Norrskensbacken 5, 2 tr

Bilder

  • Såld!
  • Exteriörbild

Norrskensbacken 5, 2 tr , Tullinge , Botkyrka

Välkomna till denna välplanerade trea på andra våningen. Stabil och populär HSB-förening i centrala Tullinge. Stort renoverat badrum med kaklade väggar och klinkergolv samt tvättmaskin. Luftigt och nyrenoverat kök med öppen planlösning mot vardagsrummet. Två ljusa sovrum med goda förvaringsmöjligheter. Inflyttning i 1 dec.

81,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 638 kr inkl värme, vatten och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
81,5 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
164
Byggår:
1982-83
Driftskostnad:
634 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

81,5 kvm

Rumsbeskrivning

HALL - Ljus och välkomnande hall i vinkel med laminatgolv. Här finns yta för lättare möblemang och förvaring av ex. en barnvagn.

KLÄDKAMMARE/FÖRRÅD - Praktiskt förvaringsutrymme direkt vid entrén med närhet till sovrummen. Här finns väggfasta hyllor med gott om plats samt klädstång för ytterkläder, mm.

BADRUM - Modernt renoverat badrum från 2012 (dokumentation finns) med kaklade väggar och klinkergolv med värmeslingor. I taket finns infällda spottar samt belysning i spegeln. I badrummet finns badkar, tvättställ, wc, handdukstork med värme samt extra förvaringsskåp. Praktiskt med egen tvättmaskin som lämnas kvar.

SOVRUM - Rummet är beläget direkt in till vänster från entrén. Laminatgolv och vita väggar (rummet målades om efter fotograferingen). Här finns praktisk garderobsvägg med skjutdörrar som lämnas kvar.

SOVRUM - Detta är det stora sovrummet och här ryms dubbelsäng samt mindre arbetshörna. Laminatgolv och vita väggar. Här finns garderobsvägg och infällda hyllor i väggen samt ett härligt ljusinsläpp med dubbla fönster.

KÖK - Luftigt och ljust renoverat kök 2013 med vit skåpinredning och vita kaklade väggar. Rymlig och ljus matplats för 6-8 personer. Även här laminatgolv och ljusa väggar. Öppen planlösning mot vardagsrummet. Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin (samtliga bakom luckor), spisfläkt, induktionshäll samt inbyggd micro och inbyggd ugn. Mycket praktisk köksö som underlättar förvaringen samt lämpar sig jättebra som avställningsyta vid middagar. Påkostad belysning under skåp liksom spottar i tak som sitter kvar möjliggör både mysbelysning och bra arbetsljus.

VARDAGSRUM - Ljust vardagsrum med ljusinsläpp från två väderstreck vilket ger extra rymd i rummet. Stor och luftig öppning mot köket. Laminatgolv och diskret färgsättning av väggarna. Här finns utgången till den härliga balkongen. Vägghängd förvaringsdel kan lämnas kvar efter överenskommelse.

BALKONG - Mysig balkong som kan nyttjas från tidig vår till sen höst.

Samtlig el i lägenheten (inkl. centralen) är utbytt och datanätverk är indraget i alla rum. Samtliga innerdörrar är utbytta. Belysningsskenor i taket (bortsett från kök) ingår ej i köpet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 6, hiss finns

Avgift

4 638 kr inkl värme, vatten och kabel-tv

Andel i föreningen

0,32729%

Andel av årsavgiften

0,32729%

Reparationsfond

9896 kr

Tillträde

1 dec

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1982-83

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 juni 2009
Energiprestanda: 99 kWh/m² (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

7 616 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 743 kr
Försäkring: 2 873 kr
Beräknat antal personer: 3

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd. Bilplats går att hyra via föreningen (res för ev kö). Lägenhetens balkong når man från vardagsrummet och här kan man avnjuta lugna stunder i fint läge. Föreningen har en stor yta för lek och spel på innergården. Föreningens medlemmar har tillgång till bastu (hus 15), verkstad (hus 15), samlingslokal (hus 7), gym (hus 5) samt systuga (hus 13). Hela bostaden ger ett modernt och familjärt intryck. Stilfullt renoverat kök och badrum. Alla innedörrar är utbytta till moderna vita dörrar.

Förening

Namn

HSB:S brf Gullriset

Om föreningen

I föreningen finns det 290 medlemslägenheter och 1 lokal. Föreningen har 310 p-platser och garageplatser (ev kö). Fastigheten byggdes 1983. Sedan husen byggdes har man gjort följande större underhållsarbeten:
2014 OVK- Obligatorisk Ventilationskontroll
2013 Undercentralen- avgasar installerades
2013 Belysning- nödbelysning installerades i samtliga trapphus
2012 Bastu renovering
2011 Tvättstugor med renovering och byte av samtliga maskiner
2010 Belysning: trappbelysning etc.: bytt till lågenergibelysning
2009-10 Fönstermålning: alla lägenheters fönsterbågar ommålade fackmässigt utfört
2008 Besiktning för energideklaration- Betyg: MVG
2007 Ventilation: nya ventilationsaggregat för alla hus
2007-08 P-garage: totalrenovering inklusive vattenbilning av betongbjälklag
2006 Byte av alla hissmaskinerier
2005 Undercentral för värme installeras
2003 P-garage: byte av motorvärmarcentral
2000 Entréer, soprum mm: dörrbyten
1999 Byte till energibesparande tvättmaskiner
1999-00 Entréer, trapphus och hisshallar: ommålning, byte av golv och mattor.

Föreningen har flera gemensamhetslokaler att tillgå bland annat barnlokal, bastu, gym, pingislokal, snickarlokal, systuga och uthyrningslokal.

Tvättstugor
I varje hus finns en tvättstuga. Den är utrustad med tvättmaskiner, torktumlare och mangel. Du behöver en särskild tvättstugenyckel för att komma in i tvättstugan. Tvättider bokas på en tavla i tvättstugan. Du bokar genom att låsa fast den särskilda cylinder som hör till din lägenhet. På tavlan framgår vilka tvättider som gäller.

Föreningens hemsida:
http://www.hsb.se/sodertorn/gullriset

Antal lägenheter

290

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Basutbud av tv kanaler från ComHem ingår i avgiften. Fler kanaler eller bredband beställer och betalar varje lägenhetsinnehavare för.
Överlåtelseavgift tas ut av säljaren och ev pantsättningsavgift betalas av köparen.

Parkering

Föreningen har eget garage och ett 10-tal parkeringsplatser för gäster. Vissa av garageplatserna har motorvärmare. Uthyrning sker genom HSB. Kontakta dem på Kundservice som nås på telefon 08-608 68 00. Mellan kl 9-12 samt tors även 16-18. Om det är kö till platserna upprättar HSB en kölista.
Kontrakt för garage- och parkeringsplatser upprättas av HSB. När du säljer din lägenhet - tänk på att sådana kontrakt inte hör till lägenheten. Då är det i stället kölistan som gäller.

Om området

Tullinge

Tullinge är en del av Botkyrka kommun och gränsar mot Huddinge kommun. Tullinge erbjuder mycket i naturväg t ex Lida Friluftsområde som har full aktivitet både sommar som vinter och här planeras det för en ev. skidtunnel. Här finns bad, löp och skidspår, mindre slalombacke för de små, restaurang och café. I Tullinge finns ett flertal stora skolor och förskolor. Befolkningen anses som ganska ung(jämfört med grannkommuner) och största arbetsgivaren är just Botkyrka kommun.

Kommunikation

Tullinge har goda kommunikationsmedel med pendeltåg som tar dig från Tullingestation till både Stockholm Central och Södertälje på ca 25-30 min samt flertalet busslinjer som kopplar ihop dig både mot Tumba samt Huddinge. Lättast att nå E4:an är via antingen Hågelbyleden (via Tumba) eller via Glömstaleden.

Närservice

Tullinge Centrum erbjuder allt från restauranger till hårvård och en egen hemsida finns med mycket bra information http://www.tullingetorg.se
Stort utbud av barnomsorg erbjuds i Tullinge, både kommunal och i privat regi och bäst information får man om man tar direktkontakt med kommunen på 08-530 610 00 eller går in på deras egna hemsida http://www.botkyrka.se

I närheten

Livsmedelsbutiker
Handlar'n
500 m
Coop Konsum
810 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Karlavagnen Förskola
160 m
Näckrosen Förskoleklass/Fritidshem
310 m
Kollektivtrafik
Norrskensbacken
170 m
Tullingeberg
200 m
Grundskolor
Tullingebergsskolan
310 m
Körnemark Konsult HB
370 m
Gymnasium
Tullinge Gymnasium
450 m
Gullviva Gymnasium
740 m
Universitet & Högskolor
Tandläkarhögskolan
1,8 km
Centrum för Oral Biologi
1,9 km
Banker
Handelsbanken
810 m
Sport- & Idrottsanläggningar
Tullingehallen
950 m
Vattenhuset AB
1,9 km
Simhallar & Utomhusbad
Vattenhuset AB
1,9 km
Stendalsbadet Tullingesjön
2,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Martin Eriksson för mer information!

Martin Eriksson

Martin Eriksson

Botkyrka / Salem

Fastighetsmäklare / Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-776 46 60

martin.eriksson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,5 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte