Verkstadsgatan 5

Bilder

Utgångspris

3 795 000 kr

Bevaka slutpriset

Verkstadsgatan 5 , Södermalm Hornstull , Stockholm

Charmig 30-tals 2:a på attraktiv adress på Hornstull. Välplanerad lägenhet med tidstypiska detaljer såsom hög takhöjd, djupa fönsternischer. Kvarteren myllrar av mysiga butiker, restauranger och kulturliv! Bra kommunikation med tunnelbana och bussar alldeles intill.

46 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 241 kr inkl värme, VA, bostadsrättsförsäkring (+ avgift för bredband & kabel-TV, 169 kr/mån)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
46 kvm
Våning:
1, hiss finns
Byggår:
1932
Driftskostnad:
670 kr/månad
Utgångspris:
3 795 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

46 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till en väldisponerad lägenhet i vacker 30-talsfastighet. Boendet besitter generöst med charm och vackra detaljer såsom spegeldörrar, trägolv, djupa vackra fönster samt generös takhöjd. Läget vid Verkstadsgatan är perfekt med närhet till allt på Södermalm. Bra kommunikationer i form av t-bana samt bussar som tar dig snabbt och smidigt till övriga staden.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall/Entré:
Välkomnande hall med plats för avhängning. Ytterligare förvaringsmöjligheter finns i form av en djup garderob med anslutning från hallen. Målade väggar och vackert vitmålat golv som fortsätter in i sovrummet.

Badrum
Stilfullt renoverat badrum med klinker i mörkare ton och helkaklade vita väggar. WC, handfat med kommod och tillhörande spegel. Vidare är badrummet utrustat med ett ytterligare förvaringsskåp, tvättmaskin och handduksvärmare. Dusch med frostade glasväggar där en vägg beklädd i vacker sjösten.

Sovrum:
Rymligt sovrum med gott om plats för större dubbelsäng samt annat möblemang. Mycket goda förvaringsmöjligheter i form av en platsbyggd garderob med skjutdörrar. Stort spröjsat fönster tillför ljus och bjuder på trevlig överblick mot Verkstadsgatan.

Vardagsrum:
Rymligt sällskapsrum med ljust målade väggar och gott om plats för såväl soffgrupp och annat möblemang. Inramat en djup nisch med spröjs ligger två djupa fönster som tillför en gemytlig atmosfär. Rummet karaktäriseras av den bevarade 30-talscharmen med sitt härliga fönsterparti, generösa takhöjd som förhöjer den tidstypiska känslan. Med anslutning från rummet nås en rymlig garderob samt en platsbyggd bokhylla. Vacker glasdörr skärmar av mot hall.

Kök:
Med en social planlösning som fint förenar kök och sällskapsrum. Rummet erbjuder varierande möbleringsmöjligheter och rymmer såväl soffa och tillhörande TV-möblemang som stort middagsbord med plats för 6-8 personer. Gediget kök med högblanka vita skåp upp till tak och vitt kakel ovan bänkskiva i massiv ek. Maskinell utrustning i form av kyl/frys och ugn i borstat stål samt gashäll, fläkt och mikro i svart glas. Diskho och integrerad diskmaskin.

Övrigt:
- Till lägenheten hör ett förråd

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 6, hiss finns

Pris

3 795 000 kr Utgångspris

Avgift

2 241 kr inkl värme, VA, bostadsrättsförsäkring (+ avgift för bredband & kabel-TV, 169 kr/mån)

Driftskostnad

8 040 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 040 kr
Försäkring: 3 600 kr
Övrigt: 2 400 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

2,29918%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljsfastighet

Byggnadsår

1932

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 november 2014
Energiprestanda: 191 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: Buller- och isolerglas

Fastighetsbeteckning

ÅNGPANNAN 18

Förening

Namn

Brf Ångpannan nr 18

Om föreningen

I korsningen Verkstadsgatan 5 / Tobakspinnargatan 7 ligger denna fastighet anno 1932. Föreningen bildades 1979 och upplåter 45 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 2 lokaler med hyresrätt. Brf Ångpannan 18 äger fastigheten. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar i Stockholm. Bostadsrättstilläggsförsäkring står föreningen för kostnadsfritt, behöver ej tecknas separat av boende. Juridisk person godkänns inte. Delat ägande går bra, minsta ägarandel 1 %.

EKONOMI
Förening med en stabil ekonomi. Inga avgiftshöjningar är planerade.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
1991-1992 gjordes omfattande renoveringar med bl.a. stambyten
1991-1992 renoverades fasaden och balkongerna fick högre balkongräcken.
2003 lades nytt golv utanför tvättstugan, taket målades och en komplettering av värmeslingor i stuprör och takrännor utfördes.
2004-2005 renoverades grunden.
2007 renoverades fönster och 2-glas/bullerglas installerades. Under samma period uppgraderades tvättstugan med nya maskiner.
År 2008 utfördes stamspolning
2008 installerades säkerhetsdörrar och enhetligt låssystem installerades i fastigheten.
2009 har förbättringar gjorts av fasaden, en OVK-besiktning genomfördes samt även justering av värmesystemet.
2010 har trapphuset renoverats och målats om samt reparerat skador i fasaden.
2011 Fastighetsnät med en hastighet om 100Mbit installerades
2012 installerades ett omfattande ventilationssystem i hyreslokalen mot Tobaksspinnargatan.
2013 blästrades fastighetens tak och målades om.
2013 under hösten utfördes byte av avloppsrör som är belägna i källarförråden.
2014 gjordes en rutinmässig stamspolning (vilket görs vart 5:e år).
2015 Nya elstigare har dragits fram samt mätartavlor förberedda för 3-fas i respektive lägenhet, utfört under okt/nov.
2016 Samtlig lampknappar och armatur i huset har ersatts med rörelsedetektorer.
2016/17 Omfattande fasad- och balkongrenovering.
2017 Ny entréport mot Tobaksspinnargatan.
2017 Utfört tätskiktsmarkarbete på bakgården samt utmed fasaden på Tobaksspinnargatan.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en tillhörande tvättstuga med två tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkrum samt 1 mangel. Tvättstugan installerades med nya maskiner under 2007. Föreningen har ett källarutrymme som används för cykelförvaring samt barnvagnsrum.

TV & INTERNET
Telia fiber 100/100 Mbit samt 17 st fria analoga kanaler. Debitering för bredband läggs på avgiftsavin, á 169 kr/mån. Digital-tv och IP-telefoni tecknas separat via Telia.

ÖVRIGA AVGIFTER
Vid överlåtelse tar föreningen ut en avgift om 2,5 % (ca: 1112kr) av prisbasbeloppet av Köparen Likaså tar föreningen ut en avgift om 1 % av prisbasbeloppet ( ca 445kr) av pantsättaren vid pantsättning.

KURIOSA
Husets arkitekt var Rolf Bolin. Namnet Verkstadsgatan minner om den varvs- och verkstadsindustri som bedrevs här sedan 1700-talets senare del fram till 1929. Här har bedrivits ångfartygstillverkning och här byggdes även broarna över Norrström. Tobakspinnargatan har sitt namn från snus- och tobaksindustrin som fanns här vi 1700-talets mitt.

Om området

Södermalm Hornstull

Trendiga Hornstull är ett expansivt område som kombinerar det bästa av myllrande storstad och avkopplande natur. Bland annat har en stor galleria byggts med trendiga butiker, fantastiska restauranger, caféer, matvarubutiker och närservice för att öka bekvämligheten för de boende i området. Går du över Liljeholmsbron så hittar du Liljeholmstorget med 90 butiker, caféer och restauranger. Vid Hornstull finns även underbara promenadstråk längs med vattnet i båda riktningarna och badmöjligheter på såväl Reimersholme som Långholmen. Runt knuten ligger vackra och grönskande Tantolunden, en oas mitt i storstadens puls. Vid Hornstull finner du Söders stora utbud av trevliga restauranger med mat från all världens hörn, mysiga caféer och små butiker. Helt enkelt det bästa från två världar! Här bor man på ett behagligt avstånd till Söders puls och allt det som gör Söder så attraktivt. Besök gärna www.hornstull.se för mer information om området!

Kommunikation

Suveräna kommunikationer med tunnelbanan vid Hornstull och flera busslinjer, såsom 4, 40 och 66, alldeles runt knuten. Närhet till utfartsleder (E20/E4) söder- och norrut samt till tvärbanan vid Liljeholmen.

Närservice

Vid Hornstull finns bland annat matvarubutiker, apotek och Systembolag. På Hornsbruksgatan finner ni även de nyöppnade restaurangerna Tjoget, Käk (som även har ett samarbete med populära krogen Judit & Bertil) och Beijing 8 som lockar med läckra menyer i gemytlig atmosfär. Här finns även Strand (f.d. Street), en mötesplats, restaurang, konsert-/klubbscen i sann Söder-anda. En härlig kombination av musik och god mat med vacker utsikt över Årstaviken. Några kvarter bort hittar du två av Södermalms bättre restauranger: Nhu's Thai är en populär thaikrog med skön stämning och strax bredvid ligger restaurangen Ho's, en kinakrog som höjer sig över mängden. Köttälskaren kan gå till populära Texas Longhorn som liksom Nhu's och Ho's ligger på Hornsgatan ned mot vattnet. Missa inte heller Lasse i parken, en skön uteservering i Pålsundsparken och Bio Rio som bjuder på ett brett filmutbud och teater i historiska lokaler vid Hornstulls strand.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100 kr/mån eller 60kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA to go
200 m
Hemköp
200 m
Köpcentrum & Gallerior
Liljeholmstorget
990 m
Liljeholmstorgets Galleria - Citycon
1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Högalidsskolan
50 m
Fjärilsgården Fritidshem
80 m
Kollektivtrafik
Arlandabanan Infrastructure AB
2,1 km
Trafikförvaltningen SLL
2,2 km
Grundskolor
Högalidsskolan
50 m
Bergsundsskolans Fritidshem
110 m
Gymnasium
Sofiaängen Behandling & Skola
200 m
Sjömansskolan Stockholm AB
380 m
Universitet & Högskolor
Plushögskolan AB
610 m
Teknikhögskolan
610 m
Banker
Clearon AB
470 m
Bankgirocentralen Bgc AB
520 m
Golfbanor & Golfklubbar
Lars-Magnus Wester
2,7 km
Årsta Golf
3,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Bad Simhall Liljeholmsbadet
290 m
Svenska SUP och Kajak Gruppen
390 m
Simhallar & Utomhusbad
Bad Simhall Liljeholmsbadet
290 m
Kronobergsbadet
1,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Theodora Holmberg f.d. Touma eller Josefine Schöön för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte