Fjärås Granväg 5

Bilder

Fjärås Granväg 5 , Fjärås , Kungsbacka

Observera att sista visning varit lördag 16/1. Välskött villa på lugn återvändsgata centralt i Fjärås. Bostaden är hela 160m² + 120m² fördelat på 7 rymliga rum varav 3-5 sovrum samt garage. Villan är belägen på hörnfastighet med fin trädgård angränsande till skog, ängar och ett par meter bort ligger en lekplats och fotbollsplan. Altan med bästa solläge delvis under tak samt marksten vid entré och garageuppfart.

160 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
160 kvm
Biarea:
120 kvm
Tomtarea:
713 kvm
Byggår:
1974
Driftskostnad:
2 312 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 3 - 5 sovrum

Boarea

160 kvm

Biarea

120 kvm

Rumsbeskrivning
Entréplan

Välkomnande hall med plats för sko- och hatthylla samt avhängningsmöjlighet i de inbyggda garderoberna. Klinkers i direkt anslutning till entrédörr som övergår i 3-stavigt bokgolv. Vidare från hallen öppnar det rymliga vardagsrummet upp sig. Här finns plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Härliga fönsterpartier med vy över både trädgård och den angränsande naturen. Braskamin att värma sig framför under årets kallare årstider. Ljust målade väggar och 3-stavigt bokgolv. Med ingång från både hall och vardagsrum har vi sovrummet som i dag används som matsal. Plats för större matsalsgrupp och vitrinskåp. Fräscht kök med trevligt ljusinläpp tack vare fönster både ovanför diskbänk och matplats. Köket renoverades 1988 och skåpsluckorna byttes 2013 till de vita högblanka ni ser i dag. Det u-formade köket ger en naturlig avgränsning mellan kök och matplats och erbjuder gott om både arbetsyta samt skåpsförvaring. Kyl och frys i fullhöjd från Cylinda (2005), diskmaskin Cylinda (2008), spis Electrolux (2008), fläkt från Cylinda (2014) samt integrerad mikro. Från köket nås hall med utgång till både garage och altan. Med ingång från kök finner ni ett väl tilltaget master bedroom som erbjuder gott om plats för möblering samt förvaring i de platsbyggda garderoberna. Ljusa väggar och golv i furu. Badrummet på entréplan renoverades 1988 och går i ljusa toner. Här finns wc, tvättställ med underskåp och badkar.

Övre plan

En trappa upp ligger allrummet som har gott om plats för möblering. Bra med ljusinsläpp tack vare takfönster samt utgång till balkong med vy över den angränsande naturen. Här finns också en rymlig klädkammare. Från allrummet nås sovrum 2 som är rymligt och erbjuder förvaring i de platsbyggda garderoberna. Badrummet på andra plan renoverades 1988, här har vi wc, handfat och dusch.

Källarplan

Fördelat enligt följande, allrum som kan användas som hobbyrum eller sovrum. Rejäl tvättstuga med egen ingång för den stora familjen. Här finns i dag tvättmaskin från Bosch (2014), tvättho, skåpsförvaring och gott om plats att hänga tvätt. Sovrum, klädkammare, relaxavdelning med dusch och bastu.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1974

Uppvärmning

Direktverkande el, luftvärmepump, kamin

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 december 2015
Energiklass: C
Energiprestanda: 42 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Tegel och trä
Fönster: 3-glas + 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

2 luftvärmepumpar

Fastighetsbeteckning

Må 3:97

Övriga byggnader

Vidbyggt garage

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

27 750 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 20 700 kr
VA: 3 801 kr
Renhållning: 1 357 kr
Väg, samf: 1 600 kr
Sotning: 292 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnaden är baserad på nuvarande ägares faktiska förbrukning och kostander. El avser både uppvärmning samt hushållsel.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 237 000 kr

Summa pantbrev

1 300 000 kr

Tomt

Areal: 713 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Må GA:1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Tryggad

Tryggadmärkningen på en bostadsrätt innebär att bostaden är besiktigad. Tryggadmärkningen på en villa innebär att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Tryggad på husmanhagberg.se/tryggad eller prata med din mäklare.

Om området

Fjärås

Fjärås är en mycket trivsam del av Kungsbacka kommun. Här finns närheten till sjön Lygnern med fina badplatser och nära även till havet. Det unika Fjärås bräcka med naturum, härliga promenadvägar och Li gravfält.

I centrum har vi skolor och förskolor, livsmedelsbutik, bageri samt vårdcentral.

Fjärås Fritidscenter erbjuder simhall, gym, gruppträning och elljusspår.
Golfbanor i området är: Myra Golfklubb 4 km Forsgårdens Golfklubb 8 km Sjögärde Golfklubb 13 km.

Fjärås Bräckaskolan är en F-5-skola med ca 500 elever i skolverksamhet. Samarbete sker med fem förskolor och ett antal familjedaghem. På platsen där Fjärås Bräckaskolan ligger har det funnits skola sedan 1835. Det skolhus som är äldst används fortfarande och är mer än 110 år. Utsikten från skolan är en hänförande vy över ängar och hav.

Smedingeskolan från 1976 ligger i lugn miljö nära naturen intill Fjärås Fritidscenter. Här finns ungefär 370 elever i årskurs 6-9 fördelade på 16 basgrupper. Skolan är uppdelad i fyra arbetslag fördelade i 3 studiehallar med intilliggande salar.

4 kommunala förskolor

Kungsrike är samlingsnamnet för bygdens sevärdheter där Fjärås Bräcka - Äskhults 1700-tals by - Tjolöholms slott bildar hörnstenarna. I Kungsrike ingår dessutom ett stort antal mindre besöksmål, mat- och övernattningsställen i en levande landsbyggd däremellan.

Till Kungsbacka Centrum är det bara 8 km varifrån tåg (25 minuter resväg) och bussar går till Göteborg.
Avstånd till Göteborg är 32 km.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Tempo
530 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Öppna Förskolan i Fjärås
560 m
Pepparroten Förskola
660 m
Kollektivtrafik
Fjärås centrum
440 m
Fjärås Rågvägen
620 m
Grundskolor
Smedingeskolan
930 m
Golfbanor & Golfklubbar
Myra Golf
1,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Actic Fjärås Simhall
1,2 km
Fritidscenter Fjärås Sim & Idrottshall
1,2 km
Simhallar & Utomhusbad
Actic Fjärås Simhall
1,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Sofia Palmdahl för mer information!

Sofia Palmdahl

Sofia Palmdahl

Kungsbacka

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0761-99 39 54

sofia.palmdahl@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte