Hornsgatan 55

Bilder

Eller Högstbjudande

7 995 000 kr

Bevaka slutpriset

Hornsgatan 55 , Södermalm Högalid , Stockholm

Tillfälle att förvärva en drömvåning om 3 r.o.k. i vacker sekelskiftesfastighet anno 1904. Låt dig hänföras av de fantastiska fönsterpartierna och utsikten över Bysis torg. Tänd upp en mysig brasa i kakelugnen i vardagsrummet. Övriga rum består av två inbjudande, generösa sovrum och ett påkostat kök med balkong i söderläge mot innergården. Helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare. Generös takhöjd om 3,30 i större delen av bostaden, fina detaljer som stora fönster med djupa nischer, vitlutade furutiljor och ursprungliga vackra pardörrar. Ett suveränt läge bara ett stenkast från Mariatorget och Skinnarviksberget! Föreningen är ekonomiskt stabil med små lån och välskötta hus samt äger tomtmarken, dvs. den är friköpt. Välkomna på visning

97 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 651 kr inkl värme VA + obl. avg. 200:- bredband 100 Mbit, tv grundutbud & ip-telefoni
Typ:
Lägenhet
Boarea:
97 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
5511
Byggår:
1904
Driftskostnad:
625 kr/månad
Eller Högstbjudande:
7 995 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

97 kvm

Rumsbeskrivning

HORNSGATAN 55

ANNO 1904 - KAKELUGN - BALKONG I SÖDER - FURUTILJOR - 3.30 M TAKHÖJD - LÅG AVGIFT - EXKLUSIV KÖKSINREDNING MED BL.A. SOUS VIDE UGN & VINKYL

Drömvåning i mycket gott skick nära Mariatorget i vacker och välskött fastighet från 1904.

Välkommen till en magnifik lägenhet i vacker byggnad från jugendperioden. Bostaden består av två rymliga sovrum varav ett vetter mot innergården och det andra med utsikt mot populära Bysis torg, vardagsrum med vacker, fungerande kakelugn, exklusivt kök med utgång till den härliga balkongen, rymlig entré samt ett badrum med tvättmaskin och torktumlare. Den fantastiska takhöjden på 3.30 meter, höga golvsocklar och de vackra stuckaturerna längs taken i alla rummen skapar trivsel och ger karaktär åt lägenheten.

Alla rummen förutom serveringsgången har vitlutade och vitsåpade furutiljor med fin patina. De höga, generösa originalfönstren har tidsenliga fönsterspeglar och vackra Lunettfönster upptill mot gatan. Samtliga väggar är målade i ljus kulör. Övriga bevarade detaljer är takstuckaturer, takrosetter och dörrspeglar. Föreningen har en mycket god ekonomi och välskötta hus. Man äger två lokaler i gatuplan som båda är uthyrda. I månadsavgiften ingår Internet från Bredbandsbolaget med en hastighet om 100 Mbit/s. ip-tv grundutbud samt ip-telefoni.

Våningen disponeras idag enligt följande:

ENTRÈ:
Entrédörren öppnas upp mot den välkomnande och pampiga entrén. Hallen öppnar upp mot ett av sovrummen, vardagsrummet och vidare mot serveringsgången som leder vidare till kök och det andra sovrummet. Förutom det vackra, bevarade serveringsskåpet finns också ett smart förvaringsutrymme i takhöjd i serveringsgången. Golvet består av svart-vit-rutiga Hovi kvartsvinylplattor.

SOVRUM 1:
Rogivande och generöst sovrum med plats för både säng och flertalet förvaringsmöbler. Rummet har ingång både via hallen och via vackra pardörrar från vardagsrummet. Det fina fönsterpartiet med utsikt mot Bysis Torg ger ett bra ljus i rummet.

MATSAL/VARDAGSRUM:
Ett storslaget vardagsrum för både små och stora sällskap. Här befinner du dig i hjärtat av lägenheten och har genom de vackra fönstren utsikt över Bysis Torg och de fina omgivningarna. Ett klassiskt rum som andas stil och elegans från tiden för uppförandet. Vardagsrummet pryds av pardörrar mot ena sovrummet och har dörrar även mot entrérum och serveringsgång. Den vackra, fungerande kakelugnen är från samma årtal som byggnaden men har nyinstallerats av nuvarande ägare under år 2009. Generöst med plats för soffgrupp och matbord.

BADRUM:
Inbjudande badrum med vackert kakel på väggar och matchande klinkersgolv. Övrig inredning består av wc-stol, förvaringsskåp på vägg ovan wc-stol samt en tvättmaskin respektive torktumlare av märke Electrolux. Golvet är självklart försett med behaglig golvvärme.

SOVRUM 2:
Rogivande sovrum med plats för både dubbelsäng och förvaringsmöbel. Ett stort fönster vetter mot gården. Gott om förvaringsutrymme i de platsbyggda garderoberna och hyllösningarna.

KÖK:
Stilrent, modernt kök med all utrustning som kan önskas och plats för matbord. Gott om förvaringsutrymmen i lådor och skåp och bra arbetsytor. I köket finns arbetsbänkar i Carraramarmor, kylskåp med vattendispenser, med eller utan bubblor, frysskåp med inbyggd ismaskin, diskmaskin med belysning, kombinerad ugn och mikro, induktionshäll 70 cm, ångugn med sous videfunktion. Fläktkåpa från Fjäråskupan. Alla vitvaror är inbyggda och av det högkvalitativa varumärket Husqvarna. Ljust och fräscht kök med vita skåpsdörrar och lådfronter. Stommarna från Electrolux Home och luckorna från Marbodal. Alla bänkskivor och fönsterbrädet i köket är av äkta Carraramarmor. För vinälskaren finns två vinkylar med belsyning och plats för 7 flaskor i varje. Kaklet i köket är av sekelskiftesstil från Byggfabriken.

BALKONG:
Balkongen ligger i söderläge mot innergården och har sol från morgon under stor del av dagen sommartid. Här finns plats för ett litet bord och stolar samt växter.

Varmt välkomna på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 5, hiss finns

Pris

7 995 000 kr Eller Högstbjudande

Avgift

3 651 kr inkl värme VA + obl. avg. 200:- bredband 100 Mbit, tv grundutbud & ip-telefoni

Andel i föreningen

6,46%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår

1904

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 oktober 2014
Energiklass: E
Energiprestanda: 131 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Här bor man på en attraktiv adress med närhet till allt. Alldeles invid finner man populära Mariatorget med sitt breda utbud av restauranger, caféer, matbutiker samt shoppingmöjligheter utmed Götgatsbacken. I området finns natursköna omgivningar omkring Söder Mälarstrand, Skinnarviksparken, Ivar Los park och en kort promenad bort finner man Hornstull med sina fina badplatser. Kommunikationen är god med närhet till både Mariatorgets och Zinkensdamms t-bana samt goda bussförbindelser utanför porten.

Fastighetsbeteckning

Råttan 7

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

7 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 500 kr
Försäkring: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 4

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 5-6 kvm.

Förening

Namn

Brf Söderhuset

Om föreningen

Brf Söderhuset äger fastigheten Råttan 7 med adress Hornsgatan 55 och 55A, och innefattar 15 bostadslägenheter med en lägenhetsyta om 1501 kvm. Dessutom innehar föreningen två lokaler med en yta om 133 kvm och förråd om 99 kvm.

Föreningen köpte fastigheten 1992 och äger tomtmarken.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

15

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Föreningen är ansluten till ip-TV, bredband och ip-telefoni via fiber från Bredbandsbolaget. 100 Mbit bredband samt grundutbud tv och ip-telefoni ingår via ett obligatoriskt tillägg om 200 kronor i månadsavgiften.

Parkering

Boendeparkering på gatan. Boendeparkeringstillstånd ordnas genom Gatu- och Fastighetskontoret.

Renoveringar

1986 - genomfördes omfattande renoveringar i fastigheten och då byttes också elstigarna och avloppsstammarna.
2007 - Balkongbygge och utbyte av vissa fönster mot gården
2009 - Målning av trapphus
2010 - Spolning av stammar. Renovering av befintliga kakelugnar
2012 - Upprustning av tak
2015 - Fönster mot gatan renoverades. Radonmätning som ej gav utslag
2016 - Renovering av de stora mönstrade trapphusfönstren i gatuhuset
2017 - Injustering av värmesystemet.
2017 augusti - Renovering av samtliga lägenhetsfönster mot gården.

Enligt samtal med föreningen 20171204 sker ingen större renovering under nästa år, 2018.

Ekonomi

I nuläget finns inga planer på avgiftsförändringar. Föreningen har mycket god ekonomi med låg belåningsgrad.
Inga planerade förändringar av avgiften i nuläget. Senaste ändringen av avgiften var en sänkning på 10% år 2010 (kontrollerat med föreningen 2017-12-04).

Hör följer några nyckeltal från årsredovisningen 2016:
Månadsavgift per kvm bostadsrättsarea:452 kr.
Lån per kvm. bostadsrättsyta: 3863 kr.

Taxeringsvärdet uppgick år 2016 till 42.090.000 kr. varav 18.862.000 kr. avser byggnad och 23.228.000 kr. avser mark.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Nej.

Äger föreningen marken?

Föreningen äger tomtmarken och betalar därmed ingen tomträttsavgäld.

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Föreningen har en trivsam grusbelagd innergård med utemöbler och gasol- och kolgrill. Tvättstuga i gårdshusets källare med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Det finns även ett låst cykelrum i källarplan med ingång från gården samt ett låst barnvagnsrum i entrén.

Om området

Södermalm Högalid

Mycket eftersökt läge på Södermalm, nära Mariatorget och Mariaberget med många trevliga butiker, gallerior och spännande shopping i kvarteren. Med en kort promenad når man även Medborgarplatsen med saluhall och biograf, Mosebacke Torg med Södra Teatern samt Slussen med utmärkta kommunikationer. Söker man härliga promenadvägar kan man rekommendera Monteliusvägen som börjar uppe på Mariabergets topp med storslagen utsikt över Riddarfjärden och bort mot Stockholms Stadshus. Läget ger dig närhet till livsmedels och servicebutiker, restauranger och massor av caféer, barer och trendiga butiker i närområdet kring Mariatorget, Slussen och Götgatsbacken.

Kommunikation

T-bana Mariatorget alldeles runt hörnet från lägenheten. Även nära till Södra Station med pendelstågslinjer samt flera busslinjer som trafikerar närområdet. Via en kort promenad når man Slussen som är ett nav rent kommunikationsmässigt. Här börjar även saltsjöbanan samt flera busslinjer mot Nacka och Värmdö.

Närservice

I kvarteren finns all tänkbar handel och service. Här finns matvarubutiker, apotek och övriga dagligvaror nära. Här ligger flera mysiga resturanger och pubar nära inpå. Ett ställe som måste besökas är mysiga Pane Vino, en restaurang i härlig atmosfär med vällagad mat, som ligger alldeles intill Zinkensdamms tunnelbana. Nära inpå ligger även Marie Laveau och Häktet som passar perfekt för såväl middagar som en drink på kvällskvisten. Även större livsmedelsbutiker finner du inom ett kort promenadavstånd. Längs Hornsgatan hittar du mängder med gallerior och fräcka småbutiker. Daghem, fritids och förskolor finns i närområdet.

Parkering

Boendeparkering gäller i området vilket innebär att du parkerar gratis mellan klockan 19:00-07:00 under vardagar, mellan kl. 00:00-11:00 samt kl. 17:00-24:00 under lördagar och under hela söndagen. Övriga tider kan månadsbevis köpas för 1100 kronor alternativt dygnsbiljett för 75 kronor för fast boende. Du hittar också flera mindre garage i området där du kan ställa dig i kö.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Supermarket Aptiten
70 m
Delikatessen Bistro Bar
90 m
Köpcentrum & Gallerior
Pop Up Agency
810 m
Bruno Götgatsbacken
900 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Mullvaden Förskola
120 m
Johannes Waldorfförskola III
190 m
Kollektivtrafik
Rosenlundsg/Hornsg
70 m
Krukmakargatan (på Krukmakarga
80 m
Grundskolor
Södermalmsskolan/Gamla Maria Byggnad
190 m
Södermalmsskolans Fritidshem
260 m
Gymnasium
ESS-gymnasiet
370 m
Kungliga Svenska Balettskolan
380 m
Universitet & Högskolor
Swerights
570 m
Margareta Oscarsson Lärande och Utbildning
590 m
Banker
Nordea Bank AB
40 m
Handelsbanken Hornsgatan
40 m
Golfbanor & Golfklubbar
Replenty AB
670 m
Traryd Golf Resort AB
2,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Zinkensdamms IP
350 m
Zinkensdamms Idrottsplats
350 m
Simhallar & Utomhusbad
Forsgrénska Badet
1 km
Trampoolin Simskolor i Storsthlm AB
1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Jerry Johnsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,74 %
Ansök om lånelöfte