Byalagsvägen 4

Bilder

Byalagsvägen 4 , Vallda , Kungsbacka

Stor enplans familjevilla i Vallda byggd år 2000. Utöver bostaden finns garage med inredningsbar övervåning samt en sommarstuga på tomten. Solvärmen ger låga driftskostnader och det är gångavstånd till havet.

162 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
162 kvm
Biarea:
150 kvm
Tomtarea:
4 065 kvm
Byggår:
2000
Driftskostnad:
1 951 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 sovrum

Boarea

162 kvm

Biarea

150 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Köp tre betala för 1! Ute vid kusten, på Onsalahalvöns västra sida, finner vi denna familjeidyll. Här har vi en fantastisk fin enplansvilla. Köper du denna villa får du dessutom med ett stort varmgarage med förråd och en ovanvåning där man har påbörjat bygget av en liten lägenhet. Som om inte detta vore nog så får du dessutom med en liten sommarstuga på köpet. Ett perfekt genrationsboende (om man isolerar den) eller en gäststuga på sommartid till släkt och vänner som kommer och hälsar på nu när ni har ett hus nära havet. Allt detta på en trädgårdstom på över 4 000 m². Vem vet. Kanske den går att stycka av i framtiden? Fastigheten ligger på en liten återvändsgata där det inte förekommer annan trafik än till de få husen som ligger här. På gång och cykelavstånd ligger Smarholmens fina havsbad. Huset byggdes i lösvirke år 2000. Det är påkostat med bland annat stående råspont bakom gipsen i alla innerväggar. Det innebär att det går att hänga tunga tavlor eller tv-apparater vart man vill. Driftskostnaderna kan hållas mycket låga tack vare solvärme och vedpanna. Lägg till detta möjligheten att hyra ut lillstugan eller den eventuella lägenheten ovanför garaget så kommer det inte att kosta mycket att bo här. Bostaden håller i grunden en bra standard från byggåret 2000. År 2013 lät man renovera köket med nytt golv, nytt kakel och nya bänkar. Diskmaskinen är ca 4 år medan övriga vitvaror i köket är från år 2000. I Grovköket satte man in ny tvättmaskin och ny torktumlare för 2 år sedan. Under 2014 och 2015 har man renoverat vardagsrummet och det intilliggande sovrummet smakfullt med vitlaserade ekgolv och fondvägg i vitmålad slätspont. Kort sagt kan man säga att den som ansvarat för att rita, bygga och sedan renovera detta hus förstott vikten av balans och harmoni i kombination med dagens krav på estetik. Mycket fokus har lagts på de öppna och stora sällskapsytorna samt de väl tilltagna sovrummen. Bostaden är ljus tack vare det öppna läget med fönster åt alla vädersträck som ger solen fritt spelrum hela dagen. Se bilder och planritning för mer detaljerad beskrivning av bostadens disponering. Varmt välkomna på visning.

Area

Boarean är den taxerade boarean. Gällande biarean så är garaget på 66 m², övervåningen på garaget ca 50 m² och lillstugan ca 34 m². Därav angiven biarea om 150 m²

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

2000 Dekorhus som ritats om. Byggt i lösvirke

Uppvärmning

Vattenburen golvvärme. Solvärme & vedpanna.

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 juni 2015
Energiklass: E
Energiprestanda: 118 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Tak: Betongpannor

Fastighetsbeteckning

Buera 3:113

Övriga byggnader

Fristående Vinterisolerat garage med förråd.
Garagebyggnaden har även en övervåning som är under uppbyggnad. Det som återstår är att sätta gips och måla etc. Material finns till taket. Tanken har varit att ordna en liten lägenhet här. Vatten och avlopp finns i garaget så det är bara att dra upp till önskad plats för att bygga ett badrum och kök om så önskas. Annars fungerar det idag som ett mycket bra förråd.

Gäststuga sommartid i form av en äldre sommarstuga. Den går att använda på vintern men är inte fullt isolerad.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

23 414 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 17 000 kr
VA: 5 000 kr
Renhållning: 914 kr
Väg, samf: 500 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Man förbrukar ca 12 m³ ved/år. Det räcker att tända en brasa per dag även på vintern. Man värmer då även garaget där vi också har vattenburen golvvärme. Vi har inte satt något pris på veden i driftskostanden. Pris på ved varierar kraftigt utifrån kontakter och utifrån hur mycket arbete man själv är beredd att lägga ner. I driften igår även uppvärmning av den lilla stugan med direktverkande el. Det har varit 18 °C fram till februari i år. Elkostnaden är en uppskattning utifrån en faktisk förbru

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 366 000 kr

Summa pantbrev

2 735 000 kr

Tomt

Areal: 4 065 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Förmån, Officialservitut: Avlopp
Last, Avtalsservitut: Brunn mm

Tillträde

Enligt överenskommelse

Tryggad

Tryggadmärkningen på en bostadsrätt innebär att bostaden är besiktigad. Tryggadmärkningen på en villa innebär att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Tryggad på husmanhagberg.se/tryggad eller prata med din mäklare.

Om området

Vallda

Vallda socken i Halland är sedan 1971 en del av Kungsbacka kommun i Hallands län.
Socknens areal är ca 53 kvadratkilometer. I kommundelen Vallda bor ungefär 7 000 människor. Tätorterna Backa, Halla Heberg, och Lerkil samt tätorten Vallda med sockenkyrkan Vallda kyrka ligger i socknen.
I närområdet finns Vallda Sandö naturreservat som är ett för norra Halland typiskt stycke natur med allt från kala klippor och blockstränder till ljunghed och kärr.
Naturreservatet domineras av en bergig halvö med fyra uddar samt fem mindre öar. På höjderna växer ljung medan de lägre partierna utgörs av havsstrandängar.
På de två uddarna Kalven och Sandöknapp står flera bronsåldersrösen och man kan se bebyggelselämningar från den medeltida sillfiskeperioden.
Från bergknallarna har man god utsikt över hav och land. Badplatserna på Vallda Sandö uppfyller de flesta smakriktningar. Här finns långgrunda stränder, klippor och gräs.

I närheten

Livsmedelsbutiker
AB Livingco
1,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Pontos Förskola
2,3 km
Halla Förskola
2,4 km
Kollektivtrafik
Valldahemmet
120 m
Bäckvägen
310 m
Grundskolor
Pontos Grundskola
2,3 km
Montessori Plus AB
2,3 km
Simhallar & Utomhusbad
Smarholmen
1,2 km
Lerkil
2,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Joachim Sköld för mer information!

Joachim Sköld

Joachim Sköld

Kungsbacka

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0761-99 39 51

joachim.skold@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte