Tjärhovsgatan 6, 3 tr

Bilder

  • Planritning

Eller Högstbjudande

8 150 000 kr

Bevaka slutpriset

Tjärhovsgatan 6, 3 tr , Söder Medborgarplatsen , Stockholm

För dig som söker något utöver det vanliga! Omgående tillträde möjligt. Fantastiskt läge mitt i Söders hjärta vid Medborgarplatsen. Balkong mot lugn gård i s/ö och vacker grönskande utsikt mot Björns trädgård. Fungerande öppen spis. 2,9 m i takhöjd. Skuldfri Brf. Nära T-bana. Kontakta mäklaren för privatvisning. Välkomna!

112 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 605 kr inkl. värme, VA, fiberbredband 100 Mbit, kabel-tv grund.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
112 kvm
Våning:
3, hiss finns
Byggår:
1932
Driftskostnad:
246 kr/månad
Eller Högstbjudande:
8 150 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

112 kvm

Rumsbeskrivning

TJÄRHOVSGATAN 6

Välkommen till ett högt, ljust läge invid Medborgarplatsen och Björns trädgård, belägen i 30-talsfastighet i ett av Södermalms hetaste områden med utsikt mot grönska och park. Här ges tillfälle att förvärva en tilltalande 4:a i högt läge med ett generöst ljusinsläpp och en skön atmosfär och hemtrevnad.

Här bor du bekvämt nära Medborgarplatsen och med promenadavstånd till Götgatans shopping och Mariaberget med sina vackra promenadstråk. Trivselfaktorn är hög med charmiga och vackra detaljer som den öppna spisen, de vackra kolonnerna som inramar entrén till vardagsrummet och de fina serveringsskåpen. Läget är optimalt med T-bana bara ett par minuter bort och all möjlig service i närområdet.

Genomgående fina originalgolv bestående av fiskbensmönstrad ekparkett i hela lägenheten förutom i badrum, wc-rum, kök och entré. Balkong i söderläge mot den gemensamma gården.

Möjlighet finns att utvidga köket genom att öppna upp, alternativt ta bort vägg mellan kök och intilliggande rum. Det är också möjligt att dela av nuvarande sovrum där balkongen finns, till två mindre sovrum och därmed få ytterligare ett

Lägenheten disponeras enligt följande:

ENTRÈ:
Det vackra golvet består av vacker parkett vilket bryts av med vita väggar. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

WC-RUM:
WC-utrymmet har en inredning bestående av wc-stol och handfat. Golvet består av våtrumsmatta och väggarna är målade.

KÖK:
Praktiskt kök med all utrustning som kan önskas och utrymme för ett mindre matbord. Gott om förvaringsutrymmen och bra arbetsytor. I köket finns separat kylskåp och frysskåp i fullhöjd, diskmaskin, spis med ugn, städskåp och kolfilterfläkt. Köket har vit köksinredning och vitt kakel över diskbänken. Rummet har ett bra ljusinsläpp från det stora fönstret mot gården. Om du önskar ett större kök så finns möjlighet att öppna upp mot det mindre rummet invid. I passagen mellan kök och entré finns bevarat två vackra serveringsskåp.

SOVRUM/ARBETSRUM:
Mindre rum som fungerar lika bra som sovrum eller arbetsrum. Även detta rum har ett stort fönster mot gården. Möjlighet finns att öppna upp mellan detta rum och köket för att utöka köksytan. I rummet finns ett mindre garderobsutrymme.

SOVRUM MOT GÅRD:
Ett fantastiskt sovrum som vetter mot den tysta innergården. Öppna upp fönstret mot morgonsolen och njut din frukost på balkongen med himmelen som tak. Njut solen på balkongen under stor del av dagen. På golvet ligger ett vackert originalparkettgolv och väggarna är fräscht vitmålade. Detta rum ger det bästa av två världar, nämligen flödande ljus under sen morgon fram till mitt på dagen, för att sedan bli skönt svalt fram emot skymningen.

SALONGEN MED ÖPPEN SPIS:
Härligt umgängesrum mellan sovrummet och vardagsrummet med öppen spis och gott om plats för matplats eller arbetshörna. När det blir mörkare ute så tänder du upp i den öppna spisen och får en garanterat hög mysfaktor i rummet. Vackra kolonner i övergången mot vardagsrummet samt den generösa dörröppningen med skjutdörrar mot sovrummet skänker än mer känsla åt rummet. Fiskbensparketten och takhöjden bidrar också till den hemtrevliga känslan.

Den öppna spisen som fungerar perfekt, är provtryckt och godkänd för att elda i.

VARDAGSRUM:
Inramningen av vardagsrummet är mycket praktfull och består av de vackra kolonnerna mot salongen samt det fantastiska burspråket som tillsammans ger rummet dess karaktär. Med sin stora yta blir det här rummet en naturlig samlingsplats när du umgås med dina vänner. Vackert parkettgolv med fiskbensmönster och ljust m��lade väggar skapar ytterligare trivsel.

SOVRUM MOT GATAN:
Generöst sovrum med gott om plats för dubbelsängen. Här ges också utrymme att installera extra förvaringsutrymme i ex. garderober. I anslutning till sovrummet ligger badrummet.

BADRUM: Fräscht och modernt badrum med klinkergolv och vitt kakel med en blå dekorrand på väggen. Inredningen består av badkar, handfat och ett badrumsskåp med spegel. Vidare finns en tvättmaskin och en torktumlare.

FÖRVARING: I passagen mellan entré och sovrummet mot gatan finns fyra rymliga garderober med överskåp som är praktiskt inredda med hyllor respektive klädstänger för galgar.

Välkomna på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 5, hiss finns

Pris

8 150 000 kr Eller Högstbjudande

Avgift

4 605 kr inkl. värme, VA, fiberbredband 100 Mbit, kabel-tv grund.

Andel av årsavgiften

3,7%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

20-talshus

Byggnadsår

1932

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 31 januari 2012
Energiprestanda: 119 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas Isoler

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd. Det finns två tvättstugor i föreningen belägna i källaren på Tjärhovsgatan 6 respektive på Folkungagatan 51-53. De är utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. Cykelparkering på innergården.

Fastighetsbeteckning

Gråberget 23

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

2 960 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 200 kr
Försäkring: 1 760 kr
Beräknat antal personer: 2

Övrigt

Fastigheten ligger invid Söders hetaste område, Medborgarplatsen och på promenadavstånd till Nytorgets myller, Vita bergsparkens grönska, Årstavikens promenadstråk och Fjällgatans fantastiska utsikt över Stockholm. Här finns all tänkbar service t ex mataffärer, caféer, saluhall, apotek, systembolag, restauranger, all världens take away mat, spännande butiker med konst, inredning och mode. Kommunikationer med flera busslinjer och ca två minuters promenad till T-banan.

Förening

Namn

Brf Gråberget 23

Om föreningen

Brf Gråberget 23 är en bostadsrättsförening i hjärtat av Söder. Huset är byggt 1932, ritat av arkitekt Erik Lallerstedt och renoverades 1991. Fastigheten består av 46 bostadslägenheter, Folkungagatan 51 och 53 samt Tjärhovsgatan 6 och har en total bostadsyta om 2870 kvm. Taxeringsvärdet för år 2015 är 69.000.000 kronor varav byggnaderna taxeras till 35.000.000 kronor och marken till 34.000.000 kronor. Här finns även två tvättstugor, cykel och barnvagnsrum. Fastigheten omsluter en lugn gård.

Lokalerna i huset ägs sedan slutet av 2008 av Lidl genom en tredimensionell fastighetsbildning. Brf Gråberget 23 äger bara bostadsytor, vind och källarutrymmen samt har vissa gemensamhetsanläggningar tillsammans med Lidl. Gården ägs av Lidl men föreningen har servitut för att använda den. Intäkterna från försäljningarna av de tidigare hyresrätterna ska användas ska användas som en framtida buffert för kommande renoveringar.

Brf Gråberget 23 är en s.k. äkta bostadsrättsförening.

Föreningen har en hemsida med mycket bra information: http://www.graberget23.se

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

46

Antal hyresrätter

1

TV och Bredband

Huset är anslutet till Comhem med kabel TV. Internet levereras via fibernät med en hastighet om 100 Mbits/s. Internet ingår för närvarande i månadsavgiften.

Renoveringar

1979 Rörstambyte i etapper
1979 Elstambyte
1991 Omputsning av fasad
2006-2007 Byte av maskinpark tvättstuga Folkungagatan 51-53
2009 byttes samtliga lägenhetsdörrar ut till säkerhetsdörrar av hög klass.
2009 skedde bland annat nyinstallation av hissar med talsyntes samt renovering av tvättstugor och trapphus. Dessutom byttes entrépartier och portelefonsystem ut.
2009 Byte tvättmaskiner och torktumlare Tjärhovsgatan 6 samt inköp avfuktare torkrum Folkungagatan 51 och Tjärhovsgatan 6.
2009 Belysningen i samtliga trapphus och tvättstugor/torkrum byttes ut. Rörelsedetektorer installerades till belysningen.
2010 Målning av ytskikt i källare och tvättstugor samt byte av golvbeläggning i tvättstugor.
2012 Fönster mot gata och gård har renoverats i samtliga lägenheter och fått bättre ljudisolering och högre energiklass. Dessutom har fönsterpartier i trapphus renoverats och målats.
2013 Renovering av badrum i de hyresrätter som såldes under 2013.
2014 Färdigställande av OVK.
2014 Injustering värmesystemet.
2014 Bytt asbetsdörrar.
2014 Bytt avlopp efter sommaröversvämning.
2014 Fem nya balkonger installeras.
2015 Renovering badrum i hyresrätter som omvandlas till bostadsrätter under året.
2015 Installation av 100 Mbits/s fibernät för samtliga lägenheter.
2015 Reparation av avloppsrör.

Framtida underhåll består bl.a. av värmeisolerande renovering av burspråk, reparation av terrasser och räcken, uppgradering av hissar och tvättstugor, renovering av yttertak, renovering av fönster mot Tjärhovsgatan för att motsvara BBR:s krav, iordningsställande av gård samt installation av nya lås i trapphusens balkonger.

Ekonomi

Föreningen har genom ett flertal nyupplåtelser erhållit ekonomiskt utrymme att amortera bort samtliga lån och är idag skuldfria. Alla planerade investeringar i kommande renoveringar är budgeterade och pengar finns avsatta för dessa. Soliditeten för år 2015 uppgick till 99%. Kassabehållningen uppgick vid årsskiftet 2015/2016 till 11.284.394 kronor.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Föreningen äger tomtmarken.

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Om området

Söder Medborgarplatsen

Med ett idealiskt läge bor du i hjärtat av Södermalm. Här bor ni lugnt men ändå mycket centralt invid Medborgarplatsen. Närhet till allt; kvarter med trevliga kvarterskrogar, caféer och butiker såväl som det större utbudet runt Götgatan. Skrapan, Mariatorget, Sofo och Medborgarplatsen med allt från butiker, apotek, matvaruaffärer och systembolag når du med en kort promenad. Utbudet av service, kommunikationer och nöjen är minst sagt svårslaget! Ringens Galleria når du också lätt. Ett perfekt läge med all service och handel runt knuten. Dessutom närhet till Årstavikens promenadstråk och båtliv. Här finns allt ni behöver! Går du upp längs Götgatan möts du av trendiga butiker, mysiga caféer och välkända restauranger. Området erbjuder restauranger med mat från all värdens hörn. För den som önskar grönområden finns Skånegläntan, Timmermansparken och Fatbursparken runt knuten, eller varför inte besöka Tantolunden med sina pittoreska kolonilotter.

Kommunikation

Goda kommunikationer i området med busslinjerna 59 och 66 nära huset och tunnelbanan bara 2 minuter bort. Pendeltåg och flera busslinjer strax bakom Fatbursparken vid Södra station. Tar du dig till Slussen så ligger nästan hela Stockholm inom räckhåll med röda och gröna linjen av tunnelbanan, ett flertal innerstadslinjer av bussar samt både Saltsjöbana och bussar som tar dig söder om Stockholm.
Under ombyggnaden av Slussen passerar även busslinjerna 2, 3, 53 och 76 Medborgarplatsen.

Närservice

En kort promenad tar dig till Skrapan med sin populära skybar och stora shoppingutbud, Medborgarplatsen och Götgatsbacken samt de myllrande kvarteren i "Sofo". Natursköna omgivningar finner du åt andra hållet längs Årstavikens härliga jogging & promenadstråk, Erikdalslundens koloniträdgårdar och Tantolunden. Alldeles inpå knutet har du nästintill all service och handel, t.ex. bageri, närbutik, järnaffär, blommor, systembolaget, Lidel och restauranger. I nästa kvarter ligger en välsorterad ICA-butik och med en kort promenad når du Ringens köpcenter med alla fackbutiker, livsmedel och service vid Skanstull. Vid Skanstull kan du också besöka Eriksdalsbadet med bl.a. 50-m bassäng, gym och utomhusbad.

Parkering

P-hus under Medborgarplatsen, Björns trädgård och Söderhallarna. Boendeparkering på gatorna. Månadsbevis kan köpas för 900 kronor för fast boende.

I närheten

Livsmedelsbutiker
LiDL
50 m
Håkan Lönnberg AB
80 m
Köpcentrum & Gallerior
Söderhallarna
240 m
Bruno Götgatsbacken
280 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Björns Trädgård Parkleken
70 m
Via Emilias Fritidshem
70 m
Kollektivtrafik
Medborgarplatsen (Folkungag)
50 m
Medborgarplatsen
70 m
Grundskolor
Via Emilia Skola
70 m
Kulturutbildning Stockholm AB
240 m
Gymnasium
AFS Interkulturell Utbildning
210 m
Thoren Business School
210 m
Universitet & Högskolor
Ludvig Beckman Produktion
140 m
Ole Dole Doff i Stockholm AB
190 m
Banker
Svensk Hypotekspension AB
200 m
Frogtail
200 m
Golfbanor & Golfklubbar
Replenty AB
480 m
Birdiefabriken AB
1,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Forsgrénska Badet
120 m
Boulehallen Boule 1 AB
540 m
Simhallar & Utomhusbad
Forsgrénska Badet
120 m
Trampoolin Simskolor i Storsthlm AB
970 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Jerry Johnsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte