Axvägen 67, entréplan

Bilder

  • Såld!
  • Slipat och lackat ekparkettgolv utan tröskel ut mot hall
  • Köket helrenoverades 2010
  • Modernt kök med massiv ekbänk och maskinpark i rostfritt
  • Vardagsrum med gott om plats och utgång till uteplatsen
  • Uteplats som vetter mot föreningens gräsmatta

Axvägen 67, entréplan , Viksjö , Järfälla

Välrenoverad 4:a om 107 kvm erbjuds nu på barnvänlig adress med närhet till Viksjö C. Bostaden genomgick renovering under 2010 med helt nytt kök, helt nytt badrum och där de flesta ytskikten gjordes om. Lägenheten ligger på entréplan så här slipper du trappor och härlig trädäckad uteplats med markis vetter mot gräsmatta. Planlösningen erbjuder härlig rymd mellan kök och vardagsrum och här finns gott om plats för flera möblemang. Egen tvättstuga samt separat wc finns i bostaden. Nära till kommunikationer, grönområden samt Viksjö C.

107 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
6 220 kr inkl värme, VA, kabel-TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
107 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
235
Byggår:
1969
Driftskostnad:
291 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

107 kvm

Rumsbeskrivning

Entré/ Hall
Välkomnande hall med plats för avhängning direkt innanför dörren (hatthylla ingår ej). På golvet ligger ekparkettgolv som utan tröskel löper vidare in i vardagsrummet. Mellan kök och vardagsrum är det stor öppning vilket ger en härlig rymd och ljusflöde. Bakom dig stänger du med säkerhetsdörr. I den inre hallen ligger ekparkettgolv och väggarna är tapetserade och här finns gott om förvaring i städskåp, linneskåp samt praktisk klädkammare.

Separat wc/ gästtoalett
Grått klinkergolv och lila målade väggar. Här finns wc, handfat med kommod samt spegelskåp med belysning. Gästtoaletten ligger praktiskt belägen precis intill entrén.

Kök
Köket helrenoverades 2010 och här är det genomgående ljusa ytskikt. Ovanför arbetsbänken i massiv ek sitter breda kakelplattor och belysning. Ytterligare bänkyta av massiv ek finns vid fönster samt vid underskåpsdel som avskärmar mot hall och vardagsrum. Köket är utrustat med inbyggd varmluftsugn, infälld induktionshäll, fläktkåpa, diskmaskin, fullstor kyl (2016) och fullstor frys (2016). Hela maskinparken i rostfritt utförande. Träsnickerier i ljus färg, på golvet ligger stryktåligt klickgolv som egentligen är avsett för offentlig miljö och på väggarna sitter mönstrad tapet.

Tvättstuga
Med skjutdörr mot köket ligger separat tvättstuga med grått klinkergolv och ljust målade väggar. Här finns bänkyta med tvättho, överskåp, tvättmaskin samt ytterligare bänkyta med lådinredning under samt vädringsfönster.

Vardagsrum
Det mycket rymliga vardagsrummet ligger mitt emot köket med stor öppning emellan och här är det slipat och lackat ekparkettgolv samt med mönstrad tapet på väggarna. I vardagsrummet ryms enkelt både soffgrupp och matsalsmöblemang. Från vardagsrummet når man den trädäckade altanen med markis. Altanen vetter mot föreningens gräsmatta och här avnjuter man solen under förmiddag och dagtid.

WC/ Duschrum
Duschrummet helrenoverades under 2010 med helkaklade väggar, klinkergolv samt ny inredning. Duschrummet är avdelat med en wc-del och en duschavdelning som även nås från sovrum 1. I wc- delen finns wc, handfat samt spegelskåp med spotlights. I duschdelen finns duschhörna med glasdörrar som går att vika undan, handfat med bred kommod, spegelskåp med spotlights, väggfast skåp samt fönster.

Sovrum 1
Bostadens största sovrum med plastmatta och ljust lilamålade väggar. Här finns förvaring i linneskåp samt garderob. Från det här sovrummet når man den inre hallen samt duschrummet.

Sovrum 2
Mörkare trälaminatgolv och målade väggar.

Sovrum 3
Mörkare trälaminatgolv och målade väggar i cafe latte färgad ton. Här finns förvaring i två garderober med överskåp.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

6 220 kr inkl värme, VA, kabel-TV & bredband

Andel i föreningen

0,39117%

Andel av årsavgiften

0,39117%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Dec/ Jan

Byggnad

Byggnadstyp

3-våningshus utan hiss

Byggnadsår

1969

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 juli 2008
Energiprestanda: 137 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas (2016)

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

3 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Övrigt

Stor trädäckad altan medmarkis som vetter ut mot föreningens gräsmatta. Här avnjuter man solen under förmiddag och dagtid.

Separat förråd tillhör bostaden och ligger praktiskt belägen på entréplan precis utanför lägenheten. Egen tvättstuga finns i bostaden och utöver de finns föreningens tvättstuga i samma huskropp.

Under 2010 renoverades stora delar av bostaden av hantverkare. Sammanfattning av renoveringen som följer:

- Ny säkerhetsdörr
- Ny markis till altanen

Kök
- Helrenoverat med nya stommar, bänkskiva, kakel, maskiner, väggar, golv etc. IKEA stommar med specialbeställda luckor.

Vardagsrum
- Slipat och lackat parkettgolvet, tapetserat samt målat innertak.

Badrum
- Totalrenoverat med helkaklat och klinkergolv, duschhörna med glasdörrar, handfat med bred kommod, spegelskåp med belysning, väggfast skåp, wc etc.

Separat wc
- Nytt klinkergolv, målade väggar samt nytt handfat.

Hall
- Tapetsering

Inre hall
- Nytt parkettgolv samt tapetsering.

Tvättstuga
- Nytt klinkergolv och tvättmaskin.

Sovrum
- Nymålade väggar i två av tre sovrum.

Under 2016 installerades ny fullstor kyl och fullstor frys till köket.

Förening

Namn

Boken

Om föreningen

Välkommen till Brf. Boken. Föreningen bildades år 1969. Antal lägenheter är 282 fördelat på 14 trevåningshus, Axvägen 1-89. Lägenheterna varierar från 1 rok till 6 rok och antal lokaler (inkl. förråd) är 155.

Allmänt om föreningen
Tvättstugor finns på Axvägen 19, 37-43 och 63-67. Separat grovtvättstuga med tillhörande torkrum finns på Axvägen 41. Föreningen har en fritidslokal med ett flertal aktiviteter. I bostadsrättsföreningen finns ett hobbyrum som kan användas till mindre hobbyarbeten. Dessutom finns en fritidslokal med tillhörande biljardrum som kan lånas (deposition 500 kr) av föreningens medlemmar för bjudningar, barnkalas etc. Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm. Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbeloppet, 1120 kr per år 2017. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet vid varje pantsättning, 448 kr per år 2017. Föreningen tecknar en bostadsrättsförsäkring för alla bostadsrätterna i föreningen så du behöver inte teckna en sådan försäkring själv. Denna ingår i månadsavgiften för samtliga bostäder. Föreningens årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar.

Avgiftsförändringar
Avgiften höjdes med 7% 2014 med anledning av kommande investeringar som krävs för bland annat fönster och stammar.
Avgiften höjdes med 7% inför 2015.
Avgiften höjdes med 3% inför 2017.

Föreningens hemsida:
http://www.hsb.se/norrastorstockholm/boken

Med reservation för ändringar

Organisationsform

Andelsrätt

TV och Bredband

Varje lägenhet har anslutning till kabel-TV (grundutbud) via Com Hem och bredband/IP-telefoni via fibernät från Bredbandsbolaget, abonnemangsavgifterna för detta ingår i avgiften.

HSB Brf Boken har tecknat ett nytt gruppanslutningsavtal på bredband och telefoni med Bredbandsbolaget med start 2017-03-01. De nya tjänsterna är bredband 250/100 Mbit/s och telefoni med nya routrar som har bättre prestanda än de tidigare. Mer information på föreningens hemsida.

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser för uthyrning. Har man ingen plats sedan tidigare har man förtur. Vid flytt kan man dock få ett temporärt p-tillstånd från föreningens förvaltare. Motorcyklar/mopeder/vespor får parkeras på gården, då i anslutning till ordinarie cykelställ. P-plats kostar 227 kr/mån och garage kostar 381 kr/mån. HSB administrerar denna kö.

Renoveringar

Utförda renoveringar
Tvättstugor är renoverade.
Reparation av staket vid vissa utsatta ställen har utförts 2012.
Reparation samt byte av delar av hängrännor har utförts.
Spolning av stammar har utförts 2012.
Utbyte av fönster och entrepartier 2015/2016.

Kommande renoveringar
Stambytet beräknas kunna påbörjas under 2019 eller senast 2020. Beslut om stambyte fattas på stämma. I samband med det kommer badrum och toalett helrenoveras enligt den preliminära plan styrelsen arbetar efter idag. Om badrum och toaletter helrenoveras så kommer inte befintlig inredning som toalettstolar, handfat, skåp, badkar etc sättas tillbaka. Om man vill behålla något av den befintliga inredningen så får man se till att göra det själv. Vad gäller kök så är planen att de inte berörs då stammarna bör kunna bytas utan rivning då avlopp och övriga rör inte går i golvet.

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett nyöppnat gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor och skolor i Viksjö. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till både Jakobsbergs och Barkarbys pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även direktbussar till våra grannkommuner såsom Kista och Sollentuna men även till Stockholms City under rusningstrafik.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, två apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns i kommunen Barkarby Handelsplats.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Kvantum Viksjö
170 m
Norrbacka Livs
470 m
Köpcentrum & Gallerior
Jakobsbergs Centrum - Citycon
2,1 km
Stockholm Quality Outlet
2,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Axet Förskola Föräldrakoperativ
80 m
Viksjö Familjedaghem
250 m
Kollektivtrafik
Viksjö Viksjöplan
200 m
Viksjö centrum
220 m
Grundskolor
Viksjöskolan
160 m
Högbyskolan
390 m
Gymnasium
Järfälla Gymnasieskolor
1,2 km
Mälargymnasiet
1,2 km
Banker
Swedbank
260 m
Nordea Bank AB
2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Viksjö Golfklubb
1,4 km
Järfälla Golfklubb
1,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Viksjövallen
110 m
Viksjö sporthall
150 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Jakobsbergs simhall
1,4 km
Baset Mälaren
2,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte