Ljustergränd 5 A, etage

Bilder

  • Uteplats
  • Vardagsrum
  • Vardagsrum
  • Kök i öppen disposition mot vardagsrummet
  • Uteplats med utsikt mot vattnet och båttrafiken

Utgångspris

5 495 000 kr

Bevaka slutpriset

Ljustergränd 5 A, etage , Södermalm Norra Hammarbyhamnen , Stockholm

På Ljustergränd 5 A i Norra Hammarbyhamnen finns nu möjlighet att förvärva en etagelägenhet med uteplats i söderläge mot kanalen vid Hammarby Sjö. Unik lägenhet i etage med takhöjd om drygt 5 meter i delar av vardagsrummet. Radhuskänsla mitt i stan med vattnet utanför porten. Möjligt att bygga om till en 3,5:a.

74 kvm, 2,5 rok

Månadsavgift:
2 858 kr inkl. värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
74 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1
Byggår:
1993
Driftskostnad:
233 kr/månad
Utgångspris:
5 495 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2,5 rum

Boarea

74 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till Norra Hammarbyhamnen och denna stabila och trivsamma förening, Brf Tullstugan 3. Husen är ritade av erkända White Arkitekter och byggdes under 1993. Här bor man med direktkontakt med vattnet och med en känsla av radhus mitt i stan. Då lägenheten och dess uteplats vetter i söderläge ges ett flödande ljus såväl sommar som vintertid. Unik etagelägenhet som du inte bör missa! Varmt välkomna på visning.

Lägenheten disponeras enligt följande:

NEDRE PLAN
Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter på hatthylla. Från hallen nås ett badrum direkt till vänster med wc och handfat. Badrummet har våtrumsmatta samt målade väggar med undantag av en bit av väggen ovan handfatet där det finns vitt kakel. I badrummet finns även en garderob som förslagsvis används som städskåp. Där städskåpet står är det förberett för tvättmaskin med el och avlopp, därmed lätt att installera tvättmaskin och torktumlare för den som vill.
Hallen har klinkergolv och ljusa väggar. Från hallen kommer man in i vardagsrummet och köket som ligger i öppen disposition mot varandra. Härligt rum med trappa upp till övre plan och öppet från golv till tak i delar av rummet med en takhöjd om drygt 5 meter. Rummet karaktäriseras av ett fantastiskt ljusinsläpp från de stora fönstren samt en mycket sällskapsvänlig karaktär. Plats finns för såväl soffa, soffbord, mediamöbel samt matbord. Parkettgolv och vita väggar. Från vardagsrummet kan man via fönstret nå den stora uteplatsen som ligger direkt mot kanalen vid Hammarby Sjö i söderläge där man har sol från fm till tidig kväll. Uteplatsen är belagd med trätrall och är fri att disponera för lägenhetsinnehavaren, dock är ytan inte upplåten specifikt till lägenheten. Uteplatsen mäter ca 2 x 7 meter och här finns plats för såväl loungemöbel, bord, stolar samt växter. En verklig oas där man på första parkett kan beskåda båtarna som glider förbi på kanalen.
Stilrent kök med sällskapsvänlig köksö mot vardagsrummet. Bra förvaring och arbetsytor med vitt kakel ovan. Skåp och luckor i såväl ek, högblank svart samt vitrinskåp. Maskinell utrustning finns i form av kyl/frys (side-by-side), induktionshäll, varmluftsugn, spisfläkt samt diskmaskin. Mindre fönster mot föreningens gård på gaveln bidrar till ytterligare ljusinsläpp.

ÖVRE PLAN
En trappa från vardagsrummet leder upp till övre plan där det finns sovrum, arbetshörna, klädkammare samt badrum med badkar. Väl tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng samt sängbord och fönster mot kajen och vattnet samt även ett gavelfönster mot föreningens gård. Från sovrummet nås badrummet med badkar, wc, handfat, spegel, handdukstork samt ett väggskåp. Våtrumsmatta samt kaklade väggar. Direkt när man kommer upp från trappan finns ett utrymme som idag används som en arbetshörna. Intill denna finns ingång till en rejäl klädkammare. Övre plan kan göras om till två sovrum för den som önskar en total disposition av en 3,5:a, se alternativ planskiss som ett förslag. Observera att en sådan typ av ombyggnation kräver föreningens godkännande. Nämnas ska att det finns andra identiska lägenheter som redan gjort dessa ombyggnationer och fått godkänt från föreningen.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett mycket stort källarförråd. Detta nås via dörr mittemot lägenhetens entré och kan därför lätt användas frekvent med enkel access. Bredband via Ownit (fiber) samt kabel TV via ComHem. I föreningen finns såväl övernattningsrum som festlokal. Dessa kan bokas via hemsidan.
Lägenheten är 75 kvm enligt föreningens lägenhetsregister men uppmätningsprotokoll om 74 kvm finns från år 2011.

Detta är verkligen en unik bostad med känsla av att bo i radhus mitt i stan. Härlig rymd med den ordentliga takhöjden och stor uteplats där man kan beskåda båtlivet på kanalen. Utanför porten finns en av förenings fina gårdar och längs kajen vid Hammarby Sjö har man pittoreska promenad- och joggingstråk som sträcker sig hela vägen bort mot såväl Londonviadukten som Årstaviken.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 6, hiss finns

Pris

5 495 000 kr Utgångspris

Avgift

2 858 kr inkl. värme, VA

Andel i föreningen

0,38689%

Andel av årsavgiften

0,37936%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1993

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 31 maj 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 140 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Källsortering av glas, papper och elektronik kan göras i grovsoprummen som ligger i valven mot Tullgårdsgatan. Hushållssopor slänger du i sopnedkasten.

Fastighetsbeteckning

Tullstugan 3

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

2 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 800 kr
Beräknat antal personer: 2

Förening

Namn

Brf Tullstugan 3

Om föreningen

Föreningen, som registrerades 1998 och förvärvade fastigheten Tullstugan 3, år 2001, består av 4 byggnader med 263 lägenheter, varav 32 lägenheter fortfarande upplåts med hyresrätt (dold tillgång). Därtill finns 7 lokaler med hyresrätt. Lokalerna består mestadels av kontor samt en affär. Husen byggdes år 1993 och är ritade av erkända White arkitekter. Total area i byggnaderna är 24901 kvm varav 22494 kvm utgör lägenhetsyta och 2407 kvm utgör lokalyta. Fastigheten är upplåten med tomträtt.
Området präglas av Hammarbykanalens vatten och här är i stort sett bara cykeltrafik. Trots att området ligger mitt i stan så råder ett trivsamt, nästan småstadslikt lugn som gör kvarteren mycket attraktiva och trevliga att bo i. Läs gärna mer på föreningens informativa hemsida: www.tullstugan.se

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

263

Antal hyresrätter

32

Antal lokaler i föreningen

7

TV och Bredband

Kabel-tv/bredband: ComHem eller bredband via fibernät som levereras av Ownit, 500-1000 Mbit i båda riktningarna. Fiberbredbandet från Ownit kostar 145 kr/mån.

Parkering

Garage med 92 bilplatser, kostnad ca 1200 kr/månad och 3 MC-platser, kostnad ca 500 kr/månad, kö för närvarande.

Renoveringar

Löpande underhåll genomfört sedan byggåret och inga större renoveringar planerade.

Ekonomi

En stabil Brf med bra ekonomi och låga månadsavgifter. Lån per kvm boa: 1957 kr, avgift per kvm boa: 452 kr, uppgifterna gäller år 2016. Inga avgiftsändringar är planerade i dagsläget.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Föreningen innehar marken med tomträtt vilket innebär att man betalar tomträttsavgäld.

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Övrigt

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Gemensam lokal med plats för 50 personer vid Ljustergränd 5 med fönster mot kanalen, ca 300 kr/dygn. Övernattningslägenhet med 6 bäddar på Dörjgränd 4 som kan hyras för ca 300 kr/natt. Det finns även fyra fullutrustade tvättstugor varav en grovtvättstuga, flera cykelförråd och barnvagsrum.

Om området

Södermalm Norra Hammarbyhamnen

Med ett idealiskt läge alldeles intill vattnet passerar båtarna i kanalen sommar som vinter. Här bor ni i en oas av grönska med fantastiska promenadstråk längs med Hammarbykanalen och Årstaviken. Vid vattnet finns också trevliga restauranger såsom Thaibåten och Nyfiken Gul.
Området kring Trålgränd erbjuder dig en lugn marin småstadsmiljö med stadspulsen alldeles runt knuten. Med sitt perfekta läge har du närhet till både city, naturen strax utanför tullarna och de fina promenadstråken längst med vattnet. Den gemytliga och genuina känsla som infinner sig på denna del av söder gör att både gammal som ung trivs här. Förutom närheten till vattnet där båtarna passerar sommar som vinter har du nära till Vitabergsparken med dess lummiga grönområden. Gratisbåten från Barnängsbryggan går med täta avgångar till Hammarby Sjöstad har du bara ett stenkast bort och vid Nytorget som är beläget på ett behagligt gångavstånd vimlar det av trendiga caféer och barer. Eriksdalsbadet som ligger en bit bort erbjuder både gym, inomhus- och utomhusbad. Området kring Hammarby sjö är lugnt och barnvänligt med flera skolor och dagis. Vill ni njuta av utsikten över Stockholms inlopp kan ni ta en fika eller middag på den genuina Restaurangen Sjöjungfrun. Eller varför inte strosa bort till Fåfängan och njuta av den storslagna utsikten. Här bor du helt enkelt på ett perfekt läge med närhet till allt.

Kommunikation

Mycket goda busskommunikationer och nära till Skanstulls T-bana. Närmaste pendeltågsstation är Södra Station som du når med busslinje 57 eller 66. Vid Barnängskajen kan du hoppa på båten till Lumakajen eller Henriksdalshamnen. Den är gratis och går med 20 minuters trafik på dagarna, tätare vid rusning. Från Lumakajen tar du dig lätt vidare till Sickla med sitt stora shoppingutbud eller varför inte bada vid de fina badplatserna vid Sickla sjö. Under sommarhalvåret går det båt även till Nybrokajen.

Närservice

Närmaste matbutik är jourbutiken på Tullgårdsgatan. Vid Vintertullstorget finns en mindre Coopbutik. På Ringvägen ligger ICA Lansen. Ica i Ringens Köpcentrum och Hemköp i Åhlénshuset vid Skanstull är båda större matbutiker. Övrig shopping finns på gångavstånd i Ringen köpcentrum och längs med Götgatan.

Parkering

Föreningen disponerar ett garage med 92 bilplatser (kostnad 1200 kr per månad) och 3 MC-platser, kö för närvarande.
I övrigt gäller boendeparkering i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Sabis AB
170 m
ICA Supermarket Sjöstaden
360 m
Köpcentrum & Gallerior
Ringen Centrum
560 m
Skrapan
960 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Tullgårdsskolans Fritidshem
90 m
Skeppet Förskola
100 m
Kollektivtrafik
Tullgårdsparken
140 m
Nätgränd
210 m
Grundskolor
Tullgårdsskolan
90 m
THEA Grundskola
180 m
Gymnasium
Theducation AB
180 m
KLARA Södra Gymnasium
180 m
Universitet & Högskolor
Theducation AB
180 m
Ewa Westman Naturmedicinsk Praktik
560 m
Banker
FOREX Bank
510 m
Handelsbanken Skanstull
560 m
Golfbanor & Golfklubbar
Traryd Golf Resort AB
880 m
Birdiefabriken AB
1,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Svenska Golfförbundet Golfsystem AB
260 m
Idrottens Hus
260 m
Simhallar & Utomhusbad
Forsgrénska Badet
1,2 km
Nytorpsbadet
2,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Robert Nilsson för mer information!

Robert Nilsson

Robert Nilsson

Stockholm Södermalm / Gamla stan

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

073-367 08 30

robert.nilsson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte