Strannegårdsvägen 6

Bilder

  • Vy från trädgården

Strannegårdsvägen 6 , Onsala , Kungsbacka

Drömmer du om en villa på Onsalas fjordsida? Vill du ha ett högt läge med havsutsikt? Vill du att solen ska nå fram hela dagen och vill du vara en av de få lyckligt lottade som har en badhytt vid stranden?
Allt detta kan bli ditt plus ett väl tilltaget dubbelgarage.
Varmt välkommen att boka visning.

198 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
198 kvm
Biarea:
93 kvm
Tomtarea:
1 659 kvm
Byggår:
1942
Driftskostnad:
2 684 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 4 sovrum

Boarea

198 kvm

Biarea

93 kvm

Rumsbeskrivning

Med ett drömläge strax söder om Stora Enens hamn och med en bedårande utsikt över havet finner vi denna fantastiska villa. Här har vi villakvarterets lugn och samtidigt den omedelbara närheten till salta bad. Här har HusmanHagberg nu nöjet att presentera en idyllisk fastighet med pool, soldäck och en härlig trädgård, lummigt omgärdad av gammalt uppvuxet villaområde. Den som ansvarat för att bygga och renovera denna villa förstod verkligen vikten av att planera utifrån läge i kombination med balans och harmoni. Från så väl trädgård som pooldäck och från bostadens övervåning har vi en fantastisk utsikt över havet. Detta tack vare bostadens höga läge i området. Det är ljust och fräscht interiört tack vare det öppna läget och fönstren åt alla väderstreck som ger solen fritt spelrum hela dagen. Du som letar efter en villa i det här området inser säkert hur sällsynt det här tillfället är. För förutom att stoltsera med ett soldränkt trädäck, en fantastik utsikt, pool och ett charmigt hus i med anor, så har vi också glädjen att berätta att det ingår ett delägarskap i brygga och badhytt vid havet. Och ja. Det är kort gångavstånd ner dit.

Den nuvarande ägaren har ägt huset sedan 1990 och gjort flera förbättrande förändringar som skapat den vackra bostad vi har idag. Längre ner i beskrivningen ser ni en lista över allt som är gjort under senare år. Nu har dock tiden kommit då det är dags för nuvarande ägare att gå vidare och vi har därmed glädjen att få visa er denna fantastiska bostad som disponeras enligt följande.

Entréhall med gästtoalett.

Rakt fram från entrén har vi det fantastiska vardagsrummet. Rummet är stort med fönster åt tre väderstreck, det är högt i tak med stuckaturer. Mitt på väggen mot köket har vi en helt fantastisk öppen spis. Kombinationen av allt detta ger känslan av att vara i en fin herrgårdsmiljö. Från detta vackra rum går vi ut till altan, pool och trädgård.
Redan här måste jag slänga in den något slitna mäklarklyschan "måste ses".

Om vi går tillbaka till hallen och tar höger innan vardagsrummet så finner vi köket. Även här har vi den fina takhöjden. Köket renoverades så sent som 2012 med klassiska vita skåpluckor. För alla som älskar att laga mat finns här ett rymligt skafferi, induktionshäll och en gasolplatta. Utöver detta har vi naturligtvis en diskmaskin, kyl och frys.

Till vänster om entrén har vi en hall med flera garderober. Här hänger du undan alla ytterkläder. Rent och fint i hallen. Sedan kommer vi till ett sovrum med egen klädkammare. Väggen mellan rum och klädkammare är uppsatt i efterhand så för den som vill ha ett större sovrum är det en lätt sak att ordna.

Sedan går vi vidare och kommer till grovköket med grovingång och till ett badrum med dusch. Badrummet är lite äldre och i behov av en uppdatering. Grovköket är renoverat så sent som 2006 med klinkergolv och golvvärme.

Innanför grovköket finns ett av bostadens sovrum. Ett ljust härlig rum för tonåringen/gästen med fönster i 3 väderstreck med utsikt över fjorden samt egen entré intill.

På övre plan har vi först en hall med plats för fåtölj att relaxa i eller litet skrivbord. Här finns även en klädkammare/litet kontor. Redan när vi kommer upp från trappan slås vi av den härliga havsutsikten och den rymd det höga läget ger.
Rakt fram har vi master bedroom. Det är mycket väl tilltaget. När du lyfter huvudet från kudden på morgonen ser du solen gå upp över Kungsbackafjorden. Ta på dig morgonrocken, hämta en kopp kaffe och gå ut på den fina balkongen. Här sitter du helt ostört och blickar ut över egna ägor med pool och stor gräsmatta samt njuter av när solen glittrar i havet.

Vi har ytterligare ett väl tilltaget rum på övre plan. Även detta med utgång till balkongen.

Innan vi lämnar övre plan tittar vi in i badrummet. Jag är inte förvånad om detta är det största du sett. Här finns utrymme för allt man behöver så som spa, dusch, dubbla handfat, kanske en lite bastu och lite möbler. Potentialen är enorm samtidigt som det håller en bra standard redan idag. Men det lockar till drömmar

Källaren är vad vi kallar en rå-källare. Det betyder att den inte är inredd. Det är betonggolv och putsade grundmurar. Detta är mycket positivt. Här finns enorma utrymmet för förvaring, klädvård, hobbyrum etc.
Det är bara din fantasi som sätter gränserna.

Nu går vi ut igen och tar en titt på garaget. Om du som jag gillar stora garage så är detta drömmen. Nuvarande ägare lät uppföra detta 2006 och valde då specialbeställda takstolar. Det innebär att det är öppet till nock utan något hinder. Även vägglivet är förhöjt. Dubbla garageportar varav en med att väggen ovanför garageporten är förberedd för att kunna öppnas upp ytterligare. Du kan om du vill köra in en husvagn bredvid en bil. Det finns också möjlighet att inreda till en bostad/lägenhet i garaget. Byggytan på garaget är hela 60 m².
Som sagt "måste ses" var orden!
Se bilder och planritning för mer detaljerad beskrivning av bostadens disponering. Varmt välkomna på visning.

Övrigt värt att veta:
1998 anlades en stenkista i trädgården för avdränering av regnvatten.

Eldstäder och tillhörande rökkanaler är regelbundet sotade. Inga kända anmärkningar.

Dränering runt källarens västsida och fram till entrétrappan gjordes om 97/98. Fuktisolering typ utvändig värmeisolering av fabrikat Pordrän eller liknande och dränering av plastslang.

Fasad från 1991. Ommålning av fasaden har gjorts under de 2 senaste åren.
Yttertaket är från 1991 på plan två och omlagt 1988 på plan 1.

Biarean avser källare 75 kvm och uterum 18 kvm.

När det gäller badhytten så är det andelsägande av strandfastighet med möjlighet till plats i badhytt samt båtplats. Denna fastighet äger 1/40 i Strannegårdens Bad & bryggförening"
Som ni kan se på bilderna så är allt på strandfastigheten nyrenoverat och maxantalet andelar är som sagt 40. Så det är en väldigt attraktiv andel som följer med!

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggnadsår

1942 ombyggt 1995

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 april 2017
Energiklass: D
Energiprestanda: 54 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund/Platta på mark
Grundmur: Lecablock
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas + 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Fastighetsbeteckning

Strannegården 1:117

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 211 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 25 000 kr
VA: 4 500 kr
Renhållning: 1 411 kr
Väg, samf: 800 kr
Övrigt: 500 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Elkostnaden är en uppskattning utifrån en faktisk förbrukning av ca 20 137 kWh/år. Se även energideklaration. 500 kr under övrigt avser bad och bryggförening.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 365 000 kr

Summa pantbrev

3 850 000 kr

Tomt

Areal: 1 659 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Strannegården GA:1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Tryggad

Tryggadmärkningen på en bostadsrätt innebär att bostaden är besiktigad. Tryggadmärkningen på en villa innebär att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Tryggad på husmanhagberg.se/tryggad eller prata med din mäklare.

Om området

Onsala

Onsala är en gammal lantbruks- och sjöfararbygd som förvandlats till ett modernt samhälle, ett samhälle som kombinerar tätortens bekvämlighet med landsbygdens idyll. Inte minst närheten till havet sätter sin prägel. Onsala är en halvö, Onsala centrum ligger 12 km från Kungsbacka centrum och ca 35 km söder om Göteborg. För 30 år sedan var Onsala mest landsbygd med färre än 2 000 invånare. Idag bor här 14 000 människor. I området finns ca 500 företag.

Kommunikation

Från Onsala har vi goda kommunikationer med buss som går till Kungsbacka Resecentrum. Busstiderna är anpassade så att man med kort väntetid kan ta pendeltåget till Göteborg.
Inom några år kommer det att finnas en ny Onsalaväg som kommer att gå från Gottskärsvägen till Forsbäck.

Närservice

I Onsala har du tillgång till förskola och skola upp till årskurs 9, vårdcentral, tandläkare mm. I Onsala centrum finns också livsmedelsbutik, apotek, restaurang, bankomat, frisör, klädbutiker mm.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Vakttorpet AB
1,2 km
Hemköp
1,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Strannegården Förskola
200 m
Förskola Kaptensgården
760 m
Kollektivtrafik
Kobbavik
120 m
Gubbekulla
470 m
Grundskolor
Fjordskolan
610 m
Montessoriskolan Onsala
1,3 km
Simhallar & Utomhusbad
Utholmen-Gottskär
1,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Joachim Sköld för mer information!

Joachim Sköld

Joachim Sköld

Kungsbacka

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0761-99 39 51

joachim.skold@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte