Vässingsövägen 417

Bilder

  • Såld!

Vässingsövägen 417 , Onsala - Vässingsö , Kungsbacka

Drömmer ni om ett sommarboende eller åretruntboende med strandtomt och egen brygga? Vi har glädjen att få visa det som många menar är Onsalas bästa läge. Välkommen att se och uppleva detta på plats. Ring oss redan idag så bokar vi en visning åt er.
Bostaden är väl underhållen. 2015 har man nymålat hela huset samt bytt ut alla trädetaljer som var i behov av underhåll.

121 kvm, 4 rok

Typ:
Fritidshus
Boarea:
121 kvm
Biarea:
39 kvm
Tomtarea:
2 950 kvm
Byggår:
1934
Driftskostnad:
1 751 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 1 sovrum

Boarea

121 kvm

Biarea

39 kvm

Rumsbeskrivning
Entré

Entréhall med klinkergolv och plats för avhängning av ytterkläder. Vid entrén har vi en gästtoalett med klinkergolv och helkaklade väggar. Här finns ett wc och ett tvättställ.

Kök

Mysigt kök i lantlig stil med vedspis. Här finns även en vanlig spis med häll och ugn, kyl/frys, diskmaskin samt ett skafferi.

Sovrum

Här finns tre rum utöver det stora vardagsrummet. Två av dessa är så kallade genomgångsrum som idag används som ett tv-rum och ett kontor. Sovrummet finner vi längst in i bostaden med en fantastisk havsutsikt samt en utgång till den insyns- och vindskyddade altanen.

vardagsrum

Ett mycket mysigt vardagsrum från vilket vi har en enastående utsikt över havet. Här finns en öppen spis med en keddykasset. 1999 byggdes bostaden till med den del som vi finner närmast vatten. Till denna del har vi ett etage med två trappsteg ner och tak öppet till nock. Härifrån går vi ut till den fina balkongen och vidare ner till bryggan och stranden.

Badrum

Här finns ett badrum och en gästtoalett. Den sistnämnda finner vi vid entrén med wc och handfat. Badrummet är helkaklat med klinkergolv och elektrisk golvvärme. Rummet är väl tilltaget och här finns både badkar och dusch. Precis som från bostadens alla övriga rum så har vi en underbar havsutsikt även ifrån detta badrum.

Källarplan

Det finns två källarutrymmen med ingång utifrån. Det första utrymmet rymmer först ett förråd med vackra massiva stenväggar. Detta rum går verkligen att inreda till något mysigt som tillexempel en vinkällare. Härifrån når vi ett extra badrum med dusch och bastu. Detta badrum med bastu nås lätt utifrån och är lätt tillgängligt ifrån badbryggan. Källarrum nummer två rymmer tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare, samt vattenfilter, hydrofor och värmepanna.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla i vinkel med liten källardel

Byggnadsår

1934 Tillbyggd och totalrenoverad 1999.

Uppvärmning

Vattenburen golvvärme från elpanna samt en luftvärmepump (2013).

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund + källare
Grundmur: Natursten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas + 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

2013 lades alla innergolv i bostaden om (utom klinkergolv i badrum och entré) med enstavigt skeppsgolv. Det är tjock slipbar parkett 4 mm slipyta och 13,5 mm totaltjocklek). Hela entréplanet har golvvärme. Vattenburen golvvärme överallt utom i badrummet där det ligger elslingor för att kunna hålla golvet varmt även på sommaren när värmen i övrigt inte behöver vara på.
Vid entrén sitter en luftvärmepump som har använts för att på vintertid hålla en temperatur om ca 15-16 C. Värmepumpen går att styra via sms så att man kan öka värmen just innan man åker hit.

Sommaren 2015 byttes all dålig panel ut på fasaden. Även delar av yttertaket lades om. Därefter har hela huset inklusive garagebyggnad nymålats.

Fastighetsbeteckning

Vässingsö 2:14

Övriga byggnader

Varmgarage med automatport. I garagebyggnaden finns också ett gästrum alternativt förråd.

Här finns en mycket stor privat brygga som är byggd på en rejäl naturstenspir. Här finns även två flytbryggor som brukar läggas som ett T utanför befintlig brygga för att kunna lägga till med större motorbåt.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

21 014 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 16 000 kr
VA: 4 000 kr
Renhållning: 914 kr
Sotning: 100 kr
Beräknat antal personer: 1

Taxeringskod

221

Taxeringsvärde

4 212 000 kr

Summa pantbrev

4 125 000 kr

Tomt

Areal: 2 950 kvm
Tomttyp: Trädgårds-/Naturtomt

Tomtbeskrivning

Sluttande vacker bergstomt med en underbar och svårslagen utsikt vart på tomten man än befinner sig.
Tomtgränsen utgörs av en gärsdsgårdsmur.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten från djupborrad brunn. Vattenfilter och radonfilter (2012) finns installerat. Vattenprov finns (2012). Enskilt avlopp till sluten tank om 6 m². Anläggningen är godkänd av kommunen. Tömmes ca 4 ggr per år. Jag har som fastighetsmäklare talat med Annelie Johansson på Miljö & Hälsa på Kungsbacka kommun. Så långt hon kunde bedöma så ser kommunen gärna att man på frivilligt initiativ kopplar bort BDT från den slutna tanken och på så sätt minskar antalet tömningar. För att få göra detta så krävs att man kopplar på någon av de kompakta filteranläggningar som finns idag och är godkänna. Observera att detta är muntliga uppgifter från Kommunen.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Godhem S:4, Vässingsö S:1, GA:1
Förmån, Avtalsservitut: Brunn mm, 13-IM2-35/2524

Om området

I närheten

Livsmedelsbutiker
Gottskär Food AB
2,8 km
Vakttorpet AB
3,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Dannebacka Förskola
2,9 km
Kollektivtrafik
Klaraplan
3,2 km
Grundskolor
Montessoriskolan i Onsala
2,9 km
Montessoriskolan Onsala
2,9 km
Simhallar & Utomhusbad
Röda Holme
930 m
Utholmen-Gottskär
3,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Joachim Sköld för mer information!

Joachim Sköld

Joachim Sköld

Kungsbacka

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0761-99 39 51

joachim.skold@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte