Svängehallavägen 50

Bilder

  • Såld!

Svängehallavägen 50 , Onsala , Kungsbacka

Söker du lugnet och en lantlig idyll nära havet? I så fall har du hittat hem nu. Här har vi ett mysigt sommarhus på en stor trädgårdstomt med ett soligt västerläge. Här har vi både tillbyggnadspotential och möjlighet för nyproduktion.

80 kvm, 4 rok

Typ:
Fritidshus
Boarea:
80 kvm
Biarea:
16 kvm
Tomtarea:
1 485 kvm
Byggår:
1909
Driftskostnad:
272 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 1 - 2 sovrum

Boarea

80 kvm

Biarea

16 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna ut till den underbart vackra naturen runt Råö. Omgivningarna här präglas av den vackra landsbyggden och det kustnära landskapet. Ändå är det inte långt ifrån Onsala, Vallda och Kungsbacka med all den service som där erbjuds. När jag frågar ägarna om vad som har varit det bästa med detta sommarhus så berättar de först om att det har funnits i släkten länge och att de har vuxit upp här på sommrarna. Det har varit en plats där man alltid har trivts och som de nu hoppas att någon anna skall ta vid och trivas på under många år. Apropå många år så uppfördes detta hus troligen på 1880-talet. 1948, strax efter krigsslutet, så lät man bygga en övervåning på huset. På 60-talet byggdes den delen av huset till där det idag står ett matbord. Vid denna tid sattes även den träpanel och den eternitpanel som finns än i dag. För ca 10 år sedan så byggdes huset till med den del där vi nu har groventrén och badrummet.
Tillbaka till samtalet med säljarna så passar jag på att fråga vad som har varit det bästa med att vara här. Med en självklarhet svarar de naturen och närheten till havet. De sitter på altanen och ser på djurlivet ute på ängarna. När ni blir badsugna så rekommenderar de Svängehalla, Harholmsviken eller Hövika. En cykeltur ner till Råö rekommenderas också varmt. Där har vi Öckerösund, som med alla sina små öar är som en egen liten skärgård.

Huset är byggt av liggande timmer på en naturstensgrund. På taket har vi tegel. Sannolikt från 1948 när man byggde övervåningen. Torpargrunden är delvis mycket låg på det sätt som var vanligt förr i tiden. Huset värms med el. Några av dessa radiatorer är lösa oljefyllda. 1998 tilläggsisolerades huset inåt med 3" Rockwool.

Husets disponering beskrivs bäst av bilderna och planritningen.

Byggnad

Byggnadstyp

Fitidshus i 1½-plan

Byggnadsår

1909 ombyggt 1945

Uppvärmning

Direkt El och braskamin

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Torpargrund
Grundmur: Natursten
Stomme: Trä
Fasad: Eternit + trä
Fönster: 3-glas + 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel

Fastighetsbeteckning

Bassås 1:14

Övriga byggnader

Fastigheten säljs som den står inklusive lösöre och utan flyttstäd.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

3 271 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 025 kr
Renhållning: 914 kr
Väg, samf: 1 332 kr

Taxeringskod

221

Taxeringsvärde

1 155 000 kr

Summa pantbrev

960 000 kr

Tomt

Areal: 1 485 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Här har vi en stor och mestadels plan trädgårdstomt. Huset har ett lite högre läge än trädgården i övrigt. Fastigheten gränsar till skog och ängar.

Vatten/avlopp

Enskilt sommarvatten från djupborrad brunn. Vattenprov har tagits 2014 och vattnet är tjänligt. Avlopp för wc saknas. Man använder istället en separett. Det är en toalett som separerar urin från övrigt. Urin rinner ut till dräneringsslang nedgrävd i gräsmattan tillsammans med dagvattnet och duschvatten. I övrigt är det som en mulltoalett. Fikalierna grävs ner vid tomtgräns. Avlopp från köket går till enkammarbrunn och vidare till en infiltration i form av en dräneringsslang i mark. Marken är sandrik vilket innebär att den dränerar väl.

Servitut etc

Det finns en vägförening för vägen fram till infarten. Infarten mellan väg och trädgård sköter man själv.
Gällande vägföreningen så har avgiften varierat under åren beroende på vad det har funnits för behov. Har det snöat mycket under vintern så blir avgiften något högre. I snitt rör det sig om ca 1 000 kr/år.

Tillträde

1 augusti

Om området

Onsala

Onsala är en gammal lantbruks- och sjöfararbygd som förvandlats till ett modernt samhälle, ett samhälle som kombinerar tätortens bekvämlighet med landsbygdens idyll. Inte minst närheten till havet sätter sin prägel. Onsala är en halvö, Onsala centrum ligger 12 km från Kungsbacka centrum och ca 35 km söder om Göteborg. För 30 år sedan var Onsala mest landsbygd med färre än 2 000 invånare. Idag bor här 14 000 människor. I området finns ca 500 företag.

Kommunikation

Från Onsala har vi goda kommunikationer med buss som går till Kungsbacka Resecentrum. Busstiderna är anpassade så att man med kort väntetid kan ta pendeltåget till Göteborg.
Inom några år kommer det att finnas en ny Onsalaväg som kommer att gå från Gottskärsvägen till Forsbäck.

Närservice

I Onsala har du tillgång till förskola och skola upp till årskurs 9, vårdcentral, tandläkare mm. I Onsala centrum finns också livsmedelsbutik, apotek, restaurang, bankomat, frisör, klädbutiker mm.

I närheten

Livsmedelsbutiker
AB Livingco
2,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Pontos Förskola
1,6 km
Mariedal Förskola
2,4 km
Kollektivtrafik
Älskogsbräcka
1,5 km
Stenkelås
1,5 km
Grundskolor
Montessori Plus AB
1,6 km
Pontos Grundskola
1,6 km
Simhallar & Utomhusbad
Badplats
1,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Joachim Sköld för mer information!

Joachim Sköld

Joachim Sköld

Kungsbacka

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0761-99 39 51

joachim.skold@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte