Utövägen 25, 1 tr

Bilder

  • Såld!
  • Kök renoverat 2013
  • Snyggt kök
  • Gott om förvaringsutrymme i skåp och lådor
  • Stor matplats
  • Stort vardagsrum med utgång till balkong

Utövägen 25, 1 tr , Västra Orminge , Nacka

Välkommen till denna fina nyrenoverade lägenhet med tre rum och smakfullt renoverat kök och badrum! Ljus och trevlig hörnlägenhet med bra planlösning och högt belägen utan insyn. Två sovrum och stort vardagsrum med utgång till balkong. Genomgående vita väggar och fina golv. Goda förvaringsmöjligheter i klädkammare och externt förråd som ligger på samma våningsplan som lägenheten.

Barnvänligt område nära kommunikationer, service, skolor och barnomsorg. Gångavstånd till affärerna och all service i Orminge C och mycket bra bussförbindelser till city. Härliga strövområden med fin natur, elljusspår inpå knuten och gångavstånd till badsjöar.

70 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 549 kr Inkl värme, vatten & kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
70 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
128
Byggår:
1967
Driftskostnad:
635 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

70 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder och bra förvaringsmöjligheter i en garderob och den intilliggande rymliga klädkammaren. Vitmålade väggar och parkettgolv.

VARDAGSRUM
Ljust stort vardagsrum med plats för både soffgrupp och annan möblering. Utgång till balkongen. Vitmålade väggar och parkettgolv. Dekorativ belysning med spotlights längs ena väggen.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med två fönster och gott om plats för dubbelsäng. Vitmålade väggar och parkettgolv.

SOVRUM 2
Sovrum med ett stort fönster. Vitmålade väggar och parkettgolv.

KÖK
Smakfullt renoverat kök från 2013 med inredning i vitt och gott om förvaringsutrymme i skåp och lådor. Dekorativt kakel ovan bänkskiva i laminat. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, spis, fläkt, inbyggd mikrovågsugn och integrerad diskmaskin. Rymlig matplats med plats för 6-8 personer. Två fönster som ger fint ljusinflöde. Vitmålade väggar och laminatgolv.

BADRUM
Snyggt helkaklat badrum i vitt och svart. Renoverat 2013 och inrett med badkar, wc, handfat med kommod, handdukstork och tvättmaskin samt spegelskåp och väggskåp för praktisk förvaring.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns

Avgift

3 549 kr Inkl värme, vatten & kabel-tv

Andel i föreningen

0,5684%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1967

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 november 2008
Energiprestanda: 120 kWh/m² (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

7 620 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 4 020 kr
Beräknat antal personer: 3

Övrigt

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett förråd som ligger på samma våningsplan som lägenheten.

Förening

Namn

Brf Orminge

Om föreningen

Husen i Brf Orminge är byggda 1967. Omfattande renovering med bl.a. stambyte gjordes 1992 och i samband med detta beslöts att fastigheterna skulle K-märkas. Det finns 12 hus med totalt 144 lägenheter. Lägenheterna i föreningen har flyttbara mellanväggar, vilket öppnar upp för att skapa en personlig planlösning utifrån ens egna behov.

Brf Orminge - fakta:
12 hus, 12 252 m² boyta
72 lgh 3-4 rum 93,5 m²
24 lgh 3-4 rum 90 m²
48 lgh 2-3 rum 70 m²

Kabel-TV och Bredband
TV levererat av Bredbandsbolaget. T-2 Flex ingår i avgiften, med ca 23 kanaler.
Bredband via nätverksuttag, levererat av Bredbandsbolaget. Alla lägenheter ingår i ett gruppavtal och betalar en fast avgift (159 kr/mån). Hastigheten på anslutningen är 250/100 MB/s. I gruppavtalet ingår även IP-telefoni utan extra kostnad.

Föreningen har enhetsmätning av elen, vilket innebär att varje lägenhet faktureras för sin faktiska elförbrukning i efterhand. Föreningen står för abonnemangskostnaden.

Ekonomi:
Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande basbelopp betalas av säljaren, fn ca 1100 kr. Pantsättningsavgift om 1% av gällande basbelopp betalas av låntagaren, fn ca 440 kr.

Bostadsrättstillägg ingår i avgiften, så enbart en vanlig hemförsäkring behöver tecknas av de boende.

Tvättstuga finns i separat byggnad. Möjlighet finns för medlemmar att lämna grovsopor i speciellt rum. Föreningen har även en gemensamhetslokal med plats för ca 30 personer, som går att hyra till en låg kostnad. Här finns bl.a. TV, ljudanläggning, pentry och porslin.

Parkering:
Det finns 52 garageplatser och 94 parkeringsplatser, belägna i parkeringshus i två våningsplan med eller utan eluttag. På det nedre planet står fordonen innanför låsbara grindar.

Renoveringar:
Under 2015 har fogarna i husens fasader renoverats och sanerats. Samtliga fönster har bytts ut inom föreningen under 2015.
Inga större planerade renoveringar i dagsläget, föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2011 och löper fram till 2032.
Inga beslutatde avgiftshöjningar för närvarande.

Besök gärna föreningens hemsida: www.brforminge.se

Orminge ligger i Saltsjö-Boo, som är en del av Nacka kommun, c:a 10 km öster om Stockholm.
Husen stod klara för inflyttning 1967 och har en speciell arkitektur. De är präglade av 60- och 70-talens bostadspolitik och var en del i det s.k. Miljonprogrammet.
Under årskiftet 2010/11 har omfattande renovering av undercentralen och ventilationssystemen genomförts. Detta inkluderar även centraliserad övervakning och driftskontroll.

Utemiljön består av gräsområden, skog och lekplatser för barnen. Orminge Centrum ligger på c:a 150 meters gångavstånd tillsammans med busshållplatserna varifrån buss tar dej till Slussen på c:a 20 minuter. Eller till havsbandet på 40 minuter. Bussförbindelserna, till och från Orminge, är väldigt bra. (Du planerar enkelt en resa med SL's reseplanerare.)
Skolor och barnomsorg finns inom det i det närmaste bilfria Västra Orminge, på bekvämt gångavstånd.
Vi sköter själva om planteringar och rabatter medan Storholmen sköter om gräsytorna samt övrig fastighetsskötsel.

Om området

Västra Orminge

I Nacka kommun, 1,5 mil öster om Stockholm och nära skärgården, ligger Boo-förorten Orminge. Området byggdes 1967-1971 som en del i miljonprogrammet med fasader som idag är K-märkta. Härifrån kommer bland andra Ulf Lundell och Markoolio. Husen är byggda under slutet på 60-talet och kallas för Sockerbitarna och Tågvagnarna av många. I området finns många påkostade lekplatser, fotbollsplaner, tennisbanor, basketplaner, grönområden, parkbänkar, gångvägar, utegym samt belyst motionsspår. Orminge Centrum och Krokhöjden gränsar till Glasbrukssjön som är en långsträckt sprickdalssjö som sträcker sig i nord-sydlig riktning. Den är en omtyckt badsjö. Även Myrsjön ligger nära med både badklippor och liten strand.

Kommunikation

Det är mycket enkelt att ta sig till och från Orminge oavsett om man åker kommunalt eller med bil. Väg 222 mot Nacka/Gustavsberg, avfart Orminge. Med buss från Slussen, buss 416-422 tar det ca 25-30 minuter och med motorvägsbuss 444-446 endast 15-20 minuter. Orminge Centrum är knutpunkt för kollektivtrafiken i Saltsjö-Boo. Det finns även en buss från Orminge Centrum till T-centralen. Från Hasseludden kan man ta båten in till stan eller vidare ut i skärgården.

Närservice

Orminge Centrum är ett typiskt stadsdelscentrum beläget i Nacka kommun, Saltsjö-Boo. Köpcentret i Orminge invigdes 1971 och genomgick en kraftig ombyggnad 1992-93. Den totala butiksytan är ca 10 600 kvm med 28 butiker fördelade på dagligvaruhandel - Sveriges största Coop Extra-butik, Systembolaget, Lindex, Kicks samt sällanköpshandel med kläder och skor för hela familjen, butiker för hem & fritid ryms under samma tak.

Därutöver finns också ett varierat utbud av kommersiell och offentlig service: apotek, bank, bankomater, post, systembolag, restaurang, gatukök, frisörer, kemtvätt och ett av Nacka kommuns välbesökta bibliotek.

Framtidsvision
Under 2016 påbörjas en re-brandling av Orminge Centrum. Centrumet kommer att få en ny profil med bl a ny logotype, ombyggnation exteriör/interiör samt nya butiker och även spännande restauranger med fokus på bra mat. Visionen är att OC skall bli ett modernt centrum och ett självklart val för boende i närheten gällande handel och mat.

I närområdet finns även en Willys-butik, pizzeria och restaurang, Hemköp samt Pressbyrån. Här finns också en OK/Q8-station, Lidl samt "Sonjas kiosk".

I närområdet finns gott om skolor bl.a. Backeboskolan (F-6), Lännersta skola (F-5), Björknässkolan (F-9), Myrsjöskolan (F-9), Boo Gårds skola (F-6), Orminge skola (F-6) Sågtorpsskolan (F-6) samt förskolor, bl. a. Montessorihuset, Korallens förskola, Alabasterns förskola, Chrysolitens förskola, Amadeus förskola och Vittra förskola. Se www.nacka.se för information om skolor och förskolor.

Parkering

Det finns ca 260 parkeringsplatser i direkt anslutning till Orminge Centrum galleria med 3 timmar gratis parkering. Obs! P-skiva gäller. Det finns även ca 250 parkeringsplatser för infartsparkering.

I närheten

Livsmedelsbutiker
LiDL
290 m
Coop Extra
310 m
Köpcentrum & Gallerior
Saltsjöbaden Centrum
4,7 km
Nacka Forum
5,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Familjedaghemmet Barnligan
80 m
Chrysolitens förskola
500 m
Kollektivtrafik
Nämdöstigen
160 m
Orminge centrum
330 m
Grundskolor
Myrsjöskolan
1,3 km
Björknässkolan
1,7 km
Universitet & Högskolor
Johan Skyttes Högskola AB
3,1 km
Mamont AB
4 km
Banker
SEB
4,6 km
Swedbank AB
5,3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Saltsjöbadens Golfklubb AB
4,7 km
Ekholmsnäs Golf
5,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Friskis&Svettis Orminge
520 m
Orminge bollplan
640 m
Simhallar & Utomhusbad
Glasbrukssjön
1,2 km
Kocktorpssjön
1,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-434 99 19

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte