Allhelgonagatan 10, 3 tr

Bilder

Som Utgångspris

6 475 000 kr

Bevaka slutpriset

Allhelgonagatan 10, 3 tr , Södermalm Katarina , Stockholm

Välkommen till en fin och charmig 3:a med högt fritt läge och vacker utsikt mot föreningens innergård och Allhelgonagatan. Här bor du i lugna kvarter men ändå med närhet till Götgatans puls samt goda kommunikationer. Genomgående vackra trägolv och ljusa ytskikt. Kan enkelt omdisponeras till en bra 4:a.

97 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 614 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
97 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
14
Byggår:
1930
Driftskostnad:
540 kr/månad
Som Utgångspris:
6 475 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

97 kvm

Rumsbeskrivning

ALLHELGONAGATAN 10

Välkommen till en mycket tilltalande bostad med ett attraktivt läge mellan Helgalunden och Götgatan. Ett bekvämt boende med närhet till både grönskande parker samt allt som Södermalm har att erbjuda. Lägenhet är välplanerad med genomgående fina trägolv och spröjsade fönster. Ett ljust kök, ett nyrenoverat och rymligt badrum med tvättmaskin och en genomgående planlösning gör ditt val ännu enklare. Detta är ett eftertraktat läge på Södermalm med ett stort utbud av restauranger, barer och butiker i närområdet.

Det har bildats en balkonggrupp bland medlemmarna som i ett första skede ska undersöka intresset och möjligheterna för balkonginstallation.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall/Entré:
Välkomnande hall med goda avhängnings samt förvaringsmöjligheter. Alla rum i lägenheten har direktingång från hallen. Utöver den vanliga lägenhetsdörren finns en gallergrind.

Vardagsrum:
Rymligt vardagsrum med två härliga fönsterpartier mot grönskan på innergården. Rummet ger plats för såväl soffa, soffbord, mediamöbel samt matbord. Detta rum kan enkelt avdelas till två sovrum för den som har behov av ytterligare rum, se bifogad alternativ planritning.

Kök:
Charmigt kök med vita skåp och luckor och arbetsytor på laminatskivor respektive rostfri diskbänk. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, spis/ugn samt fläktkåpa.

Sovrum:
Rummet är rymligt med plats för dubbelsäng och sängbord. Sovrummets fönster vetter mot den lugna gården. I rummet finns fristående garderober.

Badrum:
Rymligt, nyrenoverat badrum med vitkaklade väggar och klinkergolv (2015). Här finns WC, dusch, elektrisk handduksvärmare, handfat, tvättmaskin och flera förvaringsskåp för badrumsartiklar, handdukar mm. Golvet är försett med golvvärme.

Arbetsrum/sovrum:
Mot Allhelgonagatan ligger det andra sovrummet som idag fungerar som arbetsrum och tv-rum. Här finns fyra garderober och även ingången till en större klädkammare.

Välkomna på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3, hiss finns

Pris

6 475 000 kr Som Utgångspris

Avgift

5 614 kr inkl värme, VA

Andel i föreningen

7,5657%

Andel av årsavgiften

8,18%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1930 Oå 1983

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 6 mars 2011
Energiprestanda: 123 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Trappstädning sköts av städfirma.
Ingen fläkt får kopplas till ventilationen.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

6 480 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 900 kr
Försäkring: 2 580 kr
Beräknat antal personer: 2

Övrigt

I källarplanet finns ett rymligt cykel-/barnvagnsrum.
Till lägenheten hör ett mindre vindsförråd.

Utanför fastigheten finns fasta kärl där man kan kasta hushållssopor. Närmaste kommunala miljöstation finns på Älvsborgsgatan bara ett par hundra meter från fastigheten.

Förening

Namn

Brf Halvmilen 9

Om föreningen

Brf halvmilen 9 förvärvade fastigheten i december 2016. Total bostadsarea uppgår till 1252 kvm och lokalarean uppgår till 86 kvm . Tomtmarken som innahas med äganderätt uppgår till 682 kvm.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

19

Antal hyresrätter

1

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Ansluten till kabel-tvnät. Leverantör: Com Hem. Br-innehavaren tecknar eget separat abonnemang. Bredband. Leverantör: Com Hem. Br-innehavaren tecknar eget separat abonnemang.

Parkering

Hela fastigheten totalrenoverades år 1983 med bl.a. nya stammar för vatten och avlopp. Samma år byggdes även vindslägenheter.Fönsterrenovering av samtliga fönster utfördes 2013. Samtliga badrum i föreningen renoverades under 2014 och 2015.

Konstaterat underhåll de närmaste åren enligt ekonomisk plan, utgörs av de putsade fasaderna, några källarfönster, utrustning i värmeundercentralen, radiatorventilerna samt delar av maskinpark i tvättstugan.

Beräknad underhållskostnad de närmaste åren:
Inom 3 år: ca 1.585.000 kr.
Inom 3-10 år: ca 390.000 kr.
Totalt: 1.975.000 kr.

Renoveringar

1983 - Stambyte, elstambyte, tak, fasad, inredning vindar, mm.
2005 - Byte av reglerutrustning hiss.
2013 - Fönsterrenovering, byte till isolerglas.
2014/2015 - Renovering av fastighetens samtliga badrum.

I samband med ombildningen besiktades fastigheten och där bedömdes att inom de närmaste 10 åren behövs en fasadrenovering göras, byte av vissa maskiner i tvättstugan, ommålning fönster, byte av undercentral mm. Dessa åtgärder beräknas kosta ca 2 miljoner kr. Detta är medel som är avsatta till en renoveringsfond i samband med ombildning. I övrigt endast löpande underhåll.

Ekonomi

Det finns i nuläget ingen planerad avgiftsförändring.
Taxeringsvärde för år 2015 uppgår till 35.225.000 kronor varav bostadsytan uppgår till 33.800.000 kronor och lokalytan uppgår till 1.425.000 kronor.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Föreningen tillåter delat ägande.

Äger föreningen marken?

Föreningen äger tomtmarken.

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Övrigt

Föreningen har en stor och fin innergård inramat av kvarterets vackra 30-talsfastigheter. Grönskande gård med gräsmatta varvat med grus- och stenläggning. Här finns utemöbler, pergola och grillmöjligheter.

I källarplanet vilket nås hela vägen med hiss, finns föreningens tvättstuga. Tvättstugan är i gott skick och utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. Tvättider bokas med bokningscylinder.

Om området

Södermalm Katarina

Med ett idealiskt läge bor du i hjärtat av Södermalm. Här bor ni lugnt men ändå mycket centralt ett par kvarter från Medborgarplatsen. Närhet till allt; kvarter med trevliga kvarterskrogar, caféer och butiker såväl som det större utbudet runt Götgatan. Skrapan, Mariatorget, Sofo och Medborgarplatsen med allt från butiker, apotek, matvaruaffärer och systembolag når du med en kort promenad. Utbudet av service, kommunikationer och nöjen är minst sagt svårslaget! Ringens Galleria når du också lätt. Ett perfekt läge med bilfria innergårdar och trivsamma Södermalmsallén runt knuten. Dessutom närhet till Årstavikens promenadstråk och båtliv. Här finns allt ni behöver! Går du upp längs Götgatan möts du av trendiga butiker, mysiga caféer och välkända restauranger. Området erbjuder restauranger med mat från all värdens hörn. För den som önskar grönområden finns Skånegläntan, Timmermansparken och Fatbursparken runt knuten, eller varför inte besöka Tantolunden med sina pittoreska kolonilotter.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer, du når snabbt T-banans gröna linje några hundra meter bort. Södra Stations pendeltågstation som du når på några minuters promenad, samt flera busslinjer. På närliggande gator finns ett flertal busslinjer, bl.a. 3:an, 4:an, 43:an och 55:an som stannar bara ett hundratal meter från porten.

Närservice

I närområdet finns nästintill all service, handel och restauranger. Ringens köpcenter med alla fackbutiker, livsmedel och service vid Skanstull når du med en kort promenad.

Parkering

På gatorna i området tillämpas boendeparkering, se Stockholms stads hemsida. Månadsbevis kan köpas för 1100 kronor respektive 75 kronor per dygn för fast boende. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se. För lediga garageplatser i området se: http://www.garageplatsen.se

I närheten

Livsmedelsbutiker
Göta Fisk & Delikatesser
70 m
Svineriet AB
80 m
Köpcentrum & Gallerior
Ringen Centrum
210 m
Skrapan
270 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Rektangeln AB
100 m
Flyktingförskolan
100 m
Kollektivtrafik
Skanstull
60 m
Skanstull
220 m
Grundskolor
Stiftelsen Docendo Discimus
170 m
Europaskolan på Södermalm
170 m
Gymnasium
Kommunal Vuxenutbildning Åsö Gymnasium
110 m
Bernadottegymnasiet
110 m
Universitet & Högskolor
Ewa Westman Naturmedicinsk Praktik
180 m
Integrative Care Science Center
240 m
Banker
FOREX Bank
60 m
Handelsbanken Skanstull
180 m
Golfbanor & Golfklubbar
Replenty AB
940 m
Traryd Golf Resort AB
1,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Friskis&Svettis Skanstull
480 m
Eriksdalsbadet
510 m
Simhallar & Utomhusbad
Eriksdalsbadet
510 m
Forsgrénska Badet
560 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Jerry Johnsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte