Turbinvägen 12

Bilder

  • Stor terrass med sol från förmiddag till kväll
  • Vardagsrum med många ljusinsläpp
  • Påkostat kök från Marbodal
  • Matplats och kök
  • Balkong i soligt söderläge

Utgångspris

6 900 000 kr

Bevaka slutpriset

Turbinvägen 12 , Järla Sjö , Nacka

Välkommen till denna unika etagelägenhet i Järla Sjö med stor takterrass i soligt sydvästläge samt balkong i söderläge. Ljust och rymligt vardagsrum med hög takhöjd (upp till 3,5 m) och många fönster samt fransk balkong. Fräscht och påkostat kök med matplats. Tre sovrum samt två badrum. Högt och fint läge högst upp i huset och sjöglimt från flera fönster och terrassen. Mycket bra förvaringsmöjligheter i garderober, två klädkammare samt två förråd. Populär förening med låg belåningsgrad och låga månadsavgifter, källarförråd, bastu, relax/övernattningsrum, roddbåt och kajaker. Nära till närmaste badbrygga samt snabba kommunikationer till stan med buss och tåg. Denna lägenhet passar perfekt för den som söker något extra!

104 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 327 kr inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
104 kvm
Våning:
3 & 4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
7
Byggår:
2003
Driftskostnad:
979 kr/månad
Utgångspris:
6 900 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

104 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med praktiskt klinkergolv och vitmålade väggar. Hatthylla samt skoskåp.

KÖK
Påkostat Marbodalkök från 2010 med stor matplats och utgång till balkong med sjöglimt. Bänkskiva av svart granit med infälld diskho och induktionshäll från Miele. Vita luckor och glasluckor, vitt kakel, vitmålade väggar samt parkettgolv. Rostfri fläktkåpa (Fjäråskåpan), stor kyl/frys (Fisher & Paykel), diskmaskin (Siemens), varmluftsugn (Miele) samt vinkyl.

BALKONG
Härlig balkong i soligt söderläge mot mysig innergård. Sjöglimt samt utsikt mot Herrgårdsparken. Trall, eluttag och lampa.

SOVRUM 1
Vitmålade väggar, parkettgolv samt skjutdörr. En garderob samt ingång till klädkammare.

BADRUM ENTRÉPLAN
Fräscht badrum med vita kaklade väggar, bård samt blått klinkergolv med golvvärme. Vägghängd wc, vägghängt tvättställ, dusch med glasdörrar, handdukstork och väggskåp. Praktisk stenhylla och stor spegel. Tvättmaskin och torktumlare.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum med fantastisk rymd tack vare den höga takhöjden (som högst 3,5 meter). Många fönster, två franska balkongdörrar samt utgång till terrassen. Genom träden skymtar du Järlasjöns glittrande vatten. Vitmålade väggar samt parkettgolv.

TERRASS
Stor terrass i soligt sydvästläge med sjöglimt. Här finns gott om plats för både matbord och loungemöbler. Sommartid vandrar solen över terrassen från förmiddag till kväll (ca kl 20). Trätrall, eluttag och lampa. Ingång till kallförråd med hyllpan och en extra kyl/frys.

SOVRUM 2
Stort masterbedrom med fönster åt två håll och charmigt snedtak. Vitmålade väggar samt parkettgolv. Utmärkta förvaringsmöjligheter i både rymlig garderobsvägg med skjutdörrar samt ingång till klädkammare med klädstång, hyllplan och skohyllor.

SOVRUM 3
Hög takhöjd ger en härlig rymd. Sjöglimt. Vitmålade väggar samt parkettgolv.

BADRUM ÖVRE PLAN
Fräscht badrum med hög takhöjd, vita kaklade väggar, bård samt klinkergolv med golvvärme. Lyxigt bubbelbadkar, vägghängt tvättställ, vägghängd wc och handdukstork. Högskåp, lådor och praktisk bänkyta. Stor spegel samt stenhylla.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 & 4 av 4, hiss finns

Pris

6 900 000 kr Utgångspris

Avgift

5 327 kr inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband

Driftskostnad

11 750 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 9 250 kr
Försäkring: 2 500 kr
Beräknat antal personer: 4

Andel i föreningen

2,35517%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2003

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 juli 2009
Energiprestanda: 141 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Uppgiften om lägenhetens andel av föreningens årsavgift har ej gått att få fram från föreningens förvaltare.

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Uppgifterna kan variera beroende på olika uppmätningsnormer över tid. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för information.

Förening

Namn

HSB Brf Fyren i Nacka

Om föreningen

Brf Fyren är en av de mest sjönära föreningarna i Järla Sjö genom sitt läge mellan herrgårdsparken i öster och piren i söder. Namnet Fyren har föreningen efter den autentiska AGA-fyr av modell 1927 som placerats längst ut på piren i Järlasjön till minne av AGAs tidiga verksamhet i området. Brf Fyren är en trevlig förening som har gemensamt kräftfiske samt kräftskiva varje sommar.

Föreningen består av 51 bostadsrätter fördelat på både lägenheter och radhus varav flera har egna bryggor, fantastisk sjöutsikt, egen täppa eller stora altaner. Den tidigare lokalen är nu ombyggd till fyra lägenheter.

Alla medlemmar har tillgång till ett externt förråd. På bryggan nedanför Vackra Kullans väg finns ingången till en gemensam lokal med bastu, relaxavdelning och övernattningsmöjligheter samt kajaker och en roddbåt. Föreningen har även flera gemensamma cykelförråd.

Köparen måste vara/bli medlem i HSB Stockholm. Ett medlemskap kostar 500 kr/ägare i insats, samt en årlig avgift. I föreningens försäkring ingår bostadsrättstillägget för alla medlemmar.

Besök gärna föreningens hemsida: www.brffyren.se eller områdets hemsida: www.jarlasjo.se.

TV och Bredband

Bredbandsbolaget är leverantör av telefoni och bredband via fiber, med 100 Mbit/s mottagning och 10 Mbit/s vid skicka. Detta ingår i hyran men man får betala för samtalskostnaden för telefonen. Bredbands-TV kan beställas. För mer information se Bredbandsbolagets hemsida. www.bredbandsbolaget.se

Comhem tillhandahåller ett stort urval TV-kanaler. Det digitala grundutbudet ingår i hyran men kräver då en digitalbox. För mer information se, www.comhem.se

Renoveringar

Inga stora renoveringar är planerade, enbart normalt underhåll (kontrollerat med styrelsen 2018-05-07)

Ekonomi

Inga avgiftsförändringar är inplanerade (kontrollerat med styrelsen 2018-05-07). Avgiften har tidigare sänkts i tre omgångar, bla med 10 % den 1 januari 2017 och 5 % den 1 januari 2018. Föreningen har en god ekonomi och en låg belåningsgrad.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Järla Sjö

Järla Sjö är ett populärt bostadsområde och en idyllisk småstad belägen vid Järlasjöns norra strand, strax väster om Lillängen. Järla Sjö rymmer idag drygt 900 bostäder blandat med några butiker och restauranger. År 2004 fick Järla Sjö Stadsmiljörådets utmärkelse som delas ut för förtjänstfulla insatser att förbättra stadsmiljöns kvaliteter.

Boende i Järla Sjö erbjudes bad, kräftfiske, båt- och naturliv under sommarhalvåret samt skridskoåkning och längdskidor på sjön vintertid. Här finns även många parker med bänkar och ett flertal lekplatser för barnen. Den stora lekplatsen vi Gustaf Dahlens park är precis ombyggd efter de boendes önskemål.

På andra sidan Järlasjön, bortanför Hästhagen ligger Nackareservatet och populära friluftsanläggningen Hellasgården med utegym och motionsslingor. Vill man åka slalom vintertid är det inte långt till Hammarbybacken.

Längs strandkanten finns fina promenadstråk och bryggor för ett uppfriskande bad. Invid bryggorna finns även båtplatser att hyra och i augusti varje år fiskas det kräftor i sjön.

Boendeparkering i området med digitalt p-tillstånd (inga lappar behövs i bilen). Maximalt två parkeringstillstånd utfärdas per lägenhet, det första tillståndet är gratis och det andra kostar 300 kr/månad. 30-dagars uteparkering kostar alltså 400 kr/månad för första bilen och 700 kr/månad för andra bilen. Garage kostar 900 kr/månad. Parkeringsreglerna har precis ändrats, läs gärna mer på samfällighetens hemsida www.jarlasjo.se. Samfälligheten äger och förvaltar tre garage. De ligger vid Gustav de Lavals väg 5, Winborgs väg 16 och 24. Är man intresserad av en garageplats vänder man sig till Apcoa på 08-556 306 70 alternativt uthyrning@apcoa.se. Till garageplatserna är det separat kö. Garageplatserna är onumrerade och inga garageplatser öronmärks för någon. Det finns idag tre reserverade platser för elbilar i det stora garaget på Winborgs väg 24 och en elbilplats i det lilla garaget på Gustaf de Lavals väg 5. Månadsavgiften för en elbilsplats är 1 400 kr. Möjlighet finns även att hyra garageplats på Ekudden för fn 1000 kr/månad. Det är Apcoa som administrerar dem också och det är separat kö. I hela Järla sjö gäller gratis besöksparkering med p-skiva under 1 timme, förutom på parkeringsplatserna vid Stalands möbler, där det är tillåtet att stå avgiftsfritt i 2 timmar. Avgiften för besöksparkering är därefter 10 kronor per timme eller maximalt 50 kronor per dygn.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med både buss från Järla station till Slussen och tåg från Saltsjö-Järla till Henriksdal (anslutningsbuss mellan Henriksdal och Slussen). Trafiken går dygnet runt och tar 10-15 minuter. Från och med förra året går även tvärbanan till/från Sickla Köpkvarter. På sikt kommer det även finnas tunnelbana. Samfälligheten hyr ut en bilpoolplats till Sunfleet som är belägen på Gustaf de Lavals Torg. Se deras hemsida för mer information: www.sunfleet.com.

Närservice

Restauranger och butiker finns i området. Kort gångavstånd till Stockholms bästa shopping, här bor man mitt emellan Sickla Köpkvarter och Nacka Forum. I de stora shoppingkvarteren finns ett brett utbud av affärer, restauranger, livsmedelsbutiker, systembolag, apotek och caféer. I Sickla finns även SATS, biograf samt Andys lekland. I närområdet finns ett flertal populära förskolor och skolor.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Joachims Kött & Chark AB
930 m
Arexo Food AB
1,1 km
Köpcentrum & Gallerior
Ringen Centrum
4,4 km
Pop Up Agency
4,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Optimus förskola
190 m
Kristallens förskola
430 m
Grundskolor
Castello Järla Sjö. Pysslingen Förskolor och Skolor AB
120 m
Eklidens Skola
490 m
Gymnasium
Nacka gymnasium
620 m
Praktiska Nacka
1,3 km
Universitet & Högskolor
Integrative Care Science Center
4,2 km
Företagsuniversitetet AB
4,3 km
Banker
Handelsbanken Nacka Forum
920 m
SEB
1,3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Birdiefabriken AB
3 km
Björkhagens Golfklubb
3,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Medley Nacka Simhall
650 m
Sim- och Idrottsklubben Hellas
1,7 km
Simhallar & Utomhusbad
Medley Nacka Simhall
650 m
Walking Talking International AB
3,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Ragnhild Sjöberg för mer information!

Ragnhild Sjöberg

Ragnhild Sjöberg

Nacka

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-400 19 83

ragnhild.sjoberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte