Kullagårdsvägen 30

Bilder

Kullagårdsvägen 30 , Vallda , Kungsbacka

Stort hus med generösa sällskapsytor och rejäla sovrum. Trägårdstomt över 2 000 m² och ett stort isolerat dubbelgarage.
Huset är totalrenoverat invändigt och bergvärmen håller låga driftskostnader.
Allt detta bara 5 minuter utanför Kungsbacka och 3 minuter från motorvägsavfarten.

185 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
185 kvm
Biarea:
60 kvm
Tomtarea:
2 181 kvm
Byggår:
1974
Driftskostnad:
2 117 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 sovrum

Boarea

185 kvm

Biarea

60 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Strax efter tätbebyggt område och motorvägsavfarten utanför Kungsbacka ligger Bröndome. En välbevarad landsbygd med gårdar och öppna fält. En idyll bara några minuter från kommunikationer, närmsta skola och hela Kungsbackas rika utbud av kultur och affärer. En bit in på Kullasgårdsvägen, omgärdad av hästhagar och med en bokstavligt talat kilometersvid utsikt, finns denna gedigna arkitektritade villa från 70-talet. Kvalitén och storleken är kvar från byggåret medan mycket annat är förbättrat och moderniserat. Fokus har varit kvalitet. Hela tomten är inhägnad med viltstängsel. 2008 konverterades huset från direktverkande el till vattenburen värme med bergvärme som värmekälla. Det innebär att alla vattenledningar till husets värmesystem är nya och att hela systemet håller en modern standard. Effektivare och framför allt billigare Samma år, 2008, renoverades köket och det lades in ett massivt ekgolv, inredningen är special beställt i massiv ek. Dessutom renoverades badrum, dusch på undervåningen samt gästtoalett och grovkök. Allt i modern standard men ändå med en tydlig lantlig karaktär. Exempelvis har man valt att lägga exklusiva terrakottaplattor i grovkök och entré. Vardagsrummet är mycket rymligt och lättmöblerat med sina stora fönster från golv till tak. Skjutdörrarna i glas är av högsta kvalitet - Hajom. Fastigheten har sol hela dagen. Den stora murade spisen vid matbordet har en insats som lagrar värmen från brasan länge. En kamin kompletterar som värmekälla i rummets andra ände. Köket är ett riktigt lantkök med stora öppna ytor. En gammal väl fungerande vedspis får väl plats. Dubbla skåp för kyl och frys omringas av vackra rödmålade ekskåp runt tre av väggarna. På övervåningen är rummens väggar är ljusa och bryts vackert mot de mörkare trägolven. Här finns fyra sovrum, det största med hel garderobsvägg och sovrummet på undervåningen kan användas som arbetsrum. Det stora dubbelgaraget skapar möjligheter för såväl lagring som hemmaverkstad eller andra hobbyverksamheter, här finns även diskbänk och tvättmaskin. Intill garaget finns en rymlig bod samt en nyrenoverad jordkällare erbjuder utrymme för mat och vin. För den som är road av trädgård erbjuder tomten många fruktträd, bärbuskar, vackra blommor och rosor, odlingslådor samt växthus. Varmt välkomna på visning! Se bilder och planritning för mer detaljerad beskrivning av bostadens disponering.

Area

Boarean är professionellt uppmätt inför försäljningen till 185 m². I dokumentet "Mätbevis" som finns bifogat annonsen står det att biarean är noll. Detta gäller bostaden. Angiven biarea i annonsen om 60 m² gäller garage med förråd, varav garaget är på 43 m².

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1974

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 april 2015
Energiklass: E
Energiprestanda: 79 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Eternit
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Altan i form av ett trädäck i väster. I söder finns en stenlagd uteplats.

Fastighetsbeteckning

Vallda-Lunden 14:4

Övriga byggnader

Isolerat dubbelgarage byggt 1984 med vidbyggt varmförråd. Garage byggnaden är på ca 60 m².
Hela trädgården är inhägnad med ett riktigt viltstängsel med små masker nertill och större upptill. I första hand är detta till för att man skall kunna ha hundar lösa i trädgården. Men det hjälper också till att hålla rådjuren borta från de fina planteringarna.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

25 414 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 20 000 kr
VA: 4 500 kr
Renhållning: 914 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Elkostnaden är en uppskattning utifrån en faktisk årsförbrukning av 17 255 kWh.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 170 000 kr

Summa pantbrev

400 000 kr

Tomt

Areal: 2 181 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

En riktigt stor trädgårdstomt som gränsar till öppna vidder. Här skiner solen hela kvällen. I trädgården finns allt som skall finnas på en lantlig idyll som denna. Här finns växthus och jordkällare. Här finns fruktträd i form av äpplen, päron och plommon. Bärbuskar finn i form av vinbär, krusbär, hallon, björnbär och blåbär.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp till minireningsverk godkänt av kommunen. Avloppet töms en gång per år.

Servitut etc

Förmån, Avtalsservitut: Väg
Förmån, Officialservitut: Väg
Det finns ingen vägsamfällighet utan vägen sköts gemensamt och man får lägga en liten slant vid behov. Det förs dock diskussioner om att bilda en riktig vägsamfällighet.

Tillträde

Oktober eller enligt ök.

Tryggad

Tryggadmärkningen på en bostadsrätt innebär att bostaden är besiktigad. Tryggadmärkningen på en villa innebär att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Tryggad på husmanhagberg.se/tryggad eller prata med din mäklare.

Om området

Vallda

Vallda socken i Halland är sedan 1971 en del av Kungsbacka kommun i Hallands län.
Socknens areal är ca 53 kvadratkilometer. I kommundelen Vallda bor ungefär 7 000 människor. Tätorterna Backa, Halla Heberg, och Lerkil samt tätorten Vallda med sockenkyrkan Vallda kyrka ligger i socknen.
I närområdet finns Vallda Sandö naturreservat som är ett för norra Halland typiskt stycke natur med allt från kala klippor och blockstränder till ljunghed och kärr.
Naturreservatet domineras av en bergig halvö med fyra uddar samt fem mindre öar. På höjderna växer ljung medan de lägre partierna utgörs av havsstrandängar.
På de två uddarna Kalven och Sandöknapp står flera bronsåldersrösen och man kan se bebyggelselämningar från den medeltida sillfiskeperioden.
Från bergknallarna har man god utsikt över hav och land. Badplatserna på Vallda Sandö uppfyller de flesta smakriktningar. Här finns långgrunda stränder, klippor och gräs.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Supermarket Oasen
1,7 km
Gunilla och Björn AB
2,8 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Vallda Backa Förskola
1,7 km
Tulpanen/Kaprifolen Fritidshem
2 km
Kollektivtrafik
Heberg
1,6 km
Oskarsberg
1,8 km
Grundskolor
Toråsskolan
2 km
Särskolan Kollaskolan
2,6 km
Gymnasium
Calamagrostis AB
1 km
Flexgymnasiet
3,6 km
Golfbanor & Golfklubbar
Vallda Golf AB
1,2 km
Vallda Golf & Country Club
1,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Vallda Tennishall
1,9 km
Tingbergshallen Idrottshall
3,6 km
Simhallar & Utomhusbad
Hanhals holme
3,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Joachim Sköld för mer information!

Joachim Sköld

Joachim Sköld

Kungsbacka

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0761-99 39 51

joachim.skold@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte