Tors Väg 2

Bilder

Tors Väg 2 , Kungsbacka Centralt , Kungsbacka

En fantastisk villa i Västra Villastaden! Detta är en unikt gedigen villa i skånskt hårdbränt tegel i perfekt harmoni med den stora tomten. Här finns även ett garage lika stort som många villor av idag. Bostaden har ett högt läge med utsikt över Kungsbacka. Villan är lösvirkesbyggd för högsta kvalitet. Detta är en exklusiv villa för dig som uppskattar byggnadskvalité när du ser den.

194 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
194 kvm
Biarea:
70 kvm
Tomtarea:
971 kvm
Byggår:
1990
Driftskostnad:
2 468 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 sovrum

Boarea

194 kvm

Biarea

70 kvm

Rumsbeskrivning

Med bästa läge i det mycket attraktiva området Västra villastaden i Kungsbacka finner vi en gedigen villa där inga ekonomiska resurser har sparats när huset byggdes. Tack vare detta har vi nu, 25 år senare, fortfarande ett oerhört fint hus. Kvalitén i byggnaden med exempelvis skånskt hårbränt tegel, från Kaniks tegelbruk, gör att detta hus har förutsättningarna för att stå här i generationer. På taket har vi riktigt tegel, från Vittinge, och runt de kritiska delarna vid takkuporna har man lagt dubbla lager papp och dubbelt upp av de plåtarbeten som krävs. Bakom tegelfasaden är först en extra bred luftspalt och sedan har vi för tiden extremt tjocka väggar, och fönster med energiglas, vilket kraftigt bidrar till den mycket låga energiförbrukningen.
När vi sedan går in i huset gör vi detta via något så fantastiskt som ett dörrparti med tillhörande fönster i teak modell YD73 från SnickarPer. När vi kollar med leverantören vad ett sådant här dörrparti skulle kosta idag, säger de att det knappast säljs, då de skulle kosta som en modern småbil. Innerdörrarna är exklusiva i ek, modell "Diplomat" från Kungsäter Dörr och är extra stora.
Huset står på en krypgrundskonstruktion med den väl tilltagna höjden på 120 cm. När vi kommer in under vardagsrummet finner vi en gigantisk betongkonstruktion. Denna lät man gjuta om man någon gång i framtiden skulle vilja komplettera vardagrummet med exempelvis en stor fin öppen spis i täljsten eller en kakelugn.
Tillbaka till läget så ligger huset högt. Det innebär dels en vacker utsikt över Kungsbacka med kyrkan i öster och Kungsbackafjorden i söder. Det innebär också att vi kommit på den höjd där det vi har moränmark istället för lermark. Här är det som en grön oas med skogen som närmsta granne och ändå centralt med gångavstånd till allt.

Här har HusmanHagberg nu nöjet att presentera vad vi anser vara en unik bostad. Den som ansvarat för detta bygge förstod verkligen vikten av balans och harmoni i kombination med det bästa av kvalité. Huset är arkitektritat för ägarna. Det innebär att det endast finns ett sådant här hus.
Nu skall ägaren flytta till annan ort och vi har därmed glädjen att få visa er denna fantastiska bostad. Hade den gått att flytta så hade den dock fått följa med. "Jag kan inte hitta något jämförbart" säger vår stolta ägare.
Den påkostade uppvuxna tomten inramas på fyra sidor av murar på betongsula, knäcksten, gediget plank, granitarbeten, plattsättningar och uteplatser i olika väderstreck
Väl inne i bostaden är det dess rymd som är slående, med takhöjd 2,5 m på plan 1. Entréhallen är mer som en foajé där man kan vara social med de gäster som kommer. Köket är rymligt och ljust med plats för ett större matbord utan att det blir trångt.
Vardagsrummet når vi via ett par mycket vackra ek-fönsterdörrar. Vardagsrummet är, med risk för upprepning, rymligt. Den som är byggtekniskt kunnig inser vilken extra möda som lagts på att bygga burspråket utan en balk i vägglinjen.
Till övre plan kommer vi via en vacker specialritad trappa från Idala, och väl uppe känns det verkligen inte som ett ½-plan. Här har vi två stora takkupor. En åt söder och en åt norr. Detta gör att vi har full takhöjd, 2,4 m, i hela det enorma allrummet.
Se bilder och planritningar ytterligare beskrivning av sovrum etc. samt detaljerad beskrivning av bostadens disponering.

Varmt välkomna på visning.

Här följer en lista på några förbättringar som gjorts på senare år.
År 2003: Ny Husqvarna hällspis
År 2011: Ny värmepump IVT 490 (ny komplett enhet insatt 2011-01-18)
År 2011: Ny sektion garageport, Crawford Diplomat
År 2011: Ny Gustavsberg "Nautic" WC bad 2:a plan
År 2011: Plank längs tomtens södersida, total längd ca 37 m.
År 2012: Nya större fönster (2 st) garage, fasad väster
År 2012: Ny uteplats bakom garage i söder, ca 30 m2
År 2015: Byte glaspaket Velux takfönster.

Övrigt:
Logistiskt har bostadshuset 2 st. entréer. En huvudentré mot gatan och en groventré. Groventrén i anslutning till infart/garage ger stora uppenbara logistiska fördelar.
Utvecklingsmöjligheter (som byggdes in i planläggningen dag 1)
Plana tomten medger bygge av ett fantastiskt uterum i söder med skjutdörrar etc. i anslutning till trädgård.
Poolbygge i söder i anslutning till uterum (eller inte uterum). Ändå finns trädgård kvar för sociala aktiviteter som badminton, krocket etc.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1990

Uppvärmning

Energiåtervinningssystem IVT 490 frånluftsvärmepump från 2011.

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 april 2015
Energiklass: C
Energiprestanda: 49 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Tegel
Fönster: Kappa Energiglas U1,2
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel

Övrigt

Balkong och uteplats i söder.

Fastighetsbeteckning

Kolla 1:25

Övriga byggnader

Gediget friliggande garage om 70 m² med garageport "Crawford Diplomat", oöverträffad kvalitet, med elektrisk manövrering. Porten är extra bred 4,5 m och extra hög 2,25 m (ovanligt för villaboende). Garaget är byggt med samma standard som ett bostadshus med isolerad bottenplatta, tjocka väggar och treglasfönster. Ytterdörren kommer från SnickarPer. Garaget har egen elcentral från Hager med jordfelsbrytare och flera motoruttag (400V).
Garaget är uppdelat i ett dubbelgarage och en förrådsdel. I förrådsdelen finns en toalett med fönster och ett litet kök. Garagebyggnaden har en generös takhöjd om 2,5 m. Det kan med andra ord användas som gästrum eller som kontorsdel åt dig med eget företag. Garaget kan då användas som lager. Garaget har även intern telefon, väggmontage, som möjliggör kommunikation mellan garagebyggnad och bostadshus (kök).

Mindre isolerat uthus/bod med värme indraget och elutag.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

29 619 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 20 000 kr
VA: 3 565 kr
Renhållning: 914 kr
Väg, samf: 1 400 kr
Försäkring: 3 740 kr

Kommentar

Total förbrukning, inkl uppvärmn & hushållsström för hus + garage. Temperatur garage och förråd vintertid ca 10 gradC.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 380 000 kr

Summa pantbrev

1 500 000 kr

Tomt

Areal: 971 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Förmån, Officialservitut: Väg

Tillträde

Enligt överenskommelse

Tryggad

Tryggadmärkningen på en bostadsrätt innebär att bostaden är besiktigad. Tryggadmärkningen på en villa innebär att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Tryggad på husmanhagberg.se/tryggad eller prata med din mäklare.

Om området

Kungsbacka Centralt

Centrala Kungsbacka sträcker sig från det moderna Kungsmässan med som erbjuder hela 90 butiker under ett och samma tak, via biblioteket Fyren, till Kungsbacka innerstad som är en småstad av medeltida ursprung, präglad av handel och hantverk. Innerstadens bebyggelse från 1800-talets andra hälft och början av 1900-talet, karaktäriseras av sin småskalighet.

Kul att veta:
Kungsbacka stad antas ha vuxit fram under tidig medeltid. Den äldsta kartan över Kungsbacka, som troligen upprättades strax efter 1645, visar en mellan åarna organiskt framvuxen stadsplan med kvarter, gator, kyrka, kyrkogård och torg. Dagens rätvinkliga stadsplan tillkom efter en förödande brand 1846. Från tiden före branden härrör idag endast tre byggnader.

Kommunikation

Från Kungsbacka tar man sig till Centrala Göteborg snabbt och smidigt med pendeltågen. Under högtrafik går det fyra gånger per timma. Vill du stanna länge inne i Göteborg så är det inga problem. Sista tåget hem går 03.15 och du är hemma på 25 minuter.
Med Öresundståget kan man även pendla söder ut.

Närservice

Från centrala Kungsbacka har du gångavstånd till allt. Här finns över 100 butiker på bekvämt promenadavstånd.

Parkering

Centrala Kungsbacka har gott om parkeringsplatser där man antingen parkerar gratis eller från en krona per timme.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Gunilla och Björn AB
490 m
Ehrnbergs Enkla HB
560 m
Köpcentrum & Gallerior
Kungsmässans Köpcentrum
1,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Kolla Förskola
340 m
Fritidshemmet Skansen
470 m
Kollektivtrafik
Hugins väg
220 m
Sjöallén
450 m
Grundskolor
Alléskolans Fritidsklubb
560 m
Särskolan Kollaskolan
580 m
Gymnasium
Aranäsgymnasiet
430 m
Flexgymnasiet
560 m
Banker
Swedbank
520 m
Danske Bank
670 m
Golfbanor & Golfklubbar
Forsgårdens GK
2,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Kungsbacka Simhall
470 m
Aranäshallen
470 m
Simhallar & Utomhusbad
Kungsbacka Simhall
470 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Joachim Sköld för mer information!

Joachim Sköld

Joachim Sköld

Kungsbacka

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0761-99 39 51

joachim.skold@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte