Stråvägen 1, 4 tr

Bilder

  • Såld!
  • Kök
  • Nyrenoverat badrum
  • Stort rum
  • Lättmöblerat rum

Stråvägen 1, 4 tr , Viksjö , Järfälla

Nu har du chansen att förvärva denna bostad med renoverat badrum i välskötta bostadsrättsföreningen Eken! Perfekt 1:a om hela 40 kvm boyta med möjlighet att göra om till en 2:a. Ljusa ytskikt som renoverats genom åren, rymlig hall, stort och lättmöblerat rum och stort kök, samt renoverat badrum med påkostat material (kvalitetsdokument finns). Stora fönsterpartier (nyligen utbytta) med fantastisk vy mot den fina naturen. Nära till såväl natur som buss, samt till nya Viksjö centrum med utbyggd service som restauranger, mataffär, apotek, systembolag, vårdcentral med mera. Runt hörnet finns härliga grönområden och Mälaren inom räckhåll.

40 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 037 kr inkl värme, vatten, kabel-TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
40 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
48
Byggår:
1968
Driftskostnad:
100 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

40 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna fantastiska bostadsrättslägenhet på 1 rok med hela 40 kvm med möjlighet att göra om till en 2:a. Passar utmärkt som ett första boende med närhet till Viksjö centrum!

Hall
Fin hall med goda förvaringsmöjligheter i stor garderob som ingår i bostadsköpet, samt plats för att hänga av sig jacka på hatthylla intill entrén. På golvet ligger vitt laminatgolv och på väggarna ljus-randig tapet.

WC-/Dusch
Rymligt och nyrenoverat december 2014 (kvalitetsdokument finns) med påkostat material. Kakel och klinker i vitt respektive grått. Väggfast WC, dusch med regndusch och mörka glasdörrar, tvättställ med kommod, spegel med belysning och vattenburen handdukstork. Här finns även golvvärme och spotlights.

Rum
Stort och lättmöblerat rum med plats för matbord, soffa, soffbord, TV och säng. Stora fönsterpartier med ordentligt med ljusinsläpp, samt utsikt mot den vackra naturen. Ljust trägolv och målade väggar (2013) i ljust latte.

Kök
För att vara en 1:a erbjuds här ett ovanligt stort kök med potential till olika planlösningar vid önskemål. Vita kökssnickerier med kakel i terrakotta ovanför bänkskiva i brunt laminat. Utrustat med spishäll med varmluftsugn (Gorenje), kyl med frysfack (Atlas), diskmaskin (Electrolux), fläkt i rostfritt samt två stora diskhoar. På golvet ligger ljust laminatgolv och vitmålade väggar.

VIKTIG INFORMATION

Bostadsrättshandlingar: Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken viktiga dokument eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Undersökning av bostad och förening: Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning: Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 6, hiss finns

Avgift

2 037 kr inkl värme, vatten, kabel-TV & bredband

Driftskostnad

1 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,22122%

Andel av årsavgiften

0,22122%

Reparationsfond

3982 kr

Tillträde

3 nov eller ök

Byggnad

Byggnadstyp

7-våningshus med hiss

Byggnadsår

1968

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

FTX-system

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 maj 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 169 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Viksjö 2:173

Övrigt

- Förråd i samma port
- Tvättstuga på entréplan, samma port

Renoveringar:
2016 - Byte av alla fönster av föreningen
2014 - Totalrenovering av badrum
2013 - Ytskikt i stora rummet
2011- Ytskikt i hallen samt ny garderob

Förening

Namn

Eken

Om föreningen

Välkommen till Brf Eken som består av 270 lägenheter och 84 lokaler (inkl förråd) fördelade på 9 höghus med hiss. Byggår 1968.

Allmänt om föreningen
Tvättstuga, cykelförråd och hobbyrum finns att tillgå. Källarförråd till samtliga lägenheter. Föreningen har installerat enhetsmätning av el, faktura kommer 1 gång/kvartal och specificeras på hyresavin. Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av gällande prisbasbelopp. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av gällande prisbasbelopp per pantsättning. Föreningens årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare. Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm.

Utförda renoveringar
Byte av takpapp 2013
Renovering av garagen och tillhörande grovsoprum har utförts under 2014. Även alla soprum har renoverats.
Fönsterbyte av alla byggnader tillhörande föreningen utfördes under 2016/2017.

Kommande renoveringar
Utredning av alternativ stambyte/relining har utförts med gott resultat. Ingen åtgärd bedöms behöva utföras förrän tidigast om 5-10 år.

Föreningen tillämpar s.k. ¨enhetsmätning¨ av elen via företaget Home Solutions. Detta innebar att du som boende, betalar for den el du/ni verkligen förbrukar. Föreningen har en föreningslokal på Stråvägen 4. 2 st hobbyrum, finns att låna.

Hemsida
www.hsb.se/norrastorstockholm/eken.

Med reservation för ändringar.

Organisationsform

Andelsrätt

Antal lägenheter

270

Antal lokaler i föreningen

84

TV och Bredband

Bredband: Föreningen har avtal om gruppanslutning via Bredbandsbolaget som levererar 100 mb. Kostnaden ingår i din månadsavgift.

TV: Föreningen har avtal om gruppanslutning, Fiber TV, via Bredbandsbolaget. Grundutbudet T-1 Bas ingår i månadsavgiften.

Parkering

P-platser
85 p-platser och 242 garage-platser.
Parkeringsplatser finns i föreningen med eller utan el, samt garage. Parkeringsplats utan el-stolpe finns för fn. 131 kr/mån. Garage utan el-stolpe för fn. 244 kr/mån och med el-stolpe för fn. 305 kr/mån. F.n. kö till samtliga platser, kontakta HSB för att få aktuell status.
2017-09-28
Det finns inte lediga
BB

Renoveringar

Byte av takpapp 2013
Renovering av garagen och tillhörande grovsoprum har utförts under 2014. Även alla soprum har renoverats.
Fönsterbyte av alla byggnader tillhörande föreningen utfördes under 2016/2017. Under 2015/16 spolades stammarna i byggnader och kommer att spola var 5:e år för besiktning av stammarna samt underhållning. ifall det behövs kommer föreningen att stamma byta längre fram men ännu har ingenting bestämts.

Överlåtelseavgift

1113 kr

Pantsättningsavgift

424 kr

Kontaktperson

Ordf Tomas Alriksson

Övrigt

Som boende i föreningen har du automatiskt en bostadsrättsförsäkring tillhörande din lägenhet, tack vare att föreningen har detta i sitt avtal med Folksam. Du som boende behöver alltså inte teckna någon egen tilläggsförsäkring för din bostadsrätt, i form av ett sk bostadsrättstillägg.

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett nyöppnat gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor och skolor i Viksjö. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till både Jakobsbergs och Barkarbys pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även direktbussar till våra grannkommuner såsom Kista och Sollentuna men även till Stockholms City under rusningstrafik.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, två apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns i kommunen Barkarby Handelsplats.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Kvantum Viksjö
450 m
Norrbacka Livs
720 m
Köpcentrum & Gallerior
Jakobsbergs Centrum - Citycon
1,9 km
Stockholm Quality Outlet
2,8 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Gårds Förskola
220 m
Axet Förskola Föräldrakoperativ
290 m
Kollektivtrafik
Bsb Service
1,3 km
Grundskolor
Högbyskolan
250 m
Viksjöskolan
380 m
Gymnasium
Mälargymnasiet
1,1 km
Kvarnskolan
1,3 km
Universitet & Högskolor
Jakobsbergs Folkhögskola
1,8 km
Banker
Swedbank
490 m
Nordea Bank AB
1,8 km
Golfbanor & Golfklubbar
Viksjö Golfklubb
1,7 km
Komethallen AB
2,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Viksjövallen
430 m
Viksjö sporthall
450 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Jakobsbergs simhall
1,2 km
Nälstaspåret Motionsspår
6,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Mariana Yalcin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte