Vallda Parkväg 95

Bilder

  • Såld!

Vallda Parkväg 95 , Vallda - Lerkil , Kungsbacka

Välkommen till Vallda Parkstad. Området är en verklig idyll vare sig du är ute efter en sommarstuga eller ett alternativ till lägenheten. För mindre pengar än vad en 2:a kostar får du en friköpt minivilla med parkering utanför dörren och altan i väster. Här kan du bjuda goda vänner på oförglömliga grillkvällar där du bjuder på egenodlad sallad etc. Bostaden är modern och utrustad med ett fint fullutrustat kök samt badrum med tvättmaskin. Som grädde på moset får du cykelavstånd till salta bad i Lerkil. Just denna bostad har kanske det bästa solläget i området. Kom och upplev detta boende själv. Varmt välkommen på visning!

22 kvm, 2 rok

Typ:
Vinterbonat fritidshus
Boarea:
22 kvm
Biarea:
9 kvm
Tomtarea:
197 kvm
Byggår:
2005
Driftskostnad:
1 187 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum varav 1 - 2 sovrum

Boarea

22 kvm

Biarea

9 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkomna till Vallda Parkstad. Här, på cykel och gångavstånd till Lerkils härliga havsbad, finner vi detta idylliska fritidshusområde. Området började byggas 2005 och man kan lätt förstå att denna tomt valdes tidigt. Kanske är det bästa tomten i området med ett öppet solläge då vi har ett öppet grönområde åt väster där inget skuggar kvällssolen.
Väl framme vid denna fina sommardröm parkerar vi vid huset. Här får plats två mindre bilar. Gäster parkerar på områdets stora parkeringsplats som ligger bara en kort bit bort.
Huset välkomnar oss med en liten entréhall med plats för avhängning av ytterkläder. Till höger har vi vardagsrummet med plats för en liten soffa, ett soffbord etc.
Till vänster från vardagsrummet har vi kök med matplats. Nuvarande ägare lät installera detta fina HTH kök för bara några år sedan. Genom att placera köket längs (den längre) ytterväggen istället för längs den kortare innerväggen så skapade man här utrymme för mycket förvaring och plats för även en diskmaskin. För att inte tala om hur skönt det är med en riktig arbetsbänk. Utrustningen består av kyl, induktionshäll, diskmaskin och spisfläkt.
Till vänster om entrén har vi badrummet. Här finns dusch, wc och tvättställ. Badrummet är helkaklat med klinkergolv och golvvärme. Här finns även en liten toppmatad tvättmaskin. Denna stuga är med andra ord bättre rustad än vad många små lägenheter är idag.
När vi nu går upp till loftet så gör vi det via en gedigen trapp. Det vanliga i området är annars en stege. Loftet är på ca 9 m². Här kan man med fördel ha sitt sovrum. Andra möblerar med en liten soffa och en tv-bänk. Har man sovrummet på loftet så har vi plötsligt ett rum extra på entréplan. Ett tv-rum? Eller ett barnrum? Möjligheterna är många.
Det mest fantastiska är att allt detta ryms på 22 m² plus 9 m². På entréplan har vi 22 m² och loftet är på ca 9 m². En del andra hus i området har annonserats som 25 m². Fast det är byggytan, dvs. yttermåttet.

Byggnad

Byggnadstyp

Fritidshus

Byggnadsår

2005

Uppvärmning

Elektrisk golvvärme och luftvärmepump

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas isoler
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Fastighetsbeteckning

Buera 5:72

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

14 246 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 8 783 kr
Väg, samf: 4 200 kr
Försäkring: 1 263 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnaden baseras på åretruntboende med golvvärmen som huvudsaklig värmekälla. Då dessa hus används som fritidshus brukar elförbrukningen endast ligga på ca 2 000 kWh/år.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

794 000 kr

Summa pantbrev

1 050 000 kr

Tomt

Areal: 197 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Buera GA:11. Samfälligheten sköter vägar och grönområden i området. Man har tre städdagar och man får 200 kr rabatt på avgiften om man deltar på en städdag. Max 400 kr rabatt per år.
Vatten, avlopp och sopor ingår i samfällighetsavgiften. Man gör en avstämning av vattenförbrukningen 1 gång per år och det brukar landa på någon hundralapp extra per år för dem som bor året om.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Vallda - Lerkil

Vallda socken i Halland är sedan 1971 en del av Kungsbacka kommun i Hallands län.
Socknens areal är ca 53 kvadratkilometer. I kommundelen Vallda bor ungefär 7 000 människor. Tätorterna Backa, Halla Heberg, och Lerkil samt tätorten Vallda med sockenkyrkan Vallda kyrka ligger i socknen.
I närområdet finns Vallda Sandö naturreservat som är ett för norra Halland typiskt stycke natur med allt från kala klippor och blockstränder till ljunghed och kärr.
Naturen kring Lerkil är precis som i Sandö mycket vacker och här finns många underbara strövområden längs med kusten.
Badplatserna i Lerkil uppfyller de flesta smakriktningar. Här finns långgrunda stränder, klippor och gräs.
Nere vid Lerkils hamn, intill badstranden, har vi Lerkils bar. Här kan man njuta av god mat och dryck samt av vidsträckt havsutsikt.

I närheten

Daghem, Förskolor & Fritidshem
Halla Förskola
800 m
Furulid Förskola
800 m
Kollektivtrafik
Gärdet
320 m
Halla
500 m
Grundskolor
Furulids Skolan
800 m
Simhallar & Utomhusbad
Lerkil
2 km
Smarholmen
3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Joachim Sköld för mer information!

Joachim Sköld

Joachim Sköld

Kungsbacka

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0761-99 39 51

joachim.skold@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte