Fatburs Kvarngata 4, 3tr

Bilder

Utgångspris

3 750 000 kr

Bevaka slutpriset

Fatburs Kvarngata 4, 3tr , Södermalm Maria Magdalena , Stockholm

Underbar 2:a med hörnläge och stor balkong mot sydväst där ni kan njuta av solen från förmiddag till kväll! Optimal planlösning med bästa läge nära till allt, även mycket bra kommunikationer. Dessutom fräscht kök med trevlig sittplats och rymligt badrum gör lägenheten till det perfekta boendet.

62,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 380 kr Inkl värme, VA, kabeltv, bredband.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
62,5 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1305
Byggår:
1991
Utgångspris:
3 750 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

62,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna 2:a i underbart hörnläge med stor balkong mot sydväst där ni kan njuta av solen från förmiddag till kväll! Optimal planlösning med bästa läge nära till allt, även mycket bra kommunikationer med bl.a. Södra stations pendeltåg och innerstans linjebussar runt hörnet. Dessutom fräscht kök med trevlig sittplats och rymligt badrum gör lägenheten till det perfekta boendet.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Entré/Hall:
Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter för ytterkläder samt fyra garderober.

Vardagsrum:
Rymligt vardagsrum med halvöppen planlösning mot köket samt utgång till balkongen. Här ryms stor soffgrupp samt t.ex. skrivbord eller annat möblemang.

Balkong:
Stor balkong om ca 6 kvm i sydvästläge där ni under sommarhalvåret kan njuta av solen från förmiddagen till kväll. Utsikt över takåsarna och längs med bilfria Södermalmsallén.

Kök:
Fräscht kök med vita skåpluckor, vit bänkskiva samt vit kakel. Vit kyl/frys, spis med ugn och 4 plattor samt inbyggd fläkt med utsug. Vid fönstret finns sittplats för större sällskap genom den mycket trevliga och sociala planlösningen.

Sovrum:
Trivsamt sovrum med fönster, plats för stor dubbelsäng, garderobsvägg samt skrivbord eller liknande.

Badrum:
Rymligt badrum med badrumsmatta och vitkaklade väggar. Badkar med dusch, wc, tvättställ och spegelskåp ovan. Förberett för tvättmaskin.

Övrigt:
- Takhöjd om ca 2,50 meter.

- Till lägenheten hör ett stort källarförråd.

- Avgiften i föreningen består av tre delar bränsle (värme), drift (avgift) och kap (avgift kapital). Månadsavgiften för denna lägenhet är 3380 kr (värme 521:- + avgift 1572:- + avgift kapital 1287:-).

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3, hiss finns

Pris

3 750 000 kr Utgångspris

Avgift

3 380 kr Inkl värme, VA, kabeltv, bredband.

Andel i föreningen

0,69139%

Andel av årsavgiften

0,59916%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljsfastighet

Byggnadsår

1991

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 juni 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 119 kWh/m² (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn

Riksbyggens Brf Stockholmshus nr 37

Om föreningen

Föreningen innehar med tomträtt fastigheten Lehusen 11, som ligger på Fatburs Kvarngata 2-14. Föreningen bildades 1984 och byggnaden är uppförd 1991.

Lägenheterna är fördelade enligt följade:
10 st 1 rum och kök
47 st 2 rum och kök
48 st 3 rum och kök
14 st 4 rum och kök
9 st 5 rum och kök

I fastigheten finns dessutom 8 lokaler med en sammanlagd yta på 1 369 kvm, upplåtna med hyresrätt. Lokalerna med hyresrätt disponeras av en förskola och 7 affärer.

Avgifter och andelstal i Riksbyggen brf Stockholmshus nr 37
Föreningen har genomfört frivilligt kapitaltillskott, vilket innebär att medlemmarna efter stadgeändring har fått möjlighet att göra ett kapitaltillskott. Den som gör ett kapitaltillskott får sänkt avgift till bostadsrättsföreningen i proportion till kapitaltillskottet.
Föreningen har genomfört frivilligt kapitaltillskott 2013 och 2015 varvid sammanlagt ca 38 msek av föreningens lån lösts. De lägenheter som gjort frivilligt kapitaltillskott har fått sänkt andelstal och sänkt avgift för kapital i proportion till utfört kapitaltillskott. Detta innebär att två i övrigt likvärdiga lägenheter kan ha olika avgift.
För att få en uppfattning av varje lägenhets kvarstående andel av föreningens skuld kan andelstalet för kapital multipliceras med föreningens restskuld i kapitalkostnadspoolen (cirka 55,5 msek december 2016).
Styrelsen beslutar om tidpunkt när förfrivilligt kapitaltillskott får utföras. En ny omgång av frivilligt kapitaltillskott planeras till 31 mars 2018

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

128

Antal lokaler i föreningen

8

TV och Bredband

BREDBAND
Föreningen har tecknat avtal med Ownit som ingår i Telenorkoncernen. Föreningen tar kostnaden för den kollektiva bredbandstjänsten 100 Mbps. Tillägg utöver detta faktureras boende direkt från Ownit. ComHem finns även att teckna för egen bekostnad som bredbandsleverantör.

Kabel-tv
Föreningens kabel-TV leverantör är Com Hem, i föreningens avtal ingår Com Hems basutbud. Det är inte tillåtet att sätta upp parabolantenn på fastigheten.

Parkering

Föreningen är medlem i Södra Stations garagesamfällighet som har ca 700 platser i området. Ett antal laddplatser för elbilar finns.
För infomration om priser, platser etc, kontakta HSB som sköter uthyrningen.

Renoveringar

Stammarna spolades år 2014.
Byte av låssystem år 2012.
Byte av fläktsystem år 2011-2012.
OVK besiktning utfördes år 2015.

Ekonomi

5243 kr i lån per kvm.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Nej, avtalet ska omförhandlas år 2020.

Övrigt

Till de flesta lägenheter hör ett källarförråd och i varje trappuppgång finns tillgång till en tvättstuga. En grovtvättstuga och ett mattpiskrum finns också i fastigheten.

Föreningsmedlemmar har möjligheten att boka något av de gemensamma utrymmen som finns; bastu, hobbylokal med hyvelbänk samt en fritidslokal med pingisbord. Fritidslokalen kan även användas som festlokal, då spis, kylskåp och diskmaskin samt bord, stolar och porslin för ett tjugotal personer finns.

Förutom ovan beskrivna lokaler finns i anslutning till trappuppgångarna förvaringsrum för cyklar och barnvagnar. Ett grovsoprum och ett utrymme för pappersåtervinning finns i gatuplanet.

Om området

Södermalm Maria Magdalena

Med ett idealiskt läge bor du i hjärtat av Södermalm. Här bor du lugnt men ändå mycket centralt med Södra Station runt hörnet. Närhet till allt; kvarter med trevliga kvarterskrogar, caféer och butiker såväl som det större utbudet runt Götgatan. Skrapan, Mariatorget, Sofo och Medborgarplatsen med allt från butiker, apotek, matvaruaffärer och systembolag når du med en kort promenad. Utbudet av service, kommunikationer och nöjen är minst sagt svårslaget! Ringens Galleria når du också lätt. Barnvänligt läge med bilfria innergårdar och trivsamma Södermalmsallén runt knuten. Dagis, skola och lekpark finns i kvarteren. Dessutom närhet till Årstavikens promenadstråk och båtliv. Här finns allt ni behöver! Går du upp längs Götgatan möts du av trendiga butiker, mysiga caféer och välkända restauranger. Området erbjuder restauranger med mat från all värdens hörn. För den som önskar grönområden finns Timmermansparken och Fatbursparken runt knuten, eller varför inte besöka Tantolunden med sina pittoreska kolonilotter.

Kommunikation

Utmärkta kommunikationer med tunnelbanans röda linje från Mariatorget samt grön linje från Slussen. Gott om bussförbindelser från närliggande gator och vid Södra Station finner du även pendeltåget.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Supermarket Södra Station
110 m
LiDL
130 m
Köpcentrum & Gallerior
Söderhallarna
650 m
Skrapan
830 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Reimers Specialförskola
40 m
Fria Maria Barnskolas Fritidshem
100 m
Kollektivtrafik
Södra station Rosenlundsgatan
100 m
Södra stn Rosenlunds
100 m
Grundskolor
Friskolan Fria Maria Barnskola
100 m
DiStra Skola City
130 m
Gymnasium
Nti-Skolan AB
200 m
KF Gymnasiet
390 m
Universitet & Högskolor
Margareta Oscarsson Lärande och Utbildning
110 m
Nordens Teknikerinstitut AB - NTI-skolan
200 m
Banker
Eurocard AB
150 m
Nordea Bank AB
600 m
Golfbanor & Golfklubbar
Replenty AB
690 m
Traryd Golf Resort AB
2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Eriksdalshallen
630 m
Saga Motion
630 m
Simhallar & Utomhusbad
Forsgrénska Badet
770 m
Eriksdalsbadet
1,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Hampus Tapper för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte