Drakenbergsgatan 6, 3tr

Bilder

  • Inglasad balkong
  • Planritning
  • Inglasad balkong
  • ?
  • Helkaklat badrum

Accepterat Pris

4 600 000 kr

Bevaka slutpriset

Drakenbergsgatan 6, 3tr , Södermalm Högalid , Stockholm

KOMMANDE! Här har du en centralt belägen tvåa med väl tilltagen boyta (64kvm) samt en stor inglasad balkong. Lägenheten är belägen i en stor och mycket populär förening med Tantolunden ett halvt stenkast ifrån.

64 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 800 kr
Typ:
Lägenhet
Boarea:
64 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
1081
Accepterat Pris:
4 600 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

64 kvm

Rumsbeskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande

ENTRÉ / HALL
Välkomnande hall med goda avhängnings- samt förvaringsmöjligheter i form av två stora garderober och en hatthylla. Här finns också plats för skoställ. På golvet ligger en linoleummatta.

SOVRUM
Stort sovrum med god plats för stor dubbelsäng, sängbord och annat möblemang. Här bjuds du även på bra förvaring med fyra garderober.

KÖK
Praktiskt kök med gott om förvaring under de vita köksluckorna, maskinell utrustning i form av kyl/frys, spis och köksfläkt.

BADRUM
Fräsch helkaklat badrum.
ÖVRIGT
Tillhörande källarförråd finns.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 8, hiss finns ej

Pris

4 600 000 kr Accepterat Pris

Avgift

2 800 kr

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn

Brf Draken 12

Om föreningen

Allmänt
Husen i föreningen ritades av arkitekten Lars Bryde och uppfördes 1967. Föreningen förvärvade fastigheten 2002. Det finns 300 lägenheter i Brf varav 265 lägenheter med bostadsrätt, 35 lägenheter med hyresrätt samt 22 lokaler med hyresrätt. Hyreslägenheternas storlek varierar mellan 33 och 128 kvm och dess värde utgör föreningens ekonomiska ryggrad med en stark balansräkning som följd.

Genomförda renoveringar
2005 Lades taken om.
2008-2009 Renoverades fasad samt balkonger.
2010 Värmeväxlare och styrutrustning i fjärrvärmeundercentralen byttes ut.
2010 Hissmaskiner har har bytts ut successivt.
2010-2011 Genomfördes installation av elektroniskt låssystem.
2011 Tilläggsisolerades tak samt tak på hus C lades om.
2011 Byggdes två lokaler om till tre lägenheter.
2012 Åtgärdades dagvattenledningar i gatan.
2014 Festlokalen flyttades och blev betydligt snyggare och framförallt funktionellare.
2014 - 2015 Upprustning av trappuppgångar, korridorer och källare.
2015 Ytskiktsrenovering av trapphus och portar samt ny modern belysning.

Pågående renoveringar
Föreningens vision är att upplevas som den mest välskötta och trivsamma bostadsrättsföreningen med 60-talskänsla i Stockholms innerstad. Föreningen arbetar därför efter en långsiktig underhållsplan. Alla genomförda och även kommande underhållsarbeten finns det ekonomiska medel avsatta för.

Gemensamma utrymmen
Denna stora och trevliga förening har ett bra engagemang och erbjuder sina medlemmar allt som önskas kan. Föreningens område och de gårdar som finns mellan husen är mycket trivsamma och de har satsat mycket på att göra det barnvänligt. Flera uteplatser finns med grillmöjligheter för de stora och lekplatser samt lekstuga för de små som används ofta och är mycket uppskattade. Det finns även plommonträd och bärbuskar, planteringar och lekplatser.

I fastigheten finns det flera tvättstugor med flera tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangelrum. Det finns även barnvagnsrum samt flera cykelrum. På Drakenbergsgatan 2 finns det en nyrenoverad festlokal som man kan hyra. I festlokalen, rymms ca 40 sittande personer, finns porslin samt ett pentry. För långväga gäster finns det tre övernattningslägenheter. I varje lägenhet finns fyra sängplatser och dusch som man kan hyra för en kostnad om ca 250:-/natt. På Drakenbergsgatan 3 finns det ett hobbyrum med en basuppsättning av verktyg som man kan ha nytta av då man jobbar med sin lägenhet men som man vanligtvis inte äger. Vid parkeringsområdet finns det en återvinningsstation för mindre grovsopor, el produkter, glödlampor, tidningar etc. Föreningen har en expedition på Drakenbergsgatan 3 som är bemannad dagligen.

Bredband och kabel-tv
Ett fibernät är indraget i fastigheten, leverantör Ownit. Kostnaden för bredband och abonnemangskostnad för IP-telefoni ingår i avgiften. Det finns även möjlighet till IP-tv via fibernätet men Com Hem finns kvar som alternativ för kabel-tv och bredband.

Ekonomi
Brf Draken 12 är en äkta förening med stabil ekonomi. En överlåtelseavgift tas ut med 2,5% av prisbasbeloppet av säljaren. En pantsättningsavgift tas ut med 1% av prisbasbeloppet av pantsättaren. Minsta andel i lägenhet vid köp är 10%.

Övrigt
Föreningen har en egen fastighetsskötare vilket många av de boende i föreningen uppskattar. Föreningen äger fastigheten med tomträtt, nuvarande avtal löper t.o.m. 2027. Se gärna föreningens mycket informativ hemsida, www.brfdraken12.se.

Om området

Södermalm Högalid

Här bor du i vackra omgivningar med närhet till flera mysiga grönområden. På promenadavstånd finns Årstaviken och Tantolunden, ett av stans största parkområden med grönområden, kolonistugor, olika aktiviter och bad. Du har också Skinnarviksparken och Skinnarviksberget med sin spektakulära utsikt över Riddarfjärden, en kort promenad bort. Kring Hornstull finner du Söders stora utbud av trevliga restauranger med mat från all världens hörn, mysiga caféer och små butiker samt Hornstulls Galleria med trendiga butiker, restauranger, caféer, matvarubutiker och närservice för att öka bekvämligheten för de boende i området. Här finns även underbara promenadstråk längs med vattnet, badmöjligheter i det anrika badhuset Liljeholmsbadet vid Bergsunds Strand samt på Reimersholme och Långholmen.

Kommunikation

Området har mycket goda kommunikationer och trafikeras av ett flertal busslinjer. Tunnelbanan har du inom promenadavstånd och vid Södra Station finner du även pendeltåget.

Närservice

Här finns matvarubutiker, apotek och övriga dagligvaror nära. Här ligger massvis av mysiga resturanger och pubar nära inpå. Ett ställe som måste besökas är mysiga Pane Vino, en restaurang i härlig atmosfär med vällagad mat, som ligger alldeles intill Zinkensdamms tunnelbana. Nära inpå ligger även Marie Laveau och Häktet som passar perfekt för såväl middagar som en drink på kvällskvisten. Vid Hornstull ligger också populära krogen Judit & Bertil som lockar med läckra menyer i gemytlig atmosfär. Jonnis Delikatesser och Coop finns bara ett par minuter bort när hungern tränger på. Även större livsmedelsbutiker finns vid Hornstull och vid Mariatorget. Längst Hornsgatan hittar du mängder med gallerior och fräcka småbutiker. Daghem, fritids och förskolor finns i närområdet.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 900kr/mån eller 60kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Supermarket Högalid
170 m
Matmarknaden Högalid AB
170 m
Köpcentrum & Gallerior
Liljeholmstorget
1,4 km
Liljeholmstorget Galleria
1,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Wilmeralda Förskola
80 m
Parkleken Drakens Öppna förskola
160 m
Kollektivtrafik
Varvsgatan (på Hornsgatan)
110 m
Ansgariegatan
240 m
Grundskolor
Svenska för Invandrare S F I-SKOLAN
180 m
Söder Triaden skolor Lundaskolan AB
290 m
Gymnasium
Globala Gymnasiet
260 m
Sofiaängen Behandling & Skola
620 m
Universitet & Högskolor
Högskolan för Kreativ Datavetenskap
320 m
Swerights
390 m
Banker
Handelsbanken
90 m
Nordea Bank AB
760 m
Golfbanor & Golfklubbar
Replenty AB
1,4 km
Golf Adax
2,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Zinkensdamms Ishall
460 m
Zinkensdamms Idrottsplats
460 m
Simhallar & Utomhusbad
Tantolunden
520 m
Bad Simhall Liljeholmsbadet
710 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till David Alros för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte