Maria Prästgårdsgata 2B, 1 tr

Bilder

Utgångspris

4 375 000 kr

Bevaka slutpriset

Maria Prästgårdsgata 2B, 1 tr , Södermalm Maria Magdalena , Stockholm

Magisk 2:a med våningskänsla belägen i en 1800-talsfastighet på lugn del av Maria Prästgårdsgata. Här bor du med hela sex fönster, vilket bjuder in till gott om ljusinsläpp, ett stilenligt renoverat kök och badrum samt fina ytskikt! Otroligt välskött förening med en charmig innergård. Välkommen att stormtrivas!

51 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 387 kr inkl värme, VA, bredband 100mbit/100mbit
Typ:
Lägenhet
Boarea:
51 kvm
Våning:
1
Byggår:
1876-78
Driftskostnad:
630 kr/månad
Utgångspris:
4 375 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

51 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna fantastiskt charmiga sekelskiftestvåa med fräsch interiör och generöst ljusinsläpp genom hela lägenheten! Här kan ni stormtrivas med lugnt läge, i välskött förening med låg avgift samt en underbar innergård, något stenkast från såväl populära Mariatorget samt Mosebacke!

HALL
Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter tack vare en hatthylla i original, samt plats för skoställ. Genast i hallen upplever man lägenhetens generösa rymd. Från entrén nås wc:n och invid hallens ena vägg sitter ett stort fönster för naturligt ljusinsläpp. På golvet ligger vacker fiskbensparkett och härifrån nås en praktisk inbyggd garderob.

WC
Praktisk wc med svartmålat golv, vitmålade väggar, handfat, samt wc-stol.

KÖK
Charmigt och modernt kök med hög standard då det nyligen är renoverat med noggrann aktsamhet till husets och lägenhetens tidsanda samt stil. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys och diskmaskin, samt varmluftsugn och gashäll från Smeg. De praktiska hyllplanen är platsbyggda ovanför diskhon i porslin. Bänkskivorna är i vacker Carraramarmor och på golvet ligger fint bevarat, ljusbehandlat trägolv. Köket lyses härligt upp tack vare ljusinsläppet från det stora spröjsade fönsterpartiet med djupa spegelnischer. Från fönstret har du härlig utsikt mot den inbjudande innergården. Ytan invid det vackra fönstret lämpas perfekt för matbord och stolar, och köket erbjuder också gott om förvaringsmöjligheter tack vare ett stort tidstypiskt serveringsskåp.

VARDAGSRUM
Fantastiskt vardagsrum med rikligt ljusinflöde tack vare det fönstret med djupa, speglade nischer, vilket lyser upp fiskbensparketten. Rummet erbjuder gott om plats för såväl soffgrupp med soffbord och tv-bänk, samt arbetshörna eller bokhyllor för den som önskar.

SOVRUM
Via charmiga och tidstypiska pardörrar nås detta rymliga sovrum med gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Här erbjuds goda förvaringsmöjligheter tack vare den stora garderobsväggen samt en inbyggd klädkammare. Sovrumsgolvet pryds även det av vacker fiskbensparkett, och ljuset når in i sovrummet via de två stora fönstren med djupa spegelnischer.

BADRUM
Ljust och fräscht badrum som nås via sovrummet, renoverat på senare år i liknande anda som huset och lägenheten i övrigt. Badrummet är utrustat med snyggt oktagonklinker på golvet med golvvärme, vitkaklade väggar och ett stort fönster. Här kan du avnjuta ett varmt bad i det tidstypiska badkaret, med naturligt ljusinsläpp via fönstret. Badrummet är också utrustat med handfat, kommod och spegel ovan, samt handukshängare.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Pris

4 375 000 kr Utgångspris

Avgift

2 387 kr inkl värme, VA, bredband 100mbit/100mbit

Andel i föreningen

2,289%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår

1876-78

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 6 maj 2010
Energiprestanda: 191 kWh/m² (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

7 560 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 2 160 kr
Övrigt: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Förening

Namn

Brf Smålänningen

Om föreningen

Brf Smålänningen bildades 1983. I föreningen finns 54 lägenheter varav 2 hyreslägenheter. Föreningen har en mycket låg belåningsgrad på endast 1135 kr/kvm och de äger marken. Föreningen har nyligen sålt av en hyreslägenhet. Det finns inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen har en informativ hemsida, www.brfsmalanningen.se

Utfört underhåll:
1974 - Nya fönster.
1991 - Stambyte.
1995 - Elstammar byttes.
1996 - Trapphusen och dörrarna renoverades.
1997 - Fönsterna målades och fasaderna putsades om.
1998 - Ny tvättstuga i samband med att den gamla såldes och byggdes om till lägenhet.
2000 - Föreningen byggde om en lokal till lägenhet som såldes.
2003 - Nya tvättmaskiner, ytterligare en lokal byggdes om till lägenhet och såldes samt att värmesystemet inreglerades och radiatortermostater byttes ut.
2005 - Nytt tätskikt lades och ytbeläggning på gården.
2006 - Källarna renoverades, bjälkarna under gården förstärktes underifrån och nya källarförråd byggdes.
2007 - En brand startade i en lägenhet på Fredmansgatan 7, en lokal byggdes om till två lägenheter som såldes, fjärrvärmecentralen byttes och expansionskärlet på vinden plomberades samt att bredband installerades.
2008 - Postboxar sattes upp i huvudentrén.
2009 - Portarna i huvudentrén renoverades samt porten mot gården på Fredmansgatan 9, översyn och renovering av samtliga fönster på översta planen.
2012 - Tak ommålat och tätat, dränering gård.
2015 - Gårds- och entrédörrar.
2017 - Fönsterrenovering

Om området

Södermalm Maria Magdalena

Välkommen till detta unika läge på Kvarnberget, där du slås av en lugnande tystnad som infinner sig trots det centrala läget. Husen här har historia som sträcker sig tillbaka till 1700-talet, med bl.a en K-märkt byggnad mittemot denna. Med ett idealiskt läge bor du här med närhet till allt; kvarter med trevliga kvarterskrogar, caféer och butiker såväl som det större utbudet runt Mariatorget, Skrapan, SoFo och Medborgarplatsen med allt från butiker, apotek, matvaruaffärer och systembolag. Bara några kvarter bort, uppe på Mariabergets topp, börjar Monteliusvägen med sin storslagna utsikt över Riddarfjärden mot Stockholms stadshus. Går du upp längs Götgatan möts du av trendiga butiker, mysiga caféer och välkända restauranger med mat från all världens hörn. Utbudet av service, kommunikationer och nöjen är minst sagt svårslaget! Dagis, skolor och lekparker finns i kvarteren och för den som önskar grönområden finns såväl Skinnarviksparken som Ivar Los park alldeles inom promenadavstånd; varför inte besöka Tantolunden med sina pittoreska kolonilotter?

Kommunikation

Utmärkta kommunikationer med tunnelbanans röda linje från Mariatorget samt grön linje från Slussen. Gott om bussförbindelser från närliggande gator och vid Södra Station finner du även pendeltåget.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100kr/mån eller 75kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Middagsfrid
190 m
Mini Gourmet Sweden
210 m
Köpcentrum & Gallerior
Bruno Götgatsbacken
280 m
Pop Up Agency
280 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Björngårdsskolan och Fritidshem
140 m
Björngårdsskolan Förskoleklasser Fritidshem
140 m
Kollektivtrafik
Mariatorget
210 m
Slussen
300 m
Grundskolor
Maria Elementarskola
50 m
Björngårdsskolan
140 m
Gymnasium
Södra Latins Gymnasium
170 m
KF Gymnasiet
250 m
Universitet & Högskolor
Eurokodutbildningar i Sverige HB
140 m
Aeka AB
400 m
Banker
Swedbank
250 m
SEB
330 m
Golfbanor & Golfklubbar
Replenty AB
90 m
Golf Adax
1,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Saga Motion
240 m
Södra Bowlinghallen
370 m
Simhallar & Utomhusbad
Forsgrénska Badet
390 m
Trampoolin Simskolor i Storsthlm AB
780 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Magnus Persson för mer information!

Magnus Persson

Magnus Persson

Stockholm Södermalm / Gamla stan

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

073-043 99 89

magnus.persson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte