Knapegårdsvägen 31

Bilder

Knapegårdsvägen 31 , Onsala , Kungsbacka

Villa med så här lantligt vackert läge men ändå mycket nära till skola och kommunikationer på Onsala. Total Area om ca 260 m² inklusive stort dubbelgarage och hemmakontor/generationsboende med egen ingång. Hela bostaden är ljus och fräsch med bland annat ett nytt kök. Mycket energisnålt med bergvärme.

128 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
128 kvm
Biarea:
130 kvm
Tomtarea:
1 963 kvm
Byggår:
1982
Driftskostnad:
1 884 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

128 kvm

Biarea

130 kvm

Rumsbeskrivning

Precis utanför tätbebyggt område, med skola, buss och närbutik på kort promenadavstånd finner vi denna unika villa med ett avskilt läge kombinerat med en vidsträckt utsikt över ängar och åkerlandskap. Bortanför vidderna ser vi hur havet tar vid och med lite hjälp betraktar vi de stora båtarna passera förbi på sin väg till och från Göteborgs hamn.
Här har vi Onsalas vackra natur runt knuten och fortsätter vi västerut så kommer vi snart till naturreservatet ute vid Råö med sin sagolika natur och vackra badvikar. Här har HusmanHagberg nu nöjet att presentera en fantastiskt välplanerad och smakfullt renoverad villa med det där extra som bara finns i hus som är ritade av dem som skall bo i dem. Den som ansvarat för detta bygge samt de som på senare år uppdaterat bostaden har verkligen förstått vikten av balans mellan dagens krav på estetik och en ingenjörs dröm om att bygga ett rejält hus.
Totalytan i denna villa är om hela 258 m² fördelat på bostadsyta, en liten källare, en separat lägenhet/hemmakontor samt ett stort dubbelgarage/verkstad.
Väl framme vid huset så är det den stora, breda garageinfarten som "välkomnar" oss. Här får man plats att parkera sex bilar i bredd.
Väl inne i bostaden har vi en ljus entréhall då entrédörren har fönster om bägge sidor. Bredvid denna hall finns ett kapprum så att vi kan hänga undan våra ytterkläder utan att hallen behöver får ett rörigt intryck i vardagen. Här finns även en gästtoalett med wc och handfat.
Längre in till vänster har vi köket som totalrenoverades så sent som 2015. Det är ljust och med en trevlig matplats vid fönstret där vi blickar ut i den insynsskyddade trädgården. Se bilder för mer detaljerad beskrivning av köket.
Vardagsrummet är uppdelat i två delar med en fin murad öppen spis emellan. Rummet har ljusa färger och stora fönster åt två väderstreck vilket ger solen fritt spelrum hela dagen. På golvet har vi fiskbensparkett. Sådan som vi egentligen bara finner i äldre hus eller lägenheter.
Från vardagsrummet kommer vi också ut till en trevlig altan i vinkel. Här har vi lä ifrån höstens hårda vindar från havet. Trädgården som vi nu är ute i är mycket tilltalande med sin uppdelning i två etager med stenmur och fina planteringar emellan. Den lilla stugan som finns där är visserligen enkel men fyller sin funktion som förråd och ger karaktär åt hela trädgården. Gräsmattan är tillräckligt stor för att barnen skall kunna få en egen fotbollsplan.
Sovrummen finner vi på plan 2 som är ca 57 m² stort. Här finns två barnrum, ett litet allrum med värmande braskassett, ett helkaklat badrum samt ett master bedroom med utgång till en balkong från vilken vi har den allra bästa utsikten över landskapet. I badrummet som går i svart, vitt och ek finns dusch med massagemunstycken, wc, dubbla handfat, en bidé samt golvvärme. Detta badrum renoverades 2003.
I källaren (ca 40 m²) har vi först ett förråd samt ett pannrum/maskinrum. Här står bergvärmepumpen och här är det förberett med uttag för solvärme. Solpanelerna ligger på garagetaket och det finns möjlighet att koppla samman detta med bostadens värmesystem eller om man vill använda det för att värma en framtida pool. Exakt hur mycket som återstår att göra är oklart då installationen gjordes av föregående ägare. Panelen finns dock snyggt monterad på taket och allt ger ett solitt intryck. Så en behörig yrkesman bör kunna hjälpa den som vill använda solvärmen.
I källaren finns även ett allrum som fungerar som hobbyrum eller gym. Det är ett perfekt rum för barnen att ha sin tv och sina tv-spel etc.
Från källaren når vi del två av bostaden. Här har vi ett stort rum med intilliggande badrum. Då denna del är separerad från övriga bostaden bör det inte vara några problem för dig som egen företagare att dra av denna del i deklarationen.
Till sist, men inte minst, har vi det stora garaget. Eller snarare verkstaden. Här finns nämligen allt. Trefasuttag finns i överflöd. Separat toalett finns här också. De dubbla portarna är naturligtvis motordrivna. Här finns ett elskåp med flera uttag för trefas. Nuvarande ägare har inte använt detta och kan inte förklara men det finns dokumentation för allt så att den som är intresserad och kunnig kan sätta sig in i detta. Garaget är om ca 60 m² och är ett varmgarage.
Se bilder och planritning för mer detaljerad beskrivning av bostadens disponering.

Här kommer några årtal:
Vitvaror: Ugn, häll, fläkt, diskmaskin från 2015. Kyl och frys från 2012.
Tvättmaskin och torktumlare ca. 2007.

Förbättringar:
Målning fönster 2014
Målning fasad 2016
Nytt kök 2015
Ytskikt i den tillbyggda delen med kontor etc. 2014, 2016
Parkett i små sovrum på vån två, 2016.

Varmt välkomna på visning.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare

Byggnadsår

1982 Tillbyggt 1992

Uppvärmning

Bergvärme installerad 2007. Solpanel finns. Ej sammankopplat.

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 10 augusti 2011
Energiklass: -
Energiprestanda: 85 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund/Platta på mark
Grundmur: Lecablock
Stomme: Betong & Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Betong & Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Fastighetsbeteckning

Björmannehög 4:1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

22 611 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 10 190 kr
VA: 5 764 kr
Renhållning: 1 411 kr
Väg, samf: 68 kr
Försäkring: 5 178 kr

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 556 000 kr

Summa pantbrev

3 026 300 kr

Tomt

Areal: 1 963 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Viken GA:1
Förmån, Avtalsservitut: Ledning mm, 13-IM2-76/8537

Tillträde

Enligt överenskommelse

Tryggad

Tryggadmärkningen på en bostadsrätt innebär att bostaden är besiktigad. Tryggadmärkningen på en villa innebär att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Tryggad på husmanhagberg.se/tryggad eller prata med din mäklare.

Om området

Onsala

Onsala är en gammal lantbruks- och sjöfararbygd som förvandlats till ett modernt samhälle, ett samhälle som kombinerar tätortens bekvämlighet med landsbygdens idyll. Inte minst närheten till havet sätter sin prägel. Onsala är en halvö, Onsala centrum ligger 12 km från Kungsbacka centrum och ca 35 km söder om Göteborg. För 30 år sedan var Onsala mest landsbygd med färre än 2 000 invånare. Idag bor här 14 000 människor. I området finns ca 500 företag.

Kommunikation

Från Onsala har vi goda kommunikationer med buss som går till Kungsbacka Resecentrum. Busstiderna är anpassade så att man med kort väntetid kan ta pendeltåget till Göteborg.
Inom några år kommer det att finnas en ny Onsalaväg som kommer att gå från Gottskärsvägen till Forsbäck.

Närservice

I Onsala har du tillgång till förskola och skola upp till årskurs 9, vårdcentral, tandläkare mm. I Onsala centrum finns också livsmedelsbutik, apotek, restaurang, bankomat, frisör, klädbutiker mm.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Jannes Fisk AB
2,7 km
Hemköp
2,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Mariedal Förskola
730 m
Iserås förskola
730 m
Kollektivtrafik
Mariedal
540 m
Bäcken
680 m
Grundskolor
Iseråsskolan
730 m
Iseråsskolan
840 m
Simhallar & Utomhusbad
Utholmen-Gottskär
3,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Joachim Sköld för mer information!

Joachim Sköld

Joachim Sköld

Kungsbacka

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0761-99 39 51

joachim.skold@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte