Alphyddevägen 9, 14 tr

Bilder

  • Såld!
  • Fantastisk utsikt över Sthlms inlopp & Järlasjön
  • Utsikt över Stockholms inlopp
  • Utsikt över Järlasjön
  • Utsikt mot Hammarbybacken (Sicklasjön till vä)
  • Inglasad balkong med vidsträckt utsikt

Alphyddevägen 9, 14 tr , Alphyddan , Nacka

Välkommen till denna ljusa och välplanerade hörnlägenhet på översta våningen i populära Alphyddan. Härifrån har du vidsträckt enastående utsikt över Stockholms inlopp, Järlasjön och mot Hammarbybacken och Globen.

Lägenheten på 3 rok (77 kvm) är omfattande renoverad 2009-2010 och i mycket gott skick. Härlig inglasad balkong med klinkergolv i syd/ostläge. Ljust luftigt vardagsrum med burspråk, två rymliga sovrum, kök med fin utsikt från matplatsen, helkaklat badrum med golvvärme och möblerbar hall med gott om förvaring i garderober.

Kort promenad till Sickla Köpkvarter med sina många butiker och all service. Mycket bra kommunikationer till city med både bussar och Saltsjöbanan ett stenkast bort.

Här är det bara att flytta in och njuta av den hänförande utsikten - varmt välkommen till visning!

77 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 459 kr Inkl värme, vatten & kabel-tv
Typ:
Övrig bostad
Boarea:
77 kvm
Biarea:
0 kvm
Lägenhetsnummer:
88
Byggår:
1960
Driftskostnad:
257 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

77 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Rymlig hall med gott om förvaringsutrymme i garderobsvägg med spegelskjutdörrar och inbyggda garderober. Den inre delen av hallen är möblerbar med plats för exempelvis kontors- eller läshörna. Tapetserade och vitmålade väggar samt laminatgolv.

KÖK
Ljust kök renoverat 2010 med inredning i vitt och inbyggda/integrerade vitvaror. Gott om förvaring och arbetsytor. Ljust kakel ovan bänkskiva i laminat och diskbänk i rostfritt. Matplats för 4-6 personer vid fönster med utsikt över Sickla Köpkvarter, Hammarbybacken och Globen. Den maskinella utrustningen består av: spishäll, spisfläkt, inbyggd ugn och mikro samt integrerad kyl/frys och diskmaskin. Vitmålade väggar och laminatgolv.

VARDAGSRUM
Luftigt och ljust vardagsrum med burspråk och utgång till inglasad balkong. Här finns plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang. Hänförande utsikt över Stockholms inlopp och Järlasjön från burspråket. Tapetserade väggar och laminatgolv.

BALKONG
Inglasad balkong med klinkergolv och sol från morgon till sen eftermiddag. Vidsträckt utsikt mot inloppet åt ena hållet och runt hela vägen mot Globen åt andra hållet.

SOVRUM 1
Sovrum med plats för dubbelsäng. Utsikt mot inloppet och Järlasjön. Tapetserade väggar och laminatgolv.

SOVRUM 2
Rum lämpligt som barnrum, gästrum eller kontor med utsikt över Sickla Köpkvarter och Hammarbybacken. Två garderober. Tapetserade väggar och laminatgolv.

BADRUM
Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme. Här finns dusch, vägghängd wc, handfat, två spegelskåp, handdukstork och tvättmaskin. Stambytt 1998.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör externt förråd och matkällarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1960

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 december 2008
Energiprestanda: 169 kWh/m² (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

3 091 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 891 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnaden är säljarens faktiska kostnad det senaste året och kan för en köpare variera beroende på avtal och levnadssätt.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Ett förråd och ett matkällarförråd tillhör lägenheten.

Förening

Namn

Brf Alphyddan

Om föreningen

Brf Alphyddan upplåter 152 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt. Fastigheterna bebyggdes 1960 och består av 2 flerbostadshus i 7 och 8 respektive 14 våningar.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättats 2009 och sträcker sig fram till 2050. Följande åtgärder har genomförts: Renovering av hissar 2015/2016, renovering tätning av avloppsstammar under markplan 2013/14, renovering av tvättstugor 2012, omläggning av tak 2007, yttre renovering av burspråk 2006, rörstambyte 1998 samt renovering av balkonger 1998. Åtgärder framöver: Föreningen håller för närvarande på att kontrollera tillståndet på fönsterbeståndet, för att utvärdera vad som skall göras och när (inget bestämt ännu).

Under 2015 höjdes avgifterna med 10%. I dagsläget finns inga beslut om ytterligare avgiftsförändringar. Föreningens löpande förvaltning sköts av SBC.

Gemensamma utrymmen finns i form av en föreningslokal, ett övernattningsrum, tre tvättstugor, två cykelrum, ett grovsoprum och en härlig bastuavdelning.

Kabel-TV genom ComHem, basutbudet ingår i avgiften. Fiberbaserat bredband från Bredbandsbolaget finns installerat i samtliga lägenheter. Abonnemangsavtal tecknas och betalas separat av den boende.

Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp, betalas av köparen. Pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp, betalas av pantsättaren per pant.

Läs mer om föreningen på hemsidan: www.brfalphyddan.com och i föreningens årsredovisning och stadgar (finns under "Viktiga dokument").

Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån ev byggplaner i området och planerad utbyggnad av tvärbana och tunnelbana till Nacka till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se.

Om området

Alphyddan

Alphyddan som bostadsområde började växa fram och bebyggas under 1960-talet. Idag består områdets bostäder till övervägande del av bostadsrätter. Nära till flera grönområden och badsjöar. Kort promenad till mysigt café vid Svindersvik. I området finns goda lekmöjligheter för barnen i form av flera fina lekplatser.

Kommunikation

Med buss är det cirka 5-10 minuters restid till Slussen. Det går även att åka Saltsjöbanan från Sickla station till Henriksdal, och sedan buss till Slussen. Tvärbanan byggs nu ut och kommer att få en ny slutstation vid Sickla, vilken beräknas stå klar hösten 2017. Tvärbanan kan idag tas från Hammarby Sjöstad, ca 15 minuters promenad från Alphyddan.

Närservice

Ett stenkast bort ligger Sickla Köpkvarter med sina ca 150 butiker. Här finns ett brett utbud av både shopping, restauranger, kultur, nöjen och service.

Parkering

Från och med den 1 december 2015 har parkeringsavgifter införts på de allmänna vägarna på västra Sicklaön.
Det kostar 8 kronor i timmen mellan klockan 8-17 på vardagar, utom dag före söndag och helgdag. Övrig tid på dygnet är det gratis att parkera.

Boendeparkering
För att prioritera parkering för boende erbjuds en reducerad boendetaxa på 400 kronor för en 30-dagarsperiod eller 30 kronor per dag.

Garageplats i flerbilsgarage finns uppe vid vändplanen (drivs av Brf Alphyddan Ros) och nere vid infarten till Alphyddevägen (drivs av Kaiser Cars). Kö kan förekomma.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Kvantum Sickla
270 m
Naturkött
290 m
Köpcentrum & Gallerior
Sickla Köpkvarter
340 m
Nacka Forum
2,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Lilla Maestro
110 m
Pysslingen Förskolor Kyrkviken
420 m
Kollektivtrafik
Alphyddan
70 m
Sickla bro
220 m
Grundskolor
Maestroskolan
110 m
Framtidens Skola
330 m
Gymnasium
DesignGymnasiet
440 m
Didaktus Skolor AB
480 m
Universitet & Högskolor
Stockholmsjournalsiternas Seniorer
1,6 km
Theducation AB
2,3 km
Banker
FOREX Bank
270 m
Swedbank
330 m
Golfbanor & Golfklubbar
Birdiefabriken AB
1,5 km
Traryd Golf Resort AB
3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Friskis&Svettis Sickla
320 m
Vattenhuset AB
430 m
Simhallar & Utomhusbad
Vattenhuset AB
430 m
Sickla strands
640 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-434 99 19

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte