARE längre in i hallen. Tapetserade och målade väggar samt plastmatta.

KÖK
Fräscht kök med vita köksluckor, vitt kakel ovan bänkskiva i trä och diskbänk i rostfritt. Den maskinella utrustningen består av: spis, fläkt, kyl/frys och en extra frys. Vitmålade väggar och laminatgolv. Ljus matplats vid två fönster med plats för 6-8 personer.

VARDGSRUM
Ljust rymligt vardagsrum i öppen planlösning med kök och matplats. Två fönster och utgång till balkong. Tapetserade väggar och laminatgolv.

SOVRUM 1
Sovrum med plats för dubbelsäng. Tre garderober och två fönster som ger fint ljusinsläpp. Målade väggar och dekorativ fondtapet samt laminatgolv.

SOVRUM 2
Mindre rum lämpligt som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Målade väggar och dekorativ fondtapet med blommor samt laminatgolv. Ett fönster.

SOVRUM 3
Mindre rum lämpligt som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Målade väggar och fondtapet med Musse Pigg-motiv samt laminatgolv. Ett fönster.

BADRUM
Helkaklat badrum med klinkergolv. Renoverat 2002 och utrustat med wc, badkar, handfat, spegelskåp och väggskåp. Här finns även tvättmaskin och torktumlare från 2013 med praktisk arbetsbänk ovanpå.

DUSCH/WC
Helkaklat med klinkergolv, även detta renoverat 2002. Utrustat med wc, dusch, handfat och spegelskåp.

KÄLLARFÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

4 906 kr inkl värme & vatten

Andel i föreningen

1,04686%

Andel av årsavgiften

0,01176%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1969

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 december 2009
Energiprestanda: 205 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Nacka Orminge 44:1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

8 360 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 504 kr
Försäkring: 3 856 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Driftskostnaden kan variera beroende på levnadssätt, avtal och användning. Detta är säljarens faktiska årsförbrukning (3 559 kWh).

Övrigt

Källarförråd finns som tillhör lägenheten.
Parkeringsplatser finns att hyra genom separat kösystem.
Tillgång till cykelförråd finns.

Förening

Namn

Brf Edölandet

Om föreningen

Brf Edölandet är en nybildad bostadsrättsförening som tillträdde fastigheten Orminge 44:1 den 3 september 2013. Föreningen omfattar Edövägen 8-28 med totalt 160 lägenheter och 2 lokaler.
109 st av dessa är upplåtna med bostadsrätt och 51 st är upplåtna med hyresrätt (per 2013-12-31) Föreningen har egen parkering med 113 parkeringsplatser, 67 garageplatser samt flera parkeringsplatser för besökande.
P-platserna kostar f.n. 268 kr/mån och garageplatserna 380 kr/mån, fördelas genom separat kö.

Fastigheterna bebyggdes 1969 med flerbostadshus i 2 våningar, samt källare under några utav husen.
Flera renoveringar är gjorda under 2000-talet av tidigare fastighetsägare, bland annat plåtinklädnad av fönsterkarmar utvändigt, utbyte av fjärrvärmecentral, stambyte och renovering alla badrum.
Då byttes vatten- och avloppsrör från källare/krypgrund och uppåt i byggnaden. Badrummen i lägenheterna har inte någon enskild golvbrunn.
Föreningen har dock tagit med i beräkning att bekosta golvbrunnsinstallation i samband med att lägenhetsinnehavaren planerar genomföra en renovering av badrummet (se ekonomisk plan).

För framtida renoveringsbehov har föreningen avsatt 14 miljoner kronor i fond till yttre underhåll. Se ekonomisk plan för vidare information. Det som närmast planeras att åtgärdas är taken (upphandling pågår).

Det finns tre tvättstugor, en grovtvättstuga och ett torkrum i föreningens servicebyggnad, belägen vid parkeringen.

Kabel-TV och Bredband via ComHem eller Bredbandsbolaget, tecknas separat av boende.

Från den 1 juli 2015 har föreningen beslutat att höja avgiften med 61 kronor per kvadratmeter och år.

I samband med överlåtelsen utgår en överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp, betalas av köparen. Pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp per pant, betalas av låntagaren.

Om området

Västra Orminge

I Nacka kommun, 1,5 mil öster om Stockholm och nära skärgården, ligger Boo-förorten Orminge. Området byggdes 1967-1971 som en del i miljonprogrammet med fasader som idag är K-märkta. Härifrån kommer bland andra Ulf Lundell och Markoolio. Husen är byggda under slutet på 60-talet och kallas för Sockerbitarna och Tågvagnarna av många. I området finns många påkostade lekplatser, fotbollsplaner, tennisbanor, basketplaner, grönområden, parkbänkar, gångvägar, utegym samt belyst motionsspår. Orminge Centrum och Krokhöjden gränsar till Glasbrukssjön som är en långsträckt sprickdalssjö som sträcker sig i nord-sydlig riktning. Den är en omtyckt badsjö. Även Myrsjön ligger nära med både badklippor och liten strand.

Kommunikation

Det är mycket enkelt att ta sig till och från Orminge oavsett om man åker kommunalt eller med en egen bil. Väg 222 mot Nacka/Gustavsberg, avfart Orminge. Med buss från Slussen, buss 416-422 eller 471 tar det ca 35 minuter och med motorvägsbuss 444-446 endast 20-25 minuter. Orminge Centrum är knutpunkt för kollektivtrafiken i Saltsjö-Boo. Det finns även en buss från Orminge Centrum till T-centralen. Från Hasseludden kan man ta båten in till stan eller vidare ut i skärgården.

Närservice

Köpcentret i Orminge invigdes 1971 och genomgick en kraftig ombyggnad 1992-93. Orminge Centrum består av två våningsplan: det övre planet en galleria med två stora ljusgårdar och det nedre som ligger i gatuplan i direkt anslutning till parkeringen.

Den totala butiksytan är ca 10 600 kvm. Ca 25 butiker fördelade på dagligvaruhandel - Sveriges största Coop Extra-butik på 4 500 kvm, Pressbyrån samt sällanköpshandel med kläder och skor för hela familjen, butiker för hem & fritid ryms under samma tak.

Därutöver finns också ett varierat utbud av kommersiell och offentlig service: närpoliskontor, apotek, två banker, bankomater, post, systembolag, restaurang, gatukök, frisörer, kemtvätt och ett av Nacka kommuns välbesökta bibliotek.

Det finns ca 260 parkeringsplatser i direkt anslutning till gallerian med tre timmars gratis parkering i det fall p-skiva används.

I närområdet finns även en Willys-butik, pizzeria och restaurang, Hemköp samt Pressbyrån. Här finns också en OK/Q8-station, Lidl samt "Sonjas kiosk".

I närområdet finns gott om skolor bl.a. Backeboskolan (F-6), Lännersta skola (F-5), Björknässkolan (F-9), Myrsjöskolan (F-9), Boo Gårds skola (F-6), Orminge skola (F-6) Sågtorpsskolan (F-6) samt förskolor, bl. a. Montessorihuset, Korallens förskola, Alabasterns förskola, Chrysolitens förskola, Amadeus förskola och Vittra förskola. Se www.nacka.se för aktuell information om skolor och förskolor.

Parkering

Vid Orminge Centrum finns ca 600 p-platser varav 250 är avsedda för pendelparkering. Ytterligare ca 100 bilplatser för pendelparkering har byggts i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Mians Livs AB
290 m
Coop Extra
310 m
Köpcentrum & Gallerior
Saltsjöbaden Centrum
5,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Ormingesnokens föräldrakooperativ
280 m
Ormingesnoken Ekonomisk Förening
280 m
Kollektivtrafik
Orminge centrum
360 m
Husaröstigen
420 m
Grundskolor
Myrsjöskolan
930 m
Björknässkolan
2,1 km
Universitet & Högskolor
Johan Skyttes Högskola AB
3,5 km
Mamont AB
4,3 km
Banker
SEB
5 km
Swedbank AB
5,5 km
Golfbanor & Golfklubbar
Ekholmsnäs Golf
5,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Orminge bollplan
220 m
Friskis&Svettis Orminge
290 m
Simhallar & Utomhusbad
Myrsjön
1,1 km
Vattenhuset AB
1,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-434 99 19

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte