Sannå Dalavägen 77

Bilder

Sannå Dalavägen 77 , Särö - Sannå Dala , Kungsbacka

Välkommen till suterrängvilla i två etage.

I ett lugnt område finner ni denna fint belägna, suterrängvilla med nybyggnadsstandard om totalt 210 kvm boyta med stor altan och härlig natur inpå knuten bara 20 minuter från Göteborg.
Garaget, om 40 m2 med plats för två bilar, är förberett med el och möjlighet att dra in vatten.

Inredd med smakfulla färger, vackra golv och stora fönsterpartier med fri utsikt mot hästhagar och grönska. Ni bor granne med Sandsjöbacka naturreservat så naturen finns verkligen nära samtidigt som ni kan ana Göteborg med dess ljus bortom trädtopparna.

147 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
147 kvm
Biarea:
66 kvm
Tomtarea:
3 004 kvm
Byggår:
1952/2008
Driftskostnad:
2 727 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

147 kvm

Biarea

66 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in!

När ni kliver in i hallen möts ni av ett härligt vardagsrum med generösa fönsterpartier och ett stort kök. Öppenplanlösning ger kontakt med de sociala ytorna: soffgrupp och matbord samt kök.
Tak upp i nock tillsammans med fönster i alla väderstreck skapar ett otroligt ljusinsläpp och en känsla av rymd alla tider på dygnet. Från köksdelen går ni ut till matrummet/glasrummet.

Fräscht kök från 2008 med vita högblanka luckor.
Fjärås-kupan fläkt (2009), LG kylskåp/frys med vatten- och ismaskin (2005), Espresso-maskin Whirlpool (2008) Mikrovågsugn Whirlpool (2008), Induktionshäll med tre plattor, liten skada i glaset (2008).

Tvättstugan är utrustad med Tvättmaskin Bosch (2009), Torktumlare Electrolux (2009)

Härifrån kan ni gå ut till en stor balkong/altan som omfamnar matrummet och ligger därmed i syd/väst/norr.
Från den inre hallen, där det finns gott om "dold förvaring", når ni ett smakfull helkaklat badrum med stora vita kakelplattor med detaljer i mosaik samt golv i svart sten.

Från badrummet når du klädkammare med balkongdörr. Ni kommer också direkt in till sovrummet som ligger i nordöstlig riktning - vilket gör att det är svalt även på sommaren.
Även i sovrummet finns balkongdörr som gör att ni kan direkt gå ut till gräsmattan och njuta av morgonsolen. Gräsplätten framför är perfekt för odlingslådor.

Med en spiraltrappa når ni första etaget, här finns ett sovrum/kontor, förvaringsutrymme, sovrum och sällskapsytor samt badrum. Det finns även en egen ingång för tonåringarna.
Via den dörren kommer du ut till vinkällare, frysbox och förvaring.

Det finns vattenburen golvvärme i största delen av huset.
Golv i övre etaget är valnöt tunnparkett i vardagsrum/kök/master-sovrum/klädkammare. Badrum Svart sten.
Golv i nedre etaget är ask-parkett i alla rum, i pannrum och badrum klinkers.

Ett hus med stor flexibilitet. Huset har i dagsläget två sovrum men det finns möjlighet att skapa fler sovrum. Två badrum med dusch, det övre badrummet är förberett för badkar.

Garaget, om 40 m2 med plats för två bilar, är förberett med el och möjlighet att dra in vatten.

Bottenplattan är ordentligt isolerad så garaget kan enkelt byggas om till ateljé eller gäststuga.

Stor naturtomt med möjlighet till hästhage som kanske i framtiden kan styckas av. Det är enkelt ett ha hund, katt och varför inte egna höns.

Husets fasad är nymålad i mörk färg med vita detaljer. Tack vare bra isolering, effektiva värmekällor med låg energiförbrukning och behagligt inomhusklimat har huset en energiklass motsvarande dagens krav på ett nybyggt hus.

Underhållsfria fönster (PVC) tvåglas isoler med lågt UV-värde (2008), tre kvarvarande mindre träfönster på nedre plan.

Några fördelar att nämna:

- Lantligt läge bara 20 min från Järntorget
- Fritt läge
- Många stall i området, inkl manege och veterinär
- Stor tomt med möjlighet till egen hästhage
- Barn i alla åldrar
- Toppenfin lekplats inom gångavstånd
- Tennishall, gym, fotbollsplaner i Särö centrum
- Löparslingor i skogen
- Fina promenadvägar
- Granne till Sandsjöbacka-reservatet
- Cykelavstånd till flera fina badplatser
- Nybyggda Särö skola
- Djurvänligt - lätt att ha katt och hund
- Tryggt område
- Cykelbana under byggnad utmed Östra Särövägen till Särö skola
- Blå Express var 20:e min till Göteborg
- Vårdcentral, apotek och tandläkare i Särö centrum
- Möjlig inflyttning redan till sommaren

Byggnad

Byggnadstyp

Souterränghus

Byggnadsår

1952/2008 Totalt om och tillbyggt 2008.

Uppvärmning

Luft/vatten-värmepump med hög verkningsgrad

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 6 maj 2016
Energiklass: C
Energiprestanda: 44 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Isolerglas
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåtisol

Fastighetsbeteckning

Ekenäs 3:25

Övriga byggnader

Dubbelgarage / förråd 40 kvm

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 733 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 18 620 kr
VA: 5 233 kr
Renhållning: 1 808 kr
Väg, samf: 1 800 kr
Försäkring: 5 272 kr
Beräknat antal personer: 3

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 138 000 kr

Summa pantbrev

1 500 000 kr

Tomt

Areal: 3 004 kvm
Tomttyp: Trädgårds-/Naturtomt

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Ekenäs GA:8

Tillträde

Enligt överenskommelse

Tryggad

Tryggadmärkningen på en bostadsrätt innebär att bostaden är besiktigad. Tryggadmärkningen på en villa innebär att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Tryggad på husmanhagberg.se/tryggad eller prata med din mäklare.

Om området

Särö - Sannå Dala

Sannå Dala sträcker sig utmed Veån strax inte långt från Släps kyrka. Granne med Sandsjöbacka Naturreservat. Ett naturskönt lugnt område utmed en återvändsgata, barnvänligt område. Fina promenad- och löparslingor i området, vid Släps kyrka finns en välbesökt och uppskattad stor lekplats. Nära till Särö centrum, under hösten färdigställs en cykelbana så att barnen kan cykla tryggt hela vägen till skolan. I Särö centrum finns förskolor, nybyggd skola åk 1-9, gym öppet 24/7, flera restauranger, livsmedelsbutik, vårdcentral, apotek och med direktbuss Blå express tar det 30 min till Göteborg. I Sannå Dala finns hyrstall, manege och veterinär. Cykelavstånd till flera badplatser.

Ursprunget till samhället var en badanläggning, grundad 1839 av grosshandlaren i Göteborg, Anders Åkerman. Han ärvde 1830 säteriet på platsen av sin far, landssekreteraren Fredrik Åkerman. I Torbjörnviken, inte långt från Särö, fanns redan 1834 ett varmbadhus som tillkommit på initiativ av familjer i Göteborg och Kungsbacka. Delvis för badgästernas behov låg vid Klef ett enkelt värdshus. Men då Särö växte som badort, upphörde verksamheten i Torbjörnviken. Varmbadhuset flyttades till Särö helt nära bron till fastlandet och fungerade därefter som bostadshus för badgäster. Det var en långsmal envåningsbyggnad som brukade kallas "Långkatekesen" och som revs 1892. Åkerman köpte 1839 ett varmbadhus som stått vid bäcken helt nära Örgryte gamla kyrka i Göteborg. Det hade uppförts redan 1825 av ägaren till Wilhelmsbergs landeri, Gustaf Rudolph Prytz. Huset placerades vid "Skutehampnen", på öns sydöstra strand, i närheten av bron till fastlandet. Där fanns "åtta beqvämligt och propert möblerade badrum samt ett conversationsrum". Åkerman annonserade i Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning (8.7.1839) under första säsongen om varma bad med eller utan dusch samt gyttjebad. Några år senare fanns där två kallbadhus. Den första säsongen var badgästerna 72 stycken och året därpå 103.

Från 1904 till 1965 fanns en järnväg, Säröbanan, mellan Särö och Göteborg. Banvallen har sedermera gjorts om till cykelled, och stationshuset vid vattnet på Särö är i dag en restaurang med namnet Blomstermåla.[3]

Särö har en liten stiftelseägd kyrka, Särö kyrka, invigd 1922. Vid invigningen deltog bland andra Gustaf V som tillbringade flera somrar på Särö, boende hos James Keiller med maka på villa Gövik. Kungabesöken på Särö gjorde att platsen omnämns i Sveriges Rikes Lag där det finns kungjort att rättegångsbalken är "Given Särö 18 Juli 1942". Det är den enda balk i lagen idag som inte är given Stockholms slott eller endast stadfäst av Riksdagen i och med grundlagsändringen 1974. Förutom sällskapslivet var det tennisen som lockade kungen till Särö. Några mer välkända familjer var Keiller, Broström, Wijk, Lyon, Westerberg, Lindström och Jonsson. Sedan 1901 finns det en strandpromenad runt hela ön.

På Särö finns Särö Golf Club med kansli, shop, driving range och korthålsbana. Det finns även en 9-håls långhålsbana, som ligger strax utanför "ön". Golfklubben har funnits sedan 1981 och skapades för att bevara den gröna faunan som Särö är känt för. Klubben har även en golfkrog i närheten av banan på halvön, krogen finns i den gamla doktorsvillan, eller 12:an som den också kallas. På Särö-halvön ligger Särö Västerskogs naturreservat. Kungarna Oscar II och Gustaf V besökte ofta Särö på somrarna. Under namnet "Mr G" spelade Gustaf V då tennis på tennisklubbens banor.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Hemköp
1,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Släps Kyrkas Förskola Prästkragen
940 m
Öppna Förskolan i Särö
1,4 km
Kollektivtrafik
Särö Särögården
1,2 km
Särö skola
1,4 km
Grundskolor
Säröskolan
1,4 km
Bukärrskolan
1,4 km
Golfbanor & Golfklubbar
Särö Golf Club
3,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte