Hornsgatan 75, 1tr

Bilder

Utgångspris

11 500 000 kr

Bevaka slutpriset

Hornsgatan 75, 1tr , Södermalm Högalid , Stockholm

Paradvåning om 5 r.o.k. i vacker sekelskiftesfastighet anno 1906. Tre generösa rum i fil mot gatan och ytterligare två sovrum och kök med balkong mot innergården. Lägenheten har en huvudentré och en ingång från en jungfrukammare bakom köket. Rymligt badrum med tvättpelare samt separat gäst-wc. Takhöjd 3,20, fina detaljer som stora fönster med djupa nischer, vackra ekparketter och pardörrar. Hushållsel ingår i månadsavgiften. Ett suveränt läge bara ett stenkast från Mariatorget och Skinnarviksberget! Föreningen är stabil och välskött samt äger tomtmarken, dvs. den är friköpt. Välkomna på visning!

167 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
5 427 kr inkl värme, VA, hushållsel, Kabel-TV, bredband samt BR-tilläggsförsäkring
Typ:
Lägenhet
Boarea:
167 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
3002
Byggår:
1906/07
Driftskostnad:
227 kr/månad
Utgångspris:
11 500 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Budgivning pågår

Bud Budgivare Tidpunkt
11 700 000:- 1 2017-03-28 12:53
11 620 000:- 2 2017-03-28 12:43
11 600 000:- 1 2017-03-27 14:19
11 520 000:- 2 2017-03-27 13:54
11 500 000:- 1 2017-03-27 10:20

* = Annullerat bud

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

167 kvm

Rumsbeskrivning

VÄLKOMMEN TILL HORNSGATAN 75, 1TR!

Attraktiv paradvåning nära Mariatorget i vacker och välskött sekelskiftesfastighet från 1906. Tre generösa rum i fil mot gården och ytterligare två sovrum och kök med generös balkong mot innergården.

Välkommen till en magnifik våning i vacker byggnad från jugendperioden. Bostaden består av 3 sovrum, vardagsrum, bibliotek, kök med matplats för upp till 8-10 personer, stor entré med plats för arbetsdel, gäst-wc samt ett rymligt badrum med tvättpelare. De stora, vackra välvda fönstren i vardagsrummet skänker njutning för ögat och ett bra ljusinsläpp. Den fantastiska takhöjden på 3.20 meter och de vackra stuckaturerna längs taken i alla rummen skapar trivsel och ger karaktär åt lägenheten.

Vardagsrum och bibliotek har vackert fiskbensmönstrad ekparkett medan övriga utrymmen har furutiljor med fin patina på golven. De höga, generösa originalfönstren har tidsenliga fönsterspeglar och spanjoletter. Övriga bevarade detaljer är vackra takstuckaturer, takrosetter och dörrspeglar. Föreningen har en god ekonomi och välskötta hus. Man äger en kvarvarande hyresrätt samt tre lokaler i gatuplan som samtliga är uthyrda. I månadsavgiften ingår Internet från Ownit med en hastighet om 100 Mbit/s. åtta tv-kanaler samt även hushållsel. Tack vare att lägenheten har en huvudentré och en ingång från en jungfrukammare bakom köket, finns möjlighet till uthyrningsdel.

Våningen disponeras enligt följande:

ENTRÉ & HALL
Här möter ett representativt möblerbart hallrum med franskbalkong ut mot innergården. Bra med plats för klädavhängning samt en inbyggd garderob och en rymlig klädkammare som många grannar har byggt om till duschrum. Innanför ytterdörren finns en gallergrind.

SALONG 1 - BIBLIOTEK
Vackra pardörrar öppnar upp mot det första av tre rum i fil. Två grandiosa fönster med djupa fönsternischer ger rummet sin vackra karaktär. Golvet är klätt med ekparkett i fiskbensmönster och väggarna är tapetserade.

SALONG 2 - VARDAGSRUM
Pardörrar leder vidare till mittenrummet, det vida välvda fönstret bidrar till våningens unika prägel. Även här är golvet klätt med ekparkett i fiskbensmönster och väggarna är tapetserade.

SALONG 3 - SOVRUM
Återkommande leder pardörrar vidare till det tredje rummet i fil som tillika salong 1 har två vackra fönster. Här är golvet klätt med breda furutiljor, väggarna är tapetserade. Förutom vidare passage mot köket finns här en ingång till badrummet som enkelt kan tas i bruk igen.

KÖK MED MATPLATS & UTGÅNG TILL BALKONG
Trivsamt och smakfullt kök med matplats och utgång till balkong i västerläge mot innergården. Köksbänkar i svart granit, vita köksluckor till kaklad respektive målad vägg och ett yngre furugolv. Utrustning: Kyl/frys från Electrolux, integrerad extra kyl från Whirlpool, spishäll med gas och keramikhäll samt inbyggnadsugn från Siemens och inbyggd mikrovågsugn från Bosch, diskmaskin från Siemens. Samtliga vitvaror installerade -03. Här är inte stadsgas utan du ansluter en egen gasbehållare.

SERVERINGSGÅNG
Mellan det större sovrummet mot gatan, kök och masterbedroom finns en passage/serveringsgång varifrån även badrummet nås. Här finns ett inbyggt linneskåp samt en inbyggd garderob. Väggarna är vitmålade och även här ett yngre furugolv.

SOVRUM 2
Master bedroom med två fönster ut mot den lugna innergården och med badrum i nära anslutning. Furugolv och målade väggar. Här finns även två dubbelgarderober.

SOVRUM 3
Innan för köket finns ännu ett sovrum med fönster mot innergården, jungfrukammaren, hit finns även en praktisk köksentré. Golvet är klätt med tarkett och väggarna är målade.

BADRUM
Väggarna är kaklade och golvet klätt med klinker. Här finns badkar, tvättställ, wc samt en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

GÄSTTOALETT
I hallen finns en gästtoalett med målade väggar och klinkers på golvet samt utrustad med wc-stol och tvättställ.

FÖRRÅD
Till våningen hör ett större källarförråd.

Välkomna på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 6, hiss finns

Pris

11 500 000 kr Utgångspris

Avgift

5 427 kr inkl värme, VA, hushållsel, Kabel-TV, bredband samt BR-tilläggsförsäkring

Andel i föreningen

5,8755%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår

1906/07

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 februari 2009
Energiprestanda: 165 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Brf Mullvaden Andra 37

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

2 728 kr/år

Driftskostnad, varav

Försäkring: 2 728 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

OBS! Hushållsel ingår i månadsavgiften.

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Förening

Namn

Brf Mullvaden Andra 37

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Mullvaden Andra 37 är en äkta förening och bildades 1999. Föreningen äger fastigheten på Hornsgatan 75 som bebyggdes 1929 med ett flerbostadshus i 6 plan. Här finns 22 st. lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 1 st. hyreslägenhet och 3 st. lokaler, Judits second hand, Elektriska Svea samt en danslokal. Läs gärna mer på föreningens hemsida http://www.mullvaden.se/ samt i årsredovisningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns en modern tvättstugan med tre tvättmaskiner, två torktumlare, torkskåp och mangel. Övriga utrymmen är cykelförråd och källsorteringsrum.

Antal lägenheter

23

Antal hyresrätter

1

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

100 Mbit bredband från Ownit ingår i månadsavgiften. Härutöver är föreningen kopplad till Comhems kabel-TVnät. Boende tecknar individuella avtal med Comhem (Medium 8 Favoriter ingår i månadsavgiften).

Renoveringar

2016 Fönsterrenovering mot gård
2015 Spolning av stammarna
2015 Renovering marmorgolv i entré
2015 Nya hissdörrar
2015 Montering takräcken
2015 Byte torktumlare samt målning trapp mot tvättstuga
2014 Diverse målning entréutrymmen
2014 Byte varmvattenpump samt renovering av kallvattenpump
2014 Radonmätning med godkända värden
2014 Målning lokalfönster samt nya kolluckor
2014 OVK-åtgärder i affärslokal
2013 Soprummet renoverades.
2013 Fasaderna renoverades.
2012 Relining gårdshus samt byte avloppsrör i källare.
2008 stambyte gästtoaletter gathus.
2006-2007 Vindsvåningarna byggdes om till bostäder.
2006 Ny hiss samt renovering av trapphus.
2006 Relining badrum gathus.
2005 Renovering av tak.
1975 stambyte i kök och badrum.
1975 Elstambyte.
Ny OVK-besiktning utfördes 2012. Sedan dess har ventilationen i affärslokalerna åtgärdats.

Ekonomi

I årsavgifterna ingår, hushållsel, värme, tilläggsförsäkring samt bredband. Lån per kvm boa är 5 058 kr och avgift per kvm boa är 436 kr.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Föreningen äger tomtmarken.

E-post

styrelsen@mullvaden.se

Övrigt

Hushållsel ingår i månadsavgiften till föreningen.Bostadsrättstillägg avseende hemförsäkringen ingår. Vid överlåtelse tar föreningen inte ut en avgift. För pantsättning tar föreningen inte ut någon avgift.

Andrahandsuthyrning kan efter ansökan till styrelsen godkännas upp till två år om skäl finns.

Om området

Södermalm Högalid

Mycket eftersökt läge på Södermalm, nära Mariatorget och Mariaberget med många trevliga butiker, gallerior och spännande shopping i kvarteren. Med en kort promenad når man även Medborgarplatsen med saluhall och biograf, Mosebacke Torg med Södra Teatern samt Slussen med utmärkta kommunikationer. Söker man härliga promenadvägar kan man rekommendera Monteliusvägen som börjar uppe på Mariabergets topp med storslagen utsikt över Riddarfjärden och bort mot Stockholms Stadshus. Läget ger dig närhet till livsmedels och servicebutiker, restauranger och massor av caféer, barer och trendiga butiker i närområdet kring Mariatorget, Slussen och Götgatsbacken.

Kommunikation

T-bana Zinkensdamm alldeles runt hörnet från lägenheten. Även nära till Södra Station med pendelstågslinjer samt flera busslinjer som trafikerar närområdet. Via en kort promenad når man Slussen som är ett nav rent kommunikationsmässigt. Här börjar även saltsjöbanan samt flera busslinjer mot Nacka och Värmdö.

Närservice

I kvarteren finns all tänkbar handel och service.

Parkering

Boendeparkering gäller i området vilket innebär att du parkerar gratis mellan klockan 17:00-09:00 under vardagar och under hela helgen. Övriga tider kan månadsbevis köpas för 1100 kronor alternativt dygnsbiljett för 75 kronor för fast boende. Du hittar också flera mindre garage i området där du kan ställa dig i kö.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Konsum
60 m
Jonnis Delikatesser
110 m
Köpcentrum & Gallerior
Söderhallarna
1,1 km
Bruno Götgatsbacken
1,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Samariten Förskola
130 m
Fritidshem Mariaskolan
170 m
Kollektivtrafik
Zinkensdamm
110 m
Zinkensdamm
110 m
Grundskolor
Lundaskolan
390 m
Söder Triaden skolor Lundaskolan AB
390 m
Gymnasium
Globala Gymnasiet
300 m
KF Gymnasiet
670 m
Universitet & Högskolor
Swerights
370 m
Högskolan för Kreativ Datavetenskap
440 m
Banker
Nordea Bank AB
200 m
Handelsbanken Hornsgatan
280 m
Golfbanor & Golfklubbar
Replenty AB
890 m
Golf Adax
2,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Zinkensdamms Ishall
140 m
Zinkensdamms Idrottsplats
140 m
Simhallar & Utomhusbad
Tantolunden
1000 m
Klippbade Långholmen Mälaren
1,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Jerry Johnsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2,02 % 1,52 %
Ansök om lånelöfte