Fingerörtsvägen 10

Bilder

  • Såld!
  • Vardagsrum med stort fönster i högt läge
  • Stort fönster utan insyn samt utgång till balkong
  • Balkong i högt och fritt läge med sjöutsikt
  • Vidsträckt utsikt över området samt sjön
  • Kök och vardagsrum i öppen planlösning

Fingerörtsvägen 10 , Järla Sjö , Nacka

Toppfräsch och effektivt planerad 2:a med ett högt läge och fin utsikt i populära Järla Sjö! Stor balkong med sjöutsikt. Stora fönster helt utan insyn. Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Sovrum med rymlig garderobsvägg. Stort helkaklat badrum med tvättavdelning. Rymligt förråd som med fördel kan användas till kontor. Snyggt vitmålat golv i vardagsrum, kök samt sovrum samt genomgående vita väggar. Låg avgift som inkluderar bredband. Nära till badbrygga samt utmärkta kommunikationer till stan. Här kan man bara flytta in och stortrivas!

50 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 201 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
50 kvm
Våning:
4, hiss finns
Byggår:
2007
Driftskostnad:
266 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

50 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med svart klinkergolv samt vitmålade väggar. Infällda spotlights i taket samt snygg hatt- och skohylla.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum med stort fönster i högt och fritt läge utan insyn. Härlig utsikt över området samt mot Järlasjöns glittrande vatten. Öppen planlösning mot kök. Vitmålat golv samt vitmålade väggar. Utgång till balkong.

BALKONG
Stor balkong i högt läge med härlig utsikt över området samt mot Järlasjön.

KÖK
Fräscht kök med vita luckor, grått kakel samt rostfria vitvaror. Det finns diskmaskin, spis, fläkt samt kyl/frys. Vitmålat golv samt vitmålade väggar.

SOVRUM
Fönster i högt läge utan insyn. Plats för dubbelsäng. Utmärkta förvaringsmöjligheter i garderobsvägg. Vitmålat golv samt vitmålade väggar.

BADRUM
Stort badrum med helkaklade väggar samt klinkergolv med golvvärme. Dusch med glasdörrar, handdukstork, tvättställ med kommod samt wc. Praktisk arbetsbänk ovanför tvättmaskin, torktumlare samt ett skåp med lådor.

ARBETSRUM/FÖRRÅD
Stort förråd som även kan användas som arbetsrum. Vitmålat golv samt vitmålade väggar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 6, hiss finns

Avgift

3 201 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband

Driftskostnad

3 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 000 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,7502%

Tillträde

Omgående eller enl ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2007

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 mars 2012
Energiprestanda: 116 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Uppgiften om lägenhetens andel av föreningens årsavgift har ej gått att få fram från föreningens förvaltare.

Förening

Namn

Brf Vikingaleden

Om föreningen

Brf Vikingaleden består av 91 lägenheter uppdelade på tre hus med ett garage under. Föreningens hus ligger vid Fingerörtsvägen från ena hållet och längs Winborgs väg från andra hållet.

Namnet har bostadsrättsföreningen fått just för att det på vikingatiden gick en stig över föreningens mark. Husen blev klara under våren-sommaren 2007.

Föreningen har 50 garageplatser med ingång från port 8 och 10. Dessa kostar 600 kr/månad att hyra. Det finns även 23 parkeringsplatser att hyra för 350 kr/månad. Det är förnärvarande kö till både parkeringplatser och garage (ca 5 st i respektive kö). Tills man får en plats kan man nyttja boendeparkeringen i Järla Sjö eller gratis parkering längs med Ekuddsvägen.

I varje port finns ett barnvagnsförråd. Det finns tre cykelförråd. Föreningen har 30 förråd för uthyrning för 250 kr/månad. Det är förnärvarande kö.

Det finns inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget. Inga stora reparationer är inplanerade. I månadsavgiften ingår bostadsrättstillägget till hemförsäkringen. Bredband via Ownit 100/100 mbit ingår i månadsavgiften. Kabel-tv via Com-Hem. Det analoga basutbudet ingår i månadsavgiften.

En dag i augusti varje år fiskar föreningen kräftor i Järlasjön.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

450 kr

Om området

Järla Sjö

Järla Sjö är ett populärt bostadsområde och en idyllisk småstad belägen vid Järlasjöns norra strand, strax väster om Lillängen. Järla Sjö rymmer idag drygt 900 bostäder blandat med några butiker och restauranger. År 2004 fick Järla Sjö Stadsmiljörådets utmärkelse som delas ut för förtjänstfulla insatser att förbättra stadsmiljöns kvaliteter.

Boende i Järla Sjö erbjudes bad, kräftfiske, båt- och naturliv under sommarhalvåret samt skridskoåkning och längdskidor på sjön vintertid. Här finns även många parker med bänkar och ett flertal lekplatser för barnen. Den stora lekplatsen vi Gustaf Dahlens park är precis ombyggd efter de boendes önskemål.

På andra sidan Järlasjön, bortanför Hästhagen ligger Nackareservatet och populära friluftsanläggningen Hellasgården med utegym och motionsslingor. Vill man åka slalom vintertid är det inte långt till Hammarbybacken.

Längs strandkanten finns fina promenadstråk och bryggor för ett uppfriskande bad. Invid bryggorna finns även båtplatser att hyra och i augusti varje år fiskas det kräftor i sjön.

Boendeparkering i området med digitalt p-tillstånd (inga lappar behövs i bilen). Maximalt två parkeringstillstånd utfärdas per lägenhet, det första tillståndet är gratis och det andra kostar 300 kr/månad. 30-dagars uteparkering kostar alltså 400 kr/månad för första bilen och 700 kr/månad för andra bilen. Garage kostar 900 kr/månad. Parkeringsreglerna har precis ändrats, läs gärna mer på samfällighetens hemsida www.jarlasjo.se. Samfälligheten äger och förvaltar tre garage. De ligger vid Gustav de Lavals väg 5, Winborgs väg 16 och 24. Är man intresserad av en garageplats vänder man sig till Apcoa på 08-556 306 70 alternativt uthyrning@apcoa.se. Till garageplatserna är det separat kö. Garageplatserna är onumrerade och inga garageplatser öronmärks för någon. Det finns idag tre reserverade platser för elbilar i det stora garaget på Winborgs väg 24 och en elbilplats i det lilla garaget på Gustaf de Lavals väg 5. Månadsavgiften för en elbilsplats är 1 400 kr. Möjlighet finns även att hyra garageplats på Ekudden för fn 1000 kr/månad. Det är Apcoa som administrerar dem också och det är separat kö. I hela Järla sjö gäller gratis besöksparkering med p-skiva under 1 timme, förutom på parkeringsplatserna vid Stalands möbler, där det är tillåtet att stå avgiftsfritt i 2 timmar. Avgiften för besöksparkering är därefter 10 kronor per timme eller maximalt 50 kronor per dygn.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med både buss från Järla station till Slussen och tåg från Saltsjö-Järla till Henriksdal (anslutningsbuss mellan Henriksdal och Slussen). Trafiken går dygnet runt och tar 10-15 minuter. Från och med förra året går även tvärbanan till/från Sickla Köpkvarter. På sikt kommer det även finnas tunnelbana. Samfälligheten hyr ut en bilpoolplats till Sunfleet som är belägen på Gustaf de Lavals Torg. Se deras hemsida för mer information: www.sunfleet.com.

Närservice

Restauranger och butiker finns i området. Kort gångavstånd till Stockholms bästa shopping, här bor man mitt emellan Sickla Köpkvarter och Nacka Forum. I de stora shoppingkvarteren finns ett brett utbud av affärer, restauranger, livsmedelsbutiker, systembolag, apotek och caféer. I Sickla finns även SATS, biograf samt Andys lekland. I närområdet finns ett flertal populära förskolor och skolor.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Picard
850 m
Willy:s Hemma
850 m
Köpcentrum & Gallerior
Nacka Forum
960 m
Sickla Köpkvarter
1,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Optimus förskola
260 m
Kristallens förskola
450 m
Grundskolor
Castello Järla Sjö. Pysslingen Förskolor och Skolor AB
80 m
Eklidens Skola
430 m
Gymnasium
Nacka gymnasium
520 m
Praktiska Nacka
1,2 km
Universitet & Högskolor
Sthlm Unniversitet
4 km
Integrative Care Science Center
4,1 km
Banker
FOREX Bank
960 m
Handelsbanken Nacka Forum
970 m
Golfbanor & Golfklubbar
Birdiefabriken AB
2,8 km
Björkhagens Golfklubb
3,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Cafeteria Nacka Sporthall
430 m
Medley Nacka Simhall
570 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Nacka Simhall
570 m
Vattenhuset AB
990 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ragnhild Sjöberg för mer information!

Ragnhild Sjöberg

Ragnhild Sjöberg

Nacka

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-400 19 83

ragnhild.sjoberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte