Blindskärsvägen 2

Bilder

  • Vy från vägen

Blindskärsvägen 2 , Onsala , Kungsbacka

En mysig enplansvilla belägen i ett lugnt villaområde. Här finns stora sällskapsrum, badrum med bastu och relax samt en stor härlig trädgård.

137 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
137 kvm
Biarea:
24 kvm
Tomtarea:
1 288 kvm
Byggår:
1963
Driftskostnad:
2 181 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

137 kvm

Biarea

24 kvm

Rumsbeskrivning

På en lugn återvändsgata finner vi denna mysiga bostad som varit i samma familjs ägo i 40 år.Vi befinner oss i ett uppvuxet område men närhet till natur, bad, kommunikationer samt skola och dagis. I området finns ett 20 tal barn i åldrarna 0-12 år. Väl framme vid huset parkerar vi framför garaget som här har fått en vanlig dörr då det smidigare att gå ut och in. När vi sedan går till huset så ser vi först en stor trevlig uteplats med stenbeläggning här sitter man och njuter av det vackra söderläget. Trädgården är uppvuxen och väl omhändertagen.
Nu går vi in i bostaden och kommer först till en entréhall. Hallen är ljus med parkettgolv och bröstpanel. Till höger har vi badrummet som renoverades så sent som 2010. Helkaklat och modernt rakt igenom. Se bilderna för mer detaljerad beskrivning.
Efter badrummet kommer vi till sovrummen. Förs har vi ett stort rum som är en sammanslagning av två sovrum. Båda dörrarna är dock kvar så att det enkelt ska gå att återställa till två sovrum. I detta rum/rummen har vi parkettgolv och målade väggar. Nästa sovrum ligger strax intill och har laminatgolv och målade väggar.
.
Från entrén tar vi nu några trappsteg upp via ett trevligt etage och kommer till bostadens sociala utrymmen. Här har vi matplats och vardagsrum i en öppen planlösning. Här finns en stor murad öppen spis som ger både värme och karaktär åt rummet. I förlängningen av vardagsrummet har vi ett allrum med som är byggt med fönster runt om för att vara ljust hela dagen. Känslan är som ett uterum fast med den skillnaden att det är full ut isolerat. I vardagsrummet och vid matplatsen har vi parkettgolv medan vi har ett laminatgolv i allrummet.
Intill matplatsen finner vi köket med ljus köksinredning. Köket är från 82 men renoverades 97. Luckorna har lackerats 2017. Spis 17, diskmaskin 15, kyl 12, frys 12.
.
Nu går vi ner en våning till källarplan. Här har vi först en möblerbar hall där man idag har ett litet hemmakontor. Här finns en tvättstuga med intilliggande förråd. Tvättmaskin från 2016 och torktumlare från 2013.

I källaren finner vi bostadens andra badrum. Även detta är fint helkaklat med klinker och golvvärme. Här finns en jacuzzi och en modern bastu med väggar av glas och trä. Utanför badrummet har vi ett trevligt relaxrum med plats för avkopplande vilstolar. Badrum från 2010. Bastuaggregat från 2013.

Sammanfattningsvis så är detta verkligen ett hus att trivas i och området är fortsatt precis som det varit för nuvarande ägare en trygg plats för barnen att växa upp på.
Här finns fiber indraget och så sent som 2014 sattes en ny luftvärmepump in.

Varmt välkommen på visning.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla i vinkel med källare

Byggnadsår

1963 ombyggt 2003

Uppvärmning

Direktverkande el, luftvärmepump, kamin

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 juni 2017
Energiklass: D
Energiprestanda: 66 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund/Platta på mark
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Byggnaden är ursprungligen från 1963 men revs till 95 % och ersattes med ny 1981. 2003 byggdes huset till med allrum mot norr.
2008 anslöt man till kommunalt VA och passade samtidigt på att dränera om huset.
Vindarna är tilläggsisolerade med extra sprutisolering 2013. Även golvet i allrummet sprutisolerades.

2012 la man in ny makadam i torpargrunden, plastade marken och satte in en värmekabel (mögelvakt). Allt i förebyggande syfte.

Fastighetsbeteckning

Älskogsbräcka 1:25

Övriga byggnader

Garagebyggnad om 25 kvm. Då det hela tiden har använts som förråd har man ersatt garagedörr med vanlig dörr.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

26 180 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 19 000 kr
VA: 3 895 kr
Renhållning: 1 485 kr
Väg, samf: 1 200 kr
Sotning: 600 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Ovanstående elkostnad är en uppskattning utifrån en faktisk elförbrukning om 14 300 kWh de senaste 12 månaderna. Vägsamfällighetsavgiften varierar mellan 1 200 kr och 2 500 kr per år beroende på utgifter för snöröjning etc.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 128 000 kr, varav byggnadsvärde 1 192 000 kr

Summa pantbrev

3 012 400 kr

Tomt

Areal: 1 288 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Sevekulla GA:1
Last, Avtalsservitut: Kraftledning mm, 13-IM2-47/193

Tillträde

Enligt överenskommelse

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Onsala

Onsala är en gammal lantbruks- och sjöfararbygd som förvandlats till ett modernt samhälle, ett samhälle som kombinerar tätortens bekvämlighet med landsbygdens idyll. Inte minst närheten till havet sätter sin prägel. Onsala är en halvö, Onsala centrum ligger 12 km från Kungsbacka centrum och ca 35 km söder om Göteborg. För 30 år sedan var Onsala mest landsbygd med färre än 2 000 invånare. Idag bor här 14 000 människor. I området finns ca 500 företag.

Kommunikation

Från Onsala har vi goda kommunikationer med buss som går till Kungsbacka Resecentrum. Busstiderna är anpassade så att man med kort väntetid kan ta pendeltåget till Göteborg.
Inom några år kommer det att finnas en ny Onsalaväg som kommer att gå från Gottskärsvägen till Forsbäck.

Närservice

I Onsala har du tillgång till förskola och skola upp till årskurs 9, vårdcentral, tandläkare mm. I Onsala centrum finns också livsmedelsbutik, apotek, restaurang, bankomat, frisör, klädbutiker mm.

I närheten

Livsmedelsbutiker
AB Livingco
1,3 km
Hemköp
4,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Pontos Förskola
360 m
Mariedal Förskola
2,6 km
Kollektivtrafik
Sevekulla
270 m
Älskogsbräcka
430 m
Grundskolor
Pontos Grundskola
360 m
Iseråsskolan
2,6 km
Gymnasium
Calamagrostis AB
6,1 km
Simhallar & Utomhusbad
Badplats
1,8 km
Smarholmen
2,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Joachim Sköld för mer information!

Joachim Sköld

Joachim Sköld

Kungsbacka

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0761-99 39 51

joachim.skold@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte