Pålsundsgatan 3B, 1 tr

Bilder

  • Fransk balkong mot grön & lummig gård
  • Sovrum med lugnt gårdsläge
  • Vardagsrum
  • Kök
  • Kök med matplats invid fönstret

Som Utgångspris

4 785 000 kr

Bevaka slutpriset

Pålsundsgatan 3B, 1 tr , Södermalm Högalid , Stockholm

I vacker byggnad från år 1913 invid Högalidsparken saluförs nu en tilltalande 2:a med bra ljusinsläpp i alla rum och en fin fransk balkong mot den lummiga gården. Smart planlösning med ett lättmöblerat vardagsrum som nås via hallen, ett generöst sovrum med fransk balkong mot innergården och ett praktiskt kök med matplats invid fönstret. Hela lägenheten förutom badrum har ett vackert ekparkettgolv och matchande vita väggar. Suveränt belägen nära vackra naturområden med bad bland annat på Långholmen och i Tanto och lika nära till ljuvliga utsiktplatser utöver Riddarfjärden. Samtidigt finns all tänkbar service och Söders gemytliga puls, spännande små och stora butiker, trevliga restauranger och caféer, strax utanför din dörr.

58 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
1 879 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
58 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
113
Byggår:
1913
Driftskostnad:
350 kr/månad
Som Utgångspris:
4 785 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

58 kvm

Rumsbeskrivning

VÄLKOMMEN TILL PÅLSUNDSGATAN 3B

I vacker byggnad från år 1913 saluförs nu en tilltalande 2:a med bra ljusinsläpp i alla rum och en fin fransk balkong mot den lummiga gården. Smart planlösning med ett lättmöblerat vardagsrum som nås via hallen, ett generöst sovrum med fransk balkong mot innergården och ett praktiskt kök med matplats invid fönstret. Hela lägenheten förutom badrum har ett vackert ekparkettgolv och matchande vita väggar. Suveränt belägen nära vackra naturområden med bad bland annat på Långholmen och i Tanto och lika nära till ljuvliga utsiktplatser utöver Riddarfjärden. Samtidigt finns all tänkbar service och Söders gemytliga puls, spännande små och stora butiker, trevliga restauranger och caféer, strax utanför din dörr.

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL & ENTRÉ
Inom entrédörren välkomnar en rymlig hall med bra plats för klädavhängning och tillgång till en rymlig klädkammare med generöst förvaringsutrymme.

KÖK MED MATPLATS
Modernt och fullutrustat kök med ett generöst fönster ut mot gatan. Gott om förvaringsutrymme i skåp och lådor, bra arbetsytor och en matplats för minst 4 personer. Maskinell utrustning består av induktionshäll, ugn, spisfläkt, kyl/frys, mikrovågsugn och diskmaskin. De vita skåpsluckorna matchas med vackert rött kakel och lyxiga granitskivor.

VARDAGSRUM
Ett stort fönster ut mot Pålsundsgatan ger skönt ljus till rummet som har utrymme för att möblera med både soffgrupp och matplats.

SOVRUM
Ett riktigt stort sovrum med plats för både dubbelsängen och sängbord. Här finns två inbyggda garderober som erbjuder gott om förvaringsplats. Den vackra franska balkongen öppnar upp mot den lummiga innergården.

BADRUM
Generöst badrum med klinkers på golvet och kakel på väggarna varav en vägg består av vackert mönstrat kakel och övriga väggar har vitt kakel. Inredningen består av badkar, wc-stol, handfat samt badrumsskåp över handfatet.

Välkomna på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 5, hiss finns

Pris

4 785 000 kr Som Utgångspris

Avgift

1 879 kr inkl värme, VA

Andel i föreningen

2,01%

Andel av årsavgiften

2,00915%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår

1913

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 april 2010
Energiprestanda: 121 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Den fina innergården som är arkitektritad är försedd med sittplatser, trädäck, vackra stenar, grönska och fontäner. Gården är en stor tillgång under sommarhalvåret och mycket uppskattad av alla boende.

Fastighetsbeteckning

Muttern 2

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

4 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 2

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Förening

Namn

Brf Högalidsmuttern nr 2

Om föreningen

Bostadsrättsförening med låg skuldsättning. Fastigheten bebyggdes 1913 och består av 1 flerbostadshus i 6 våningar med adresserna Pålsundsgatan 3A & 3B samt Heleneborgsgatan 17. Det finns 36 st lägenheter med bostadsrätt samt 6 lokaler med hyresrätt. Det finns 6 st. ettor, 6 st tvåor, 19 st. treor samt 5 st. fyror. Brf Högalidsmuttern 2 förvärvade fastigheten Muttern 2 år 1982. Av byggnadens totalyta om 3.082 kvm utgör 2.721 kvm lägenhetsyta och 361 kvm utgör lokalyta.

Bostadsrättsföreningen registrerades 1980-12-01. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 1989-07-03 och nuvarande stadgar registrerades 2011-04-02 hos Bolagsverket.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

36

Antal lokaler i föreningen

6

TV och Bredband

Kabel-tv samt bredband levereras via ComHem. Fibernät är installerat i samtliga lägenheter och levereras av Ownit. Varje medlem tecknar separat avtal med Ownit.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014-2017.

Utförda renoveringar:
2017 Trapphusrenovering
2017 OVK
2016 Byte av värmecentral och injustering av värmesystemet
2014 Installation av fibernät i samtliga lgh.
2013 Delvis omlagt tak
2012 Fönstermålning
2010 OVK
2009 Stamspolning
2005 Stamspolning
2002 Installation av kabel-tv och bredband
2000 Renovering hiss
1998 Omputsning av fasad
1989 Omläggning av tak
1971 Rörstambyte
1971 Elstambyte
1971 Nyinstallation av hiss

Kommande renoveringar
2017 - Insspektion av avloppsstammar för att kunna ta beslut om ev. relining av stammarna som kan ske tidigast våren 2018.

Ekonomi

Föreningen har en stabil ekonomi med låga lån som vid årsskiftet 2015/2016 uppgick till 4.390.000 kr. Det utgör en belåning om 1628 kr/ kvm boarea. Ingen avgiftshöjning är planerad för innevarande år. Genomsnittlig årsavgift per kvm bostadsrättsyta uppgick för år 2016 till 412 kronor. Soliditeten uppgick till 62%.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Föreningen äger tomtmarken.

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Övrigt

Genmensamma utrymmen består av cykel och källarförråd samt tvättstuga som du når från gården. Barnvagnsrum finns på entréplanet.

Om området

Södermalm Högalid

Vackra Högalid med trendiga Hornstull är nu ett expansivt område som kombinerar det bästa av pulserande storstad och avkopplande natur. Här finns Hornstullsgallerian med butiker och närservice. Här bor du på ett behagligt avstånd till Söders puls med närhet till allt det som gör Söder så attraktivt. Här finns även underbara promenadstråk längs med vattnet i båda riktningarna, badmöjligheter vid den nya badplatsen Tanto-badet med flera bryggor, hopptorn, flotte och en fantastisk sandstrand med palmer. Lika nära är det till det anrika varmbadhuset Liljeholmsbadet vid Bergsunds Strand samt badplatserna på Reimersholme och Långholmen. Annars kan du bara njuta i grönskande Tantolunden, en oas mitt i storstadens puls. Vid Hornstull finner du också Söders stora utbud av trevliga restauranger med mat från all världens hörn, mysiga caféer och små butiker. Helt enkelt det bästa från två världar - natur och lugn, stad och puls!

Kommunikation

Suveräna kommunikationer med tunnelbanan vid Hornstull och flera busslinjer, så som 4, 40 och 66 alldeles runt hörnet. Närhet till utfartsleder (E20/E4) söder- och norrut. Man kan numera ta flygbussen från Hornstull till Arlanda. Linjen trafikerar Liljeholmen - Arlanda

Närservice

Vid Hornstullsgallerian finns ett brett utbud med bland annat matvarubutiker, apotek och systembolag. I kvarteren finner ni även de nyöppnade restaurangerna Tjoget, Käk och Beijing 8 som lockar med läckra menyer i gemytlig atmosfär. Här finns även Strand (f.d. Street), en mötesplats, restaurang, konsert-/klubbscen i sann söder anda. Några kvarter bort hittar du ytterligare två av Södermalms populära restauranger, Ho's Thai är en populär thaikrog med skön stämning och strax bredvid ligger restaurangen Ho's Kina restaurang som höjer sig över mängden. Köttälskaren kan gå till populära Texas Longhorn som liksom Ho's ligger på Hornsgatan ned mot vattnet. Missa inte heller Lasse i parken, en skön uteservering i Pålsundsparken och Bio Rio som bjuder på ett brett filmutbud och teater i historiska lokaler vid Hornstulls strand.

Parkering

Alldeles i närheten på Hornsbruksgatan ligger Högalidsgaraget där du kan ansöka om garageplats. I övrigt gället boendeparkering på gatorna. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 900kr/mån). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se. Fri gatuparkering mellan kl. 17.00 - 09.00 och helger.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Jaran HB
20 m
Gladö Consulting AB
50 m
Köpcentrum & Gallerior
Liljeholmstorget
1,2 km
Liljeholmstorgets Galleria - Citycon
1,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Familje-Daghem Blecktornsstigen 9
250 m
Bergsundsskolans Fritidshem
250 m
Kollektivtrafik
Långholmsgatan
140 m
Högalidsgatan
180 m
Grundskolor
Bergsundsskolan
250 m
Högalidsskolan
310 m
Gymnasium
Sjömansskolan Stockholm AB
210 m
Sofiaängen Behandling & Skola
390 m
Universitet & Högskolor
Högskolan för Kreativ Datavetenskap
530 m
Swerights
620 m
Banker
Handelsbanken Högalid
420 m
ClearOn AB
700 m
Golfbanor & Golfklubbar
Replenty AB
1,8 km
Golfbaren Sverige AB
2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Bad Simhall Liljeholmsbadet
520 m
Zinkensdamms IP
900 m
Simhallar & Utomhusbad
Klippbade Långholmen Mälaren
450 m
Bad Simhall Liljeholmsbadet
520 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Jerry Johnsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte