Hultets Väg 21

Bilder

Hultets Väg 21 , Onsala , Kungsbacka

Drömmer du om en villa? Är garage med på önskelistan? Önskar du att den skall vara totalrenoverad? Finns nytt badrum, nytt kök, braskamin och gäststuga med på listan? Vill du ha stor trädgård som gränsar mot vacker lövskog och ska det vara bekvämt cykelavstånd till havet? Här är villan för dig! Välkommen på visning.

137 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
137 kvm
Biarea:
50 kvm
Tomtarea:
2 141 kvm
Byggår:
1975
Driftskostnad:
2 173 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 sovrum

Boarea

137 kvm

Biarea

50 kvm

Rumsbeskrivning

På väg ut mot Sönnerbergens fantastiska naturreservat finner vi en kort liten tvärgata som leder in till natursköna Häcklehagen. Här - med ett avskilt läge och med den vackra naturen som närmsta granne - finner vi ett topprenoverat hus om hela 187 m² bostadsyta. Självfallet finns här även ett rejält garage, nymålat dessutom, samt en nybyggd gäststuga där släkt och goda vänner kan sova över efter en härlig middag. Apropå gäster så får det plats många bilar på den stora parkeringen. Vill du ha båten eller släpkärran stående bredvid garaget så finns här gott om plats dem också.
Bostaden ligger högt med ett fritt syd/väst läge så att solen når in långt fram på sommarkvällarna. På baksidan sitter man helt ostört på den fina altanen under tak i söder. Såväl på framsidan som på den avskilda baksidan finns det rejält med plats för både barn och hundar att leka fritt på de fina gräsytorna. Som om sagda inte vore idylliskt nog så omgärdas denna vackra trädgård av en gärdsgårdsmur och gränsar ut mot en vackert gles lövskog.
Här har vi som sagt Onsalas vackra natur runt knuten och till havet är det bara en kort cykeltur. Här har HusmanHagberg nu nöjet att presentera en fantastiskt välplanerad och smakfullt renoverad villa. Som med alla suterränghus kan man även här stoltsera med stora utrymmen. Det finns gott om plats för förvaring och socialt umgänge. Huset har genomgående varma färger och håller en fräsch och modern standard.
Husets hjärta är det stora vardagsrummet och köket som ligger intill vartannat med en öppen planlösning. Här finns plats för ett mycket stort matbord om så önskas. Det är vackert avgränsat mellan en vardagsrumsdel med braskamin och en matsaldel. Kort sagt så är det ett rum där familj och vänner lätt kan umgås.
Köket är byggt för dig som älskar att laga mat. Arbetsytorna är mycket väl tilltagna och på den stora köksön är det bara att duka upp. Köket och all utrustning där i är från år 2011 då för övrigt denna del av bostaden byggdes ut.
Entrén passar en modern och aktiv barnfamilj. Här finns plats för avhängning av ytterkläder både på krokar innanför dörren och i den platsbyggda garderoben.
Utöver entré, kök och vardagsrum så har vi två sovrum och ett badrum på entréplan. På bilder och planritning kan ni se hur smakfullt allt är och hur ytorna disponeras.
På souterrängplan har vi två sovrum. Planlösningen är så perfekt den kan bli för en barnfamilj då det intill sovrummen finns ett mysigt allrum. Här kan barnen få ha sitt. När de blir lite större kommer de också att uppskatta den separata ingången som finns alldeles intill.
Barnen har ett eget badrum här på nedervåningen. Det är toppmodernt med stora mörkgrå klinkerplattor på golvet och lika trendigt stora fast vita kakelplattor på väggarna. Duschdelen är mycket väl tilltagen och hela rummet ger en tydlig hotellkänsla. Både för det modernt skandinaviskt stilrena och för dess rymd som ger plats åt vardagens praktiska detaljer, som ex. tvättkorgar, utan att det på något sätt blir trångt.
En av många trevliga detaljer med detta hus är att man även har satsat på tvättstugan. Ett ljusgrått klinkergolv bryter snyggt mot de vita kaklade väggarna och utmanas av de lite kaxigt röda och högblanka skåpen. Här finns tvättmaskin (06) och torktumlare (14).
På planritningen ser du också att här finns ett pannrum och förrådsutrymmen.

Renoveringar:
Efter förvärvet 2002 revs hela suterrängvåningen ut. Allt organiskt material avlägsnades. Man lät även gräva upp runt huset och ersatte den gamla dräneringen. Ny dränering med isolerande Isodränskivor var klart 2005-2006.
I Souterrängplanet har vi idag ett undertrycksventilerat golv av typ Nivell. I Pannrum och före detta badrum ligger passivt ventilerad luftspaltsbildande golv av typ Platon.
I tvättstugan är det uppgjutet med EPS betong och klinker.
Dagvattensystem (stuprör och hängrännor etc.) från 1998-2010. Ledningar i mark från 2005-2006.
Fasad utbytt 2001 och 2010. Målad vid behov. Inget som är gammalt.
Altan från 2007. Altanen är under bostadstaket. I "innertaket" finns infällda ljusspottar och infravärme. Infravärmen är termostatstyrd för perfekta sommarkvällar. Är dagen istället för varm finns en Paxfläkt installerad i taket för att dra ut värmen.
Samtliga fönster utom två i pannrummet är bytta till moderna 3-glasfönster med underhållsfri aluminiumprofil på utsidan.
Större delen av yttertaket är nyare. Takets olika delar har lagts om 2010/1998/1975. Den äldre delen är endast en mindre del.
Kök från 2011
Badrum på entréplan renoverades 2006.
Badrum i souterrängplan renoverades 2016.
Tvättstugan renoverades 2006.
All el i huset är utbytt efter 2002. Jorfelsbrytare och åskskydd finns installerat.
Bergvärme installerad 2010. Samtidigt konverterades hela huset till vattenburen värme. Det innebär att samtliga rör och radiatorer för värmen är från detta år.
Braskamin installerad 2014.
Bostadens samtliga rum med golv, väggar och tak har renoverats efter att nuvarande ägare förvärvade huset 2002.
Samtliga strömbrytare är utbytta till dimrar.
Hela souterrängplanet har LED belysning.

Byggnad

Byggnadstyp

Souterränghus

Byggnadsår

1975 ombyggt ca 1998 samt 2010.

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 6 december 2016
Energiklass: D
Energiprestanda: 50 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betonghålsten + Leka
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Fastighetsbeteckning

Viken 6:14

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

26 084 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 20 000 kr
VA: 4 500 kr
Renhållning: 1 484 kr
Väg, samf: 100 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

100 kr för vägsamfällighet avser snöröjning. Grannarna delar på kostnaden vilken landar på ca 100 kr per år. Elkostnaden är en uppskattning utifrån en faktisk förbrukning av 16 651 kWh/år.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 171 000 kr

Summa pantbrev

2 051 000 kr

Tomt

Areal: 2 141 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om via vattenförening. Enskilt avlopp via trekammarbrunn till infiltration. Avloppsanläggningen är besiktigad och godkänd av kommunen. Det finns planer på kommunalt avlopp och fiber via samfällighet inom 2 år.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Häcklehagen GA:4
Förmån, Avtalsservitut: Infiltrationsanläggning mm, 1384IM-02/24627. Det finns en gemensam infiltrationsanläggning som delas av fyra fastigheter. Anläggningen ligger på fastigheten 6:17.
Last, Avtalsservitut: Kraftledning mm, 13-IM2-52/1314

Tillträde

Juni

Tryggad

Tryggadmärkningen på en bostadsrätt innebär att bostaden är besiktigad. Tryggadmärkningen på en villa innebär att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Tryggad på husmanhagberg.se/tryggad eller prata med din mäklare.

Om området

Onsala

Onsala är en gammal lantbruks- och sjöfararbygd som förvandlats till ett modernt samhälle, ett samhälle som kombinerar tätortens bekvämlighet med landsbygdens idyll. Inte minst närheten till havet sätter sin prägel. Onsala är en halvö, Onsala centrum ligger 12 km från Kungsbacka centrum och ca 35 km söder om Göteborg. För 30 år sedan var Onsala mest landsbygd med färre än 2 000 invånare. Idag bor här 14 000 människor. I området finns ca 500 företag.

Kommunikation

Från Onsala har vi goda kommunikationer med buss som går till Kungsbacka Resecentrum. Busstiderna är anpassade så att man med kort väntetid kan ta pendeltåget till Göteborg.
Inom några år kommer det att finnas en ny Onsalaväg som kommer att gå från Gottskärsvägen till Forsbäck.

Närservice

I Onsala har du tillgång till förskola och skola upp till årskurs 9, vårdcentral, tandläkare mm. I Onsala centrum finns också livsmedelsbutik, apotek, restaurang, bankomat, frisör, klädbutiker mm.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Gottskär Food AB
2,3 km
Vakttorpet AB
2,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Dannebacka Förskola
1,5 km
Barkassen Förskola
2 km
Kollektivtrafik
Rydet
1,5 km
Strävliden
1,7 km
Grundskolor
Montessoriskolan i Onsala
2 km
Montessoriskolan Onsala
2 km
Simhallar & Utomhusbad
Röda Holme
1,9 km
Utholmen-Gottskär
3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Joachim Sköld för mer information!

Joachim Sköld

Joachim Sköld

Kungsbacka

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0761-99 39 51

joachim.skold@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte