Färgargårdstorget 96

Bilder

  • Solig terrass
  • Solig uteplats med trägolv runt nästan hela lägenheten
  • Kök med matplats  ( idag har matplatsen byggts om till sovrum )
  • Kök med bardisk
  • Entré

Fast Pris!

8 990 000 kr

Bevaka slutpriset

Färgargårdstorget 96 , Södermalm Sofia , Stockholm

Fast pris - Ring för visning! Perfekt tillfälle att förvärva denna helrenoverade, toppfräscha, fina 6:a i barnvänligt område med solig terrass och sjöglimt. Ett guldkorn för dig som söker bästa boendet i lugn miljö med närhet till Nytorget, grönytor, vatten och bussar som snabbt tar dig till shopping, nöjen och arbete. Ljus och tilltalande lägenhet om 161,5 kvm i populärt område med förskola och garage i kvarteret.

161,5 kvm, 6 rok

Månadsavgift:
6 828 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
161,5 kvm
Våning:
0, hiss finns
Lägenhetsnummer:
388
Byggår:
1981
Driftskostnad:
1 166 kr/månad
Fast Pris!:
8 990 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum

Boarea

161,5 kvm

Rumsbeskrivning

FÄRGARGÅRDSTORGET 96

Välkommen till en ljus, tilltalande lägenhet i ett mycket gott skick i en mycket trevlig förening. Njut av sommaren på den härliga terrassen som sträcker sig runt så gott som hela lägenheten! Här ges tillfälle att förvärva en modern, tilltalande 6:a i toppskick i ett lugnt och barnvänligt område. Stilrena, moderna och tilltalande ljusa ytskikt och vackert ekparkettgolv i hela lägenheten förutom i badrum, kök och hall där det ligger vacker klinker på golvet.

Här bor du bekvämt nära vatten och grönska, i en modern lägenhet som ger dig ett unikt boende utöver det vanliga. Detta är ett optimalt boende för barnfamiljen med Stora Blecktornsparken strax intill och bara en kort promenad till bussar, mataffärer och T-bana. En kort promenad tar dig också till Nytorget med sitt stora utbud av krogar och skönt parkhäng. Du har egen entrédörr via terrassen alternativt via trapphuset.

Bostaden erbjuder fem rejäla sovrum, ett välplanerat kök med en smart bardisk, ett generöst vardagsrum med utgång till den underbara terrassen. Det större badrummet har badkar och tvättmaskin samt torktumlare. Det mindre badrummet har dusch med vikväggar i glas.

I föreningen finns tre moderna och välfungerande tvättstugor och flera innergårdar. Ett boende med närhet till parker och promenadstråk längs Årstaviken.

Fibernät är indraget i huset och du väljer bland flera leverantörer.

Välkommen att trivas i en välskött förening med allt du behöver!

Lägenheten disponeras enligt följande:

ENTRÈ:
Ljus och bekvämt rymlig hall med praktiskt klinkergolv och gott om utrymme att hänga av ytterkläder och ställa ned väskor. Från entrén når du duschrummet strax innanför ytterdörren.

DUSCHRUM:
Modernt och fräscht badrum som totalrenoverades under år 2011. Rymligt, modernt och snyggt badrum med helkaklade väggar i vitt och matchande fint klinkergolv. Inredningen består av dusch med vikväggar i glas, handfat med kommod, wc, spegelskåp och handdukstork.

KÖK:
Ljust, modernt och praktiskt kök med ny inredning och tilltalande öppen planlösning i form av en bardisk mellan köket och passagen mot hallen. Generös matplats invid fönstret med plats för minst sex personer. Gott om förvaringsmöjligheter i skåp och lådor. Vit köksinredning som matchas med svarta bänkskivor i sten och vackert kakel på vägg över spisbänk. Köksinredningen består av induktionshäll, spisfläkt, separat kyl och frys i fullhöjd, där frysen har integrerad kallvatten och isdispenser, diskmaskin, ugn och mikrovågsugn. All inredning och alla vitvaror är från renoveringen år 2011. Mycket god belysning via ett stort antal spotlights över arbetsytor.

VARDAGSRUM:
Vardagsrummet har gott om plats för mediemöblemang och umgängesyta. Ljuset från fönster och de intilliggande balkongdörrarna gör denna del av bostaden mycket ljus och tilltalande. Från vardagsrummet nås lägenhetens stora terrass. För den stora familjen finns det möjlighet att avdela ytterligare ett sovrum i del av vardagsrummet.

FÖRRÅD/KLÄDKAMMARE:
Rymlig klädkammare med praktisk inredning.

TERRASS:
Ljuvlig, stor och inbjudande terrass som sträcker sig runt så gott som hela lägenheten. På balkonggolvet ligger idag behaglig trätrall. Liten sjöglimt mot Hammarby Sjö. Plats för flera möblemang och växter. Marken som terrassen är byggd på är upplåten till bostadsrättsinnehavaren.

SOVRUM 1-5:
Fem bra sovrum där det närmast entrén är något större då det utökats med en tidigare klädkammare. Sovrummet invid köket kan enkelt återställas till den tidigare funktionen som matplats.

BADRUM:
Modernt och fräscht badrum som totalrenoverades under år 2011. Rymligt, modernt och snyggt badrum med helkaklade väggar i vitt och matchande fint klinkergolv. Inredningen består av badkar, handfat med kommod, wc, spegelskåp och handdukstork. I ett avskilt utrymme i badrummet finner du tvättmaskin samt torktumlare.

Välkomna att trivas!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

0 av 4, hiss finns

Pris

8 990 000 kr Fast Pris!

Avgift

6 828 kr inkl värme, VA

Driftskostnad

14 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 11 000 kr
Försäkring: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 6

Andel i föreningen

0,43574%

Andel av årsavgiften

0,43574%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Efter överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår

1981

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 januari 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 120 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Föreningens 3 tvättstugor är belägna på Fgt 24, 32 och 34.
Man har 5 sopsorteringsrum som är belägna på Fgt 3, 12, 14 och 92.

Fastighetsbeteckning

Hamnvakten

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd om cirka 7-8 kvm.

På den härliga, stora terrassen njuter du av solen från morgon till solnedgång!

Förening

Namn

HSB:s Brf Hamnvakten

Om föreningen

I föreningen som bildades 1978 finns 386 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt. Vidare finns det 17 lokaler i bottenplan som hyrs ut till företag och institutioner. Fastigheten upplåts med tomträtt som ska omförhandlas 2021.

Föreningens ekonomiska och administrativa förvaltning sköts av HSB. Föreningens tekniska förvaltning sköts av föreningens egna fastighetsskötare.

Föreningen har anställda fastighetsskötare för snabb och god service. Här finns hissar, 3 tvättstugor, källarförråd, bastu, festlokal med kök, samlingslokal Fgt 66. 3 st. uthyrningslägenheter (Fgt 26, 56 & 76), gym, bibliotek/mötesrum, snickarverkstad Fgt 62 och textilrum Fgt 90. Föreningens adress är Vintertullstorget 72, nb.

Föreningen är belägen i ett lugnt område med trevliga promenadstråk längs med kajen. Bra kommunikationer i form av bussarna 76, 57, 59, 2, 3 och färjan till Sjöstaden. Närmaste T-banestation är Skanstull.

Besök Brf Hamnvakten på nätet: www.hamnvakten.se för mer information.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

386

Antal lokaler i föreningen

17

TV och Bredband

Bredband: Eget fibernät finns i föreningen, du kan välja mellan sex leverantörer.
Kabel-TV: ComHem, se föreningens hemsida för mer info.

Parkering

Föreningen äger P-huset Pumpan (328 bilplatser, 12 MC-parkering).
1100 kr - 1650 kr/månad, beroende på vilket plan man hyr på.

Renoveringar

- Garaget i Pumpan genomgick en omfattande renovering 2007/2008.
- Utbyte av styr- och reglerutrustning samt till- och frånluftsfläktar.
- Fönstermålning 2010/2011.
- Stamspolning, renovering av gästlägenheter och renovering av gårdarna påbörjades 2013.
- Renovering av Sunnangård, bastu och festlokal 2014.
- Portkoder har införts i hela föreningen 2014.
- En uppgradering av fibernätet har påbörjats 2014.
- Stamspolning har genomförts 2014.
- Renovering av innergårdarna 2015-2016.
- Målat tvättstugor och källargångar

Under 2018 ska föreningen slutföra gårdsrenoveringen på Östangård och genomföra OVK-besiktning. I planen för 2019 ingår stamspolning, målning tak samt målning trapphus.

Ekonomi

Mycket välskött förening med god ekonomi. Här följer några nyckeltal från årsredovisningen för år 2017.
Taxeringsvärde : 1.057.916.000 kr
Årlig tomträttsavgäld 5.641.700 kr
Årsavgift /kvm bostadsrättsarea 513 kr
Långfristiga skulder 80.000.000 kr
Långfristiga skulder/kvm bostadsrättsarea 2.226 kr

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Föreningen tillåter delat ägande. Den som bor i lägenheten måste äga minst 10%.

Äger föreningen marken?

Föreningen innehar tomträtten till marken och erlägger tomträttsavgäld om 5.641.700 kr.

Överlåtelseavgift

1593 kr

Pantsättningsavgift

683 kr

Om området

Södermalm Sofia

Med ett eftertraktat läge invid grönska och vatten har du närhet till Skanstulls populära köpcentrum med allt från inredningsbutiker till klädaffärer och livsmedelsbutiker, som bidrar till områdets unika och levande atmosfär. Uppe på Ringvägen finns även ett flertal mysiga caféer och restauranger. Här har du även närhet till grönområden i Vita Bergsparken och Lilla Blecktornsparken samt Årstaviken med härliga promenadvägar längs vattnet. Runt hörnet finner du familjevänliga Stora Blecktornsparken som inrymmer både en liten djurpark, lekplats och grönområde för tex picknick. Eller varför inte strosa längs med kanalen eller ta färjan över till Hammarby Sjöstad. Med promenadavstånd når du även populära Nytorget med dess härliga uteserveringar och restauranger med mat från världens alla hörn. På gångavstånd finns Eriksdalshallen som erbjuder både inomhus-och utomhusbad, samt gym och badminton. Här bor du med ett perfekt läge med närhet till allt!

Kommunikation

God närhet till kommunikationer från bostaden. Busslinjerna 3, 76 och 59 går strax utanför och på intilliggande Ringvägen. Närmaste T-banestation är Skanstull vid Ringens köpcentrum, ca 5 minuters promenadväg. Närmaste pendeltågsstation är Stockholms Södra på Rosenlundsgatan dit du kan promenera på ca 20 minuter eller ta busslinje 3 och 4.

Parkering

På gatorna i området gäller boendeparkering. Tillståndet är gratis och ett månadskort kostar ca. 1100 kr/mån. Garaget Pumpan med 330 platser finns i närheten där man kan hyra garageplats.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Konsum
120 m
Liquid Horizon
220 m
Köpcentrum & Gallerior
Ringen Centrum
1 km
Skrapan
1,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Paletten Förskola
40 m
Fyrklövern Förskola
80 m
Kollektivtrafik
Arlanda Express
3,4 km
Arriva Östgötapendeln AB
3,8 km
Grundskolor
Vintertullsskolan i Stockholm AB
160 m
Vintertullskolan
160 m
Gymnasium
KLARA Södra Gymnasium
500 m
Ludus AB
650 m
Universitet & Högskolor
Sthlm Unniversitet
850 m
Integrative Care Science Center
870 m
Banker
Handelsbanken Hammarby Sjöstad
430 m
Swedbank
490 m
Golfbanor & Golfklubbar
Birdiefabriken AB
760 m
Kolga Consulting AB
3,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Fryshuset K F U M Söder
820 m
Svenska Golfförbundet Golfsystem AB
860 m
Simhallar & Utomhusbad
Eriksdalsbadet
1,1 km
Forsgrénska Badet
1,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Linnéa Jacobson eller Jerry Johnsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte