Stråvägen 5, 6tr

Bilder

  • Såld!
  • Vardagsrummet
  • Kök med matplats
  • Balkongen

Stråvägen 5, 6tr , Viksjö , Järfälla

Välvårdad 2:a högst upp i huset med balkong i söderläge. Hiss i huset! Lägenheten erbjuder stora ljusa ytor samt tvättstuga. Genomgående RENOVERAT (2017) kök med matplats. Populär förening centralt i Viksjö samtidigt som du har nära till natur och kommunikationer.

68 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 456 kr inkl värme, VA, kabel-TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
68 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
29
Byggår:
1968
Driftskostnad:
300 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

68 kvm

Rumsbeskrivning

Hall:
Säkerhetsdörr in till en välkomnande hall med gott plats för avhängning. Stort ljusinsläpp från såväl kök som vardagsrum. I direkt anslutning till hallen finner du en klädkammare.

Vardagsrum:
Stort kvadratiskt vardagsrum med stora fönster samt en fransk balkong. På golvet ligger det trägolv i mörkare nyans och vitmålade väggar

WC/Badrum:
Badrum med plastmatta och våtrumstapeter i ljusa toner. Separat bad-avdelning med frostat fönster. Här finns WC, badkar samt spegelskåp.

Kök/Matplats:
Genomgående renoverat kök ( 2017) med modernt känsla, ljugrå bänkskiva samt glansvita luckor. Här finner du gått om arbetsytor samt förvaring. Kyl och fry i fullhöjd, micro, ugn spishäll med modernt fläkt ovanför. på golvet ligger det parketgolv samt vitmålade väggar. Här finner man plats för matbord med plats för större sällskap. Härifrån når man också den soliga balkongen med den härliga utsikten.

Sovrum:
Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng och andra sovrumsmöblemang, Laminat golv samt målade väggar

Tvättstuga:
Praktisk tvättstuga som nås från både köket och sovrummet, här finner du också plats för hängning av dina kläder efter tvätten.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 6, hiss finns

Avgift

3 456 kr inkl värme, VA, kabel-TV & bredband

Driftskostnad

3 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,37737%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

329 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1968

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 maj 2008
Energiprestanda: 169 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Viksjö 2:173

Övrigt

Högst upp i huset får en härlig balkongen i soligt läge samt utsikt mot Viksjö C "rätt läge " .

Förråd till hörande lägenheten finns samt P-plats adminstrerars av HSB.

Förening

Namn

Eken

Om föreningen

Välkommen till Brf Eken som består av 270 lägenheter och 84 lokaler (inkl förråd) fördelade på 9 höghus med hiss. Byggår 1968.

Allmänt om föreningen
Tvättstuga, cykelförråd och hobbyrum finns att tillgå. Källarförråd till samtliga lägenheter. Föreningen har installerat enhetsmätning av el, faktura kommer 1 gång/kvartal och specificeras på hyresavin. Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av gällande prisbasbelopp. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av gällande prisbasbelopp per pantsättning. Föreningens årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare. Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm.

Utförda renoveringar
Byte av takpapp 2013
Renovering av garagen och tillhörande grovsoprum har utförts under 2014. Även alla soprum har renoverats.
Fönsterbyte av alla byggnader tillhörande föreningen utfördes under 2016/2017.

Kommande renoveringar
Utredning av alternativ stambyte/relining har utförts med gott resultat. Ingen åtgärd bedöms behöva utföras förrän tidigast om 5-10 år.

Föreningen tillämpar s.k. ¨enhetsmätning¨ av elen via företaget Home Solutions. Detta innebar att du som boende, betalar for den el du/ni verkligen förbrukar. Föreningen har en föreningslokal på Stråvägen 4. 2 st hobbyrum, finns att låna.

Hemsida
www.hsb.se/norrastorstockholm/eken.

Med reservation för ändringar.

Organisationsform

Andelsrätt

Antal lägenheter

270

Antal lokaler i föreningen

84

TV och Bredband

Bredband: Föreningen har avtal om gruppanslutning via Bredbandsbolaget som levererar 100 mb. Kostnaden ingår i din månadsavgift.

TV: Föreningen har avtal om gruppanslutning, Fiber TV, via Bredbandsbolaget. Grundutbudet T-1 Bas ingår i månadsavgiften.

Parkering

P-platser
85 p-platser och 242 garage-platser.
Parkeringsplatser finns i föreningen med eller utan el, samt garage. Parkeringsplats utan el-stolpe finns för fn. 131 kr/mån. Garage utan el-stolpe för fn. 244 kr/mån och med el-stolpe för fn. 305 kr/mån. F.n. kö till samtliga platser, kontakta HSB för att få aktuell status.
2017-09-28
Det finns inte lediga
BB

Renoveringar

Byte av takpapp 2013
Renovering av garagen och tillhörande grovsoprum har utförts under 2014. Även alla soprum har renoverats.
Fönsterbyte av alla byggnader tillhörande föreningen utfördes under 2016/2017. Under 2015/16 spolades stammarna i byggnader och kommer att spola var 5:e år för besiktning av stammarna samt underhållning. ifall det behövs kommer föreningen att stamma byta längre fram men ännu har ingenting bestämts.

Överlåtelseavgift

1113 kr

Pantsättningsavgift

424 kr

Kontaktperson

Ordf Tomas Alriksson

Övrigt

Som boende i föreningen har du automatiskt en bostadsrättsförsäkring tillhörande din lägenhet, tack vare att föreningen har detta i sitt avtal med Folksam. Du som boende behöver alltså inte teckna någon egen tilläggsförsäkring för din bostadsrätt, i form av ett sk bostadsrättstillägg.

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även direktbussar till Stockholms City under rusningstrafik.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Kvantum Viksjö
430 m
Norrbacka Livs
760 m
Köpcentrum & Gallerior
Jakobsbergs Centrum - Citycon
2 km
Stockholm Quality Outlet
2,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Axet Förskola Föräldrakoperativ
280 m
Gårds Förskola
280 m
Kollektivtrafik
Bsb Service
1,3 km
Grundskolor
Högbyskolan
330 m
Viksjöskolan
350 m
Gymnasium
Mälargymnasiet
1,2 km
Kvarnskolan
1,3 km
Universitet & Högskolor
Jakobsbergs Folkhögskola
1,8 km
Banker
Swedbank
450 m
Nordea Bank AB
1,9 km
Golfbanor & Golfklubbar
Viksjö Golfklubb
1,7 km
Komethallen AB
2,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Viksjövallen
430 m
Viksjö sporthall
440 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Jakobsbergs simhall
1,3 km
Nälstaspåret Motionsspår
6,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Botan Barzanji för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte