Folkungagatan 56, 5 tr.

Bilder

  • Härlig uteplats i soligt söderläge
  • Fullutrustat kök
  • Vardagsrum
  • Sovrum 1
  • Uteplats i högt, soligt söderläge.

Som Utgångspris

6 590 000 kr

Bevaka slutpriset

Folkungagatan 56, 5 tr. , , Stockholm

AVGIFT 2239 KR INKL FIBER 1 GB - GARAGE 840 KR - MÖJLIG UTHYRNINGSDEL - BARNVÄNLIG GÅRD - UTEPLATS I SOLIGT SÖDERLÄGE - FÖRENING MED STARK EKONOMI - TOMTMARKEN ÄGS AV FÖRENINGEN - MÖJLIG 5:A SE ALT PLANRITNING.
Tillfälle att förvärva ett modernt, ljust boende för den större familjen i bästa läge på Södermalm. Uteplats i soligt söderläge mot den stora, härliga gården. Garageplats för 840:-/månad finns i huset. Tre sovrum och badrum samt gäst-wc. Förening med god ekonomi och låga avgifter. Centralt läge nära T-bana/bussar och butiker.

87 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
2 239 kr inkl värme, va, fibernät 1 GB, kabeltv, obl. bostadsrättstillägg ingår
Typ:
Lägenhet
Boarea:
87 kvm
Våning:
5, hiss finns
Byggår:
1974
Driftskostnad:
160 kr/månad
Som Utgångspris:
6 590 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

87 kvm

Rumsbeskrivning

FOLKUNGAGATAN 56, 5 TR.

Bekvämt och attraktivt läge invid Medborgarplatsen och Götgatan. Här trivs man i en mycket populär förening med extremt bra ekonomi och mycket låg månadsavgift samt tillgång till billig garageplats. Stora och moderna hissar i hela fastigheten. Mycket trivsam och välplanerad genomgående 4:a i gott skick. Till lägenheten hör en härlig uteplats som är möjlig att glasa in mot föreningens innergård i bästa söderläge. För den större familjen finns möjlighet att avdela ytterligare ett sovrum i nuvarande vardagsrum, se bifogad alternativ planlösning.

Lägenheten som är genomgående har ett mycket lugnt läge mot den stora, tysta, grönskande innergården med flera sittgrupper. Ett utmärkt boende för barnfamiljen och dig som söker ett praktisk boende i ett modernt hus. En mycket yteffektiv lägenhet med bra förvaringsutrymmen, rymligt badrum och en separat gästtoalett. Tre bra sovrum varav ett lämpar sig väl som ungdomsrum eller uthyrningsrum då det har egen entré utifrån samt eget wcutrymme, bra planerat kök med matplats för stora sällskap, stor uteplats i söderläge och ett stort, härligt ljust vardagsrum.

I föreningen finns en modern och välfungerande större tvättstuga och en stor, grön innergård. Gården är inne i slutfasen av en renovering och lär vara iordningställd inför sommaren. Vidare har man som boende tillgång till gästlägenhet med sex sängplatser, bastu, cykelrum, grill på gården och garage där det finns sex gäst-platser utan kostnad. Det finns också sex laddplatser för elbilar samt två p-platser för handikappade. I gatuplanet i huset hittar du en av Södermalms bästa livsmedelsbutiker, ICA Medborgarplatsen, öppet 7-23 alla dagar.

Genomgående parkettgolv i hela lägenheten varav golven i vardagsrum, kök, matplats och sovrum 2 är inlagda år 2015.

Lägenheten disponeras enligt följande:

ENTRÉ: Välkommen in till denna välplanerade lägenhet. Direkt till höger när man kommer in finns den trivsamma matplatsen med utsikt mot uteplatsen och gården.

KÖK / MATPLATS: Modernt kök med all utrustning som kan önskas. Gott om förvaringsutrymmen och bra arbetsytor. I köket finns diskbänk, arbetsbänk, dubbel uppsättning av kombinerad kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, mikrovågsugn, spishäll, dubbla ugnar och fläkt. Bra planerat kök med såväl underskåp som överskåp. I anslutning till köket finns den rymliga matplatsen med plats för 4-8 personer vid fönsterparti i söderläge. På baksidan av den fristående köksdelen finns sex garderober som löser det mesta av dina förvaringsproblem.

BALKONG / UTEPLATS: Den rymliga uteplatsen kan glasas in och få funktionen av ett uterum med glasade dörrar. Rummet blir då som ett extra rum att njuta av vår, sommar och höst. Uteplatsen ligger i anslutning till entrédörren mot gården. Här får du ett högt och fritt läge med sol stor del av dagen.

SOVRUM 1: Bostadens största sovrum med gott om plats för dubbelsängen och sängbord. Bra förvaringsmöjligheter i garderoberna med praktiska skjutdörrar. Ljusa väggar och tak samt vackert parkettgolv.

VARDAGSRUM: I det rymliga vardagsrummet ryms större sällskap i tv-soffan eller vid matbordet. Rymligt och ljust med flera fönster mot Folkungagatan. Öppen planlösning också mellan vardagsrum och kök.

SOVRUM 2: Sovrum 2 är perfekt som barnrum alternativt gästrum eller bibliotek. Rogivande läge med hörnfönster i vinkel in mot den lugna gården.

SOVRUM 3: Perfekt sovrum för ungdomarna med egen ingång och eget wc-rum. Du kan också använda denna del som uthyrningsrum med tillgång till wc-rum. Två stora fönster gör rummet ljust och trevligt. Rymlig garderobsvägg ger gott om förvaringsutrymme.

BADRUM: Badrum med kaklade väggar samt våtrumsmatta på golvet. Inredningen består av wc-stol, handfat, dusch, handdukstork samt badrumsskåp. Anslutningar för tvättmaskin finns framdragna.

GÄSTTOALETT: Separat wc med handfat och toalett. Gästtoaletten ligger i anslutning till sovrum 3 som har egen ingång utifrån.

Till lägenheten hör ett källarförråd om cirka 7 kvm.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 6, hiss finns

Pris

6 590 000 kr Som Utgångspris

Avgift

2 239 kr inkl värme, va, fibernät 1 GB, kabeltv, obl. bostadsrättstillägg ingår

Driftskostnad

1 920 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 920 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

0,74497%

Andel av årsavgiften

0,74%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1974

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 14 april 2009
Energiprestanda: 190 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Huset ritades av Bengt Lindroos, som bl.a. ritat Kaknästornet. 1973 öppnades de första butikerna och 1974 flyttade de två första bostadsinnehavarna in. 1976 var alla lägenheter sålda. Det trevligaste med Brf Vägaren är gården och uteplatserna, tycker många. Att man trivs i föreningen är det ingen tvekan om, de flesta bor kvar länge och flyttar gärna inom föreningen.

Fastighetsbeteckning

Vägaren 23

Övriga byggnader

Förutom sopnedkast finns det återvinningsrum samt grovsoprum. De sistnämnda finns på gatuplan på Kocksgatan 11.

Övrigt

TV-anslutning: Ansluten till kabelnät via ComHem. Medium 8 kanaler ingår i månadsavgiften.

Internetanslutning: Bredband via Ownit. Hastighet 1000 Mbit ingår i månadsavgiften.

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 7 kvm. som du når med hissen strax utanför din dörr.

Förening

Namn

Brf Vägaren

Om föreningen

Brf Vägaren som omsluter nästan ett helt kvarter, Folkungagatan, Östgötagatan och Kocksgatan, består av 167 bostadsrättslägenheter om 12.541 kvm. boyta och en föreningslokal. Vidare finns det 9 hyreslokaler om 7.225 kvm. som alla är uthyrda och 137 garageplatser samt 9 mc-platser. I lokalerna hittar du bl.a. Ica Supermarket, Systembolaget och Post Nord.

I underhållsplanen fram till 2024 finns stambyte planerat.
"Styrelsen har under senare år angett att stambyte kan komma att ske om 12-15 år.

Gemensamhetsanläggningar:
Gemensam, stor tvättstuga i fristående byggnad på gården med 8 nya tvättmaskiner från 2017, 4 torktumlare, 3 torkskåp etc. Två boende kan tvätta samtidigt och har då tillgång till tre eller fyra tvättmaskiner samtidigt. En obokningsbar s.k. akuttvätmmaskin och torktumlare. Cykel/barnvagnsrum på entréplan, ett i varje port, återvinnings- och grovsoprum på Kocksgatan, bastu och en fullt utrustad festlokal i anslutning till gården för endast 100 kronor per hyrestillfälle. Gästlägenhet (300kr/dygn). Totalrenoverad 2016. totalt 6 sängplatser, TV, komplett kök med komplett utrustning. Fantastisk innergård med grillmöjligheter, flertalet sittgrupper, fruktträd, kryddhylla och en stor lekplats. Gården underhålls av en trädgårdsmästare från HSB.

Föreningen har en mycket informativ hemsida:
http://www.vagaren.com/

Organisationsform

Bostadsrätt

TV och Bredband

Kabel-tv levereras av ComHem och föreningen har bredbandsuppkoppling via Ownit. I månadsavgiften ingår digital TV Medium 8 favoriter samt bredband 1000 MB.

Parkering

Garage finns i huset till en kostnad om 840 kronor för en bilplats. Det är i nuläget kö. Det finns också 6 gästparkeringar för bil samt 9 mc-platser att tillgå i garaget.

Renoveringar

Utöver gårdsrenoveringen som snart är färdigställd, så planeras även målning av fönstren mot gården.

Ekonomi

Föreningen har en mycket stark ekonomi och har stora intäkter av hyreslokalerna. För året 2016 stod lokalerna för hyresintäkter om 9.568 Mkr medan årsavgifterna för bostäderna stod för 3.591 Mkr.

Fastighetens taxeringsvärde uppgick till 421 Mkr. varav byggnader 197 Mkr och mark 224 Mkr.

Lån per kvm bostadsyta: 3.757 kr.
Genomsnittlig åravgift per kvm bostadsyta: 286 kr.
Soliditet: 54,4%
Det finns inga beslut eller planer på avgiftshöjning. I övrigt fortsatt löpande underhåll enligt plan.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Föreningen äger tomtmarken.

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring, vilket innebär att du inte behöver ha sådant tillägg i din hemförsäkring.

Om området

Med ett idealiskt läge bor du i hjärtat av Södermalm. Här bor ni lugnt men ändå mycket centralt ett kvarter från Medborgarplatsen. Närhet till allt; kvarter med trevliga kvarterskrogar, caféer och butiker såväl som det större utbudet runt Götgatan. Skrapan, Mariatorget, Sofo och Medborgarplatsen med allt från butiker, apotek, matvaruaffärer och systembolag når du med en kort promenad. Utbudet av service, kommunikationer och nöjen är minst sagt svårslaget! Ringens Galleria når du också lätt. Ett perfekt läge med stor, grön innergård och all service och handel runt knuten. Dessutom närhet till Årstavikens promenadstråk och båtliv. Här finns allt ni behöver! Går du upp längs Götgatan möts du av trendiga butiker, mysiga caféer och välkända restauranger. Området erbjuder restauranger med mat från all värdens hörn. För den som önskar grönområden finns Skånegläntan, Timmermansparken och Fatbursparken runt knuten, eller varför inte besöka Tantolunden med sina pittoreska kolonilotter.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer, du når snabbt T-banans gröna linje bara hundra meter bort. Södra Stations pendeltågstation når du på några minuters promenad och flera busslinjer stannar strax utanför porten.

Närservice

En kort promenad tar dig till Skrapan med sin populära skybar och stora shoppingutbud, Medborgarplatsen och Götgatsbacken samt de myllrande kvarteren i "Sofo". Natursköna omgivningar finner du åt andra hållet längs Årstavikens härliga jogging & promenadstråk, Erikdalslundens koloniträdgårdar och Tantolunden. Alldeles inpå knutet har du nästintill all service och handel, t.ex. bageri, närbutik, järnaffär, blommor, systembolaget, Lidel och restauranger. I föreningens fastighet ligger en välsorterad ICA-butik och Ringens köpcenter med alla fackbutiker, livsmedel och service vid Skanstull når du med en kort promenad. Vid Skanstull kan du också besöka Eriksdalsbadet med bl.a. 50-m bassäng, gym och utomhusbad.

Parkering

Det finns 137 garageplatser och 9 MC-platser under fastigheten. Dessa går att hyra för ca 500-840 kr/mån. I övrigt tillämpas boendeparkering i området, se Stockholms stads hemsida. Månadsbevis kan köpas för 1100 kronor för fast boende.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Håkan Lönnberg AB
0 m
LiDL
30 m
Köpcentrum & Gallerior
Skrapan
260 m
Skrapan
260 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Kåxis Förskola Föräldrakooperativ
130 m
Via Emilia Förskola
140 m
Kollektivtrafik
Medborgarplatsen (Folkungag)
20 m
Medborgarplatsen
80 m
Grundskolor
Via Emilia Skola
140 m
Kulturskolan Stockholm
160 m
Gymnasium
Thoren Business School
260 m
AFS Interkulturell Utbildning
260 m
Universitet & Högskolor
Ludvig Beckman Produktion
90 m
Ole Dole Doff i Stockholm AB
120 m
Banker
Nordea Bank AB
230 m
SEB
230 m
Golfbanor & Golfklubbar
Replenty AB
550 m
Birdiefabriken AB
1,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Forsgrénska Badet
150 m
Saga Motion
770 m
Simhallar & Utomhusbad
Forsgrénska Badet
150 m
Eriksdalsbadet
1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Jerry Johnsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte