Bilder

, Vallda - Lerkil , Kungsbacka

Vill du bo modernt vid havet? Vill du ha en bedårande och vidsträckt utsikt? Vill du kunna gå med badrocken bara ett stenkast ner till härliga klippbad för ett kvällsdopp?
Anmäl ditt intresse redan idag.

127 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
127 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 211 kvm
Byggår:
2007
Driftskostnad:
2 062 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 sovrum

Boarea

127 kvm

Rumsbeskrivning
Entréhall

Ljus entréhall med ett lättstädat och slittåligt klinkergolv. Ytterkläderna hänger vi av oss i en stor garderob med skjutdörrar så att hallen alltid är välkomnande och proper.

Vardagsrum

Detta vardagsrum är svårt att beskriva med ord. Rummet är centralt placerat i bostaden med en öppen planlösning mot både kök och hall. Här finns en vacker täljstenskamin som ger både värme och hemkänsla. Taket är öppet till nock och mot väster har vi stora fönsterpartier från golv till tak. Genom dessa har vi en vidsträckt havsutsikt samtidigt som vi får in ett härligt dagsljus i bostaden. Det finns alltid något att vila blicken på och intressera sig för med denna utsikt. I närheten finns flera bränningar där vågorna bryts och en liten bit ut ser vi fyren Kungen. På kvällen ser vi de små fiskebåtarna från Lerkils hamn gå ut för att bland annat fiska sina berömda kräftor som du sedan kan handla nere i hamnen. Mot horisonten kan vi se de stora fartygen som är på väg in och ut från Göteborgs hamn.

Kök

Köket ligger med en öppen planlösning från vardagsrummet så att man även när man lagar mat kan njuta av och delta i umgänget i övriga huset. Samtidigt så innebär den öppna planlösningen att vi även från köket slås av den hänförande utsikten. Köket är av märket Marbodal. Induktionshäll, kyl och frys är av märket Siemens, 2007 års modell. Köksfläkten är av märket Selectro och är något år äldre precis som diskmaskinen av märket Husqvarna är.

Sovrum

Här finns tre sovrum. Två av dessa är stora så kallade Master bedroom medan det tredje är ett bra barnrum. Det stora sovrummet som idag används som kontor kan med fördel användas som allrum/Tv-rum. Se planritning för närmare beskrivning av garderober och utgångar till trädgården från sovrumen.

Badrum

Bostaden har två badrum som båda är rymliga. Väggarna är helkaklade och på golven har vi klinker med golvvärme. I ett av badrummen har vi både ett trevligt bubbelbadkar med ryggmassage samt dusch, wc och tvättställ. I nästa badrum har vi dusch och bastu samt wc och tvättställ.

Grovkök

Grovkök med tvättmaskin (Bosch 2014), torkskåp och torktumlare samt rostfri tvättho och skåp för förvaring. Här står även husets panna i form av en frånluftsvärmepump. Här finns en groventré så att vi enkelt kan komma ut till trädgården direkt från grovköket.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla i vinkel

Byggnadsår

2007

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump. Vattenburen golvvärme.

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 maj 2013
Energiklass: -
Energiprestanda: 75 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Tak: Släta betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Huset är i grunden ett A-hus, modell Vinga. Huset är dock omarbetat för att passa naturen. En av de stora förändringarna är det stora glaspartiet ut mot havet, genom vilket vi har denna fantastiska utsikt. Modell Vinga är i detta fall mycket passande då vi på kvällarna ser ljuset från Vinga fyr.

På taket har vi modern arkitektur i form av släta betongpannor som skapar ett skifferliknande tak.

Vart du än befinner dig i bostaden så har du en härlig känsla av att vara nära naturen. Detta har man skapat genom att ge huset hela fem utgångar och mycket fönster.

En av altanerna har man byggt en nivå upp i trädgården. Den är vackert placerad med berget som en naturlig vägg som ger lä från norr och öster samtidigt som vi har en underbar utsikt över havet och närområdet. Utöver denna altan har vi det fina trädäcket som omger huset där vi har flera sittplatser och en härlig utsikt. Tar vi den nybyggda trappan upp till den övre delen av trädgården så är utsikten makalös.

Fastighetsbeteckning

Buera 8:79

Övriga byggnader

Här finns en mysig gäststuga med veranda som är placerad så att era gäster bjuds på den mest bedårande utsikten.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

24 747 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 18 798 kr
VA: 2 000 kr
Renhållning: 920 kr
Väg, samf: 939 kr
Försäkring: 2 090 kr
Beräknat antal personer: 2

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 461 000 kr, varav byggnadsvärde 1 631 000 kr

Summa pantbrev

4 000 000 kr

Tomt

Areal: 1 211 kvm
Tomttyp: Bergstomt

Tomtbeskrivning

Trädgården består till stora delar av vackra kala klippor typiska för naturen längs kusten.
Den egna tomten sträcker sig en bit upp på den högsta bergsnivån bakom det stora trädäcket. Härifrån har vi en bedårande panoramautsikt över västerhavet.

Vatten/avlopp

Kommunalt VA

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Buera GA:3
Last, Avtalsservitut: Brunn mm, 13-IM2-63/765

Tillträde

Enligt överenskommelse

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Vallda - Lerkil

Vallda socken i Halland är sedan 1971 en del av Kungsbacka kommun i Hallands län.
Socknens areal är ca 53 kvadratkilometer. I kommundelen Vallda bor ungefär 7 000 människor. Tätorterna Backa, Halla Heberg, och Lerkil samt tätorten Vallda med sockenkyrkan Vallda kyrka ligger i socknen.
I närområdet finns Vallda Sandö naturreservat som är ett för norra Halland typiskt stycke natur med allt från kala klippor och blockstränder till ljunghed och kärr.
Naturen kring Lerkil är precis som i Sandö mycket vacker och här finns många underbara strövområden längs med kusten.
Badplatserna i Lerkil uppfyller de flesta smakriktningar. Här finns långgrunda stränder, klippor och gräs.
Nere vid Lerkils hamn, intill badstranden, har vi Lerkils bar. Här kan man njuta av god mat och dryck samt av vidsträckt havsutsikt.

I närheten

Livsmedelsbutiker
AB Livingco
3,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Furulid Förskola
3 km
Halla Förskola
3 km
Kollektivtrafik
Kärret
980 m
Hjärtekulle
1,2 km
Grundskolor
Furulids Skolan
3 km
Pontos Grundskola
4,5 km
Golfbanor & Golfklubbar
Hamra Golfbana AB
6,5 km
Kungsbacka Golfklubb
6,5 km
Simhallar & Utomhusbad
Lerkil
760 m
Smarholmen
2,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Joachim Sköld för mer information!

Joachim Sköld

Joachim Sköld

Kungsbacka

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0761-99 39 51

joachim.skold@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte