Vallda Parkväg 51

Bilder

  • Såld!

Vallda Parkväg 51 , Vallda - Lerkil , Kungsbacka

Modernt fritidsboende i Vallda Parkstads sommarstugeidyll. Denna bostad ligger högt och vackert på en för området mycket stor trädgårdstomt. Trädgården är påkostad med stor altan och fina stenarbeten. Huset har allt du behöver. Här finns kök, vardagsrum, matsal, tv-rum, sovrum och badrum.
Flera väljer dessutom att bo här permanent. Bostaden är ett utmärkt alternativ till den lilla lägenheten. Här får du egen uteplats och trädgård så att du kan bjuda dina vänner på härliga grillkvällar.
Varmt välkomna på visning!

22 kvm

Typ:
Fritidshus
Boarea:
22 kvm
Biarea:
14,5 kvm
Tomtarea:
375 kvm
Byggår:
2010
Driftskostnad:
1 033 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Boarea

22 kvm

Biarea

14,5 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkomna till Vallda Parkstad. Här, på cykel och gångavstånd till Lerkils härliga havsbad, finner vi detta idylliska fritidshusområde. Området började byggas 2005 och år 2010 byggde man detta fina hus. Vis av erfarenheten så ökade man på takhöjden för att få ett större loft med plats för både "tv-rum" och "sovrum".
Väl framme vid denna fina sommardröm går vi uppför en liten trädgårdsgång. Här ser vi att detta hus tillsammans med närmsta grannen har de högst belägna tomterna i området. Härifrån blickar man ut över granskapet och njuter av solen hela långa dagen. Det höga läget ger också begränsad insyn i huset och du är även mycket privat på altan och i trädgård.

Huset välkomnar oss med en liten entréhall med plats för avhängning av ytterkläder. Till höger har vi köket med gott om skåp och en bra arbetsbänk. Här finns kyl, frys, spishäll och spisfläkt.

Till vänster om entrén har vi badrummet. Här finns massagedusch, wc, tvättställ och elektrisk handdukstork. Badrummet är helkaklat med klinkergolv och golvvärme. Här kan man även ställa in en liten toppmatad tvättmaskin om så önskas.

Efter kök och badrum kommer vi till vardagsrummet. Här har vi, som i övriga bostaden, klinkergolv med golvvärme och här finns gott om plats för en soffa och soffbord. Från vardagsrummet har vi en fin utsikt över altan, trädgård och omgivningen genom det stora glasdörrspartiet med fönster på bägge sidor.

Till vänster om vardagsrummet har vi matsalen. Här finns plats för den vackra kökssoffan, ett passande bord och två stolar. Fönstret ovanför köksbordet är som en vacker tavla då man blickar ut mot skogen bredvid fastigheten.

Via den praktiska spiraltrappan kommer vi upp till plan två. En loftvåning. Rakt fram har vi tv-rummet med plats för en mysig soffgrupp med tillhörande bord och tv-bänk.

Till vänster har vi sovrummet. Här ryms en bred säng som ni kan se på bilderna. Har man gäster som skall sova över så passar det bra att ha en bäddsoffa i vardagsrummet.

Det mest fantastiska är att allt detta ryms på 22 m² plus 14,5 m². Den taxerade ytan som också står i annonsen är detsamma som byggytan på dessa hus. På entréplan har vi emellertid 22 m² och loftet är på ca 14,5 m².

Byggnad

Byggnadstyp

Fritidshus

Byggnadsår

2010

Uppvärmning

Golvvärme

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Fastighetsbeteckning

Buera 5:93

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

12 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 7 200 kr
VA: 200 kr
Väg, samf: 4 200 kr
Försäkring: 800 kr

Taxeringskod

221

Taxeringsvärde

894 000 kr

Summa pantbrev

1 075 000 kr

Tomt

Areal: 375 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Stugan ligger på områdets högplatå. Här har vi bästa läget med utsikt över nejden. Trädgården är mycket fint med en vacker harmoni. Här blandas den hårda stenmuren mot den mjuka grässlänten. Altan och etage i trädgården växlas av med vackra växter. På våren porlar en liten vårbäck längs tomtgränsen. Kort sagt har vi här en riktig sommaridyll med bästa solläge.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Buera GA:11. Samfälligheten sköter vägar och grönområden i området. Man har tre städdagar och man får 200 kr rabatt på avgiften om man deltar på en städdag. Max 400 kr rabatt per år.
Vatten, avlopp och sopor ingår i samfällighetsavgiften. Man gör en avstämning av vattenförbrukningen 1 gång per år och det brukar för säljaren resultera i att hon får erlägga ett tillägg om 200 kr för vatten.
Last, Avtalsservitut: Gångväg, 1384IM-12/17021
Förmån, Avtalsservitut: Gångväg, 1384IM-12/17581

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Vallda - Lerkil

Vallda socken i Halland är sedan 1971 en del av Kungsbacka kommun i Hallands län.
Socknens areal är ca 53 kvadratkilometer. I kommundelen Vallda bor ungefär 7 000 människor. Tätorterna Backa, Halla Heberg, och Lerkil samt tätorten Vallda med sockenkyrkan Vallda kyrka ligger i socknen.
I närområdet finns Vallda Sandö naturreservat som är ett för norra Halland typiskt stycke natur med allt från kala klippor och blockstränder till ljunghed och kärr.
Naturen kring Lerkil är precis som i Sandö mycket vacker och här finns många underbara strövområden längs med kusten.
Badplatserna i Lerkil uppfyller de flesta smakriktningar. Här finns långgrunda stränder, klippor och gräs.
Nere vid Lerkils hamn, intill badstranden, har vi Lerkils bar. Här kan man njuta av god mat och dryck samt av vidsträckt havsutsikt.

I närheten

Daghem, Förskolor & Fritidshem
Halla Förskola
850 m
Furulid Förskola
850 m
Kollektivtrafik
Gärdet
430 m
Halla
560 m
Grundskolor
Furulids Skolan
850 m
Simhallar & Utomhusbad
Lerkil
1,9 km
Smarholmen
3,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Joachim Sköld för mer information!

Joachim Sköld

Joachim Sköld

Kungsbacka

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0761-99 39 51

joachim.skold@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte