Åsögatan 98,6 tr Vindslgh

Bilder

  • Terrass (6,7 kvm)

Åsögatan 98,6 tr Vindslgh , Södermalm Katarina , Stockholm

Tillfälle att förvärva en fantastisk VINDSLÄGENHET om 1,5 rok på totalt 39 kvm på eget våningsplan med öppen planlösning och terrass i söderläge. Lägenheten är genomgående och har ett flödande ljusinsläpp med fönster i två väderstreck med synliga takbjälkar. Högt, fritt insynsskyddat läge. Gott om förvaring.

39 kvm, 1,5 rok

Månadsavgift:
2 113 kr inkl värme, VA, TV, bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
39 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
9032
Byggår:
1936
Driftskostnad:
420 kr/månad
Pris:
3 895 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1,5 rum

Boarea

39 kvm

Rumsbeskrivning

Charmig vindslägenhet med terrass om 6,7 kvm i soligt söderläge. Här bor du på ett eget våningsplan med utanförliggande hall om 6,3 kvm och ett förråd i direkt anslutning till bostaden om ca 4,6 kvm. Öppen planlösning med enastående ljus från fönster och många vackra detaljer som synliga takbjälkar, snedtak och vitmålade golv. Här finns gott om förvaring i lägenheten och i förråd intill lägenheten. Arkitektritad lägenhet som uppfördes 2004. Lägenhetens totala yta är enligt mätbevis på 39 kvm, där 30 kvm räknas som boarea och 9 kvm som biarea.

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
I den utanförliggande hallen finns plats för förvaring samt i lägenhetens välkomnande hall ges det även möjlighet till förvaring av ytterkläder samt skor. Från hallen nås köket till höger och vardagsrummet i direkt anslutning till hallen.

VARDAGSRUM
Mycket lättdisponerat vardagsrum i ljus, öppen planlösning mot köket. Oerhört ljust rum med utgång till terrassen i söderläge. Vitmålat golv, synliga takbjälkar och en fantastisk takhöjd. Rummet ger plats för såväl soffa, soffbord, mediamöbel. En originell nisch med hyllor mellan väggen mot sovrum samt den murade vardagsrums väggen som idag nyttjas som bokhylla.

TERRASS
I söderläge ligger den mysiga terrassen där du kan sitta och njuta av lugnet och det fria läget mot innergården. Utebelysning finns på terrassen som kan nyttjas under den mörka årstiden.

SOVRUM
Vardagsrummet har delats av med en vägg till ett separat sovrum med plats för dubbelsäng. Denna del av lägenheten har fin utsikt mot Medborgarplatsen.

KÖK
Snyggt och fräscht kök i delvis öppen disposition mot vardagsrummet med matplats för 4 personer. Bra förvaring både i form av skåp och utdragslådor samt bra arbetsytor på mörk bänkskiva. Maskinell utrustning finns i form av spishäll, ugn, köksfläkt, diskmaskin samt kylskåp. Frysen är placerad i det intilliggande förrådet.
BADRUM
Fräscht badrum med kaklade väggar och klinkergolv. Här finns dusch, wc, handfat samt takfönster som släpper in mycket ljus.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 6, hiss finns

Pris

3 895 000 kr

Avgift

2 113 kr inkl värme, VA, TV, bredband

Andel i föreningen

0,87304%

Andel av årsavgiften

0,85034%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1936

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 januari 2010
Energiprestanda: 252 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Kv Mallen 1 - 3

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

5 040 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 1 440 kr
Beräknat antal personer: 1

Övrigt

Terrass i söderläge. Eget våningsplan med utanförliggande hall om 6,3 kvm samt ett praktiskt förråd om 4,6 kvm golvyta med snedtak.
Tvättstuga finns i källaren.

Förening

Namn

Brf Mallen 1-3

Om föreningen

Brf Mallen 1-3 förvärvade fastigheterna Mallen 1-3 år 2001 med adresserna Åsögatan 96, Åsögatan 98 och Tjustgatan 3. Föreningens ekonomiska plan registrerades 2002-05-16 och nuvarande stadgar registrerades 2014-12-10. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Bostadsrätternas medlemsförsäkring.
Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Det finns cykelförråd i huset. Föreningen tillhandahåller två tvättstugor i mycket bra skick, belägna i källaren. De är utrustade med två tvättmaskiner, torksskåp och torktumlare. Sopnedkast finner du strax utanför porten.

Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 3 552 m², varav 3 445 m² utgör lägenhetsyta och 107 m² utgör lokalyta.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

97

Antal hyresrätter

2

Antal lokaler i föreningen

4

TV och Bredband

Föreningen har ett avtal med ComHem om kollektiv anslutning till bredband och digital-TV som ingår i månadsavgiften.

Parkering

Föreningen har tillgång till två parkeringsplatser, för närvarnade kö. Boendeparkering gäller annars på gatorna för mantalsskrivna på orten.

Renoveringar

Föreningen har välskötta hus i gott skick. Man följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2011-2030. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.

Utförda renoveringar:
2016 Målning av fönster
2015 Stamspolning
2014 Takåtgärder
2012 Injustering värmesystem
2011 Isolerrutor i fönstren
2010 Vattensparande ventiler i badrum och kök
2008 Nya maskiner i tvättstugorna
2008 Målning av trapphus
2008 Hissrenovering
2007 Fönsterrenovering
2007 Omputsning fasad
2007 Nya portar och lägenhetsdörrar
2007 Nya balkonger
2005 Omläggning tak
2004 Rörstambyte
2004 Elstambyte

I den underhållsplan som föreningen följer är nästa åtgärd att under år 2016 byta värmestammar i huset. Då det fortfarande inte är något problem med nuvarande värmestammar har man beslutat att avvakta bytet tills påtagliga brister uppstår.
Kostnaden för arbetet påverkar inte månadsavgiften då ekonomiska medel finns reserverade.

Ekonomi

Föreningen har de senaste 11 åren genomfört alla större renoveringar av byggnaderna. Detta har medfört att man i dagsläget har en belåning om 22 Mkr. vilket gör 6.386 kr/kvm boarea. Föreningen har också två hyresrätter som garanterar en framtida kapitalintäkt. Man höjde årsavgifterna med 10% från 1/1-2014 samtidigt som kostnadsbilden har setts över och sänkts på flera punkter. Årsavgifterna planeras de närmaste åren vara oförändrade. Man följer också en amorteringsplan för de långfristiga skulderna som sedan 2013-07-01 har amorterats med 3.5 miljoner kronor. Föreningen upplät förra året en tidigare hyresrätt vilket möjliggjorde en större amortering av de långfristiga skulderna samt att man fonderat 2 miljoner kronor för en framtida amortering. Föreningens kassabehållning är ca. 500.000 kronor per den 2016-03-21.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Delat ägande är tillåtet då den som är bosatt i bostadsrätten äger minst 10%.

Äger föreningen marken?

Föreningen äger tomtmarken.

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Övrigt

Föreningen har nio källarförråd som hyrs ut för vardera 300 kr/månad. Man har också ett garage som nu hyrs ut som lokal för 1692 kr/månad och två p-platser utomhus som hyrs ut för vardera 800 kr/månad.

Om området

Södermalm Katarina

Det ultimata läget med närhet till både nöjen, shopping, grönområden och bad.undsparken. Förutom alla små charmiga butiker i närområdet har du Skrapans galleria, Brunogallerian på Götgatsbacken och Ringens köpcentrum bara något kvarter bort. Lika nära har du till Nytorgets mysiga uteserveringar och butiker. Området för dig som vill bo bekvämt med tillgång till allt utanför porten.

Kommunikation

T-bana Medborgarplatsen två kvarter från porten och närhet till både busslinjer samt pendeltåg vid Södra station. Buss 66 och 57 har hållplats runt hörnet.

Närservice

En kort promenad tar dig till Skrapan med sin populära skybar och ännu mer shopping, Medborgarplatsen och Götgatsbacken samt de myllrande kvarteren i "Sofo". Natursköna omgivningar finner du runt hörnet, härliga Rosenlundsparken och åt andra hållet längs Årstavikens härliga jogging och promenadstråk, Eriksdalslundens koloniträdgårdar och Tantolunden. Inom promenadavstånd från fastigheten ligger Eriksdalsbadet med bl.a. 50-m bassäng, gym och utomhusbad.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100kr/mån eller 75kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Vitto Livs HB
20 m
Baccma AB
140 m
Köpcentrum & Gallerior
Skrapan
180 m
Skrapan
180 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Katarina Förskola Barnstugeförening
50 m
Philipsénska Förskolan
70 m
Kollektivtrafik
Åsötorget
120 m
Åsögatan (på Åsögatan)
120 m
Grundskolor
Kulturskolan Stockholm
210 m
Via Emilia Skola
390 m
Gymnasium
Bernadottegymnasiet
290 m
Kommunal Vuxenutbildning Åsö Gymnasium
290 m
Universitet & Högskolor
Endospec Utbildning AB
200 m
Ludvig Beckman Produktion
230 m
Banker
Nordea Bank AB
240 m
Svensk Hypotekspension AB
250 m
Golfbanor & Golfklubbar
Replenty AB
590 m
Traryd Golf Resort AB
1,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Forsgrénska Badet
260 m
Eriksdalshallen
580 m
Simhallar & Utomhusbad
Forsgrénska Badet
260 m
Eriksdalsbadet
840 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Agneta Jansson Koff för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte