Gustaf de Lavals väg 18

Bilder

  • Såld!
  • Sjöutsikten från matplatsen
  • Underbar utsikt från balkongen
  • Hänförande sjöutsikt & utsikt mot Nackareservatet
  • Balkong i soligt söderläge
  • Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum

Gustaf de Lavals väg 18 , Järla Sjö , Nacka

Välkommen till denna fantastiska bostad i ett plan intill Järlasjön med underbar sjöutsikt från de flesta rum och från balkongen. Stort vardagsrum med många fönster och utgång till balkong i soligt söderläge. Kök med stor matplats i öppen planlösning med vardagsrum. Badrum med badkar och fönster samt ytterligare ett badrum med dusch. Tre fina sovrum i bra storlek. Lägenheten är mycket ljus med fönster i tre vädersträck och soliga dagar speglar sig vattnets krusningar i solkatterna i lägenheten. Populär förening med privat brygga, bastu samt övernattningslokal.

Järlasjön inbjuder till sköna bad sommartid och skridskoåkning vintertid. Mycket bra kommunikationer till stan med både buss och tåg. Nära till ett flertal populära skolor och förskolor. Nackareservatet på andra sidan sjön erbjuder fin natur med många motionsslingor.

124 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
7 754 kr inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
124 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
25
Byggår:
2003
Driftskostnad:
700 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

124 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Inbjudande hall som öppnar upp sig mot kök och vardagsrum och man möts av sjöutsikten direkt från entrén. Hatthylla och plats för viss möblering. Vitmålade väggar och parkettgolv. Ingång till klädkammare med hyllsystem från Elfa samt städskåp.

KÖK
Lättarbetat och väldisponerat kök i öppen planlösning med vardagsrummet. Gott om skåpsförvaring bakom vita luckor varav ett skafferi i fullhöjd. Rymlig matplats framför stort fönster med hänförande sjöutsikt. Vitmålade väggar samt parkettgolv. Rostfri spis med induktionshäll (2010), rostfri fläktkåpa, kyl och frys i fullhöjd samt diskmaskin (2010).

VARDAGSRUM
Stort, ljust och luftigt vardagsrum om ca 35 kvm med stora fönster i två väderstreck och fantastisk utsikt över Järlasjön. Generöst ljusinsläpp från fönster som bitvis sträcker sig från golv till tak, vilket skapar en härlig rymd i rummet. Vitmålade väggar samt parkettgolv. Utgång till balkong i soligt söderläge.

BALKONG
Dubbla helglasade dörrar leder ut till den fina balkongen med magisk utsikt över det glittrande vattnet, Nackareservatet, Hästhagen, Hammarbybacken, Globen och Nackamasterna. Det finns lampa och eluttag (infravärmen är ej inkopplad).

BADRUM
Stort och fräscht badrum i ljusa färgval och med fönster. Helkaklade väggar samt klinkergolv med golvvärme. Badkar, handdukstork, vägghängt handfat samt vägghängd wc. Praktisk stenhylla under spegeln. Arbetsbänk och väggskåp ovanför tvättmaskin (2012) och torktumlare (2003).

DUSCHRUM
Fräscht duschrum i ljusa färgval. Helkaklade väggar samt klinkergolv med golvvärme. Dusch, wc, handfat, spegel samt väggskåp.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum intill vardagsrummet med underbar sjöutsikt. Målade väggar i grön ton samt parkettgolv. Ingång till klädkammare.

SOVRUM 2
Stort sovrum med ljust målade väggar, fondtapet samt parkettgolv. Rymlig garderobsvägg med skjutdörrar.

SOVRUM 3
Fönster åt två håll och fin sjöutsikt. Ljust målade väggar, fondvägg samt parkettgolv.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 5, hiss finns

Avgift

7 754 kr inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband

Driftskostnad

8 408 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 6 844 kr
Försäkring: 1 564 kr
Beräknat antal personer: 4

Andel i föreningen

2,41261%

Andel av årsavgiften

2,41256%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2003

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 oktober 2009
Energiprestanda: 110 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Parkering: Garageplats går att hyra, fn 850 kr/månad genom Järla Sjö samfällighetsförening (kö kan förekomma). Boendeparkering i området, fn 350 kr/månad. Även förråd går att hyra av ekonomiska föreningen i Järla Sjö (separat kö).

Förening

Namn

Riksbyggens Brf Klosterstranden

Om föreningen

Brf Klosterstranden ligger delvis vid, men även i Järla sjö. Ett av husen är nämligen ett sjöhus där även föreningens vackra gemensamhetslokal med bastu och egen badbrygga ligger. Bryggan ligger fritt med sol från morgon till sen kväll. I lokalen finns pentry, bord och stolar och det är även möjligt att ha övernattande gäster där. Hyran för lokalen är 300 kr/dygn eller 100 kr för upp till fem timmar (kan bokas max två dygn i sträck). Bastun är kostnadsfri och kan bokas två timmar i taget. Vid badbryggan ligger föreningens egna lilla båt förtöjd, fri att nyttja för föreningens medlemmar. Husen är byggda år 2002, flerbostadshus, parhus, radhus, och i mitten en fin lekgård med gungor och sandlåda för de minsta. Lägenheterna varierar i storlek och antal rum och plan men allt som allt är de 52 till antalet.

Välskött förening med trevlig atmosfär, som skapas genom årliga sammankomster såsom bla kräftskiva om sensommaren, samt genom medlemmars engagemang inom olika ansvarsområden.

Kabel-tv genom ComHem, basutbudet ingår i avgiften. Bredband genom Bredbandsbolaget, ingår i avgiften. I avgiften ingår även bostadsrättstillägget för hemförsäkringen.

I föreningen finns gemensamma cykelförråd. Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande basbelopp. Pantsättningsavgift om 1% av gällande basbelopp betalas av pantsättaren per pant.

Parkering

Garageplats går att hyra, fn 900 kr/månad genom Järla Sjö samfällighetsförening (separat kö). Boendeparkering i området, fn 400 kr/månad för första bilen och 700 kr/månad för andra bilen. Se jarlasjo.se för mer information.

Renoveringar

Föreningen har inga större planerade renoveringar eller ombyggnationer utöver sin underhållsplan, se årsredovisningen. De har bara det planerade underhållet vilket framförallt rör de gemensamma ytorna.

Ekonomi

Det finns inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (kontrollerat med styrelsen 2018-05-16). Stabil förening med låg belåningsgrad.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Övrigt

Efter föreningens överklagande av tidigare beviljat bygglov för påbyggnad av Pumpprovningen, tegelhuset som ligger mellan föreningens byggnader, avslog Mark- och miljödomstolen i mars 2018 beslutet och rev upp bygglovet.

Om området

Järla Sjö

Järla Sjö är ett bostadsområde och en idyllisk småstad belägen vid Järlasjöns norra strand, strax väster om Lillängen. Järla Sjö rymmer idag cirka 700 bostäder blandat med butiker, restauranger och ungefär 1200 arbetsplatser i gamla upprustade industribyggnader. År 2004 fick Järla Sjö Stadsmiljörådets utmärkelse som delas ut för förtjänstfulla insatser att förbättra stadsmiljöns kvaliteter. Nu planeras det för att byggas ytterligare ca 220 lägenheter i Lavalhallen och Pumpprovningen när Modecenter flyttar ut.

Boende i Järla Sjö erbjudes bad, kräftfiske och båtliv under sommarhalvåret samt skridskoåkning och längdskidor på sjön vintertid. Här finns även många parker med bänkar och ett flertal lekplatser för barnen.

På andra sidan Järlasjön, bortanför Hästhagen ligger Nackareservatet och populära friluftsanläggningen Hellasgården. Vill man åka slalom vintertid är det inte långt till Hammarbybacken.

Längs strandkanten finns fina promenadstråk samt bryggor för ett uppfriskande bad. Invid bryggorna finns även båtplatser att hyra och i augusti varje år fiskas det kräftor i sjön.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med både buss från Järla station och tåg från Saltsjö-Järla till Slussen. Trafiken går dygnet runt och tar 10-15 minuter.

Närservice

Restauranger och butiker finns i området bl a Sekunden, en närbutik mittemot Stalands. Kort gångavstånd till Stockholms bästa shopping, här bor man mitt emellan Sickla Köpkvarter och Nacka Forum. I de stora shoppingkvarteren finns ett brett utbud av affärer, restauranger, livsmedelsbutiker, systembolag, apotek och caféer. I Sickla finns även SATS, biograf, bowling samt Andys lekland. I närområdet finns ett flertal populära förskolor och skolor.

Parkering

Boendeparkering i området med elektronisk parkering (inga lappar behövs i bilen). 30-dagars parkering kostar 350 kr/månad och garage kostar 850 kr/månad. Kontakta områdesansvarig Bengt Lidforss för frågor om tillgänglighet garage, 0702 98 98 95 eller info@jarlasjo.se.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Picard
890 m
Willy:s Hemma
890 m
Köpcentrum & Gallerior
Nacka Forum
1 km
Sickla Köpkvarter
1,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Optimus förskola
280 m
Kristallens förskola
510 m
Grundskolor
Castello Järla Sjö. Pysslingen Förskolor och Skolor AB
120 m
Eklidens Skola
570 m
Gymnasium
Nacka gymnasium
690 m
Praktiska Nacka
1,3 km
Universitet & Högskolor
Sthlm Unniversitet
4,1 km
Företagsuniversitetet AB
4,2 km
Banker
Nordea Bank AB
1000 m
Handelsbanken Nacka Forum
1000 m
Golfbanor & Golfklubbar
Birdiefabriken AB
3 km
Björkhagens Golfklubb
3,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Cafeteria Nacka Sporthall
590 m
Medley Nacka Simhall
730 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Nacka Simhall
730 m
Vattenhuset AB
1,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ragnhild Sjöberg för mer information!

Ragnhild Sjöberg

Ragnhild Sjöberg

Nacka

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-400 19 83

ragnhild.sjoberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte