Atlasvägen 41

Bilder

  • Såld!
  • Kök
  • Köksö
  • All tänkbar maskinell utrustning
  • Vardagsrum öppet mot kök
  • Badrum

Atlasvägen 41 , Sickla/Tallbacken , Nacka

Intill Sickla Köpkvarter och Sicklasjön finner ni denna yteffektiva och totalrenoverade mini-trea. Hela bostaden har under sommar 2014 renoverats med nytt kök, badrum, golv mm. Ljusa, stilrena färgval, genomgående hög kvalitet på både arbete & material. Två rejäla sovrum med bra förvaring. Nära buss, badsjö & shopping.

62 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 599 kr Inkl värme & vatten
Typ:
Lägenhet
Boarea:
62 kvm
Våning:
-2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1295
Byggår:
1956
Driftskostnad:
450 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

62 kvm

Rumsbeskrivning

Hej Siv! Bifogar påskriven avräkning för utbetalning av likvid och lösen av lån. Vänligen ring över pengarna! Kvitton per mail tack!

Välplanerad hörnlägenhet med insynsskyddat och ljust söderläge en trappa upp från husets suterrängsida, samt utsikt mot lummig skogsdunge. Totalrenoverad under sommaren 2014 med ljusa ytskikt och mycket hög standard i såväl kök som badrum. I samband med renoveringen har lägenheten disponerats om med kök och vardagsrum i öppen planlösning samt att vardagsrummet delats av till ett andra sovrum. En mycket lyckad lösning resulterande i en yteffektiv, mindre trea. Alla ytor har renoverats vilket omfattar nytt kök, nytt badrum, nya parkettgolv i alla rum bortsett från originalparketten i köket. Genomgående ommålade ytskikt. Dessutom har föreningen bytt alla fönster och dragit om all el med ny el-central och jordade uttag i alla rum med 3-fas, så lägenheten är som ny! Förening med mycket god ekonomi och många, stora renoveringar bakom sig. Bara att flytta in!

Rymlig och inbjudande HALL med vitmålade väggar, tapetserad fondvägg och vitlaserat parkettgolv med infälld entrématta. Spotlights i tak. Säkerhetsdörr. Platsbyggd hatthylla och förvaringsbänk lackad i samma kulör som köksinredningen, ingår i köpet.

Läckert KÖK med mycket bra förvaring och arbetsytor. Luckor i ljusgrått med svarta handtag, bänkskiva i Carrara-marmor med nedsänkt rostfri diskho. Vitt kakel ovan bänk och upp på vägg. Köksö med induktionshäll och rostfri fläkt nedfällbar i bänkskiva. Inbyggd ugn, mikro och espressomaskin i högskåp. Vitvaror i rostfritt utförande, bortsett från kyl/frys och diskmaskin som är integrerade bokom lucka. Vitmålade väggar och vitlaserat parkettgolv samt spotlights i tak. Rymlig matplats vid fönster.

VARDAGSRUM öppet mot köket med köksö som avgränsning. Lättmöblerad yta med plats för soffa, soffbord mm. Vitmålade väggar och vitlaserat parkettgolv

SOVRUM 1 med plats för dubbelsäng och viss ytterligare möblering. 3 inbyggda garderober och en ny, stor, öppen garderob. Vitmålade väggar och vitlaserat parkettgolv

SOVRUM 2 är även det av större modell med plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Ny, stor, öppen garderob ingår i köpet. Vitmålade väggar och vitlaserat parkettgolv. En läcker vägg i glas och rostfritt avdelar detta rum mot vardagsrummet. Jalusier ingår i köpet.

BADRUM med ingång från hallen. Helkaklade väggar i vitt och exklusivt golv av kolmårdsmarmor med golvvärme. Dusch med glasväggar, handfat i kommod med spegel ovantill. Toalett, handdukstork, samt tvättmaskin. Spotlights i tak.

Samtliga innerdörrar och garderobsdörrar är nyligen omlackerade. Helt nya fönster i bostaden med persienner i samtliga. Till lägenheten hör ett källarförråd bekvämt beläget på samma våningsplan som bostaden.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

-2 av 9, hiss finns

Avgift

3 599 kr Inkl värme & vatten

Andel i föreningen

1,581%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1956

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 augusti 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 125 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Sicklaön 267:1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

5 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnaderna är uppskattade.

Övrigt

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd (om ca 2 x 3 meter) beläget på samma våningsplan, intill lägenheten. Även ett mindre matkällarförråd ingår.

Uppgiften om lägenhetens andel av föreningens årsavgift har ej gått att få fram från föreningens förvaltare.

I köpet ingår:
-samtliga garderober
-takspotlights på skenor i alla rum
-platsbyggd hatthylla och sittbänk i hall
-platsbyggd bokhylla i sovrum 2
-jalusier i sovrum 2
-tvättmaskin

Taklampor över diskbänk (2 st) ingår ej i köpet

Förening

Namn

Brf Talleken

Om föreningen

Brf Talleken äger fastigheten Nacka, Sicklaön 264:3 sedan ombildning 2010. Föreningen omfattar en byggnad i 11 våningar byggt 1958 och innehåller 68 lägenheter, varav 60 upplåts med bostadsrätt och 8 upplåts med hyresrätt.
På markplan finns dessutom två lokaler på runt 15 kvm resp. 50 kvm. Den mindre av dessa har renoverats och används idag som övernattningsrum, som boende i huset kan hyra. Hyressumman 150 kronor per natt. Den större lokalen står idag outnyttjad.

Allmänna utrymmen:
På markplan baksidan finns cykelrum, soprum och tvättstuga. I undre källaren finns dessutom det gamla pannrummet på drygt 100 kvm, detta är för närvarande outnyttjat.

Förråd:
Förråd finns på vind och i undre källaren. I nedre källaren finns dessutom små "matförråd".

Två tvättstugor finns i husets källare (renoverade i samband med stambytet 2011) med dubbla tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp i varje. Komplettering med en grovtvättmaskin samt två stycken bokningstavlor och en mindre obokningsbar tvättmaskin för s.k. "nödbehov".
Föreningen har en stor, före detta piskbalkong på taket, som man planerar att rusta upp till en gemensam takterrass för medlemmarna i bostadsrättsföreningen. Pengar finns avsatta till detta.

Parkering:
Föreningen har 6 st. garageplatser i huset, samt 7 st. p-platser utomhus. Dessa ligger på baksidan av huset och hyrs ut genom separat kö. Garage kostar 700 kr/mån och p-plats kostar 350 kr/mån. För närvarande kö. Gratis 72h parkering på gatan på både bak- och framsida om huset.

Kabel-tv och bredband:
Huset är anslutet till ComHem och har även fiber indraget från Bredbandsbolaget. Medlemmarna tecknar själva abonnemang för tv och bredband.

Förbättringar:
Stambyte av samtliga badrum i fastigheten genomfördes 2011, samtidigt som elstambyte skedde med ny eldragning in i lägenheterna med 3-fas.
Fönsterbyte skedde 2013.
Nya portar med elektroniskt låssystem installerades 2013, både på övre entrén och på den nedre i souterrängplan.
Hissar och frånluftsfläktar i huset renoverades också 2013.
Målning av trapphus och slipning av stengolv i trapphus, 2014.

Ekonomi:
Föreningen har en mycket god ekonomi trots att många stora renoveringar utförts. Dessutom sålde föreningen nyligen en hyresrätt och 8 st. finns kvar som säljs vartefter de blir tomma. Inga avgiftshöjningar inplanerade. Föreningen kommer under 2015 att göra stora amorteringar på lånen, som då minskar från ca 35 miljoner till under 30 miljoner. Man kommer även att lägga om ett lån på ca 15,5 miljoner till lägre ränta.
Överlåtelseavgift om 2,5 % av gällande basbelopp debiteras köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av gällande basbelopp debiteras pantsättaren per pant.

Besök gärna föreningens hemsida: www.brftalleken.se

Om området

Sickla/Tallbacken

Sickla är ett område på den västra delen av Sicklaön i Nacka. Området var sparsamt bebyggt fram till 1700-talet då ett flertal industrier etablerades, bland annat en krutfabrik och beckbränneri vid Svindersviken. Antalet industrier växte snabbt i slutet av 1800-talet, med exempelvis Atlas Diesel (idag Atlas Copco), Saltsjöqvarn med flera. Tillkomsten av Saltsjöbanan gjorde att utvecklingen i området gick än snabbare. Under efterkrigstiden uppfördes ett antal bostadsområden kring industrierna, Finntorp och Sickla Strand uppfördes på 1940-talet efter ritningar av Erik och Tore Ahlsén och på 1950- och 1960-talen uppfördes bostadsområdena Ekudden, Alphyddan och Tallbacken. De flesta industrierna har idag upphört, och många av de gamla fabriksbyggnaderna har återanvänts. På Atlas Copcos före detta industriområde ligger idag Sickla Köpkvarter och Dieselverkstaden, som idag används av Nacka kommuns kulturavdelning.

Kommunikation

Mycket goda kommunikationer via både buss och Saltsjöbanan. Tvärbanan förlängs så att den kommer gå ända till/från Sickla Station (planeras vara klart 2017). Endast 10 minuter med buss till Slussen och ca 5 minuter till Nacka Forum.

Närservice

Ett rikt serviceutbud finner du i närbelägna Sickla Köpkvarter, med butiker och restauranger för alla smaker. Här finns klätteranläggning, gym och stormarknad. Dieselverkstaden erbjuder kultur med bland annat bibliotek, teater, musik och biograf. Skolor och förskolor finns det flera av i närheten. Mer information finner du på Nacka kommuns hemsida: www.nacka.se

Parkering

72 h gratis parkering på gatan.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Willy:s
190 m
ICA Kvantum Sickla
220 m
Köpcentrum & Gallerior
Sickla Köpkvarter
400 m
Nacka Forum
2,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Växthuset
50 m
Universums förskola
250 m
Kollektivtrafik
Tallbacken
90 m
Sickla köpkvarter
110 m
Grundskolor
Sickla skola
50 m
Framtidens Skola
360 m
Gymnasium
DesignGymnasiet
370 m
YBC Young Business Creatives
380 m
Universitet & Högskolor
Stockholmsjournalsiternas Seniorer
1,8 km
Theducation AB
2,4 km
Banker
FOREX Bank
220 m
Swedbank
320 m
Golfbanor & Golfklubbar
Birdiefabriken AB
1,8 km
Traryd Golf Resort AB
2,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Vattenhuset AB
410 m
Friskis&Svettis Sickla
460 m
Simhallar & Utomhusbad
Sickla strands
280 m
Vattenhuset AB
410 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Johan Aspenberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte