Heleneborgsgatan 8 C

Bilder

Som Utgångspris

3 295 000 kr

Bevaka slutpriset

Heleneborgsgatan 8 C , Södermalm Högalid , Stockholm

Minitvåa med toppläge och magnifik utsikt över Riddarfjärdens vatten och Stadshuset. Underbar lägenhet med ljust och fritt läge i en vacker 20-tals fastighet. Hög trivselfaktor garanteras via ett ljust rymligt rum, sovrum med fönster med magisk utsikt, vackra trägolv, generös takhöjd, spröjsade fönster och glasad dörr mellan kök och hall samt ett nyrenoverat kök! Gemensam terrass med utsikt mot Riddarfjärden. Solid förening. Välkomna på visning.

36 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 105 kr inkl värme, va, bredband fiber 200/200, kabeltv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
36 kvm
Våning:
Lägenhetsnummer:
75
Byggår:
1925
Som Utgångspris:
3 295 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Budgivning pågår

Bud Budgivare Tidpunkt
3 300 000:- 1 2018-06-09 16:40

* = Annullerat bud

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

36 kvm

Rumsbeskrivning

HELENEBORGSGATAN 8C

SJÖUTSIKT RIDDARFJÄRDEN - NYRENOVERAD - AVGIFT 2105 KR - FÖRENINGEN ÄGER TOMTEN

Välkommen till denna unika och välplanerade tvåa i nyskick på Heleneborgsgatan. Här bor ni på en av Söders mest attraktiva och lugna adresser. Rikligt ljusinsläpp från två stora fönster med utsikt mot Riddarfjärdens glittrande vatten. Lägenheten är ytterst väldisponerad med ett stort och lättmöblerat rum, ett nyrenoverat, yteffektivt och fullutrustat kök, praktisk förvaring i en inbyggd garderob samt ett helkaklat badrum. Tidstypiska attribut så som spröjsade fönster, vackra, nyslipade trägolv, taklist samt generös takhöjd ger bostaden sin charmiga karaktär. I samband med köksrenoveringen har man målat ytskikten.
Sammanfattningsvis är detta en av områdets trevligaste tvåor med grönska runt knuten och ett stenkast från Hornstulls galleria med sitt stora utbud av caféer, restauranger och butiker. Gammal och välskött förening som dessutom äger sin mark.

Här bor du lugnt och skönt i ett av Stockholms mest attraktiva och trendiga områden. En skön stämning färgar tillvaron och i kvarteren runt Hornstull finns all tänkbar service och restaurangutbud. I Hornstulls Galleria hittar du allt vad du kan tänkas behöva såsom kläder, inredning och skobutiker samt systembolag och mycket mer. Andra pärlor i området som inte bör missas är Restaurang Linje Tio, Lasse i parken, Vurma, Debaser, Bistro Barbro, Långholmens Brokafé och kvartersbion Bio Rio. Området har bra kommunikationer med flertalet busslinjer samt T-banans röda linje som tar dig till Stockholms city på några minuter.

Förutom Hornstulls och Högalids generösa utbud av caféer, butiker och service finns vatten och grönområden inpå knuten och här kan du finna Södermalms Båtklubb eller varför inte hyra en kanot hos Långholmen Kajak och paddla dig runt i natursköna områden. På Reimersholme, Långholmen, i Tantolunden och längst Årstaviken ges tillfälle till bad, natursköna motionsrundor och andra trevliga nöjen så som vinter- och sommarmarknader.

På Heleneborgsgatan bor du i ett oslagbart läge med en naturnära omgivning nära allt du behöver. Skinnarviksberget ligger bara någon minut bort som med sin slående utsikt över staden är en populär picknickdestination. Söder Mälarstrand ligger nedanför bostaden och erbjuder mysigt promenadstråk och runt hörnet finns Högalidsparken.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Entré:
Välkomnande och ljus hall med furugolv och originaldörrar. I hallen finns också en fin, platsbyggd hatthylla för dina ytterkläder och ett praktiskt skoskåp på väggen. Till vänster när du kommer in i hallen finner du en praktisk, rymlig garderob. Till höger i hallen finner du wc och dusch. Hallen öppnar upp bostaden på ett trevligt sätt med fritt synfält mot fönstren med sin magiska utsikt.

Vardagsrum:
Helt insynsfritt med en storslagen utsikt över Riddarfjärden ligger det rymliga, ljusa rummet. Här finns utrymme för matplats och tv-soffan. Väggarna är målade i en ljus nyans, taket är vitt och på golvet ligger vacker furu. Den generösa takhöjden i kombination med den fria utsikten ger rummet en underbar rymd.

Sovrum:
Med fönster mot Riddarfjärdens vatten är sovrummet beläget. Här ryms en säng med bredden 140 cm. Det tidigare skafferiet är bevarat och fungerar idag som garderob. Väggen mellan sovrum och kök består upptill av ett glasparti som för ljuset vidare in i bostaden.

Kök:
Nyrenoverat kök som väntar på att invigas av nästa lägenhetsinnehavare. Väggytorna är klädda med vackert kakel, taket är vitmålat och på golvet ligger vacker furu. Även här har man vidsträckt utsikt över Riddarfjärden och kan roas av båtarna som passerar förbi medan man tillreder sin frukost. Inredning för övrigt består av gasspis med ugn, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys.

Badrum:
Fräscht, kaklat badrum med klinkergolv, ny wc-stol, tvättställ, handdukstork och dusch. Badrummet ligger i anslutning till hallen.

Välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Pris

3 295 000 kr Som Utgångspris

Avgift

2 105 kr inkl värme, va, bredband fiber 200/200, kabeltv

Andel i föreningen

0,61468%

Andel av årsavgiften

0,61991%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår

1925

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 december 2008
Energiprestanda: 145 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Hyveln 27 & 28

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Man har inom föreningen drivit frågan om att bygga balkonger men har ännu inte fått ja på bygglovsansökan. Om denna lägenhet skulle få installera en balkong så hamnar den vid fönstret i sovrummet.

Förening

Namn

Brf Heleneborgsparken

Om föreningen

Brf Heleneborgsparken är ursprungligen en bostadsförening från år 1924, året innan fastigheten byggdes. Föreningen har på senare tid ombildats till bostadsrättsförening och lyder därmed under bostadsrättslagen. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 6090 kvm varav hela ytan utgör lägenhetsyta. Föreningens adresser är Heleneborgsgatan 6 & 8 och här upplåts 137 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet med hyresrätt. Läs gärna mer på föreningens hemsida www.heleneborgsparken.se

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

138

Antal hyresrätter

1

TV och Bredband

Huset är anslutet till ComHem och har även ett nytt avtal med Bredband2. Genom ett obligatorisk tillägg på månadsavgifterna ges bredband om en hastighet om 200/200 Mbit från Bredband2.

Parkering

Boendeparkering på gatan som i dagsläget kostar 1100 kronor per månad Ansök om tillstånd på Stockholms stads hemsida; http://www.stockholm.se/boendep

Renoveringar

Större genomförda renoveringar:
2017 - Hissrenovering, gårdsrenovering, bergvärmeinstallation, nytt låssystem mm (se årsredovisning)
2016 - Avtal med Bredband2 - Internet m.m.
2016 - OVK
2014 - Renovering av fasad, tak och fönstermålning.
2011 - Omläggning av tak samt bytt takvärmeanläggning.
2010 - Byte frekvensstyrning. Hiss 6A, 6BC, 8A
2009 - Tryckstegringspump
2009 - Brandvarnare trapphus, renovering bastu och hyreslgh.
2008 - Radonmätning
2007 - Ombyggnation av tvättstuga, Ny fjärrvärmeanläggning
2003 - Renovering av fönster mot norr
2001 - Renovering av fönster mot söder
2000 - Brandlarm, vindar
1999 - Nyinstallation hiss
1985 - Elstambyte
1980 - Stambyte Badrum
1976 - Stambyte Kök

Kommande renoveringar:

2018 Dränera runt grund, 6A, 8A
2018 Nytt låssystem
2018 Sopskåp gården, målning
2018 Belysning utomhus
2018 Rensa upp i gammal el
2018 Hissrenovering
2019 Interiörer Asbestsanering (inplastning av rör)
2019 I anslutning till stambyte
Avstängningskranar, källare (vatten)
2019 Spolning av stammar
2019 I anslutning till stambyte
2019 Stambyte

Fullständig sammanställning finns att läsa i årsredovisningen.

Ekonomi

Välskött förening sett till både underhållsplan (budget fram till 2025) och ekonomi. Föreningen var fram till 2014 skuldfri. Därefter har stora renoveringsarbeten utförts som delvis finansierats med lån. Per 31/12 2016 finns 14,49 mkr i långfristiga skulder, en mycket låg skuldsättning.

Man kommer att höja årsavgifterna med 5% från 1 juli 2018.

Ett urval av nyckeltal per 31/12 2017:
Avgift per kvm: 662 kr
Lån per kvm 2 459 kr
Värt att nämna är att föreningen har ett stort reservkapital i de vinds- och förrådsutrymmen som kan omvandlas till lägenheter, och därmed öka både intäkter och likviditet.
Läs gärna hela Årsredovisningen som finns som bilaga under "dokument"

OBS! Månadsavgiften aviseras kvartalsvis.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Delat ägande är tillåtet med en minsta andel om 10% för den som bor i lägenheten.

Äger föreningen marken?

Ja, föreningen äger tomtmarken.

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

GEMENSAMMA UTRYMMEN

- Stor terrass mot Riddarfjärden med grillmöjligheter
- Två terrasser mot gatan
- Möteslokal
- Bastu, tidsbokning
- Övernattningslägenhet
- Odlingslådor
- Motionsrum
- Hobbyrum
För barnvagnar finns ett separat utrymme på gården vid 6C.
Cykelställ finns vid 6C och bortom 8C. Utöver detta finns ett stort cykelförråd nere vid terrassen.
Tvättstugan är bokningsbar 07:00 - 22:00. Utrustad med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare 2 torkskåp och en elmangel.

Om området

Södermalm Högalid

Vackra Högalid med trendiga Hornstull är nu ett expansivt område som kombinerar det bästa av pulserande storstad och avkopplande natur. Här finns Hornstullsgallerian med butiker och närservice. Här bor du på ett behagligt avstånd till Söders puls med närhet till allt det som gör Söder så attraktivt. Här finns även underbara promenadstråk längs med vattnet i båda riktningarna, badmöjligheter vid den nya badplatsen Tanto-badet med flera bryggor, hopptorn och flotte. Lika nära är det till badplatserna på Reimersholme och Långholmen. Annars kan du bara njuta i grönskande Tantolunden, en oas mitt i storstadens puls. Vid Hornstull finner du också Söders stora utbud av trevliga restauranger med mat från all världens hörn, mysiga caféer och små butiker. Helt enkelt det bästa från två världar - natur och lugn, stad och puls!

Kommunikation

Suveräna kommunikationer med tunnelbanan vid Hornstull och flera busslinjer, så som 4, 40 och 66 alldeles runt hörnet. Närhet till utfartsleder (E20/E4) söder- och norrut. Man kan numera ta flygbussen från Hornstull till Arlanda. Linjen trafikerar Liljeholmen - Arlanda.

Närservice

Vid Hornstullsgallerian finns ett brett utbud med bland annat matvarubutiker, apotek och systembolag. I kvarteren finner ni även de nyöppnade restaurangerna Tjoget, Käk och Beijing 8 som lockar med läckra menyer i gemytlig atmosfär. Här finns även Strand, en mötesplats, restaurang, konsert-/klubbscen i sann söderanda. Några kvarter bort hittar du ytterligare två av Södermalms populära restauranger, Ho's Thai är en populär thaikrog med skön stämning och strax bredvid ligger restaurangen Ho's Kina restaurang som höjer sig över mängden. Köttälskaren kan gå till populära Texas Longhorn som liksom Ho's ligger på Hornsgatan ned mot vattnet. Missa inte heller Lasse i parken, en skön uteservering i Pålsundsparken och Bio Rio som bjuder på ett brett filmutbud och teater i historiska lokaler vid Hornstulls strand.

Parkering

Parkering på gatan med avgift 07-19 vardagar. Boendeparkering genom Stockholms stad, månadsabonnemang f.n. 1100kr/mån, http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/Boendeparkering/.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Handlarn Heleneborgs Livs
220 m
Finska Och Polska Delikatesser i Stockholm AB
430 m
Köpcentrum & Gallerior
Pop Up Agency
1,6 km
Liljeholmstorget
1,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Familje-Daghem Blecktornsstigen 9
180 m
Lundaskolans Fritidshem
260 m
Kollektivtrafik
Arlandabanan Infrastructure AB
1,5 km
Arlanda Express
1,6 km
Grundskolor
Söder Triaden skolor Lundaskolan AB
260 m
Lundaskolan
260 m
Gymnasium
Globala Gymnasiet
450 m
Sjömansskolan Stockholm AB
470 m
Universitet & Högskolor
Högskolan För Kreativ Datavetenskap
190 m
Plushögskolan AB
1,3 km
Banker
Handelsbanken Högalid
410 m
Nordea Bank AB
770 m
Golfbanor & Golfklubbar
Lars-Magnus Wester
2,4 km
Swing By Golfbaren AB
2,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Zinkensdamms IP
600 m
Bad Simhall Liljeholmsbadet
900 m
Simhallar & Utomhusbad
Bad Simhall Liljeholmsbadet
900 m
Kronobergsbadet
1,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Jerry Johnsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte